• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim ama

Boyle seyleri bastan kabul ederek hata yapıyorsunuz. Evlenmeden once benim ailem de bende esimle ve ailesiyle konustuk. Su zamana kadar calisti dort dortluk ev isi ve yemek yapamaz, tarladan findiktan anlamaz dediler. Bunu kabul ettiler o yuzden simdi kimse tarlaya inmemi beklemiyor. Bunu sizin gibi evlenmeden once kabul eden kadinlar varsa ornek olsun diye yazıyorum. Anlamadiginiz isleri kabul etmeyin. Köy işi cok agir, sehirde yasayip elinize bir kürek almamisken bu ne cesaret anlamiyorum.




Esinize gelecek olursak anlasamadiigi gaddar babasiyla ne diye sizi muhattap ediyor. Sen 11 de gelirsen, bende memlekete gelmem diyeceksiniz. Mecbursun diye birsey yok. Okurken sinir oldum valla. Ne diye sesinizi cikarmiyorsunuz? Birde cok bilmis esiniz ailenizle gorusmuyormus. Boyle giderseniz daha çok çekersiniz
 
Benimde aklımdan bu geçiyor böyle bir ailede çocuk yetiştirmek istemiyorum,ve böyle bir aile fındığa gitmeyen gelini gelinen saymaz bilmiyorum 🤦‍♀️

Onu adam yerine koyan var mi ki, düsündügünün bir hükmü olsun. Esinizin de babsindan geri kalir tarafi yok. Allah ikisini de islah etsin. Sizlerde sustukca bu döngü devam eder
 
Babasından korkuyor, laf diyemiyor . Cevap veremiyor.
Sizi savunamiyor .

İş fındık toplamaya gelince neden korkmuyor peki ?
Bir anda kendisine cesaret mi geliyor ?

Ne demek kendisi yok gece 11lerde eve geliyor ..

Kayınpederi boşver, koca da iş yok .
Peeeeh !!!!
 
Eşime gitmicem dedikçe sen bilerek evlendin fındığı diyor,babasından korkuyor çekiniyor bende o sustukça kala kaliyorum
Kendi niye toplamıyormuş? Sizi köle gibi kullanmışlar farkında mısınız?
Roma dönemindeki kölelerin bile çok daha fazla hakları varmış. Çalışma saatleri sizden daha kısa ve beslenmeleri daha iyiymiş hiç değilse. :olamaz:
Ben olsam bir yaz daha gidip bedava kölelik yapacağıma, bu adamı boşardım. Ya gitmemenize ses çıkarmayacak ya da boşayın bu adamı.
 
Esin senin aileni gormek istemiyor vay be kendisi agzi bozuk babasina isci gibi calistiriyor karisini ama. Bende rizeliyim cay findik islerini iyi biliriz biz yillardir cay toplamayiz findik caydan da zor hep isci alinir 20 ton findik iscisiz toplanirmi ya kafayi yemisler esin senin ailene tavir koyacahina kendi ailesine koysun ayrica sen gitmek zorunda degilsin evinde yada annende dur esin gitsin ameleleik yapsin seneye durusum belli deme simdi tavrini koydun koydun yoksa bidaha koyamazsin bunu bil. Karadeniz insani sert olur sen nerelisin bilmiyorum ama gelin gelmedi etmedi bunlar zor o aile icinde ya bosanmayida goze alip tavrini koyacaksin yada cekiceksin ama cekme sakin hicbirini yapmak zorunda degilsin bir kere cay toplamisligim yoktur yeni gelini ve hamile kadini calistiran ailenin cehalet seviyesini cok iyi tahmin edebiliyoru asla cekilmez
 
