Yeni evlilere öneriler

Selam hanımlar başlıktan anlaşılacağı gibi evlilikte keşke şu hatayı yapmasaydım dediğiniz konular nelerdir?
Böyle davranıyorum mutluyum dediğiniz?
Ya da böyle davrandım başıma şu dert geldi dediğiniz?
Benim için şu an eş ailesiyle mesafeli olmam.
Gec çektiğim resti,evliliğimizin tıkandığı düşündüğüm an çekseydim.

Evlilikte yaptığım en büyük hata eşime güvenmem onu adam sanmam ve Kv Kp ile yan yana oturmayı kabul etmekti
Evliligimin içine ettiler,sayelerinde yatıp kalkıp boşanmayı düşünüyorum

Önerim şu kadınlar kulübünü baş ucu kitabı ara ara aç oku hangi konu denk gelirse .Hayatın içinden her şey var maşallah .Benim gözümü açtırdı gerçekten iş eş aile çocuk hangi konu varsa .

Eş ailesi ile ilgili
1- asla eşime ailesiyle ilgili olumsuz birşey dememek ( varsa birşey onun görmesini sağlamak) (çok şükür eş ailesinden yana olumsuz birşey yaşamadım ama yaşasam eşime demezdim hemen)
2- eş ailesine asla eşimle ilgili olumsuz birşey dememek. Hatta yaptığı güzel birşeyi sürekli yaparmış gibi lanse etmek. Yetiştirdiği evlat için kayınvalideme teşekkür etmek. (Eşimin huyu hoştur, Allah annesinden razı olsun cidden :))
3- eş ailesine evlilik suresince maddi olarak hiç bir bağımlılığın ve beklentinin olmaması. En iyi eş ailesi bile maddi anlamda yardımcı olunca tapularını almış gibi davranabiliyorlar. (Benim açımdan on numara olan kayınvalide eltimin bakış açısıyla çok zor biri, çünkü maddi bağları var) bu hayatta bir tek senin kazandığın para senindir. Gerisi elindir.

Esle ilgili:
1- eşimle aramizda 6 yaş var. Çok abi vari davranırdı sanki ben birsey bilmiyorum gibi. Evlendigimizin ilk zamanı engel olduğum ilk şey buydu. Senle var olmadım, sensiz de bal gibi her isimi yaparım bana karışma demek..
2- iletişimi sıkı tutmak. Ondan gizlim saklım asla yoktur. Hatta onun ailesi ona söyleme ama birşey diyeceğim dediği zaman o zaman bana da söylemeyin çünkü ona söylemeyeceğim birşey yok demek. (Bir sigara meselemiz vardı tek tük kullandığım ama soylemedigim, en son konuştuk ve bıraktım bizi daha da samimi kıldı)
İletişim en önemli öğelerden denilebilir aslında. Çünkü en büyük sorunlar birbirini anlayamamaktan çıkar hep. Sorunları konuşup çözmeye çalışmak bu sıkıntıyı giderecektir.
3- benligimden ödün vermemek ve onun benliğine zarar verebilecek isteklerde olmamak.
4- aslaaa kuslukleri uzatmamak ve saçma sapan şeylerden dolayı kusmemek. Özür dilemeyi bilmek.
5- evliliğin bazı dönemlerinde tartışmaların normal olduğunu bilmek. Mesela ilk yıllar da birbirini anlamamanin getirdiği sıkıntılar olabilir. Bir de cocugun olduğu ilk yıl sıkıntılı bir dönemdir. Stresli zamanlarda tartışmalar çok olur, bunları bilip ona göre durum değerlendirme ve yönlendirmesinde bulunmak.

Aklıma gelenler bunlar :)) genel olarak bizim bir sıkıntımız yok şükür. Seviyorum ve sevildiğimi biliyorum. Öyle mic mic askimli filan bir ilişkimiz yok ama severiz birbirimizi, kirmamaya çalışırız. İnşallah mutlu bir evliliği olur herkesin de..

Son düzenleme:
Aklıma gelenler:
1) İlk günde süper yemekler falan pişirmenize gerek yok. Sahanda yumurtadan kimse ölmedi. 😂 Meşhur geleneksel bir yemek kitabı Gönül Candaşa bir bakın.
2) O şunu dedi bu şunu dedi diye herşeye takılmayın. Onlar size yabancı siz de onlara. İdare edeceksiniz. Siz onlara saygılı davranacaksınız onlar da size.
3) Kendinizi sevdirmek için devamını getiremeyeceğiniz davranışlarda bulunmayın. Kaynanasına şirin görünmek için temizliğe gidenin arası mutlaka bozuluyor, devamı yok.
4) Ordan oraya laf taşımayın, dedikodu yapmayın açık aramayın. Kendiniz olun.”, bir duruşunuz olsun.
5) Önceliğiniz eşiniz olsun. Aman eşine deme ama.... ile başlayan cümle olursa eşinize diyin tabi ki. Sonradan illa ki haberi olacak niye arayı bozasınız ki?
6) Bir derdiniz olduğunda hemen eşinizi anne babaya hemen şikayete gitmeyin. Sorunları ilk etapta aranızda çözün. Siz aranızda barışırsınız, anne babanızın haberi olmaz, damat hakkında yanlış fikirleri olur.

Önerim şu kadınlar kulübünü baş ucu kitabı ara ara aç oku hangi konu denk gelirse .Hayatın içinden her şey var maşallah .Benim gözümü açtırdı gerçekten iş eş aile çocuk hangi konu varsa .
Gerçekten benim de gözüm açıldı ben sessiz ve cevap vermeyen birisiyim ama artık bana biri yanlış konuşursa gerektiği gibi konuşmayı öğrendim

Bir abla bana herşeyi istediğin kadar bil eşinden kat ve kat daha evi çekip çevirmeyi bil lakin bunu ona çok gösterme yani evliyken herşeyi üstüne alıp ben yaparım ben ederim dersen bir süre sonra bı bakmışsın evin bütün yükünu omuzlarında taşıyorsun (maddi manevi) kendisini geriye çekip o zaten yapıyor ediyor der sonrasında siz neden bunu yapmıyorsun neden yardım etmiyorsun dediginizde sen zaten herşeyi yapıyorsun cevabını alırsın demişti aklını kullan sen gene nasıl yapılacağını bil onun yapmasına izin ver demişti ve bence sonuna kdr haklı heleki çalışan bir bayansaniz sizinde aklınızın bir yerinde kalsın bence 😆😆

Back
X