Yeni evliler ve kayınvalideler...

ama çocukların sizi "düşünmesi" demek, aynı evde yaşamak demek mi?
ben, Allah'a büyük konuşmayayım, kesinlikle ne oğlumla ne kızımla yaşamak istemem
neden onların kurulu düzenini bozayım veya kendimi rahat edemeyeceğim bir ortama sokayım
ileride birgün fikirlerim değişebilir (yaşlılar çocuklaşıyor derler ya) diye kendime birkaç mektup yazmayı düşünüyorum, şu günkü düşüncelerimi anlatan, belki o zaman kendimi dinlerim

olur da birgün yalnız kalıp, iş hayatından elimi ayağımı çekip, yaşlılığı kabullenip, oturmam gerekirse diye para biriktirmeyi ve o günler geldiğinde en lüksünden bir huzur evine yerleşmeyi düşünüyorum.
kendi yaşıtlarımla olurum, konken oynarım, yaşıtlarımla güler eğlenirim, oooohhhh süper

tabi çocuklarıma da giderim, onlarla da olurum ama sürekli değil, aynı evde yaşamak gibi değil

vallahi Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin, kimseye de mecbur etmesin
çocuklarımıza da dert olmayalım, yük olmayalım inşallah

Belki kv kabul etmez gelmeyi her insan yapamaz gelinin yaninda sahsen benim annem misafir gibi gider kalamaz bile

kesinlikle doğrudur
zaten düşüncelerinize katılmıyor değilim
bence de bilinçli davranmakta fayda var
ben sadece hani hiç böyle bir konunun içinde bulunup, bunların önceden konuşulması gerektiği konusunu görmemiştim, duymamıştım
ona şaşırdım, sadece şaşırdım

benim verdiğim taktik ise
e geçmişi değiştiremeyeceğimize göre
geleceğe çözüm yaratabilmek için bakış açısıydı

Yani annemizin açısından da düşünelim.

ben ailemle iki defa yasadim 6 sar ay.
burnumdan geldi zaman zaman.

cunku 55 60 yaslarinda sabirlari kalmamis oluyor, ve evlatsin diye her bir seyini elestirebiliyorlar.
en ufak seyden kriz cikabiliyor.

kayinvalidemlerle de yasadim bir 6 ay. o zaman da salonda rahat rahat koltukta ayagimi uzatip oturamadim. Ve devamli bir gerginlik vardi ustumde, simdi ne dersem alinirlar, ya da neden yuzleri asik gibi.
guzel olan zamanlar tabi oldu ama, uzun sure boyunca gergin yasamak insani bezdirir bence.

En guzeli cok uzak mesafedeyseniz, gelip sizde bir iki ay kalmalari, cogu iyi deyil bence.
sahsen mecbur deyilsem, ya da ailemin bakima ihtiyaci yoksa kendi ailemle bile yasamam.

''Yaşlanınca anlarsın'' demedim size hakkım yok zaten.

''hatta sürekli anneanneme gel git yapmak bizi daha cok yoruyor birarada yaşasak aklımız kalmayacak rahat edecegiz sanıyorduk'' bu cümle açıklıyor zaten siz yanlız bırakmamışsınız bi arada gibiymissiniz ki çok güzel.

Anne babanız huzurevine gidebileceklerini söylüyorlar bunaldıkları takdirde. Sizde şaşkınlıkla izliyorum dediniz.
Peki size sorayım naparsınız böyle bir durumda.

Büyükler huzuevindeyken ben kendi ailemi sorgularım. Çünkü Yarından sonra da benim ailem huzur evi olacak.

ailemden bir cok insan böyle yaşadı...
göründükleri kadarıyla cok da mutlu bir hayat sürdüler. en azından gercek anlamıyla huzurluydular...
arkalarından da kimsenin tek bir olumsuz kelime söyledigine dahi sahit olmadım,
bir tek inatcılık ve disiplinlerinden dem vurulurdu.

kalabalık dede, nine bir arada büyümüs birinin ileride de boyle bir hayat istemesini veya dısarda gorduklerine heves etmesini normal karsılarım da,
bunlar hic konusulmayıp sonra insanları zorlamayı anlamıyorum.

bu arada sevgiliyken nasıl konusulacagını sormustunuz,
hannesli 'ye katılıyorum ancak benim konu daha farklı bir sekilde acılmıstı, konuda da yazdım.
o anki sohbet konusu evlilikten konusmak bile degildi, saf saf "yaslılar tek olunca uzuluyorum bırakılmaz, evde ton ton nineyle büyümek cok zevkli olmaz mı" derken konusu açılmıştı.

