yeni evliyim,hamileyim ama malesef mutsuzum:(

asporca84

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
32
17
3
41
Merhaba bayanlar.. Burada o kadar büyük sıkıntısı olan insan gördüm ki bazen kendime kızıyorum şükret saçmalama diye ama elimde değil insan yaşadığını biliyor.Sanırım piskolojim iyi değil çünkü sağlıklı düşünemiyorum.
Ben 32 yaşındayım yeni evlendim ve hemen hamile kaldım.Aslında hemen yapanlara karşı olan ben,nasıl oldu diceksiniz, haklısınız.Bazen insanın basireti bağlanıyor.
Ben öğretmenim ama 6 yıldır Ankara da bir kurumda güzel bir görevde çalışıyordum.Eşim ise ufak bir şehirde çalışıyordu.Çevre gerektiren bir iş olduğu için ankaraya gelemedi.Ben o dönem gözüm bir şey görmeden kabul ettim.Sevdiğim işimi,ailemi arkadaşlarımı ve çok sevdiğim şehri bırakıp buraya geldim.Hiç sevmediğim bir okulda çalışıyorum ,sevmediğim bir şehirde yaşıyorum.Kaynanam 2 sokak ötemde . Eşim iyi biri bir zararı yok ama 6 aydır inanılmaz mutsuzum.Her gün ağlıyorum.Eşimle birlikte olmak istemiyorum .Resmen kaçıyorum aman yaklaşmasın diye.Hatta eşim beni boşasa da gitsem,vs.. diye okadar ilginç düşünceler geçiyor ki beynimden.Bekarken fazla sosyal olmanın dezavantajı olabilir bu belki. Her gün tası tarağı toplayıp dönmeyi düşünüyorum ama bebek elimi kolumu bağlıyor.Bugun psikoloğa gitmeyi antidepresan bile kullanmayı düşünüyorum çünkü hayat okadar anlamsız ve zor geliyorki.
Ben nasıl bu şekilde yaşıyacağım(

kendinizi iyi hissettirecek evde uğraşlar bulun kendinizi bir uçuruma sürüklemeyin karnınızdaki bebeğe yazık bulunduğunuz ortama alışmaya çalışın çok mu küçük bir yer merkeze uzaklığı nedir ?

Hamilelik sendromu, duygusallık tavan yapmış, herşeyi 10 kat büyütüyorsun.

Tamam kolay değil yaşadıkların ama bu şekilde yaparak eşine ve bebeğine zulmediyorsun. Ayrıca antidepresan içip sakat bebek mi doğurmayı düşünüyorsun?

Bence silkelen, kendine gel, hakkında hayırlısı için dua et. Boşanıp ailenin yanına gidince de bu psikolojiyle ben ne yaptım diyip yine kafanı taşlara vurursun.

Düzelir herşey, çocuk doğsun belki eşin Ankara'ya bile gider.

Hep hormonlar bunun sebebi bence. Ortada sorun yok kendinize sorun arıyorsunuz. Hormonlar seni ele geçirmiş yakında okul tatile girecek biraz tatilı düşün kafanı rahatlat .eşinde iyi bi insanmış öyle bi sorununuz da yok geçer hepsi. Akşamları hava al yürüyüşé çıkın eşiniz le kendinize vakit ayırın. Okul çıkışı yüzmeye gidin mesela gebelikte bi zararı yok hem arkadaş edinirken havuzda seni gevşetir. Evliliğe adapte olmadan hamile oluşunuzda bunu tetikliyor. Ama iyi yanından bak bebek isteyen birsürü insan var çabalayan erkenden de gelse sefa getirmiş hosgelmış.
Dediğim gibi hepsi geçicek é maden geçicek şimdi niye kendini üzüyorsunki.. valla tadını çıkar herseyin. Son ayimdayim yuruyemiyorum bile daralma geldi ama buna hamdolsun yarın geçicek se neden buna bugün üzülüp günümü mahvedeyim. Üzülünce kafaya takınca geciyormu yooooooo!é o zaman salla gitsin ya

yeni evlendiğinizde bir bocalama, yeni bir şehre adaptasyon ve hamilelik psikolojisi hepsi üst üste binmiş, normal yani bunalmanız.Zaman verin kendinize,uğraşlar bulun, hobiler edinin.Tabi ki profesyonel yardımlarda alın bu arada.

Yani küçük bir şehir merkez aslında ama burdaki hersey ve herkese gıcık olur mu insan aynen oyleyimankarayla kıyaslanmaz tabi

Hamile olduğunuzu belirtin lütfen
Her verilen ilacı tüketemezsiniz artık, verilse bile
Anlattıklarınız çok büyük şeyler değil ama eşinizden neden kaçıyosunuz onu anlamadım
Şehir kötü olabilir, işyeriniz kötü olabilir de eşle ne ilgisi var

hayatiniz basta sona degismis evlilik zaten basli başına bir değişim, ustune sehir is ve bebek de gelince dogal bir üzüntü içindesiniz, bunlarin tu sorumlusu esinizi gördüğünüz icin de bosasa da gitsem diyorsunuz. biz ne dersek diyelim destek almak sizi toparlayacaktir eger durumunuz varsa bir piskiyatr 'a görünün anlatin onun sizi yonlendirmele4i sizi toparlayacaktir.zaten yaz tatili de geliyor esinizle anksraya gidin birkac günlüğüne bulunduğunuz ortamdan uzaklasin.eliniz kolunuz baglandi diye hissetmeyin.

