Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

üzel bebek isimleri söyleyelimmi, kızlarada yardımcı oluruz belki,

zümra; en güzel, en güçlü, en mert, en zeki kadın anlamındaymış, ızım olursa koymak isterim

canım ya bende aynı dertten muzdaribim, bide üstüne yemekten bahsediyoz.kapattık bu konuyu, yoksa millete kızarmış tavuk diye saldırcaz :)
ya kızarmış tavuk dedinde şu lokantaların önünde satılan kızararak dönen tavuklar var ya,aklıma onlar geldi,kokusu beni mest ediyor opuyorumnanaktan
,ama tadı hiç güzel değil tabi,çiğ oluyor

bencede ya görüntü süper ama işlev yok.düğünde bizim eve almış annem, gece yesinler diye nasıl sevindim doycam diye ama nerde hiç beklediğim gibi değildi

mısram pek iç açıcı bir konu değil ama sana birşey soracağım
senin migrenin vardı değil mi?migrenle nasıl başediyorsun?
ağrı kesici almadan geçmiyor mu?

Tatlım ağrı kesicilerde her zaman çözüm olmuyor.Zaten ağrı başladıktan sonra içersen neredeyse hiç etkili değil,migren sinyal vermeye başladığı an hemen içmek gerekiyor.
Ben kendimce önlemler alıyorum örneğin kahve çok severim azalttım,günde 1 fincan içiyorum.
Migrenin geleceğini hissettiğim zamanlarda tatlıdan uzak durmaya çalışıyorum.
En iyi ilaç karanlık bir oda aklında olsun.
Birde kulaklarını ovuşturursan iyi geliyor

http://www.kadinlarkulubu.com/sifa-receteleri/10301-migren-icin-alternatif-cozumler.html

Son düzenleme:
Ben güya light bisküvi aldım tatlı tuzlu iki paketide yarıladım:roflol:
bende kendimi tutuyorum,1 saat sonra çıkıcam zaten,kızlar ya canım dondurma çekti,cornetto istiyorum,opuyorumnanaktan
bu aç halimle nasıl yemek yapıcam ben ya :gitme:
üzel bebek isimleri söyleyelimmi, kızlarada yardımcı oluruz belki,

zümra; en güzel, en güçlü, en mert, en zeki kadın anlamındaymış, ızım olursa koymak isterim
canım zümra ismini ilk kez duydum,kulağa hoş geliyor bende sahra ismnini seviyorum,

Bende ilk kez duydum bu ismi benim kızın ismi belli Mısra,erkek olursa da babasının isminin geçtiği Ali Can olcakmış

canım eşimin migreni var,apranax içiyor,çok ağır bir ilaç,özellikle güneşin altında kaldıysa kesin migreni başlıyor.alnına ıslak bez koyuyorum.ama fayda etmiyor,ilac almassa ağrısı hiçbir şekilde geçmiyor.
dediğin gibi migren başladıktan sonra ilaç fayda etmiyor:sinifsinif:

Kabak Çekirdeği-ıçindekilere bakın şaşırın :)

Kabak çekirdeği birçoğumuzun zevkle yediği bir kuruyemiş. Aslında yine
bir çoğumuzun da bilmediği bir sağlık kaynağı.

Kabak çekirdeği ciddi bir bağırsak kurdu düşürücüdür. Tuzsuz
tüketildiğinde çok hızlı ve etkili bir şekilde tenyanın dökülmesine
neden olur. Bunun için çocuklarda 40g büyüklerde 100g tuzsuz kabak
çekirdeği yeterlidir.

Kabak çekirdeğinin asıl mucizesi iyi huylu prostat büyümesi (BPH) ile
ilgili.
Şu an kabak çekirdeğinin BPH'ı azalttığı hatta önlediği tıbben
kanıtlanmış ve kabul görmüş durumda. Yine BPH'la bağlantılı ortaya
çıkabilecek idrar yolları bozukluklarına da faydalı. Bu mekanizma
phystosterin denen bir madde sayesinde oluyor.
Kabak çekirdeği karotenoid içeriyor. Yapılan araştırmalar
karotenoidden zengin beslenen erkeklerin BPH riskinin düşük olduğunu
gösteriyor.

Kalın bağırsak kanseri riskini azaltıyor. Ayrıca içerdiği E vitamini
ile hücre zarının> oxide olarak b ozulmasını önlüyor. Sağlıklı
hücreler kanserde önemli rol oynuyor. Yine E vitamini geç
yaşlanmamızı ve yaşlılığımızı genç gibi geçirmemizi sağlıyor.
Lif içeriği de kanserle işlikli. Lifli gıdalar kabızlık sorununu
ortadan kaldırıyor. Su tutup şişerek tokluk hissi veriyor. Bu sayede
hem bağırsaklar normal çalışıp sıkıntı yaratmıyor hem de diet yapmış
oluyorsunuz. Ama en önemlisi kabızlık önlenince antioksidan yani
kanser yapan maddeler bağırsaklarda daha az kalıyor bu da kanser
riskini azaltıyor.