Herkse merhaba
Çok zor durumda kaldığım için kendimi burda buldum.
3 aylık evliyim eşimi çok severek üniverste son sınıfta evlendim bu sene son senem eşimle aramızda 8 yas var . Düğünümüz her şeyimiz cok güzeldi balayına gittik geldik ve sonra köy işleri başladı malum findik sezonu bunu bilerek evlendim ama hiç beklediğim gibi bir aileyle karşılaşmadım. 20 ton findik alan bir aile ,eltim var hamileydi Findik başladığında 6 aylık ona rağmen sabah 8 akşam 7 tarladaydi sürekli çalışma halindeler aç susuz desem yeri.Kayinpederim çok çok eski kafalı resmen 1 ay boyunca bize işçisi gibi davrandı bu gelinim yeni evli demedi diğeri hamile demedi gece 11 e kadar tarladan gelip ev işleriyle uğraştık, bir kere Allah razı olsun dediğini duymadım.Tek bildiği karısına en ufak şeyde küfür etmek bize de çalışacaksınız demek durumu var istese işçi tutar toplatir ama biz varken gerek bile duymadı. Esime çok saldırdım ben seninle bunun için mi evlendim diye ama babasına sesini cikartamiyor,hiçbir sey diyemiyor zaten kocamı gördüğüm de yoktu 1 ay boyunca.Psikolojik olarak çok yoruldum.Yaşlı insanlar aramızda aşırı kuşak farkı var belki bundan dolayı lafları çok battı bir şey diyemedim doldum.Kocama 1 ay sonra al götür beni burdan dedim evimize geldik ama bu seferde benim annemler beni zayıflamış filan görünce biz seni böyle mi verdik bu ne halin tavırlarına girdiler çünkü ben tarla yüzü görmüş insan değilim,bilmem anlamam da. Bundan dolayı eşim annemlere gitmek bile istemiyor,geçen akşam gittik aslında damatlarına bir şey demiyorlar ama onun her şey gözüne batıyor laf duymak istemiyor. Çok büyük bir kavga ettik köyden döner dönmez ben senin aileni mi dinlicem bunlar bilmiyor muydu işlerimizin olduğunu diye bana söylendi durdu.Yani anlicaginiz ne evlendiğimden bir şey anladim ne de bu işler bende huzur bıraktı kendimi çökmüş gibi hissediyorum daha evime bile alışamadım.Eşim yapicak bir şeyim olsa keşke ama biz böyleyiz yazın diyor.Hele böyle bir ortam da nasıl sağlıklı çocuk yetişir bilmiyorum hamile kalmaktan korkar oldum daha 3 ayda. Bir yanım bırak bunları geri kafaliliklariyla kalsınlar zaten seneye öğretmen olcaksin bakarsın başının çaresine diyor,bir yanım eşini seviyorsun ama diyor.
Çok gençsin .Okul bitmeden mesleğini eline almadan evlenmekle en büyük hatayı yapmışsın.Artık bundan sonra dik dur.Dik dururken eltinin de kadın olarak haklarını koru.Ailenin üniversiteyi bu işi yapmak için okutmadığını bu sene ilk sene tecrübesizlik nedeni ile yaptığını bundan sonra asla yapmayacağını kararlı bir şekilde söyle.Bu fındık toplama her neyse işini biliyordun derse de,evet biliyordum da üniversite mezunu meslek sahibi gelinlerini ve ayrıca hamile gelini saatlerce işçi gibi çalıştıracağınızı bilmiyordum.Bu öncelikle çok ayıp bize diyeceksin.Baban bu iş için bizi değil işçi tutup onları çalıştıracak bundan sonra.İstersen şimdiden söyle yoksa ben telefon açıp anne ve babana söyleyeceğim, seneye ona göre hazır olsunlar diye.Ben şahsen bu sene bile nasıl yaptın hala inanamıyorum.Onlarda ne utanmaz aileymiş biri hamile diğeri yeni evli üniversite mezunu iki genç insanı (20 ton fındık )işçi gibi orada çalıştırmışlar.Eşin de (bu nasıl mühendis kafası ise çok kızdım inanın) anladığım tek fındık toplamadan kahvede gününü gün etmiş.Baktın olmuyor ailene anlat her şeyi.
Ayrıca bunu bilerek evlendim ne demek nasıl bir cümle bu.Bunu anlamış değilim.Okumuş etmiş bir gençsin.Tamam biliyordun işçisi olduğunu mu kabul ettin baştan.Bu ne demek
 
Aklım almıyor bu muameleyi gördüğünüz gibi nasıl dönmüyorsunuz evinize?

Eşiniz geç saatlere kadar dışarıda kalabiliyormus üstlelik. Sizi kendi birarada durmak istemediği babası ve ailesiyle iş yapmaniz için bırakıyor. Koca değil hiç birşey olmaz ondan.

Aileniz haklı, kendi kızımı görsem öyle deliririm herhalde. Aklınızı başınıza toplayın, boşanma pahasına bir daha gitmeyin iş için oraya.
 
