Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

ama bebişim daha dün tavuk yaptım
şimdi gelirken kabak falan aldım mücver yapim diyorum ama yanına ne gıder kestiremıyorum

hımm evet olmaz ozaman, valla bencede pek bişey gitmez, salata iyi olabilir yağlı oluyo ya mücver dindiriyo salatada, bideçorba d,iycemde eşin iştahlıysa doyurmazki, şahsen beni bile doyurrmaz benim dediklerim, mantı desem uymsuzmu olur diycem bide şimdi şipşakta olmaz manıt :)) bi düşüneyim bende aklıma gelirse yazarım.aa bide mücverle cacıkta olabilir belki,

valla iyiki eşim ütüyü bozmuş diyorum tatlım:)
jnazcım yaparsın sen bide yapmakla kalmaz bizede birer dilim gönderirsin dimiii
ayy tabiki gönderirim şekerim hatta en iyisi siz bana gelin ben yapayım size çeşit çeşit
çok şükür iyiyim tatlım ufak tefek sorunlarda olmuyor değil ama bunada şükür
ne güzel izne çıkıyorsun bende kısmetse bu perşembe annemlere gideceğim bir hafta kalmayı düşünüyorum

Jnaz'cim banada gonder be guzelim

gönderirim tabiki şekercimm

haklısın yaralim eşimle olalımda tatil tatildir.

kızlar jnaz milföy deyince aklıma geldi.Milföyn içine sarelle sürüp yapınca nefis bişey oluyo, ben tatlı sevmediğim halde bayıldım.belki denersiniz aklınızda olsun.bide netten bakın milföyden baklava yapılıyo, tembel işi ama napalım

merhaba kızlarrr
ben geldimm nasılsınız bakalım
canım hoşgeldin.çok geçmiş olsun.çıkmadan ilaç felan sürsen,faydası olmazmı?
benimde ağzımda sürekli yara çıkmaya başladı sinir olmaya başladım,her hafta klava:

kızlar işlerimi hallettim alışverişimide yaptım geldim ama şimdi yine ütü yapıcam:)
:kedi:
canım ya ne zor işin,bende hiç sevmiyorum ütü yapmayı,bak benimde ütülenecek şeyler var ama,eşimi bekliyorum ,niye dersen pantolon hiç ütülemedim.çift ütü yapmak istemiyorum sositososito
aaa kızlar iştahımı artırıyorsunuz,
kekler,kurabiyeler bende istiyorummmmmmmmmm
haktancığım bende akşama fırında tavuk yapıcam,yanına bulgur pilavı,cacık yeter,hoş geçen gün patates ve soğan aldık,torbanın içinden çıkarmayı unutmuşum,küflenmiş kötü olmuş :kedi:,dün attım,patatesimde soğanımda yok :kedi:senağlama
yaralım canım bizim adımıza da yap tatilini,

VİŞNELİ KEK

malzemeleri
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gr margarin/ tereyağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 kase vişne
- 1 çay bardağı dolusu fındık veya badem
- 3 çorba kaşığı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
hazırlanışı
- yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın
- beyazlarını kar haline getirin
- ayrı bir karıştırma kasesinde
- şeker ve yağı çırpın
- yumurta sarılarını ilave edin
- vişne hariç diğer malzemeyi ilave edin
- tahta kaşıkla karıştırın
- yağlanıp unlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün
- üzerine vişneleri dizin
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında
- 60 dakika pişirin

dirimcim canım benim eşim işyerinde sebze yediği için çakışmamaya çalışıyorum
dün bende tavuk pilav çorba salata yaptım ama bugun kalakaldım işte:umursamaz:

jnazcım mutlaka güzel oluyodur senin mücverin sen nasıl yapıyosun mücveri? tarif verebilirmisin?
tabiki veririm canım
3-4 orta boy kabak
3-4 ad. yeşil soğan
3 yumurta
yarım demet maydonoz( eşim yemediğinden koymuyorum ben)
1+1/4 su bardağı un
yarım su bardağı sıvıyağ
tuz , karabiber, beyaz peynir rendelenecek,
1 paket kabartma tozu ve istediğin baharatları ekleyebilirsin canım
fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtıyorsun. kabaklarında kabuklarını soyup rendeliyorsun ve suyunu sıkıyorsun. ardındanda diğer malzemeleri ekle en son un va kabartma tozu
30-40 dk da pişiyor
afiyet olsun:)
ben sarallenin oludğu herşeye bayılıyorumki tatlım:)
kızlar hadi jnaz cıma gidelim, pasta yiycez sohbet etcez dahaaa
evet evetttt bana gelinn lütfenn hem burası yemyeşil :)