İstemiyorsan zorla değil ya yanyana binalarda yaşayabilirsiniz arada yemeğe gelir sen de gidersin arada kalirda hasta olursa tabi. Eşine kararlı olduğunu göster

Düşünceli ve iyi niyetli insanlar, hasta dahi olsalar evlatlarının hayatına entegre olmak istemezler.
Kaldı ki eli ayağı tutan insan gelip bana yerleşecek?
Kendisi evlatlarını büyütüp yetiştirmiş olabilir ama bu onun sorumluluğuydu zaten. Dünyaya getirmeseydi karşılık bekleyecekse.

Konu sahibi, o ev eşinize ait değil. İkinizin evi. Güzellikle anlatamıyorsanız sertliğe başvurursunuz.
Annesi yalnız yaşayamıyorsa siz de üçüncü şahıslarla yaşayamazsınız o zaman.
İnsanlığın tüm derdi bencillik yüzünden zaten.

sanırım bana yazdınız,
bu konuda sorgulanacak birsey oldugunu dusunmuyorum çünkü onları yalnız bırakmayacagımı biliyorum.
bir basına evde sıkılırsam yasıtlarımla oyun oynarım, başımda işini bilen hemsireler olur, sizin yanınıza da gelip giderim diyorlar.
zaten huzurevine gideceklerini sanmıyorum, yaşlansalar da kendi akranları olan aile dostlarımızla beraber vakit gecirmeye devam ederler.
ayrıca sadece kendi ailem degil, onları da adeta öz akrabammış gibi ziyaret edip ilgilenecegimi biliyorum,
onların cocukları da aynı seyi düsünüyor, yıllardır ne ebeveynler ne de cocuklar hicbirimiz kopmadık.
huzurevleri terkedilen, yalnız bırakılan aileler tablosu ile olumsuz bir imaj ciziyor olabilir ancak herkes aynı niyetle tercih etmiyor,
her anne-babanın kızına-ogluna tek yaşayamam, bana bakacaksınız demedigi gibi...

eger bu yanlış ise "yalnız bırakmamıs, bir arada gibiymissiniz, cok güzel" dediginiz şey de yanlışlanmıs oluyor.

ben de fikir sormadan, dayatan insanları anlayamıyorum
insan karısının fikrini sormaz mı, konuşa konuşa ikna etmeye çalışmaz mı? dayatmak nedir?
ve evet kesinlikle insanın kafasında geleceğe dair böyle bir düşünce varsa, evleneceği insanla mutlaka evlenmeden paylaşmalı. aksi "kandırmak" oluyor çünkü.

yanlış anlaşıldı herhalde, nasıl konuşulduğunu sormadım, konuşulmasını da eleştirmedim
hatta evet, belki gerçekten baştan bilinçli davranmak en iyisidir
ben sadece, hani, hiç böyle bir konunun içinde bulunup, bunların önceden konuşulması gerektiği konusunu görmemiştim, duymamıştım, böyle birşey yaşamadım
ona şaşırdım, sadece şaşırdım

bakın benim çocuklarım şu an 9 ve 3 yaşındalar
ben şu anda, hiç gelinimi - damadımı hatta çocuklarımın yetişkin hallerini bilmeden
olur da birgün yalnız kalıp, iş hayatından elimi ayağımı çekip, yaşlılığı kabullenip, oturmam gerekirse huzurevinde yaşarım diye planlıyorum

sebebi onlar, yani çocuklarım veya eşleri değil
sebebi benim onları düşünüyor olmam
çocuklarımın mutlu bir evlilikleri, kendilerine ait bir düzenleri olmasını istiyorum
şimdi benim çocuklarım, kendilerini mi sorgulasınlar?
bence yanlış taraftan bakıyorsunuz

Iyide, sirf yaslisiniz diye evde kalma mecburiyetiniz yokki. Ki 60 yasinda bile insan gayet fit oluyor. Sadece Türk mantigina göre yaslilar evde oturur, birsey yapmaz olur. Ben o yasta vallahi keyif yaparim, arkadaslarima giderim, kurslara giderim ve kendi evimde olmak isterim. Kendi düzenimde.