Ben ve ailem bu kadar olduklarını bilmiyorduk.Bu jadar olmayan insan 6 aylık hamile kadını tarlaya o ağır islerin altına sokmaz zaten.Aç dediğim 8 e kadar tarladayiz öğlen 12 de yiyip daha yemiyorlar,e eve gidince yemek yok yemek yap filannderken saat 10 oluyor.
Bu durumlarda evde birinin kalp yemek temizlik işlerine bakması lazım aslında
 
Bu tarz konularda en çok anne babaya içim acıyor. Odasını topla diyince bile söyleniyor benim kızım, evlenirde milletin fındığının peşine düşerse kalbime inerdi herhalde.

Siz de bir daha gitmeyin. Eşiniz keyif yapsınz, siz amelelik. Ohhh keyfe bak gündüz işte gece alemde.
 
Ben şunu düşünüyorum Türkiye de evliliğin yürümeme sebepleri aileler. Aileler karışmasa bir taraf zorla iş yaptırmasa diğer taraf biz kızımızı böyle mi verdik demese her şey güllük gülistanlık olacak belki de.
Kızın ailesi çok hakli. Kizlari 1 ayda zayiflayip gelmis tabii ki de bu saçma durumu konuşacaklar
 
Konu sahibi size inanamıyorum. bu nedir ya? Sizin aileniz laf söyleyince (ki haklilar) triplenip kiziyor ama kendi ailesine 1 ay köle etmiş sizi bunun farkinda mısınız?
 
Herkse merhaba
Çok zor durumda kaldığım için kendimi burda buldum.
3 aylık evliyim eşimi çok severek üniverste son sınıfta evlendim bu sene son senem eşimle aramızda 8 yas var . Düğünümüz her şeyimiz cok güzeldi balayına gittik geldik ve sonra köy işleri başladı malum findik sezonu bunu bilerek evlendim ama hiç beklediğim gibi bir aileyle karşılaşmadım. 20 ton findik alan bir aile ,eltim var hamileydi Findik başladığında 6 aylık ona rağmen sabah 8 akşam 7 tarladaydi sürekli çalışma halindeler aç susuz desem yeri.Kayinpederim çok çok eski kafalı resmen 1 ay boyunca bize işçisi gibi davrandı bu gelinim yeni evli demedi diğeri hamile demedi gece 11 e kadar tarladan gelip ev işleriyle uğraştık, bir kere Allah razı olsun dediğini duymadım.Tek bildiği karısına en ufak şeyde küfür etmek bize de çalışacaksınız demek durumu var istese işçi tutar toplatir ama biz varken gerek bile duymadı. Esime çok saldırdım ben seninle bunun için mi evlendim diye ama babasına sesini cikartamiyor,hiçbir sey diyemiyor zaten kocamı gördüğüm de yoktu 1 ay boyunca.Psikolojik olarak çok yoruldum.Yaşlı insanlar aramızda aşırı kuşak farkı var belki bundan dolayı lafları çok battı bir şey diyemedim doldum.Kocama 1 ay sonra al götür beni burdan dedim evimize geldik ama bu seferde benim annemler beni zayıflamış filan görünce biz seni böyle mi verdik bu ne halin tavırlarına girdiler çünkü ben tarla yüzü görmüş insan değilim,bilmem anlamam da. Bundan dolayı eşim annemlere gitmek bile istemiyor,geçen akşam gittik aslında damatlarına bir şey demiyorlar ama onun her şey gözüne batıyor laf duymak istemiyor. Çok büyük bir kavga ettik köyden döner dönmez ben senin aileni mi dinlicem bunlar bilmiyor muydu işlerimizin olduğunu diye bana söylendi durdu.Yani anlicaginiz ne evlendiğimden bir şey anladim ne de bu işler bende huzur bıraktı kendimi çökmüş gibi hissediyorum daha evime bile alışamadım.Eşim yapicak bir şeyim olsa keşke ama biz böyleyiz yazın diyor.Hele böyle bir ortam da nasıl sağlıklı çocuk yetişir bilmiyorum hamile kalmaktan korkar oldum daha 3 ayda. Bir yanım bırak bunları geri kafaliliklariyla kalsınlar zaten seneye öğretmen olcaksin bakarsın başının çaresine diyor,bir yanım eşini seviyorsun ama diyor.
Bir ay eşiniz için sabretmeye degmezmi değer bence. Sabredin bir ay çok çabuk geçer hayatta hiç bisi dört dörtlük olmaz
 
