yeni evliyim,hamileyim ama malesef mutsuzum:(

hamime olmayan biri olsaydın, çok bunalım bi durumun yok, şükret derdim.
ama gebelik biraz psikolojini bozmuş sanırım ondan gözüne felaket gibi görünüyo.

vucud tepki veriyor bu kadar değişikliğe.aslında hiç biri mutsuz olmayı gerektirecek bir şeyler değil.ancak totalde öyle bir sonuc dogabilir özellikle hamilelikle birlikte

zaten evliliklerin ilk yılları çalkantılı geçiyor birşeylerin yerine oturması çiftlerin birlikte yaşayabilmesini öğrenmesi için zaman gerekli...eh birde sizin bu süreçte hamilelik olmuş buda durumu dahada zorlaştırmış malum gebelik hormonları insanı çok hassaslaştırıyor. merak etmeyin çocuk bir doğsun evliliktede biraz yol alın herşey yoluna girecektir.

çok haklısınız.ben zaten her gün kendime bunu soruyorum nasıl duşunemedin diye ama görmekle yaşamak cok farklı oluyormuş.bu kadar zorlanıcağımı hiç tahmin etmemiştim .Bi de eşini seviyosun,evliliği gözünde büyütüyorsun sanki mükemmel birşey gibi ama zamanla anlıyo insan ve geç oluyo malesef.çocuk doğduktan sonra da hala aynen mutsuz olursam artık bişeyler yapıcam mecburen

bende anlayamıyorum ama buradaki mutsuzluğum eşime olan sevgimin önüne geçiyor ve sevgimi bile hissedemiyorum.İşin içinden çıkamıyorum

çok yok aslında zararları yok ama ailemi vs. çok özlüyorum.ve ben nasıl bunları düşünemedim kendime inanılmaz kızıyorum
şükürsüz bir insan mısın? kötüyü kötüleri düşün, bekar halini içindeki boşlugu eşine bağlanmanı düşün.bu kadar gözü kara olmana sebep olan seyleri düşün ve sonunda şükret.

Daha evliliğin keyfini çıkaramamışken Bebek olmuş, sizin hormonlar pinpon oynuyor o da eklenmiş. Geçer hepsi ağlamayın.

çok yok aslında zararları yok ama ailemi vs. çok özlüyorum.ve ben nasıl bunları düşünemedim kendime inanılmaz kızıyorum
Nasibin gitmiş oraya canım. Biz ailecek neden düşünemedik diyoruz hadi ben düşünemedim ne annem ne babam siz 9 kardeşsiniz benim kızım bi tane yanımızda olsun diyemediler. Nasibin olunca ağzın gözün bağlanıyor göremiyorsun bazen.

Sırf alıştığınız düzen bozuldu , ailenizden Arkadaşlarınızdan ayrıldınız diye eşiniz ve ailesinin size hiç bir zarar-ı yokken , o şehirden mutsuzum diye boşanmaya kalkarsanız , hayatınızın en büyük hatasını yapmış olur , eski günlerinizi mumla ararsınız . Sırf bu sebeplerden dolayı boşanmak bence bencillik . Yanlış yoldasınız . Oturup şükretmeniz gerekir. Malesef hersey bir arada olmuyor . Alışmaya çalışın ve evliliğinize odaklanın . Zaten bu şekilde düşünmeye devam edip , mutsuzluğumuzu eşinize yansıtırsanız , çok sürmez onu bezdirir , sonrada kapının önüne koyulursunuz . Asıl pişmanlığı ozaman yaşarsınız .

Ahaha aynen. Bizde Bi laf vardır milletinden evlenmeyen illetinden ölürmüş dinlemedim ataları

Evet cok iyi bir noktaya deginmissiniz turk kizlari ozellikle evliligi cidden gozunde buyutuyor ama kizlarin sucuda degil toplum bunu abartiyor, kizlar kadinlarda evlenince muhtesem mukemmel olagan ustu daha once hic yasamadikalri birsey yasayacaklarini dusunuyorlar halbuki o kadar dogal ve siradan birsey ki, bunun icin onceki hayatini silmene gerek yok diye kimse demiyor kimseye

İnsanoğlu bu hayatta hiçbir şeye memnun olmuyor. Sadece seni kasdetmiyorum sakın yanlış anlama hepimiz için geçerli bu sözüm.
Birçok insan senin sahip olduğun şeyler için Allah'tan hayırlısını dileyerek bütün içtenliğiyle istekte bulunup dua ediyor. Hergünü ağlayarak geçiriyor. Ne güzel bir işin var, bir eşin, bir yuvan, bir bebeğin (hayırlısıyla olacak inşaAllah) var.

Boşanmak için bir sebebin bile yok (şiddet, aldatma, aşırı kıskançlık, baskı,...),
Kucağı boş kaç çift var biliyor musun yana yakıla çabalayıp dua eden?
Hele bir işi olsun kimseye muhtaç olmayayım, çoluğumu çocuğumu aç bırakmayayım diye iş kuyruklarında olan kaç kişi var.

Tabi seninki şımarıklık, doyumsuzluk değil bunu anlayabiliyorum. Hamilelikte hormonlarının değişmesi bu psikolojik duruma gelmene sebep olabilir. Bu sıkıntılar elbet geçici. Bu dünyada hangi şey ebedi kalmış ki dertler, sıkıntılar kalıcı olsun. Herşey yoluna girer işin, yuvan, cinsel hayatınız,...Allah'ın izniyle.

Herşeyin Allah'ın izniyle tedavisi var. Eşinle beraber hem psikoloğa hem doktora gidebilirsin bu sorunu çözmek için. Halledilebilir, aşılabilir sıkıntılar çok şükür bu olumsuz durumunuz. Sıkıntı yapmamaya çalışın bebeğiniz etkileniyor her olumsuz şeyden unutmayın.

Allah yardımcınız olsun.

Teşekkür ederim. Haklısınız.ama umarım bu yönlerimizi ego mu yoksa nefsimizmi bilmiyorum ama torpuleyebiliriz .ben bunun için resmen kendimle savasiyorum

Aslında değildim ama hissettiklerim bu hale getirdi sanırım .

Bende evlenip baska bir sehire geldim kasaba gibi bi yer isde bulamadim burda ki 15 yasindan beri calisiyorum 32 yasindayim tek bir komsum arkadasim yok bide 7.5 aylik hamileyim hamileligim ilk basindan beri riskli geciyor yani hareketler hep kisitli beraberlik desen zaten yasak ama esimi cok sevdigim icin bunlar gozume gozukmuyor bence sen sevmeden evlenmissin onun pismanligini yasiyorsun. Sehir is bebek bos muabbet

hamilelik hormonları kimisinde de sizin gibi tepkilere sebeb oluyor. saki ol. bunlar hep gebelikten.

sunu da ekliim öyle bitireyim yazımı : gebe kaldım basiretim baglandıdan değil.içgüdü ve hormonlar yüzünden olur.

bulbulu altin kafese koymuslar sendromu bu.
ben de bu yil paris'e tasindim gorev geregi, ardindan hamile kaldim. ayni duygulari yasadim.
hamileliginiz ilerledikce yoluna girecek.
sabirli olun :)

Esas olan senin mutlulugundur....herkesi mutlu eden seyler farklıdır...bazı insanlara evli ve cocuklu olmak mutluluk verirken bazılarina bekar ve özgūr olmak veya daha farklı seyler mutluluk verir..diger insanların istedigi seyleri istememen de seni şükürsüz yapmaz...Dolayısıyla önceliklerini belirle ve ona göre kararını ver...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…