• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim eşimin ailesiyle sorunlarım var ne yapıcam?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibiyle kocasının kafası daha tuhaf. İki tane sıfır gelire sahip insan nasılsa adamın ana babası bize bakar diye evlenmişler. Konu sahibi babasının evinde oturan, babasının arabasına binen, maddi olarak tamamen babasına bağlı adamın ailesine tavır koymasını bekliyor. Konu sahibi ve kocası kv ve kpden daha tuhaflar.
Bizde biliyoruz esimle is bulup calismati ama olmadi cok aradik is para da kazandik gecici islerde ama o ara issizdik konu bu evimizide pat diye alamazdik mecbur kaldik esimde bende mecbur kaldik ailelerimizde bizi basindan savdi daha ne kadar bakcaz diye bnce neyse b hep kpss de calistim ama atanamadik olmayinca olmad bnde biliyorum bagimsiz ozgur yasamayi en buyuk hayalim ama olmadi ona çalışıyorum

Neresi olursa olsun gideriz sorun degil de kira dusuk yerdede buluruz sorun biz gitsekte bizi rahat birakmazlar 😂😂
Nasıl sorun degil bacım bu nasıl ekonomi finans mezunluğu ALLAH aşkına
Ev taşımak bugün başlı başına kaç para biliyor musunuz ?
Kirası düşük dediğin yerler 15 binden başlıyor zaten

Bizde biliyoruz esimle is bulup calismati ama olmadi cok aradik is para da kazandik gecici islerde ama o ara issizdik konu bu evimizide pat diye alamazdik mecbur kaldik esimde bende mecbur kaldik ailelerimizde bizi basindan savdi daha ne kadar bakcaz diye bnce neyse b hep kpss de calistim ama atanamadik olmayinca olmad bnde biliyorum bagimsiz ozgur yasamayi en buyuk hayalim ama olmadi ona çalışıyorum

Anlamadim. Siz bekardınız, iş arıyordunuz, bulamadınız. Sizin aileniz de sizi başından mı savdı daha ne kadar bakacağım diye?

Hiç de mecbur değildiniz. İş bulup evlenebilirdiniz. 26 yaşında evlenmişsiniz ama sanki yaşınız 40 olmuş gibi yorum yapıyosunuz.

Aileler sizi başından falan atmamış. Adamın ailesi siz işsizken masraflarınızı karşılamış. Hala onların tahsis ettiği ev ve arabayı kullanıyosunuz. Adam tabiyki ailesine tavır alamaz, ağzını açamaz. Şöyle bir pozisyonda ne bekliyosunuz ki? Size gelip evimden çıkın deseler ne yapacaksınız? 30 bin lira maaş ne kiraya yeter ne diğer masraflara

Sorumum cevabı bu değil de neyse.
Şimdi siz kendinizi bir şeylere inandırıyorsunuz biz de sorgusuz sualsiz inanalım istiyorsunuz.

İkiniz de işsizken neden mecburen evlendiniz?

Sizi baba evine temelli bırakacağını utanmadan ana babanızın yüzüne söyleyen nasıl iyi bir koca?

Kayınbaba evinde kira ödemeden oturduğunuz halde cebinizde paranız yok, 30 bin maaşla kira geçim olabileceğini ekonomi finans mezunu olarak size düşündüren nedir?

Henüz daha on ay önce 27 yıl yaşadığınız baba evine boşansam oraya da gidemem ne demek?
Kendi ailem aile degil o yuzden gidemiyirim cunku gordum ki arkamda durmayan bir aileymis o yuzden dedim gidemem diye evet boyle seyler oldu issiz olarak evlendik kendi hayatimi kurmak istiyordum artik 30 yasina gelmis aile evinde mi kalsaydim daha onlar ayri bir dert zaten son zamanlarda kendi ailemle bile gecinemiyirdum bnde evlenmek istedim sifirdan baslayim istedim

Issizken niye evleniyorsunuz, aile apartmanında niye kalıyorsunuz (ilkine bağlı bu) bu ikisi zaten başlı başına sorun.

Yanlış anlama da hazır birlikte olamamisken ayrıl gitsin bu okuzden. Sanırım boşanma davalarında önemli bir etken oluyor. Işi gücü olmayan adamla evlenme kendin de çalış bacım. Evet aile evinde kalsan daha iyiydi evden kacicam diye böyle saçma insanlarla evlenmeyin

Kendi ailem aile degil o yuzden gidemiyirim cunku gordum ki arkamda durmayan bir aileymis o yuzden dedim gidemem diye evet boyle seyler oldu issiz olarak evlendik kendi hayatimi kurmak istiyordum artik 30 yasina gelmis aile evinde mi kalsaydim daha onlar ayri bir dert zaten son zamanlarda kendi ailemle bile gecinemiyirdum bnde evlenmek istedim sifirdan baslayim istedim
27 yaşından 40'a ne ara atladın bismillah.
27 olmazdı da 30 olurdu

Hiç de mecbur değildiniz. İş bulup evlenebilirdiniz. 26 yaşında evlenmişsiniz ama sanki yaşınız 40 olmuş gibi yorum yapıyosunuz.

