Benimde bamyam var dolapta aklınızda olsun bamya zor pişermiş.Bana annem sağolsun kolay pişer dedi 1 saat pişirdim heralde olmuştur demiştim yediğimizde hala pişmemişdi çiğ duruyordu 1 saat kaynamasına rağmen.
Pamuğum sana şimdi dev gibi oluyosun gibi geliyordur ama ne tatlı olmuşsundur kimbilir.Bende hamile kalsam tostoparlak yusyuvarlak bişey olurum heralde.
canım bezelyeli havuçlu bende çok seviyorum,misafirin geliceği gün çok yoruldum oyüzden,sadece arpa şehriye attım,tavuk suyumda vardı,canım birşey soracaktım bezelyeli ve havuçlu yaptığında, tavuk suyu koyuyormusun?tadı kaldırıyormu?cesaret edemiyorum
canım senin bebişlerin ikiz olduğu için öyle ama a.s
bende çok korkuyorum,çok kilo alırım diye,hayır bide sen çift canlısın muhabbeti var :çok üzgünüm:
hoş en önemlisi de bebeklerin sağlıklı olması,bol bol da yürüyüş,pamuğum sen yürüyüşte yapamıyorsun değil mi?rahatsızlanıyorsun
resmimi çekmeye çalıştım ama beceremedim ya uffff .. tatlılık sadece göbüşe bakarsan öyle valla :) hgele içindekileri düşündükçe insanın tadından içi kıyılıyor :) ay inşallah hayırlısıyla sende çok cici bi hamile olursun şekercimmm
canım bezelyeli havuçlu bende çok seviyorum,misafirin geliceği gün çok yoruldum oyüzden,sadece arpa şehriye attım,tavuk suyumda vardı,canım birşey soracaktım bezelyeli ve havuçlu yaptığında, tavuk suyu koyuyormusun?tadı kaldırıyormu?cesaret edemiyorum
canım senin bebişlerin ikiz olduğu için öyle ama a.s
bende çok korkuyorum,çok kilo alırım diye,hayır bide sen çift canlısın muhabbeti var :çok üzgünüm:
hoş en önemlisi de bebeklerin sağlıklı olması,bol bol da yürüyüş,pamuğum sen yürüyüşte yapamıyorsun değil mi?rahatsızlanıyorsun
Ben geldimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
Pamuğum sakın diyet miyet zamanı değil.
Dirimcim geçmişi okuyamadım ama anladığım kadarıyla güzel mamalar yapmışsın ellerine sağlık.
Dilekcim pirinç pilavı gerçekten ilginç bir yemektir her defasında farklı olma riski yüksektir.Ancak genel kurallara uyarsan ortalama bir kıvam yakalarsın.
Güzel pirinç pilavı yapmanın sırları;
*Pirinci çok çok iyi yıkayacaksıınisuyu bembeyaz oluncaya dek,unu iyice akmış olacak.
*En az yarım saat ılık suda bekleteceksin,içine bir tatlı kaşığı tuz ve 2-3 damla limon suyu ekleyerek.
*Yağını bol koyacaksın,tereyağı ve sıvı yağı karıştıracaksın yağ ısınınca-kararmadan önce mutlaka-şehriyeyi ekleyeceksin biraz sararınca iyice suyunu süzdüğün pirinci ekleyip şehriyeyle kısık ateşte en az 5 dk kavuracaksın.Sonra suyunu ekleyeceksin.Altını kısıp pişireceksin,kapağınıda mümkünse 8-10 dk açmayacaksın.
*Suyun ölçüsüne gelince bu pirincin türüyle ilintili,mesela bazen 1 su bardağı pirince 1,5 bardak su yeterlidir,bazende 2 bardak su gereklidir.Bunun çözümüde hep aynı tür pirinç almaktan geçer.Ör;Ben yasmin pirinci çok severim.
Jazmincim sen nasılsın tatlım?
Not:Bundan sonraki mesai saatlerim 11:00/19:00 bilgilerinize dostlar.
Bamya pamukcuğumun dediği gibi kartsa çok geç pişer normalde çok uzun sürmez pişmesi.
Bol soğan kavuracaksınız,bol domates rendeleyeceksiniz,içine bir avuç haşlanmış nohut ve bir diş sarımsak koyacaksınız.Birazda limon tamamdır .Çok severim eşim yemediği için 1 kez yaabildim bugün yapsammı ne :)))))))
Bu arada pamukcum 6 kg almışsın çok çok normal ki sende iki bebiş var,iki kat normal.Hiç canını sıkma,bu halini görmeyide çok arzu ederdim.Mümkün müdür acabazemuszemus
İnşallah canım.Keşke o günleri görebilsem:CüvCüv:Ama daha var gibi.
Bamya pamukcuğumun dediği gibi kartsa çok geç pişer normalde çok uzun sürmez pişmesi.
