- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
- Konu Sahibi Vakana-pan
-
çünkü onları yalnız bırakmayacagımı biliyorum.
Onları yanlız bırakmayacağımı düşünmüyorum diyerek cevabı verdiniz.
Bende aynısını diyorum yaşlanınca tek kalırım öyle bir durum olursa.Ama anne babamı yanlız bırakırım diyemiyorum.Olanak olur yakın bi yerde ev tutulabilir bunu karşı çıkmadım. Ama kesinlikle olmaz kabul edemem mantığınıda anlamadım. Herkesin fikrine saygı duyarım.
Ne kadar doğru yazmisissiniz aynı şeyleri düşünüyorum 1 oğlum var 14 yaşına girecek herkes niye bir cocukla kaliyorsun kardeş ysp cok dediler şartlar elvermdi yanlizdim ya çocuğuna bişey olursa tövbe estağfurullah Allah korusun yani sana bakacak kimse olmaz dediler bende siz heralde siraya girdiniz kapış kapış ben bakacam diye dedim.Allah kimseyi kimseye muhtac eylemesin insallah dedim bi huzur evine bakarim rahatima sanki 5 6 cocugu olanlar bakiyormu ki dedim yani herkes kendi hayatini yaşasın ne sıkıntı verecem çocuğumaama çocukların sizi "düşünmesi" demek, aynı evde yaşamak demek mi?
ben, Allah'a büyük konuşmayayım, kesinlikle ne oğlumla ne kızımla yaşamak istemem
neden onların kurulu düzenini bozayım veya kendimi rahat edemeyeceğim bir ortama sokayım
ileride birgün fikirlerim değişebilir (yaşlılar çocuklaşıyor derler ya) diye kendime birkaç mektup yazmayı düşünüyorum, şu günkü düşüncelerimi anlatan, belki o zaman kendimi dinlerim
olur da birgün yalnız kalıp, iş hayatından elimi ayağımı çekip, yaşlılığı kabullenip, oturmam gerekirse diye para biriktirmeyi ve o günler geldiğinde en lüksünden bir huzur evine yerleşmeyi düşünüyorum.
kendi yaşıtlarımla olurum, konken oynarım, yaşıtlarımla güler eğlenirim, oooohhhh süper
tabi çocuklarıma da giderim, onlarla da olurum ama sürekli değil, aynı evde yaşamak gibi değil
vallahi Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin, kimseye de mecbur etmesin
çocuklarımıza da dert olmayalım, yük olmayalım inşallah
şu yazılanları okuyunca
ben de şaşırdım
biz de 6 sene çıktık eşimle
valla hiç böyle birşey konuşmadık (gerçi biz hiç, evlenelim diye de konuşmadık)
yani şimdi bunları okuyuncaya kadar, hiç bunların önden konuşulması gibi birşey de düşünmemiştim
şaşkınım şu an, yazayım dedim
Şu bizim milletteki kabileler halinde yaşama isteğini anlamıyorum. Kadın hasta değil yatalak değil. Niye tek kalamasın? Sanırsın 5 yaşında ufak çocuk tek başına korkuyor. Kaldı ki yalnız yaşamak şahane bir şey. Geçmişte tek yaşadım tadı hala damağımda. Zaten o yaştaki kadınlar hiç yalnız kalmazlar ki. Bütün gün komşu komşu gezer, akşam da evine gider. Ayaklarını uzatır TV izler. Çocuk gürültüsü yok, yemek isteyen yok, dert yok tasa yok. Ohh mis.
İleride asla ve asla çocuklarımla yaşamak istemem. O kadar büyütmüşüm onları, o yaştan sonra kafamı dinlemek isterim. Hem var mı yalnızlık gibisi?
Eşinize söyleyin, sizin bulunduğunuz sokakta bir ev tutsun kayınvalideniz. Sık sık ziyaretine gidersiniz, o size gelir.
