• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zaten annem yapıyor bizim almamıza gerek yok diyerekten almıyor kızlar onun dışındaki konularda tabiki de kahve çay vs her şeyi alıyoruz veya kendi kişisel ihtiyaçlarımı rahatlıkla ve fazlasıyla alabiliyorum giyim, kozmetik vs. sadece bu yemek konusunda özellikle akşam yemeği konusunda cimrilik diz boyu. Evlendiğimizden beri çok kez tatile gittik restorantlarda verdiğimiz paranın haddi hesabı yok o tür şeyleri hiç problem yapmıyor, istediğimi de ya o alıyor ya da ben alabiliyorum ama evde akşam yemeği için alışveriş beni çileden çıkartıyor
Yani bugün bu kadar yazılan karsisind agiripnbir alışveriş yapmadınız mi

Zaten annem yapıyor bizim almamıza gerek yok diyerekten almıyor kızlar onun dışındaki konularda tabiki de kahve çay vs her şeyi alıyoruz veya kendi kişisel ihtiyaçlarımı rahatlıkla ve fazlasıyla alabiliyorum giyim, kozmetik vs. sadece bu yemek konusunda özellikle akşam yemeği konusunda cimrilik diz boyu. Evlendiğimizden beri çok kez tatile gittik restorantlarda verdiğimiz paranın haddi hesabı yok o tür şeyleri hiç problem yapmıyor, istediğimi de ya o alıyor ya da ben alabiliyorum ama evde akşam yemeği için alışveriş beni çileden çıkartıyor
Pazardan kabak alamıyorsunuz, restorana verdiğiniz paranın ne önemi var?

Kızımın biri almanyada bir Kıbrıs'ta bunlar da süs bebeği mübarek.
Restoranlarda para döküyor kocişi ama markete gidemiyor tek başına, kaynanası tek kap yemek pişiriyor ona tamah ediyor.
Karşı çıkınca da azarı işitip oturuyor kuru kuru evde.
Kahvaltı etmeye erzak yok yaa kafayı yicem.

Hijyen sorunu yok yaptıklarını da gerçekten çok güzel yapıyor ama sıkıntım o yapıyor diye bizim evimize hiçbir şey alınmaması. Salata yapacak kadar dahi. Ve o yaptığı için eve bir şey alınmadığını kendisine söylememe rağmen hala yapmaya devam ediyor. Annesi yapmasa aslında bizim evimize de bir şeyler alınmak zorunda kalacak. Tv karşısında bile atıştıramıyoruz, yedik zaten boşver yemeyelim şimdi bu saatte oluyor. Ben bir süre çalışıp okurken kendim yaşadığım için de yemek yapma temposuna alışığım uğraşmayı da seviyorum burda yazdığım her şeyi herkese söyledim ama çözüm yok. Tam taşıp patladığım noktada buraya ihtiyaç duydum 😣
Kendiniz yapsanız alışverişi

Eşim ve ben de çalışan insanlarız. Ama memuriyet olduğu için saatlerimiz düzenli. Erken saatte evde oluyoruz, mesaimiz hiç olmuyor zaten. Hep aynı saatlerde ve aynı günlerde evdeyiz. Beraber gidip geliyoruz.

Eve neredeyse hiç pazar alışverişi yapmıyoruz, sebze vs hiç almıyoruz, nadiren ayda bir pazara gidersek gidiyoruz. Ben istiyorum ama eşim gereksiz buluyor. Sebebi annesinin alt katta oturuyor olması ve yemekleri hep onun yapmak istiyor ve yapıyor olması. Et türü şeyler kendi canı isterse alınıyor eve. Ben yemek yapmak istediğimde evde ne varsa onunla yap diyor yapınca da içinde et olmadığı için çoğu zaman sevmiyor, bunu bir daha yapma diyor. Çünkü annesi hep etli şeyler yapıyor.

Ben pazarlık yaptığımızda veya kasapa gittiğimizde o ürünlerle ev yemeği yapınca çok mutlu oluyorum, etli şeyler yaptığımda çok güzel olmuş falan diyor hoşuma gidiyor.

Kayınvalidem de siz uğraşmayın çalışan insanlarınız diyerekten yemekleri yapıyor.
Ayrıca annesinde yedikten sonra da çok acıkıyor ve evde yiyecek bir şey aranıyor. Tabiki de çoğu zaman atıştırmalık bir şey bile yok evde alınmadığı için. Ben yemek yaptığımda aranmıyor çünkü çeşit yapıyorum. Annesinde genelde sadece ana yemek oluyor. Benim için de çoğu zaman doyurucu olmuyor.

ben de bu durumdan nedense hiç mutlu olmuyorum aslında hazır yemek çok iyidir ama ben kendini çok yetersiz hissediyorum.
Nankör müyüm neyim anlamadım, o yemek yapıcam yapmayın uğraşmayın dedikçe benim moralim sıfır oluyor hemen yüzüm değişiyor ben neden mutlu olamıyorum. Yaşayan var mı, psikolojik açıklaması var mı? Sırf bu yemek konusunda o kadar mutsuz ve huzursuzum ki. Canımın çektiği şeyleri ve yemek İstediğim şeyleri yapmak isteyip de akşam orda olan yemekleri yemek zorunda kalmak da ayrı tabi.
yani niye eşinin onayı lazım ki ? evine market alışverişi yapmak yemek yapmak için niye izin istiyorsun ? "ben pazara gidecem bunu bunu alacaz, ben bu akşam bu yemeği yiyecem-yapacam " bu kadar zor mu bu eylemi yerine getirmek ?

