Yeni evli olup psikolojisi bozulan varmı?

Bence uzatmayın.. Bir yakınlık kurun orta yolu bulun ve barışın.
Evliliklerde o gelecek özür dileyecek bende sonra belki affederim türünden inatlar pek hayırlara vesile olmaz.
O zaten hata yapadığını düşünüyor şu anda neden özür dilesin..?
Kavga ettik burcu da uzattıkça uzattı diyor..
Hem siz konuşmayacağım dediniz zaten o kendi kendine m konuşsun ..?
Sizin acilen barışmanız ve yeterince yakınlaşıp buzlar eriyince de oturup konuşmanız gerekiyor.
bir de evliliğe büyük anlamlar yüklemesin bakın çalışıyorsunuz da bir dönem eşinizi ev arkadaşınız mı gibi düşünün öyle değil tamam ama öyle düşünün.
Haftasonu için bir gezi ayarlayın mesela.. yani herşeyi o yapsın o sevsin o öpsün o koklasın o iltifat etsin..
olmaz öyle özveri yapıldıkça öğretiliyor karşıdakine .. ben öyle düşünüyorum.

biliyomusn sen anlattıkça kendimi gördüm bizi gördüm aynı o ve ben bizim yaşadıklarımız çok şaşırdımda aynı zamanda benimle aynı şeyleri yaşayan bi insan olmasına.bende 3.5 aylık evliyim bizde baya zorluklardan sonra evlendik.ama şimdi tartışmlaarımızda herzaman ne yapıp edip kendini haklı çıkarıyo ya diyorum insan bi kezde karşısındakini haklı bulmazmı hepmi sen haklı olursun diye deli oluyorum. geçen ay tartışmıştık ve 1 hafta konuşmadık ilk kez çok üzüldm hergece ağladım ama hiç umursamadı en son yine ben konuştum ne yapmak istiyosun diye yoksa hala devam edecekti kendide çok üzülsede gelip konuşmadı ama bende kötü bi msj yazmıştım ondan gelmemiş.valla cnm bilmiyorum daha çok yeniyiz zaman ne gösterecek bende bilmiyorum ama insan biyerden sonra bu kaprislerden sıkılıyo herşeyde kavga çıkmasından.

konu uzatmak değil aslında konu yaptığının yanlış olduğunun farkında olmasını istiyorum kırgınlığım çok büyük çünkü.

bende ona pes diyorum dün msj attım yaptığının yanlış olduğunu anlayıcağına utanacağına,bide haklıymış trip atıyosun pes yani dedim içimde bir şeyler bitti artık dedim hiç cevap yazma zahmetine bile girmedi ben olsan şimdi dakkasına dönerdim hatta çoktan kendimi affettirme yollarını bulmuşda barışmıştım.ben olsam tabi çünkü ben önemsiyorum o önemsemiyor umrunda bile değildir bence.

bende ona pes diyorum dün msj attım yaptığının yanlış olduğunu anlayıcağına utanacağına,bide haklıymış trip atıyosun pes yani dedim içimde bir şeyler bitti artık dedim hiç cevap yazma zahmetine bile girmedi ben olsan şimdi dakkasına dönerdim hatta çoktan kendimi affettirme yollarını bulmuşda barışmıştım.ben olsam tabi çünkü ben önemsiyorum o önemsemiyor umrunda bile değildir bence.

işte biz sinirlenince ani kararlar verip o sinirle kötü şeyler yazıyoruz haklıyken haksız duruma düşüyoruz sanırım cnm sende içimde bişeyler bitti artık demişsin oda eminim bu lafına takıp seni suçlayacaktır yine.

o zaten başından beri beni suçlu bulcak birşey bulmuştur.bu arada tartışma konumuzu okudun mu nekdar saçma ve gereksiz bir şey üzünden incitti beni

cnm önemsemediğini düşünmüyorm açıkcası sonuçta eşisin onun mutlaka önemsiyodur.biz tartıştıkmı gecelerimiz çekilmez olur ne o uyur ne ben uyurum oyüzden sanmıyorum önemsemediğini sana belli etmiyodur belki.

o zaten başından beri beni suçlu bulcak birşey bulmuştur.bu arada tartışma konumuzu okudun mu nekdar saçma ve gereksiz bir şey üzünden incitti beni

canım yemin ederim bak bizde aynıyız okudum evt bazen kafayı yiyorum nasıl bukadar saçma şeyler yüzünden tartışıyoruz diye bide uzamıyomu küslükler deli ediyo bi gelip sarılsa boynuma herşey düzelecek ama bunu bile yapmak çok zor geliyo.gerçi son iki kavgamızda gelip sarıldı ama:)

konu uzatmak değil aslında konu yaptığının yanlış olduğunun farkında olmasını istiyorum kırgınlığım çok büyük çünkü.

