Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

slm neasılsınız bakalım kk nın tazeleri
dirimcim okulamı gidiyorsun bende dün akşam gittim ama hiç verimli olmadı

arkadaşlar geçmişi okuyamadım ama hamiş olanları teprik ederim allah saglıklık hayırlı evlatlar nasip etsin

dirimcim hergün mü gidiyorsun ben ilk defa dün gittim çünkü tek 1 dersim kaldı 2 kez sınavına girdim ama veremedim analog dersi
3.sınav çarşanba artık kopya hazırlıyorum süprizzzzz

işlerde fena deil ama sorunlar devam ediyor
sende taşınıyorsun sanırım hayorlı olsun ev mi aldınız :icecream:

evet canım aldıkyarın taşınıyoruz,ben bir gün gidiyorum ama hiç çalışmadım ders anlatacağım,sınavları vermiştim zaten

Dirimcim ne okulu bu tam anlayamadım da :uhm:
dzcel Y.Lisans yapıyorum.aslında profilimde Y.lisans yazıyor.bu ikincisi ,başka bir branşta işte nasıl bayladıysam aptal gibi

Allah kolaylık versin canım ne diyeyim, bende açıktan okuyorum hem iş hem okul hemde evlilik hazırlığı baya zorladı beni :1no2:

hayırlı olsun canım en iyisini yapmıssınız
ne taraftan aldınız evi
ne güzel yeni evli ama ev sahibi valla çok sevindim
biz daha maddi durumu düzeltmedik ama çabalıyoruz,
bende saglam bi iş bulsam hemen bi ev almak istiyorum

der verecem derken tez mi sunacan
sen şimdi çok heyecanlısındır

Allah kolaylık versin canım ne diyeyim, bende açıktan okuyorum hem iş hem okul hemde evlilik hazırlığı baya zorladı beni :1no2:
canım evlendikten sonra da zor oluyor aslında,ama napalım mecbur bitirmek zorundayız değil mi :Saruboceq:,
kızlar ben çıkıyorum şimdi,okula gelicem ama :dance:afiyet olsun herkese

canım azcık stres var bi taşınsaydık evin yarısını götürdük nerdeyse,mobilya,halı,beyaz eşya kaldı.(özel eşyalarla kırılacakları götürünce)
canım kira verir gibi kredi ödeyeceğiz artık,dikmen tarafından aldık canım
maddi durum bizimde düzelmedi,eşim sağolsun çok rahat savuruyor,cebimizdeki 5 kuruşa kadar eve verdik.maaşı iple çekiyorum ,bizdede sıkıntı var anlayacağın
inşallah sende biran önce sağlam bir iş bulursun

ya hepiniz birden geldi,üf ben gidiyorum çok sohbet etmeyiverin emi,:Saruboceq::Saruboceq:

ışte araştırmacı kişilik mısraaa dan yeni bir bilgi daha;

MıGREN VE DOĞUM KONTROL HAPLARI

Doğum kontrol ilaçlarının migrene etkileri
Doğum kontrol ilaçları, hormon içeren ilaçlardır ve genellikle östrojen- progesteronu birlikte bulundururlar; ancak, sadece progesteron içeren doğum kontrol ilaçları da vardır. Bu ilaçlar, beyindeki hipofiz bezini etkileyerek, overlerde her ay oluşturulan yumurtanın serbest bırakılmasını engellerler, bu da; gebe kalmayacağınız anlamına gelir. Eğer düzenli kullanırsanız, doğum kontrol ilaçları gebeliği % 99 engeller.

Migren, doğum kontrol ilacı alan bayanların % 40’ında görülür. Doğum kontrol ilaçları, östrojen seviyesini dört kat azalttığından bu durumun, migreni tetiklediği veya artırdığı düşünülür. Doğum kontrol ilaçlarının migrenli hastalara etkileri, kişiye göre farklılık gösterir;

• Migreniniz iyileşebilir.

• Migren ataklarınızın sıklığı ve şiddeti etkilenmeyebilir.

• Migreni daha sık ve daha şiddetli yaşayabilirsiniz.

• Migreniniz yoksa, başlayabilir.

• Normal migreniniz, habercili (auralı) migrene dönüşebilir.

• Migren, sadece doğum kontrol ilaçlarını almadığınız ara dönemlerde olabilir.

Yapmanız gerekenler

• Eğer oral kontraseptif ilaç alırken migreniniz kötüleşmişse veya ilk kez habercili bir migren atağı yaşamışsanız, doğum kontrol ilacını kesmelisiniz.

• Eğer 72 saatten daha uzun süren, tanısı konulmuş migren krizleriniz oluyorsa, daha önce tanısı konulmuş, haberci bulgularla başlayan migren krizleriniz varsa ve migren tedavisi için ergotamin içeren ilaçlar kullanıyorsanız, doğum kontrol ilacı kullanmayın.

• Doğum kontrol ilacı kullanan kadınlarda görülen migren tedavisi, adet döneminde olan migren tedavisi ile benzerlik gösterir. Doğum kontrol ilaçları, adet döneminizi daha düzenli hale getirdiği için, adet zamanından birkaç gün önce başlanacağınız koruyucu bir migren tedavisi, sorunu atlatmanızda daha etkili olacaktır. Eğer her zaman kullandığınız migren ilaçları etkili olmaz ise veya yan etkilerini tolere edemezseniz, doğum kontrol ilaçlarını kesmeli ve alternatif bir doğum kontrol yöntemine başlamalısınız.

• Eğer doğum kontrol ilacı kullanırken migren sıklığınız artarsa veya koruyucu tedaviler, migren için yetersiz kalırsa, ilaç kullanmayı bırakmanız gerekir.

Migreni tetikleyen faktörler
Migren atağını başlatan veya atak geçirme riskinizi artıran migren tetikleyicileri vardır. Bunlar migrene neden olan sinir sistemi olaylarını aktif hale getirirler. Her migren tetikleyicisi, tüm hastalarda ağrıya neden olmaz. Aynı hastada da aynı faktör, her zaman ağrıyı başlatmayabilir. Baş ağrısı günlükleri tutarak, bu tetikleyici faktörleri belirleyebilir, ondan kaçınarak atak riskini azaltabilirsiniz.

doğum kontrol hapını görünce psikolojik olarak hemen dikkatimi çekiyo ya, bu aralar çok ilgileniyorum ya ondan heralde
çok şükür migren bende yok ama nişanlımda var çok sık acile gider geliriz bu yüzden :1no2:

Doğumgünümüze göre renkler varmış.Bakalım renklerin özelliklerini taşıyor muyuz?
Şu şekilde yazarsanız hemen renginizi söylerim -6 eylül-

tekarar hayırlı olsun dirimcim inan çok iyi yapmıssınız çok sevindim

mısracım hoşbulduk canım patron şehir dışındada bu gün nete girdim

sen nasılsın geçen hastane işlerin vardı geçmiş olsun bende de bir süre kalp agrısı olmuşdu sonunda üfürüm oldugunu ögrendim ama ciddi bi şey deilmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…