- Konu Sahibi BURCUHAYAL
-
sagol canim neler oldu dun anlatmak istersen anlatALLAH sağ sağlim kucağna almayı nasip etsinİNŞALLAH.
Canım tavsiyelerin için çok saol ben zaten çalışıorum çalışmasam daha da kötü olurdum çok şükür ALLAHIMA işim var.ya okadar çok eski günlerimizi özlüyorum ki anlatamam ama evlenince hiç görmediğim aklımın ucuna gelmeycek davranışlar gördüm hayllerim kırık kolum kanadım kırık artık ona karşı çok uzağım ve yakın olmakta istemiyorum.
ALLAH sağ sağlim kucağna almayı nasip etsinİNŞALLAH.
Canım tavsiyelerin için çok saol ben zaten çalışıorum çalışmasam daha da kötü olurdum çok şükür ALLAHIMA işim var.ya okadar çok eski günlerimizi özlüyorum ki anlatamam ama evlenince hiç görmediğim aklımın ucuna gelmeycek davranışlar gördüm hayllerim kırık kolum kanadım kırık artık ona karşı çok uzağım ve yakın olmakta istemiyorum.
canım şu anda söylediğin çoğu şey aslında gerçek duyguların değil. yaşadığın kırgınlık ve kızgınlık sebeiyle söylediklerin bunlar. bir zaman sonra geçecek ve inan gene yakın olacaksın eşine hatta bize daha yaın olabilmek için neler yapabileceğini soracaksın.
evlilik zor. ilk sene çok daha zor. uzmanlar diyor ki. boşanmaların çoğu 1-5-7 ve 12.senelerde oluyormuş.
12yi atlatırsak biz yırttık
iki farklı idrak, iki farklı bilinç, iki farklı şartlanmalarla büyüyen iki farklı insan bir evde bir hatayı paylaşmaya çalışıyor. adaptasyon süreci hem uzun hem de ağrılı olabiliyor. çoğumuz geçtik o yollardan. bir zaman sonra sen biraz onun huyunu alıyorsun, o senin derken bir bakmışın herşey güllük güistanlık..
çok özel değilse dünkü tartışmanın sebebi neydi canım. anlatmak istermisin? belki dışardan bakan gözler olarak yadımımız dokunabilir...
o bu değil de bir arkadaş "kadınlar şeytandır her şeyi yaparız biz" demiş. bunu belki her zorluğun altından kalkarız anlamında söylemek istemiştir ama gerçekten kötü bir ifade. hadi cahil erkekler diyor bunu da biz kendimize neden şeytanız diyelim ki?
evliliğini bu hale getiren erkek değil mi burda şeytanlık eden?
bence o cümle "biz kadınlar, doğru yolu izlediğimiz takdirde her istediğimiz yaptırmayı başarırız" anlamında söylenmiş bir cümle.
benim eşim ağır abidir. serttir. realisttir. (bunu neden dediğimi az sonraki cümlelerde anlayacaksınız)
eşim evlilik konusunda hep der ki:
bizim evde son sözü hep ben sölerim
"peki hayatım" diyerek.
bu çok güzel bir ironidir...
bence o cümle "biz kadınlar, doğru yolu izlediğimiz takdirde her istediğimiz yaptırmayı başarırız" anlamında söylenmiş bir cümle.
benim eşim ağır abidir. serttir. realisttir. (bunu neden dediğimi az sonraki cümlelerde anlayacaksınız)
eşim evlilik konusunda hep der ki:
bizim evde son sözü hep ben sölerim
"peki hayatım" diyerek.
bu çok güzel bir ironidir...
o seneleri biliyorum bende duymuştum.alışveriş ile ilgili gelirken alış veriş yapmıştım iş donuşu.sonra ondan bi kaç bişey istedim.o başka biyerden alıcaktı ben diğerinden al orda daha uygun dedim.yuruyemem yorgunum zaten felan dedi ama o dediğm yer birbirine çok yakın5 dk bile sürmez yanı.bende kızdım tlfnda biraz tutumlu olalım felan dedim işte alma yarın ben alırım dedim.eve geldi bu senin dediğin yere gittim sen hastamısın babanın marketimi ben veriyorum parasını sanane felan dedi sesimi çıkarmadım iyliğine felan dedim.surat assıyorsun çocuk gibi hiç olmadık tepkiler veriyorsun alakasız şeylere hastamısın neye çattık dedi sonra hakeret etti hem en sevmediğim bi kelimeyle ve o kelimeyi sevmediğimi bilir bende karşılık verdim.karşılık verince üstüme geldi felan....
yani gözümden pul gibi düştü anlıycanız ciddi ciddi uzak olmak istiyorum.
yani sinirlendiğinde çok ağır konuşuyor ve beni derinden yaralıyor.daha önce bir kaç kez ilettim ona yapma bunu beni çok kırıyorsun biraz diline hakim ol bende sinirleniyorum senin gibi yaralamıyorum karşımdaki diyorum tamam felan diyor ama yok yani.......