Burcu,hani mesaj atmışsın ya eşine..
Bu yaptığın meseleyi ancak süründürür ve o daha da umursamaz olur.Bakış açın yüzünden bu evlilikten nefret edebilirsin.
Neden bir kez olsun denemiyorsun söylediğim şeyi,eşini evliliğinin hayatının merkezinden çıkart ..
ne bileyim en azından 6-7 gün..Sallama,umursama seni mutlu edecek şeylere yönel.Mutsuzum yapamam dersen ee zaten mutsuzsun ne kaybedersin.zaten küssünüz zaten sevilmediğini düşünüyorsun..ne kaybedersin ki..
Attığın mesaj azıcık küllenmiş bir ateşin üstüne odun atmak resmen..mutsuzum,sevmiyor,bitti vs bunları düşünmekten vazgeç biraz akışına bırak.tepkisiz ol,ondan bekle tepkiyi.. ılımlı ama sessiz ol
akşam yemek yemeyecek misiniz mesela..? otur laf etmeden sakin sakin ye. al eline kitabını kitap oku adamı sallama..

BURCUHAYAL demek istediğim tamda buydu işte. sen onu suçladıkça oda kendini haklı görecek. kendi duygularından bahset derkende "içimde bitti" gibi cümlelerle değil "bu aralar duygularım çok yoğun karmaşık şeyler düşünüyorum, kötü günler geçiriyorum" gibi cümleler kurmayı dene "yuvayı dişi kuş yapar" unutmayın sende biraz olumlu düşünmeye çalış. herzaman olumsuz tarafını değil olumlu tarafınıda görmeye çalışalım.

Son düzenleme:

canım demek istediğini anladım zaten ama ben öle şeyler demesemde hep sorumlu suçlu ben oluyorum bu hep böle oluyor herzaman kendini haklı görüyor.
konuşmaya çalışdığım zaman diyorki ' ben mi suçluyum gine' diyor bende diyorum ki benim amacım suçlu suçsuzu aramak değil ben onun peşin de değilim diyorum o da bana sen öle düşünmüyor olabilirsin ama ben suçlu arıyorum diyor.

yani bana hakaret ettiği zamanda niye böle söylüyorsun o ağır laflar söyleyip beni kırıyorsun dediğim de sen yapmasdın ben de sölemezdim.diyor ona göre çok ta ağır konuştuğunda ben hak etmiş oluyorum.

ben de diyorum ki bende sana kızıyorum ama hiç birzaman hakareti bırak saygız bir kelime bile çıkmıyor ağzımdan diyorum ama kime diyorum.......

sizinle aynı sorunu bende yaşıyorum.eşimle bizde 7 yıldan sonra evlendik.benim hayal ettiğim evlilikle şu an yaşadığım evlilik o kadar farklı ki..bu duruma inanılmaz üzlüyorum ve bu durumdan psikolojim bozuldu psikiatriye gitmeye başladım.ben evlenince ilgi daha fazla olur sanıyodum ama o kadar yanılmışımki meğer ..güzel sözler duymak bile imkansız hale geldi.bunu eşime anlatığımda ee biz artık evliyiz her dakika beraberiz cevabını alıyorum.7 yıl boyunca hiç kavga etmemiş bir çifttik biz son 5 aydır resmen didişiyoruz.sebepsiz yere hemde ve her tartışmada beni haksız buluyo yada abarttığımı düşünüyo kendimi savunmaktan resmen tükendim.artık cevap vermemeyi tercih ediyorum bu sefer tartışırken cevap vermiyorum diye kızıyo.ne yapıcağımı şaşırdım anlıcağınız.o yüzden sizi inanın çok iyi anlıyorum..

ayrıca bu tip sorunları yaşayan tek kişi benim sanıyordum meğer yalnız değilmişim..acaba çok mu duygusalız ya da erkekler fazla umursamaz mı?

ayrıca bu tip sorunları yaşayan tek kişi benim sanıyordum meğer yalnız değilmişim..acaba çok mu duygusalız ya da erkekler fazla umursamaz mı?

Canım aynen benim eşimde üstüme eskisi kadar düşmüyosun dediğimde ve ki ''eskiden ozmanlar bunaltma derecesinde düşerdi çıkarken yani'' şimdi artık evlendik yanımdasın hep diyor.
sinirim oluyorum ozaman yani aradan 10 yıl geçtiğinde nasıl olcaz acaba çok merak ediyorum inanki.

Nedense bahaneler hep aynı..artık yanımdasın her dakika beraberiz .Önceden resmen gözümün içine bakan adam gitti yerine hiç tanımadığım bi adam geldi.Düşünüyorumda acaba 7 yıl beraber olmanın etkisi midir bu?Artık beni sevdiğini bile söylemiyo ve ben bu durumdan inanılmaz rahatsızım bunu ona her fırsatta hatırlatıyorum aldığım cevap seni sevdiğimi gösteriyorum ben söylemek önemli değil..Bu cevaptan sonra ne denir?

artık eskisi gibi üstüme düşmüyorsun denildiğinde o ilişkinin artık bittiğini ilan etmiş gibi hissetmiyor musunuz kendinizi? yenilgi gibi gelmiyor mu bu size? dile getirmek doğru değil bence.

7 yıl çıkmak da çok kötü olmuş. O kadar uzun senelerden sonra evlenenler daha çok problem yaşıyor evlendiğinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…