Ve çoçuklariminda kendi düzenleri olmasini isterdim. Yeter ki esleri ile, çoçuklari ile mutlu olsunlar, baska birsey istemezdim. Her dönemin iyi ve kötü özelikleri var canim. Sirf ben "yasliyim" diye kimse benim kahrimi çekmek zorunda degil. Ölüm hayatin bir parçasidir, esim öldü diye ben engelli, birsey yapamayan kisi olmuyorum. Yalnizda olmuyorum, neticede gidecek çoçuk, arkadasim olur. Sadece esim olmaz. Sirf bu neden ile kimsenin düzenini bozmak istemezdim.

neden bu kocalar annelerini kendi evlerinde isterler..arada bir misafir gibi gelsin gitsin..
ama yoook temelli kalacak..
evi var maaşı var kimseye yükü yok e daha ne?...
kaynananda senin evde yaşamak istiyor galiba belkide kaynanan kocanı dürtüyordur bunun için..
ayyyy büyük söylemeyeyim ama asla ve kat a gelinimle ayrı evde yaşamam..hele birde muhtaç değilsem hiiiiç
ev ev üstüne olmaz..bıraksınlar gençleri rahat olsunlar..ben kaynanamdan çok büyük sıkıntı yaşadım kadının gölgesi bile sıkıntıydı..ama öyle böyle değil..kadın müthiş kıskanç bir kadındır 80 yaşına gelmiş hala öyle çok pis dili var..

erkeklerin hayır diyemiyceği şeylerden biri olan cinselliği bu konuda kullanabilirsin kendimden örnek vermek gerekirse normalde cicili bicili giyip etrafında dönerim ailesinden herangibi biri gelse eve elini bile süremez bana izin vermem duyulur ses olur diye falan filan ....tavsiyem kısa süreli size kalmaya geldiği zamanlarda öpmesine bile izin verme geleceği görsün .....ama iş güç yapamayacak hasta duruma dişince eşine bile sormadan gidip kv eve getireceğinin sinyalini ver eşine kötü biri olduğunu düşünmesin sonucta hepimiz yaşlanacağız

eee ben istemiyorum bu halde anneni alıcaksan onla yasa de benimle evlenirken annemle ytasıcan dedin mi de demedim dicek o halde ben bu sekıld eistemiyorum de rest cek gerekirse kaynanana de anlasın belki bastan gelmez

kaynanan nasıl bi tip

Bu arada konu sahibine diyorum, ilk önce tatli dil ile konusursun, yardim etmez ise sert dil ile konus. Gerekirse tavrini koy, annenlere felan git. Hiç kimse seni istemedigin bir kisi ile beraber yasamani zorlayamaz. Sen neticede esin ile evlendin, annesi ile degil.

Ne demek kabul etmedi , etmediyse kalsin amnesiyle alla alla ..

Kayınvalidem de yalnız bir kadın. 3 sene birlikte yaşadık ama olmuyor. Ki benim kayınvalidem yanımda uzanma, onu yap bunu yap diyen bir insan değildir. Ne giydiğime, ne gezdiğime karışmıştır bugüne kadar. İyidir yani ama yine de ev ev üstüne olmuyor. Şimdi aynı sokakta farklı evlerdeyiz. Her gün telefonlaşırız, konuşuruz,gider geliriz arada. Daha tatlı olduk ayrıldıktan sonra. Aynı sokağa ikna etmeye çalışın.

Size yazmıştım.
Huzurevlerinde kalanların yüzde 99'u istemiyor.
Onları yanlız bırakmayacağımı düşünmüyorum diyerek cevabı verdiniz.
Her anne baba değil çoğu anne baba demez bana bakacaksınız diye.
Bende aynısını diyorum yaşlanınca tek kalırım öyle bir durum olursa.Ama anne babamı yanlız bırakırım diyemiyorum.Olanak olur yakın bi yerde ev tutulabilir bunu karşı çıkmadım. Ama kesinlikle olmaz kabul edemem mantığınıda anlamadım. Herkesin fikrine saygı duyarım.

Bende diyorum tek kalabilirim, kursa giderim, arkadaşlar edinirim. Çevreme bakıyorum yaşlılara pekte göremiyorum.

Konu sahibi ile alakalı olarak şu var evlenmeden önce söylemeliydi. Kardeşim evlendikten sonra annemi yanıma alacağım. O zaman konu sahibi ona göre hareket ederdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…