yeni evliye yardım lütfen:)

fundaaaaaa

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2011
207
0
296
İstanbul
arkadaşlarım merhaba, taze gelin sayılırım, bugün 11. günümüz cuma günü elti ailesi ile çaya gelecek, malum kayınvalidem de gelir alt katım da çünkü, akşam çayına yeni gelin olarak ne yapmalıyım kızlar ve ilk misafirlerim olacaklar, yardım elinizi uzatın lütfen..

sana çok kolay pasta ve poğaça tarifleri verebilirim istersen.yemek dersen belki bişi diyemem ama pasta poğaçada süperimdir

canım çayın yanına kurabiye, pasta, sigara böreği, yapabilirsin. yemek yeyip geliceklerse fazla bişi yapmana gerek yok yeterlidir bence.

sana çok kolay pasta ve poğaça tarifleri verebilirim istersen.yemek dersen belki bişi diyemem ama pasta poğaçada süperimdir

tatlım çok sevinirim, çalıştığım için eve geç geliyorumzaten o sebeple yemeğe gelmeyecekler çaya gelecekler,ama yine de ilk kez ağırlayacağım için afilli olsun istiyorum ikramlarım, bana yardım edecek ışığı gördüm cende, ilgin için teşekkürler

canım çayın yanına kurabiye, pasta, sigara böreği, yapabilirsin. yemek yeyip geliceklerse fazla bişi yapmana gerek yok yeterlidir bence.

yemeğe gelmeyecekler canım çalışyığım için heralde çaya geliyoruz dediler. ben de güzel bişeler çıkartmak istiyorum ortaya, gelin marifetliymiş desinler:) şaka bi yana hazırlık yapmam onlara değer verdiğimi de gösterir hem, iki de küçük çocukları var onlar için neler yapabilirim acaba? :26: ilgin için teşekkürler..

4 aydır evdeyim ama daha öncesinde bende çalışıyodum.eve misafir geleceği zaman elim ayağım dolanırdı.seni çok iyi anlıyorum.gel gelelim şimdi tariflere:). sırayla yazıyorum istediğini yaparsın:)

poğaça:
1 s.b süt
yarım s.b sıvıryağ
1 pkt yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 t.k tuz
aldığı kadar un(3 3,5 su bardağı denk geliyo bende)

yapılışı:
hepsini koyup hamur yoğur. 15 dk sıcak bi yerde birazcık mayalandır.sonra ceviz kadar alıp küçük toplar yapıp tepsiye diz ve üstüne sarılarını sür.fırını hafif ısıtıp mayalanması için fırına koy.eğer piştikten sonra arasına peynir maydonoz karışımı koyacaksan cevizden büyük olmasın aldığın hamurlar.ama yok şey diyosan poğaça gibi tek başına koycam,ozaman biraz daha büyük toplar yapabilirsin.birazcık sıcak olan fırına girdiğinde o ceviz kadar olan toplar yaklaşık olarak avuç içi büyüklüğünde kabaracaktır.175 derece fırında 20 dk falan pişir.piştikten sonra biraz soğumasını bekle ve arasını kesip peynir ve maydanoz karışımı koy.afiyet olsun:))

nişastalı kek:

4 yumurta
1 s.b şeker
1 s.b sıvıyağ
2 s.b buğday nişastası
k tozu
vanilya

yapılışı:

normal kek gibi yapıyosun ama içine nişasta haricinde un falan hiçbişey koymayacaksın.yumurtaları şekerle çırp sonra yağını nişastasını k tozunu vanilyayı hepsini karıştırıp borcama yada tepsiye koy.karışımın azlığına aldanda yoksa tepsiden taşar.1 parmak kalınlığında bi hamur oluyo ama piştikten sonra 4 parmak kadar kabarıyo.benim fırınım fanlı olduğu için bi tarafını pişirmiyo.bende çevire çevire pişitiyorum.çökecek diye sakın korkma nişasta asla çökmez:)).pasta poaça gibi çevire çevire pişirebilirsin.burdaki tek püf noktası 200 derecede pişecek ama harcı soğuk fırına koyacaksın.keki fırına sürdükten sonra fırını çalıştıracaksın:)...çok pratik ve çok lezzetli:).afiyet olsun...