Katılıyorum. Bir de 2 kültür arasındaki yaşlı-genç kavramı çok farklı kararsiz. Bizde 20li yaşların başında evlenilir, 25 yaşında bekar olanlar kendini evde kalmış hisseder. Onlarsa 30larına doğru ve hatta 30larından sonra evleniyorlar. Sonra çocuk yapıyorlar. 40larında hala daha sosyal ve aktif oluyorlar. Gece dışarı da çıkıyorlar, dans da ediyorlar. Türkiyede insanlar bir evlendi mi kukumav kuşu gibi eve tıkılıyor. Sanırsın 100 yaşındalar. 40ına gelen ''Ayy ben çok yaşlıyım.'' moduna giriyor. Orada 40 yaş orta yaşken Türkiyede yaşlı kabul ediliyor. 50lerinde, 60larında tatillerden gezmelerden geri kalmıyorlar. Bizimkiler 45inde bile ''Ay ben çok yaşlıyım, yalnız kalamam, birinin bana bakması lazım.Inanirmisin ben bügün annemlere gittim, 1 iki saat sonra yine evime gitmek istedim. Evimde yalniz olacagim halde (esim iste), yeni evimi özlemistim. Insanin kendi evi, kendi düzeni gibisi var mi ya?
Asil sorun birde nerde biliyormusun? Türklerin yaslilara karsi abartili hasasiyeti. Yaslilari neredeyse yari ölmus olarak görülüyor. Ki bakarsin, atiyorum kadin daha 55 yasinda, aslinda fit ama israr ile millet yasli gözü ile bakar. Mesla gelini mecburen masayi serip, toplamasi lazim, yani olurmu hiç o kadinin tek basina yemek yapip, sofrayi temizlemesi? Yada bu konuda ki gibi, gidip oglunun yaninda yerlesmesi lazim. Sebeb? Yasli..
Ben yurt disinda yasiyorum ve burdaki yaslilar öyle keyifliler ki. Her hafta mutlaka bakimini yaptirir, kuaföre giderler. Pazara giderler, ve pazardan sonra bir kafede arkadaslari ile kahve, pasta keyfi yaparlar, bisiklet ile her yere giderler, aktivitelere katilirlar,..
Ama bizim Türklere bakarsan, sanki 50 yasindan sonra hayat ölüyor. Asiri derecede saygi beklerler küçüklerden. Sanki çok büyük marifet mis gibi. Biz napalim bu yasina kadar kazasi, belasiz geldin diye?
Hayir elbette büyüklere saygi duyulur, çünkü her insana saygi duyulmasi gerekiyor. Tek dedigim, büyük diye abartilmamasi gerekir.
Kayınbabana iyi bak o zaman dans. Aman diyeyim.Artık evlendik ama ben de sorayım.
Bizimki de getirir bence
Kayınbabana iyi bak o zaman dans. Aman diyeyim.
Ben sunu yapardim ya annen ya ben secimini yap annense beni unut deyip ceker giderdimSelam arkadaşlar. 1,5 senelik evliyim.. Eşim ailenin tek erkek çocuğu ve babaları vefat etti. Böyle olunca tüm sorumluluk eşimde. Biz şuan kayınvalidemle ayrı yaşıyoruz. Küçük görümcem geçen hafta nişanlandı ve seneye evlenecek evlendiği hafta ben biliyorum ki eşim annesini bize getirecek.. Onun kendi evi var maaşı var kendi işini de görebiliyır ama işteeşim bırakmıyor ve bende istemiyorum. Eşime yakınlarda bir ev tutalım ama bizim kapımız ayrı olsun dedim kabul etmedi. O kadar sıkıntı yapıyorum ki bu konuyu offf... Akıl verecek tecrübeli evliler var mı lütfen
Sürekli oğlum yedin mi diyip bana dönüp masayı hazırla istersen diyor. oğlum yorgun musun diyip beni dürtüklüyor gitsin yatsın diye. sürekli oğlum da oğlum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?