Ya toplamayın haahha başınızda kırbaçla mı bekliyorlar. Gitmeyin. Ya da gidin hiç toplamadan acıktım susadım nazlanın. İşe yaramazsanız bir daha çağırmazlar
 
Herkse merhaba
Çok zor durumda kaldığım için kendimi burda buldum.
3 aylık evliyim eşimi çok severek üniverste son sınıfta evlendim bu sene son senem eşimle aramızda 8 yas var . Düğünümüz her şeyimiz cok güzeldi balayına gittik geldik ve sonra köy işleri başladı malum findik sezonu bunu bilerek evlendim ama hiç beklediğim gibi bir aileyle karşılaşmadım. 20 ton findik alan bir aile ,eltim var hamileydi Findik başladığında 6 aylık ona rağmen sabah 8 akşam 7 tarladaydi sürekli çalışma halindeler aç susuz desem yeri.Kayinpederim çok çok eski kafalı resmen 1 ay boyunca bize işçisi gibi davrandı bu gelinim yeni evli demedi diğeri hamile demedi gece 11 e kadar tarladan gelip ev işleriyle uğraştık, bir kere Allah razı olsun dediğini duymadım.Tek bildiği karısına en ufak şeyde küfür etmek bize de çalışacaksınız demek durumu var istese işçi tutar toplatir ama biz varken gerek bile duymadı. Esime çok saldırdım ben seninle bunun için mi evlendim diye ama babasına sesini cikartamiyor,hiçbir sey diyemiyor zaten kocamı gördüğüm de yoktu 1 ay boyunca.Psikolojik olarak çok yoruldum.Yaşlı insanlar aramızda aşırı kuşak farkı var belki bundan dolayı lafları çok battı bir şey diyemedim doldum.Kocama 1 ay sonra al götür beni burdan dedim evimize geldik ama bu seferde benim annemler beni zayıflamış filan görünce biz seni böyle mi verdik bu ne halin tavırlarına girdiler çünkü ben tarla yüzü görmüş insan değilim,bilmem anlamam da. Bundan dolayı eşim annemlere gitmek bile istemiyor,geçen akşam gittik aslında damatlarına bir şey demiyorlar ama onun her şey gözüne batıyor laf duymak istemiyor. Çok büyük bir kavga ettik köyden döner dönmez ben senin aileni mi dinlicem bunlar bilmiyor muydu işlerimizin olduğunu diye bana söylendi durdu.Yani anlicaginiz ne evlendiğimden bir şey anladim ne de bu işler bende huzur bıraktı kendimi çökmüş gibi hissediyorum daha evime bile alışamadım.Eşim yapicak bir şeyim olsa keşke ama biz böyleyiz yazın diyor.Hele böyle bir ortam da nasıl sağlıklı çocuk yetişir bilmiyorum hamile kalmaktan korkar oldum daha 3 ayda. Bir yanım bırak bunları geri kafaliliklariyla kalsınlar zaten seneye öğretmen olcaksin bakarsın başının çaresine diyor,bir yanım eşini seviyorsun ama diyor.
Bi an önce çalışmaya kendi hayatına odaklnamaya bak bence yoksa çok zorlanırsın daha önce bilmediğin bi hayatı yaşamaya ve adapte olmaya
 
Findiktan pay almıyorlar ve evet şikayetçi kin şikayetçi olmaz ki çünkü zeytin gibi değil ağır bir iş findik.Esim 8 de işten gelip 11 e kadar filan köyde yakında kahve var orda oturuyor arkadaşlariyla
Iyyyy
 
Fındığı bilerek evlendin ne demek ya. Bilmeyen insan zorluğunu nasil anlasın. Eşinize Resti çekin boşanmayı bile konuşun önüne geçin derin. Ömür boyu böyle yasayamazsiniz. Birdaha gitmeyin
 
Eşim 1 ay sabret dedi yaparım dedim ama aile bana çok farklı bir aile bu yazı atlattık ama seneye duruşum belli olucak.
Eşin babasına yardım edebilir, gitsin fındık mı toplayacak ne halt edecekse etsin. Sen de gider ailenle kalırsın. Onun evlat olarak vazifesi olabilir ama senin görevin değil. Nasıl çözülür bilmiyorum ama sert durman gerek. Yaşın küçük 5 sene falan çocuk yaona bence de
 
Back
X