kremşantili kurabiye:

1 pkt kremşanti
1 s.b sıvıyağ
3 s.b un

yapılışı:

kremşantiyi sıvıyağ ile karıştır.içinde erisin yeter.sonra unu ilave et.kum gibi bi hamur oluyo.şekil vermesi biraz zor ama oldukça lezzetli.içine 2 yemek kaşığı kadar pudra şekeri ilave edersen yuvarlamasıda çok kolay oluyo.175 180 derecede pişir.üzeri çatlayınca pişmiş demektir.üzerini kızartma.beyaz kalsın.afiyet olsun:))

prenses tatlısı:

10 lu paketlerde satılan halley
2 pkt kremşanti

yapılışı:

halleyleri elinde parçala.kremşantiyi başka bi yerde hazırla ve ikisini birleştirip karıştır.buzdolabında biraz soğuttuktan sonra dilimleyip servis yap:)))

dip not: ben bunu yaşpasta yapacağımda kullanıyorum.pasta tabanı alıyorum yada evde kendim kek yapıyorum.üzeri için yaptığım kremşantiden biraz ayırıp içine halley koyuyorum.kekin arasına sade kremşanti koyacağıma bu harçtan koyup kekin 2. katını kapatıp üzerine sade kremşantisini sürüyorum.içi çıtır çıtır çikolatalı oluyo.dene istersen.kimse bilemiyo içinde ne olduğunu:)

maydanozlu kek:

2 yumurta
1 s.b şeker
1 s.b sıvıyağ
1 s.b maydanoz püresi(ben 1 bağın hepsini haşlıyorum.biraz sütle püre haline getiriyorum)
k tozu
vanilya
aldığı kadar un.(ben yaklaşık 2 s.b koyuyorum)

yapılışı:

yumurtaları şekerle çırp.içine kalan malzemelerin hepsini karıştırıp 185 derecede pişir.istersen arasını kesip kremşantiyle yaşpasta yapabilirsin.ben sade olarak sevmiyorum.pastası enfes:)))

şimdilik bukadar yeter heralde.oğlum elimden çekiştiriyo uyuycam diye.beğenmezsen eğer söyle başka tariflerde yazarım:)))

ya canım çok ama çok teşekkür ederim, emeğine sağlık, oturmuş yazmışsın, ben ne diyim çok sağol KURABİYE AKLIMA ÇOK YATTI HEM PRATİK HEMDE LEZZETLİ GİBİ GELDİ BANA, Bİ DE NİŞHASTALI KEK ÖNEMLİ BİR BULUŞ KEKİN SÖNMESİ NE KABUSTU YAA, İKİSİNİ YADA EN AZ BİRİNİ MUTLAKA YAPICAM,TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜRLER EDİYORUM, MİNİK PAŞAYI ÖP YERİME :))

fundaaa merhaba
Geçen gün internetten mini köstebek pasta tarifi denedim,gayet güzel oldu.Sen de hem kek,hem pasta yerine geçebilecek bu tarifi deneyebilirsin,değişik bişey olur.
Oktay ustanın sitesinden galeta unlu çiçek poğaça tarifini deneyebilirsin,ben denemedim ama en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum.
Kokostar kurabiye de değişik ve güzel bi tarife benziyor,bunu da yarın denemeyi düşünüyorum inşallah.
Ya da tırtıl kurabiye yapıp aralarına çikolata sürüp,uçlarını çikolata sosuna batırıp hindistan cevizine bulayabilirsin.
Son olarak susamlı kandil simidi ya da çörek otlu tuzlu kurabiye yapabilirsin.
2 tatlı,2 tuzlu yeter de artar bile.
Yaptığın ikramların yanına kuruyemiş de çıkarabilirsin,böylece bence gayet güzel ağırlamış olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…