Ist
p
Bizin cinsel hayatımız ilk günden beri sorunluydu çünkü çok canım acıyor hala bir de hamilelik skintilari resmen ayda 1 oluyo gibi bişey .bu psikoloji bende isteksizlik yapiyor

Yani küçük bir şehir merkez aslında ama burdaki hersey ve herkese gıcık olur mu insan aynen oyleyimankarayla kıyaslanmaz tabi

yakında gidebileceğiniz başka yerler yok mu gidip kafamızı dağıtsanız arabanız var mı alıp dolaşsanız doğa fotoğrafları çekseniz yani bir hobisiz zor olur ya da bebeğinize bir şeyler örebilirsiniz açık havada ohh mis bunaltmayın kendinizi, ne yaparsak kendimiz kendimize yapıyoruz evet hayat çok pozitif değil ama biz onu kendimize göre şekillendirmeliyiz

Cnmm yeni hayat,yeni ev,yeni sehir,yeni is,hatta bebek bu yasadiklarin normal alisirsin elbet sabirla insallah
Esindende sikintin yok ole dusunme babasiz bi bebek buyutmeye degermi heleki anlasiyorken
Hamilelik 4 aya kadar cok zor heleki bulantilar baslayinca hormonlar tavan yapinca biran once psikolaga git cnm ilac kullanamasanda rahatlarsin konusursun
Brbegini dusun sartlara alisilir yeterki esinle iyi ol

Bir süre sonra yaşım geçti, evlenmedim, çocuğum olmadı diye üzülürdün. Orada Mutlu olmaya çalış. Tatillerini güzel değerlendir. Alışırsın.

Hem şehir ama esas eski işinin ortamı,seni tatmin etmesi, sevmen vs.. burada yaptığın işten nefret etmen iyice tetikledi.Gerçekten çok zormuş bence herkes kendi memleketinden biriyle evlensin..Ben neden evlendim diye her gün kendime soruyorum..

ahh cnm nerde.. ya boşanırız yada ben alışırım onun gelmesi çook zor.çok konuştuk çünkü .tüm çevresini bırakıp orada sıfırdan başlamak istemiyor

Olumsuz düşünme okulun için de yaşadığın şehir için de ... Mutlaka iyi tarafları vardır. Okulun mesala ya sınıflar azdır ya idareciler iyidir ya frekans bi arkadaşın vardır ya programın iyidir ya öğrenciler zekidir ,vefalı veya duyarlıdır.. Mutlaka birinden biri vardır hiçbiri yoksa öğrenciler için onları bir adım ileriye taşımaya odaklan. Şehir içinde öyle ya sessiz sakin huzurludur yada kalabalik canlı bi şehirdir iyi taraflarını düşün... Eşinden de memnunsun ne güzel
Biraz bebek olayına alışamamışsın ama inan doğduğunda böyle hissetmeyeceksin. Bambaşka duygular tattıracak sana biraz sabır...

Seni çok iyi anlıyorum aynı şeyleri bende yaşıyorum. Herşeye evet diyip şehrimi ailemi arkadaşlarımı bıraktım geldim öğretmenim sevmediğim bi okula atandım ve ilk aydan hamile kaldım. Kısacası üst üste bu kadar değişiklik artı hormonlar bünyeye ağır geldi canım. Kaldı ki ben zaten depresyon hastasıyım. Hamilelik daha da arttırdı depresyonumu. İstersen uzman birinden yardım al derim çünkü iç sıkıntın daha da ilerleyebilir. Sabretmekten başka bişey gelmiyor elimden sende biraz sabretmeye çaliş doğumdan sonra daha iyi olacakaın bence.

sanırım bu da bizim imtahanımız.sabrediyorum ama bi an oluyo patlıyor resmen .umarım bebek doğunca herşey farklı görünür gözüme.siz doğum yaptınız mı?Bebek cidden fikirlerinizi değiştirdi mi?

ahh cnm nerde.. ya boşanırız yada ben alışırım onun gelmesi çook zor.çok konuştuk çünkü .tüm çevresini bırakıp orada sıfırdan başlamak istemiyor

Ben de eşimin memleketine gittim herşeyi bırakıp, yaşadıklarını yaşadım ve benim kocam da istemiyordu memleketini bırakmak, asla diyordu ki öyle bir inatçıdır ki anlatamam

Sonuç annemlerin memlekette iyi bir iş teklifi aldı ve topuklarını poposuna vura vura oraya gitti hatta ben kaldım orada işime devam ettim bir süre sonra gittim anamın yanına.

Yani Allah'a dua et, hayırlısını dile hakkında, olmayanı oldurur canım, emin ol hayırlısını verir.

Canim bende.sen.gibiyim evlenir evlenmez hamile.kaldim esimim.isinden dolayi baska.bi sehirdeyim ve esim asker oldugu icin goreve gtti ben tek.basima yasiyorum ve su an calismiyirum... bende bazen.sen.gibi oluyorum ama bebegini dusun pozitif ol... esinden.destek al bk yakinda okullar tatil oluyo esinle tatil planlari yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…