Aileler sizi başından falan atmamış. Adamın ailesi siz işsizken masraflarınızı karşılamış. Hala onların tahsis ettiği ev ve arabayı kullanıyosunuz. Adam tabiyki ailesine tavır alamaz, ağzını açamaz. Şöyle bir pozisyonda ne bekliyosunuz ki? Size gelip evimden çıkın deseler ne yapacaksınız? 30 bin lira maaş ne kiraya yeter ne diğer masraflara
Bu arada esim ve benim ailem karsiladi herseyi cunku askerdeyken para aliyordu esim onlarla yaptik 1 sene askerlik yapti 50 bin lira aliyordu kaynanamlar bana daha bisey yapmadilar sadece evlerini verdiler yok bide vermeselerdi zahmet olcakti 3 tane evleri var hepsi kirada gelinligimi bile esim aldi nisan kolyemi bile esim aldi onlar yapmadi ki

Evet denizliler aile yapilari degisik cok ic ice evlere sormadan girme huylari var bnde izmirliyim herseyde bir sinir var ben anlamiyorum bu insanları
Ya hu Denizli İzmir arası 1,5 saat falan ve insanı arasında çok fark yok bildiğin Ege insanı işte. Size aile apartmanında romantik dakikalar geçireceğinizi düşündüren neydi Allah aşkına? Kendi seçiminiz tamamen.

Bu arada esim ve benim ailem karsiladi herseyi cunku askerdeyken para aliyordu esim onlarla yaptik 1 sene askerlik yapti 50 bin lira aliyordu
Valla ailen gayette arkanda durmuş daha ne olacağıdı ?

Ben de yeni evliyken vajinismus yaşadım ayni apartman degildi ama yakin oturuyorduk sürekli yemege cagirma vs vardı hatta tedavi olmam esimin bu durumu annesine anlatmasiyla olmustu düsün yani özelimiz yoktu tedavi oldum sonra hamile kaldim cocugumuz oldu ondan sonra düzeldi eşim sınır koyan fikirlerimi alan biri oldu 5 yildir annesiyle konusmuyoruz saygi duyuyor zaten ondan sonra rahatladim onu bu kadar cok sevmesem asla ama asla cekmezdim bırakırdım nelere sabretmisim diyorum simdiki aklim olsa eyvallahim olmazdi.Cok sükür su an 4 4 lük bir es ve baba ama bu asamaya gelene kadar benden gidenleri ne sen sor ne ben söyleyeyim 🤐 Düzelebilecegine inaniyorsan baska bir yere kiraya cikmaya ikna et tedavi ol ama sizin sorununuz sanki eş ailesinden cok esinde hani nolcak ya oğlunuzun evi tabi sormadan girip oturacaksiniz rahatligini eşin vermis onlara sanki bir anahtar edasıyla.

Ayranınız yok içmeye... Sanki 50 yaşındasın. İş güç olmadan evlenirsen, kocan hala ailesinin eline bakarsa nasıl bir tavır ve özgürlük bekledin. Gercekten düşünme tarzınızı anlamıyorum. Bir de eşim bana iyi ama onlar bozuyor arayı kafasındasın. Neyin iyiliği bu. Ne yapacak kocan ortada sorun yokken hakaret mi edecek sana. Sorun varken tavrı ortadaymış işte. Seni degil ailesini tutuyormuş. Ki zaten eli mahkum.

Kusura bakma da sırf evlenmek için önünü sonunu düşünmeden evlenirseniz böyle şeyler de yaşarsınız.

Ben de yeni evliyken vajinismus yaşadım ayni apartman degildi ama yakin oturuyorduk sürekli yemege cagirma vs vardı hatta tedavi olmam esimin bu durumu annesine anlatmasiyla olmustu düsün yani özelimiz yoktu tedavi oldum sonra hamile kaldim cocugumuz oldu ondan sonra düzeldi eşim sınır koyan fikirlerimi alan biri oldu 5 yildir annesiyle konusmuyoruz saygi duyuyor zaten ondan sonra rahatladim onu bu kadar cok sevmesem asla ama asla cekmezdim bırakırdım nelere sabretmisim diyorum simdiki aklim olsa eyvallahim olmazdi.Cok sükür su an 4 4 lük bir es ve baba ama bu asamaya gelene kadar benden gidenleri ne sen sor ne ben söyleyeyim 🤐 Düzelebilecegine inaniyorsan baska bir yere kiraya cikmaya ikna et tedavi ol ama sizin sorununuz sanki eş ailesinden cok esinde hani nolcak ya oğlunuzun evi tabi sormadan girip oturacaksiniz rahatligini eşin vermis onlara sanki bir anahtar edasıyla.
Aynen inaniyorum benle esimle sorunum yok sinir koyamazsi sirun yoksa iliskimiz guzel cok seviyir beni o da kendi ailesiyle arada kalmak istemiyir iki tarafi dusunuyorum diyor bnde isterdim boyle olmasin ama oyle olaylar oldu ki bn mecbur kaldim esim baris diyo bide bana ama kalbim etmiyor istemiyor cok kirildimgucendim gurbette yalnizim biliyolar oyle davrandılar cok dokundu bana affedemeem

İste hata burda. Kendi ailenizle geçinemezken, eşinizle ve ailesiyle geçinebileceğinize nasıl güvendiniz?