Burcu senin bu yaşadığını ben haftada bir yaşarım
birşey lazım olur bimden al derim orada 2,90 o gider aynı ürünün ikamesini tansaştan 5,5 alır.
ben dır dır tabii :) ne fark eder oraya kadar yürümek istemedim.canım buradan almak istedi der.
ki cimri de değilimdir veya Allah'a şükür maddi sıkıntımız yok.Sadece benim dediğim olsun istiyorum ve mantıklı olan olsun.Ama o sallamıyor.Kavga sizinki kadar uzamak bizde..çünkü ben dalga geçerim o benimle dalga geçer cimri der konu kapanır gider..
Sen şimdi ne olurdu ucuzunu alsaydı diyorsun ama o öyle düşünmüyor işime ne karışıyor.
istediğimi alırım bunun için tantana yapıyor diyor.Sana ne hakaret ettiyse bil ki kırıldığını bildiği için kırmak için etti.Çocuk gibi mesela şişkosundur kısasındır çirkinsindir ama sen şişko olmayı kafaya takıyorsundur çocuklar da senin kafana taktığın hakareti ederler şikosun derler mesela..
bazı şeyleri yaşayarak öğreneceksin ama işte öğrenene kadar birbirinizi incitmeseniz.
evlilik zordur gercekten
bazen diyorum evlilik oncesi birlikte yasamak dogru bir sey diye
ama belirli sebeplerden dolayi aykiri gelir kabul edilmez toplumumuzda
bu yuzden sevgili donemimiz ve evlilik donemleri zit dusuyor
yeniden tanisiyoruz
kimi zaman sevgimiz kalmiyor kimi zaman yeniden asik oluyoruz esimize
"eskiden" kelimesini bir kac aylik evliyken kullanmaya basldim
oglak erkegi hep mantikli dusunur ya "eskiden" diye baslarsam
mantikli bir aciklamayla susturur beni :)
-eskiden gozunu gozumden ayirmaz nefesini her saniye hissederdim diye somurturum o ise
"eskiden kaciracak bir trenimiz vardi her saniye her dakika kardi bize"
-eskiden hep dalgamiza bakar gulerdik takilir gezerdik derim o ise
"eskiden ay sonunu yetiremezsem nasil alisveris yapacak esim diye dusunmek yoktu
bu yuzden tedirgin olup konusmayi unutuyorum der"
"eskiden bir gece gecirdigimiz zaman sabaha kadar uyumak yoktu birakmazdin beni derim" o ise
"eskiden her geceyi berbaer geciremiyorduk simdi her gece beraberiz bugun olmazsa yarin uyutmam" der..
bizim gibi degiller erkekler gercekten degiller
hem haklilarda kimi zaman hemde duygusuz gorunuyorlar
canim duygularini iyice tart ve suskunlugunu bir sure koru ( bu süre bir kac saat olur bir kac gün olur) rakip degilsiniz birbirinize
birbirinizi kirmaya hakkiniz yok
küstüm konusmuyorumlar olur her evlilikte
ama hakaretler olmaz
sakinlestigin zaman sikayetlerini net ve aglamadan uzulmeden anlat..
istersen bir mektup yaz istersen iki bardak cay esliginde konus
depresyona girmek uzere oldugunu ondan destek bekledigini ve elinden gelen neyse yapacagini varsa bir hata duzeltecegini ama onunda biraz daha ozen gostermesini iste..
merhaba canim, nasilsin bugun?
valla konusmazsa kendisi bilir.. trip atiyor sen konusmuyorsun diye
guya yuz vermiyim basima cikmasin diyemi dusunuyor
baska derdimi var bilmemki..
ben olsam o konusana kadar konusmazdim
ama küs kalmak ayni evde cekilmez bir durum alir
sinirler alt ust olur..
karsisina cikip biz neyi paylasamiyoruz
benim degerim gozunde nedir?
neyi goze almaliyim bu evlilikte
diye sorasi geliyor insanin..
saol canım iyki geldin
konuşmayacağım onun huyudur eskiden beri kendi yaptıkları küçük gelir gözüne benim hatam vardır muhakkak onun için sen bunu yaptın bende sana böle yaptım sen yapmasaydın bende yapmazdım gibi düşünür beni hatalı bulur.ama küslüklerimiz bu kadar sürmemişti yüzüme bakar dayanamz gülerdi.nezaman hatasını anlyan bi insan olcak diye bekliyorum sanırım boşuna bekliyorum.ama karalıym konuşmucam?
saol canım iyki geldin
konuşmayacağım onun huyudur eskiden beri kendi yaptıkları küçük gelir gözüne benim hatam vardır muhakkak onun için sen bunu yaptın bende sana böle yaptım sen yapmasaydın bende yapmazdım gibi düşünür beni hatalı bulur.ama küslüklerimiz bu kadar sürmemişti yüzüme bakar dayanamz gülerdi.nezaman hatasını anlyan bi insan olcak diye bekliyorum sanırım boşuna bekliyorum.ama karalıym konuşmucam?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?