Bol soğan kavuracaksınız,bol domates rendeleyeceksiniz,içine bir avuç haşlanmış nohut ve bir diş sarımsak koyacaksınız.Birazda limon tamamdır .Çok severim eşim yemediği için 1 kez yaabildim bugün yapsammı ne :)))))))
Bu arada pamukcum 6 kg almışsın çok çok normal ki sende iki bebiş var,iki kat normal.Hiç canını sıkma,bu halini görmeyide çok arzu ederdim.Mümkün müdür acabazemuszemus
alkisalkisalkis,canım acemi şansı mı nedir bizimkisi kaydirigubbakcemile3Ben de kayınvalidemleri bir gün yemeğe almıştım.İnanamamışlar benim yaptığıma yemekleri. Özellikle mercimek çorbama bayılmışlardelikafadulden Ben de anlamadım nasıl güzel yaptım o kadarkaydirigubbakcemile3
canım ben sana daha ne çiçekler alırım kaydirigubbakcemile5,canım öyle bir anlattın ki,inan şuan canım bamya çekti cokacimcoookoy oyy dirimim bizde çoks evindik vazomuza koyuyoruz hemen :)
ben bamyanın atzesinden çok kurusunu seviyorum. bizim konyanın bamyası meşhurdur minik minik kurutulur kuşbaşıı etle ekşili pişirilir kaynar kaynarda yenir :) haftasonu msiafirlerime yapıcam özellikle istiyorlar bayılıyorlar bizim oranın bamyasına :) ama düşünürken şimdi midem buulandı gerçi
ay ya pamuğum Allah razı olsun,ama ne çağlası boy yok ki öyle :çok üzgünüm:kaldırıyor kaldırıyor tavuk suyunu ama sade olsa daha güzel oluyor ben haşlanmış mısırda ilave ediyorum oda şeker oluyor içinde..
oy oyyy valla bilemiyom artık tatlımcım 3 kişiyiz diye diye 6 kilo aldık düşününce az gibi oluyor ama ayna hiçte öyle demiyorrrr hele bide selülit sorunu yaptı ona sinir oluyorummm
yok sanki sen çok almassın gibi geliyor ben gözümde snei uzun boylu hayal ediyorum hiç görmesemde çağla şikel gibim :1hug: vede hamilelik senin güzelliliğine güzellik katacakmış gibi bir his var içimde ki ben hislerimde yanılmam şekercim :)
yürüyüşe gelince yapamıyorum ben dirimim dniyorum sonra belim kopuyor kendi kendime yataktan kalkamıyorum ağırlaşmaya başladım. hayırlısıyla sağlıklı olsunda bebişler ..
canım bende bu sefer limon suyu ekledim,tereyağlı güzel oluyor,ya ben pirinç pilavını çok seviyorum,eşim de aksilik pek sevmezBen geldimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
Pamuğum sakın diyet miyet zamanı değil.
Dirimcim geçmişi okuyamadım ama anladığım kadarıyla güzel mamalar yapmışsın ellerine sağlık.
Dilekcim pirinç pilavı gerçekten ilginç bir yemektir her defasında farklı olma riski yüksektir.Ancak genel kurallara uyarsan ortalama bir kıvam yakalarsın.
Güzel pirinç pilavı yapmanın sırları;
*Pirinci çok çok iyi yıkayacaksıınisuyu bembeyaz oluncaya dek,unu iyice akmış olacak.
*En az yarım saat ılık suda bekleteceksin,içine bir tatlı kaşığı tuz ve 2-3 damla limon suyu ekleyerek.
*Yağını bol koyacaksın,tereyağı ve sıvı yağı karıştıracaksın yağ ısınınca-kararmadan önce mutlaka-şehriyeyi ekleyeceksin biraz sararınca iyice suyunu süzdüğün pirinci ekleyip şehriyeyle kısık ateşte en az 5 dk kavuracaksın.Sonra suyunu ekleyeceksin.Altını kısıp pişireceksin,kapağınıda mümkünse 8-10 dk açmayacaksın.
*Suyun ölçüsüne gelince bu pirincin türüyle ilintili,mesela bazen 1 su bardağı pirince 1,5 bardak su yeterlidir,bazende 2 bardak su gereklidir.Bunun çözümüde hep aynı tür pirinç almaktan geçer.Ör;Ben yasmin pirinci çok severim.
Jazmincim sen nasılsın tatlım?
Not:Bundan sonraki mesai saatlerim 11:00/19:00 bilgilerinize dostlar.
hoşgeldin mısrammmm
ya ne güzel püf noktalarını evrmişsin pilavın helal valla bide teflon tencerede pişiriceksin yayvan olanında tamamdır dimi :)
ya yaaa diyet yapmak sitesekte yapamayız heralde ama olsun düşününcede inceliriz belkim :)
mesai saatlerin sanki daha uygun gibi geldi akşam geç oluyo zaten ..
alkisalkisalkis,canım acemi şansı mı nedir bizimkisi kaydirigubbakcemile3
eşimde pohpohlayıp duruyor zaten,asıl büyük misafirlerim var canım.bazen sinir oluyorum bu büyük dediğim misafirlere,bilgiçlik taslıyorlar,herşeyin en iyisini,en güzelini onlar yapıyormuş,sanki biz armut topluyoruz :dilcikar: yaşlarıda benden küçük :çok üzgünüm: onlar gelince sizden tarif almam gerekecek,mısramda yardım eder heralde,
canım ben sana daha ne çiçekler alırım kaydirigubbakcemile5,canım öyle bir anlattın ki,inan şuan canım bamya çekti cokacimcoook
ay ya pamuğum Allah razı olsun,ama ne çağlası boy yok ki öyle :çok üzgünüm:
canım bende bu sefer limon suyu ekledim,tereyağlı güzel oluyor,ya ben pirinç pilavını çok seviyorum,eşim de aksilik pek sevmezklava:
canım bende toz olanları çok kullanmamaya çalışıyorum,tavuğu haşladığımda suyunu ayırıyorum,fazla kalırsa buzluğa atıyorum,kızlar canımda barbunya çekti valla hihoyyyt
Canım benim tavuk suyum yada et suyum olmadığında,çok zararlı biliyorum amatoz bulyon koyuyorum 1 yemek kaşığı gerçekten tadı müthiş oluyor.
a.s.a.s.Elimizden gelenin en iyisini yaparız canım.Merak etme sen.:enbuyukkk:
hoşgeldin gultr,nasılsınSlm arkadaŞlar nasılsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?