Yani bilmiyorum biz kalabalık bir aileyiz. Ablam mezun olunca asgari ücretle üc vasıta değiştireceği bir işe başlamıştı. Ben mezun oldum, 3 ay sonra yarı zamanlı kendi qualifikasyonumun çok altında bir işe başlamıştım. Kardeşlerim öğretmen, senelerce dershaneden bozma kolejlerde üç kuruşa çalıştılar. Ki ailemin durumu da kötü sayılmaz.
Ama yani onca çocuğu okuttuktan sonra bi de biz gönlümüze göre iş bulalım, oturup evde kpss çalışalım vs diye de hala onlara yük olmak doğru gelmedi bize. Sizde yeterli çabayı görmemiş olabilirler mi? Herkes memur olmak zorunda değil ki. Ben de bir memur olarak ortalama kalitede bir üniversiteden mezun birisinin kpssyi kazanamamasi da beni şaşırtıyor.

Ayranınız yok içmeye... Sanki 50 yaşındasın. İş güç olmadan evlenirsen, kocan hala ailesinin eline bakarsa nasıl bir tavır ve özgürlük bekledin. Gercekten düşünme tarzınızı anlamıyorum. Bir de eşim bana iyi ama onlar bozuyor arayı kafasındasın. Neyin iyiliği bu. Ne yapacak kocan ortada sorun yokken hakaret mi edecek sana. Sorun varken tavrı ortadaymış işte. Seni degil ailesini tutuyormuş. Ki zaten eli mahkum.

Kusura bakma da sırf evlenmek için önünü sonunu düşünmeden evlenirseniz böyle şeyler de yaşarsınız.
Evet belkide o yuzden eli mahkum oldugu ivin oyle davraniyolar bana hem esim hem onlar

İste hata burda. Kendi ailenizle geçinemezken, eşinizle ve ailesiyle geçinebileceğinize nasıl güvendiniz?

Yani bilmiyorum biz kalabalık bir aileyiz. Ablam mezun olunca asgari ücretle üc vasıta değiştireceği bir işe başlamıştı. Ben mezun oldum, 3 ay sonra yarı zamanlı kendi qualifikasyonumun çok altında bir işe başlamıştım. Kardeşlerim öğretmen, senelerce dershaneden bozma kolejlerde üç kuruşa çalıştılar. Ki ailemin durumu da kötü sayılmaz.
Ama yani onca çocuğu okuttuktan sonra bi de biz gönlümüze göre iş bulalım, oturup evde kpss çalışalım vs diye de hala onlara yük olmak doğru gelmedi bize. Sizde yeterli çabayı görmemiş olabilirler mi? Herkes memur olmak zorunda değil ki. Ben de bir memur olarak ortalama kalitede bir üniversiteden mezun birisinin kpssyi kazanamamasi da beni şaşırtıyor.
Aile evinde seni dusunmeuen insanlarin icinde sen herkesi dusunen empati yapabilen anlayisli saygili birisin ornegin ama ailen sana saygisiz davraniyoken baban annen seni hala azarliyiken baban calis calis evlen evlen baskisi ayri annen her gun evde oturuyosyn baskisi varken ben universiteyi 3lukle bitiren biriyim o morrallerle nasil yaptim bilmiyorum ama bazen hayat insani hailesiyle bile sinarken ekstra esi ve onun esiyle de siniyor kendi ailemden de cok cektim simdi geldim esimi ve bunlari cekiyorum is bulamadim da o kadar calisip girip atanamamak cok zorken seni anlamayan dinlemeyen anlayistan sevgiden saygidan yoksun bir ailede buyumek te sabir istiyor bn cok zor bir aileden geldim kendi kurdugum ailemde boyle seyler yasamak istemiyirum ailem paraya cok onem veren biri her sey para onlarda ve rdeseler verireler o ayri ama sevgi desen yok saygi desen yok babamdan annemden gormedim o sekilde diyim bir nevi kacisti evlenmek benim icin ekstra kendi hayatimi kurmak icin

Eşim çok iyi deyip duruyorsun. Eşin iyi bir KOCA olsa sana bunları yaşatmaz. Birey olur. Kendi evini kurup seni de ailesiyle yüzgöz etmez.

Çok yüzgöz olmuşsunuz sınır saygı kalmamış. Eşine toz kondurmuyorsun da eşinde bütün kabahat.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X