Benim akrabam öğretmendi
Bütün maaşını eşine veriyordu o zamanlar aylık 300 tl gibi bir para veriyordu eşi
Yani misal maaş 3500 ise harçlığı 300 tl gibi
Bir gün babası kızın para istemiş 70 tl ona para verdiği için bir hafta aç gelip gittiğini söylemişti işe
Kocasına söyleyememiş😔
Ne zorluklarla okutmuşlardı
Böyle silik tiplere hiç üzülmüyorum.
O kadar okumuş etmiş ama daha kazancına sahip çıkamıyor.

Aslında yasak değildir, biz yanlış anlamışızdır.

Kocası çok da şeyapmıyordur ama konu sahibi yine de alttan alıyordur.
Yoo kuzum gayet de öyle yazdı kendisi yoksa ben nerden bileyim. Kızıyor azarlıyormuş kızı yaa.
Eve alınacak yiyecekten kısarak birikim yapacaklarmış ama 8 ay içinde bir sürü tatillere gitmişler, restoranlarda paralar harcamış kocişi.
Eee evde peynir yok :olamaz:

yani anlamıyorum bunlar gerçek mi? insan memur olup da maaş kazanıp da elin oğlunun ağzına mı bakar. kaderini ona mı teslim eder. o kim ulan. ağzımı bozmak istemiyorum da yavrum sizin bu kafa yapınız ne ya. koca da koca aman kocam izin vermedi aman kocam alma dedi aman kocam yapma dedi. bu ne bee öfff. iraden yok mu. kişiliğin yok mu. çağ dışı saçma sapan. köylü hatçe teyze senden daha medeni emin ol. hasan emmiden izin almadan pazara gidiyor en azından. ama sen evlenmişin ama markete gitmiyon. bu ev benim evim deyip alışveriş yapamıyon. kocan izin vermemiş. vah vah vah. kocan olmasa napardın sen ya sokaklarda kalırdın maazallah..

Yoo kuzum gayet de öyle yazdı kendisi yoksa ben nerden bileyim. Kızıyor azarlıyormuş kızı yaa.
Eve alınacak yiyecekten kısarak birikim yapacaklarmış ama 8 ay içinde bir sürü tatillere gitmişler, restoranlarda paralar harcamış kocişi.
Eee evde peynir yok :olamaz:
kızda da akıl yok , acıktı mı tek tıkla kapıda böyle susunca pasif kalınca ne geçiyor eline ?

yani anlamıyorum bunlar gerçek mi? insan memur olup da maaş kazanıp da elin oğlunun ağzına mı bakar. kaderini ona mı teslim eder. o kim ulan. ağzımı bozmak istemiyorum da yavrum sizin bu kafa yapınız ne ya. koca da koca aman kocam izin vermedi aman kocam alma dedi aman kocam yapma dedi. bu ne bee öfff. iraden yok mu. kişiliğin yok mu. çağ dışı saçma sapan. köylü hatçe teyze senden daha medeni emin ol. hasan emmiden izin almadan pazara gidiyor en azından. ama sen evlenmişin ama markete gitmiyon. bu ev benim evim deyip alışveriş yapamıyon. kocan izin vermemiş. vah vah vah. kocan olmasa napardın sen ya sokaklarda kalırdın maazallah..
konuş kız😂

yani... insan market alışverişi için neden birinden izin ister. paran var. kapı gibi maaş kartın var memursun ama kocan sevgili öküz kocan istemiyor diye buzdolabını dolduramıyorsun. sebep? 14 en iyi ihtimalle 15 cm mi? bu mu onun üzerinde tahakküm kurma nedeni? seni o mu okuttu. o mu atadı. senin yerine o mu çalışıyor akşama kadar da üstünde bu kadar hak sahibi. ev ev değil ahır sanki sen de afedersin onun malı mısın? mal deriz bir sığıra. seni eve sokup kendi istedikleri yemekleri yediriyorlar. bu akşam körili makarna yapayım da yiyeyim diye bir lüksün yok. 5 gibi mesai bitiyor. akşama daha çok var. markete gidip de istediklerini alıp eve gelip çok rahat yemek yaparsın. ama nerdeeeee. kocan izin vermiyyyyyyyyy... vah yavrum.

Konu kayınvalideniz değil eşiniz ,bence eşiniz ile konuşmalısınız ne o öyle hem çalışıcam hem evime canımın istediğini alamayacağım, sizi işçi olarak mı almışlar sanki tek yerde yiyip içelim para biriktirelim mantığı

Ye işte ne güzel..valla hergun ne pişirsem derdi ayrı sorun..çalışıyormuşsun zaten yoruluyorsun..paranla al abur cubur yada kolay biseyler canın isteyince yapar yersin..misss..

sorun yemek değil ki sorun konu sahibi hür iradesiyle market alışverişi yapamıyormuş. kocası gereksiz buluyormuş. misal evde yemek yapacak hiçbir yemeklik malzeme yok ve almasına da müsaade yok. çünkü kocası efendisi sevgili patronu izin vermiyormuş...

Back
X