sağol tatlımm bende netten bakıyorum şimdi 2 sene kadar öncede diğer koltuk altımda çıkmıştı 3 tane ve 1 hafta hastanede yatmıştım lokal anesteziyle almışlardı

çok sağol bitanemm hemen not alıyorum

merhaba kızlar muhabbetiniz bol olsun
Allah'ım tarifler havalarda uçuşuyo burda ne güzel bende faydalanayım azıcık zemuszemus

Yeşil mercimeklimi tatlım,yahni dediğine göre içinde et olmalı o zaman istemiyommmm ben mafoldumben

Bu arada beb kekleri sıvı yağla yaparım,bu tarifi bugün keşfettiğim bir siteden aldım

canım işin zor ozaman,mücverin yanına pilav felan yapabilirsin,salata,çorba,cacık felan
jnaz ben istiyorum tarifi alkisalkisalkis

merhaba kızlar muhabbetiniz bol olsun
Allah'ım tarifler havalarda uçuşuyo burda ne güzel bende faydalanayım azıcık zemuszemus
hoşgeldin şeker,evet sendende bir tarif alalım alkisalkisalkisalkisalkisalkis

Yeşil mercimeklimi tatlım,yahni dediğine göre içinde et olmalı o zaman istemiyommmm ben mafoldumben

Bu arada beb kekleri sıvı yağla yaparım,bu tarifi bugün keşfettiğim bir siteden aldım
canım sislikonlu kek kalıplarından mı almıştın,sabah demiştin gül şeklinde
nasıl memnun kaldın mı?yengem kanserojen madde içeriyor demişti silikonlu kalıplar için?doğru mu bilmiyorum,bilgin varmı kaydirigubbakcemile2

canım işin zor ozaman,mücverin yanına pilav felan yapabilirsin,salata,çorba,cacık felan
jnaz ben istiyorum tarifi alkisalkisalkis

hemen veriyorum canımcım :)
4 Adet domates
2 Su bardagi nohut
1 Su bardagi yesil mercimek
1 Su bardagi dilimlenmis havuç
2 Su bardagi küp dogranmis patates
2 Adet orta boy sogan
Yarim su bardagi iri kiyilmis yesil biber
1 Tatli kasigi toz kirmizibiber
4 Dis sarmisak
1 Su bardagi etsuyu
2 Çorba kasigi siviyag
1 Çorba kasigi domates salçasi
Yeteri kadar sicak su
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Bir gece önceden islattigimiz 2 su bardagi nohutu orta dirilikte kalacak sekilde haslayin.
1 su bardagi yesil mercimegi 2-3 dakika sicak suda haslaysin.
Sonra suyunu süzdügünüz yesil mercimek ve nohutlari baska bir tencereye aktarin.
Üzerine dogranmis domatesleri, dilimlenmis 1 su bardagi havucu, 2 su bardagi küp seklinde dogranmis patatesi, iri dogranmis 2 adet orta boy sogani, iri kiyilmis yarim su bardagi yesil biberi ve ortadan ikiye kesilmis sarmisaklari ekleyin.
Baska bir kapta 1 su bardagi etsuyunu, 1 tatli kasigi toz kirmizibiberi, 2 Çorba kasigi siviyag ve 1 çorba kasigi domates salçasini karistirin.
Tencerede bulunan malzemelerin üzerine ekleyin.
Malzemelerin üzerini örtecek kadar sicak su ilave edin.
Tuz ve karabiberini ayarlayin ve orta isili ateste malzemeler yumusayana dek pisirin.
Sicak servis yapin.

asıl tarif bu tatlım ama ben yarı ölçülerde yaptım malum 2 kişiyiz:) bide yeşil mercimek yoktu kırmızı mercimek le yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…