Kabak çekirdeği mineraller, esansiyel yağlar ve proteinler bakımından
zengin. Ayrıca içinde kemikler ve iştah için önemli bir madde çinko
var. Bir bardak kabak çekirdeği günlük çinko, demir ve E vitamini
ihtiyacımızın tamamını, yarım bardak kabak çekirdeği ise günlük
magnezyum ihtiyacımızın tamamını karşılıyor.
Omega 3 ve omega 6 içeriği beyin fonk siyonlarının düzenlenmesine
yardımcı oluyor. Zihinsel gelişimi olumlu yönde etkiliyor. Arjinin
adlı amino asit sayesinde nitrit oksik oluşumu ile damarların
esnemesi ile ereksiyon ve kalp problemlerinde kullanılma potansiyeli
yüksek olduğundan bu alanla ilaç yapım çalışmaları sürüyor.

Fosfor içeriyor. Fosfor kemik oluşumuna yardımcı oluyor, böbrek
fonksiyonlarını düzenliyor.
Sağlıklı kemikler kemik kanseri riskinin
azalması anlamına geliyor.
Özellikle erkeklerde belirli bir yaştan sonra ortaya çıkan kemik
erimesini önlüyor yahut azaltıyor.

Doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kandaki trigliseridi düşürüyor
yani kolesterol sıkıntısının çözülmesine yardımcı oluyor. Yine bu
mantıkla ve phystosterin maddesinin de yardımıyla damar kanserine iyi
geliyor.

hoşgeldiniz canım,nerelerdeydiniz bugün?

Bende ilk kez duydum bu ismi benim kızın ismi belli Mısra,erkek olursa da babasının isminin geçtiği Ali Can olcakmış
bizimde erkek olursa belli,kayınvalidem bu haftasonu da hatırlattı sağolsun :gitme:
erkek olursa kayınbabamın ismi olacakmış.öyle diyor,hatta geçen bir diyalog geçti aramızda,yengem doğum yaptı.ne isim koydunuz dedi,bende söyledim,niye annenin ismini koymadılar dedi :1shok::gitme:
sanırım benim kız olursa da ismi belli olacak :sm_confused:

bir kaç gündür alışveriş yapıoruz canım malum göbiş çıkmaya başladı aldık bikaç bişi onlarla uğraştık cnm eşimin yarın doğum günü onada ayakkabı ve kemer aldık beraber aldık (kendisi çok zor beğenir bende tek başıma çok gezemicem için beraber aldık hediyesini)
sizerde ne var ne yok kızlarr

bende geçen yıl ilkkez duydum yeğene isim araştırıken,sahrayı bende beğeniyorum güzel gizimeli bi isim gibi
hoşgeldiniz , nasılsın canım, kızına ne isim koycan canım

mısra narin bi isim, alicanda meşhur isimlerden.bende oğlum olursa kahraman koycam diyorum eşim beğenmiyo, ded ismiymil bide yeni nesil köpeklere koyuyomuş kahraman adını, hasbinallah yaa :))

mısracım kabak çekirdeğimi yiyeyim canım ama o Allah korusun düşüğe sebep olabiliomuş 3 aydır yemiorum cnmm

Ayyyyyyyyy öylemi özür cnm,yukardaki yazıda kemiklere iyi geldiğini okuyunca önereyim dedim

Sen neler yapıyorsun hamişliğin için cnm,bizde öğrensek iyi olur:)

çok saçma bence, çiftin gönlünden geçerse tama ama zorla olmaz.benimde kayınpederim diyo benim adımı oğluna koy, kızınada kayınvalidenin adını.kayınvalidem ne gerek var dedi, bende dedim baba çatlasanda patlasanda koymam, ne senin adını ne babamın adını, kayınpederimin adı olabailir ama istemiyorum ya daha ne güzel isimler var.bizde öyl isim koyma yok.kayınvalidem eşime babasının adını koymuş, kayınbiraderimede kayınpederin babasının adını koymuşlar.

canım boşver üzülme, güzel bi dille izah et, bu çocuğu ben taşıyosam benim fikrimde alınmalı diye.ama yok sorun olacakssa 2. sen koyarsın

dirimim ya üzüldüm senin adına isimler konusunda bu kadar ciddi olmaları çok kötü yaa o sizin çocuğunuz siz karar vermelisiniz bence
biz daha hiçç isim düşünmedik ama kızımız olursa ilk ismi eşimin ablasıının ismi olcak ikincisi hakkında hiçç düşünmedik erkek olursa ki eşim çok istio onada ismi ne olur hiç düşünmedik ilk ismi konusunda abimin ismini koyarmıyım çookk kararsızım ailemle konuşcam onlar isterlerse koycam ama ben hiç istemiorum bakalım bi cins,yetini öğrenelimde kuzumun ismine ondan sonra karar veririrz inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…