• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim ne yapacağımı bilmiyorum

Hatasını farkedip kendisinin randevu alması bence şık bir hamle olmuş bu devirde bunu hata görmeyenler bile var. Fakat bu durumu yumuşatmaya yetmiyor tabiki. Bence tavrınızı koyup bir kaç ay gözlemlemelisiniz mümkünse 1 yıl kadar da çocuk düşünmeyin. Bu tür hastalıklı insanlar normalde tedaviyi bile kabul etmez reddetme problemi yaşarlar en azından sizin eşiniz bu konuda kendi kendine bir adım atmış. Biraz destek olun temkinli davranın fakat bu yaşayananlardan her iki tarafın ailesinin de haberi olması gerekiyor. Hatta büyüklerinize bunun tekrarı halinde boşanacağınızı açık bir dille ifade edin şayet siz bu duruma sessiz kalıp kimseye bir şey söylemezseniz cesaretlenebilir. Hakkınızda hayırlısı olsun
Babam çok yeni kalp krizi geçirdi onu üzemem o benim göz bebeğim.. onun ailesiylede aramız pek iyi değil zaten sorunlu bir ailede büyüdüğü için böyle. Babası beyefendi kültürlü ama annesi maalesef cok cahil. O samimiyeti hissetmiyorum. Zaten psikolojisinin bu halde olmasını ailesine bağlıyorum. Doğu görevim yüzünden daha 6 7 kere gördüm ailesini o izlenimi aldim 7 ayda.

Babam çok yeni kalp krizi geçirdi onu üzemem o benim göz bebeğim.. onun ailesiylede aramız pek iyi değil zaten sorunlu bir ailede büyüdüğü için böyle. Babası beyefendi kültürlü ama annesi maalesef cok cahil. O samimiyeti hissetmiyorum. Zaten psikolojisinin bu halde olmasını ailesine bağlıyorum. Doğu görevim yüzünden daha 6 7 kere gördüm ailesini o izlenimi aldim 7 ayda.
Birilerine söylemeniz gerekiyor onun da seninde sevip saydığınız insanlar, iyi niyetine güvendiğin durumu objektif değerlendirebilecek birisi... Bence biraz da olsa omuzlarından yük almış olur

İnanın çok şaşkınım balık baştan kokar derler ama 6 yıldır asla yaşamadım böyle bir şey ne yapacağım hakkında bir fikrim yok tedaviyi kendisi istedi. Dogu gorevindeyiz ailemle aramda 1200 km var ve bu şehirde kimsemiz yok.

Adam size şiddet uyguladı ve siz merhamet ediyorum diyorsunuz. Sebep??????

Bakın bu ciddi bir sorun .ilk önce el sıkma kol ittirmeyle başlıyor sonra önünü alamıyorsunuz. Çor çocuk yokken Ne yapacaksan yapsın tedavimi olacak terapimi alacak ofkesinimi yutacak kendi derdini kendi çözsün asla taviz vermeyin

Hepinize merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf bu konuyu size danışmak için umarım doğru yere doğru zamanda yaziyorumdur. Eşimle 6 yıl once tanıştık. Farkli şehirlerde yaşıyorduk 10 ay öncede evlendik. Eşimde her zaman bir öfke problemi vardı ama uzakta olduğumuz için telefonda geçici sinir patlamaları olduğunu düşünüp çok üstünde durmadım. Ama evlendikten sonra en az ayda bir hakarete(aptal salak vs) varan şeyler işitmeye başladım. Hemde küçücük bir şeye sinirlendigi için. Hepsinde özür diledi. Bir şekilde kendini affettirdi. Aslında Yardımcı biri beni yormaz temizligimiz ortaktir. yemek yap bugün desem yapar şunu al desem alır... Ama bazen bu insan gidiyor birden bire içinden başka biri çıkıyor gibi hissediyorum. Daha 3 gün önce ortada bir şey yokken küçücük bir konuyu büyüttü ve üstüme yürüdü. Kolumu sıktı ittirdi yere düşürdü. Kollarimda morluklar var krem kullanıyorum. Bildiginiz şiddet gördüm yüzüme gelmeyecek şekilde. Hiç beklemediğim ve 6 yıldır tanışıyoruz 6 yıldır şahit olmadığım şey olunca şoka girdim karşılık veremedim. Olaydan kısa süre sonra ağlamaya özürler dilemeye başladı. Psikiyatriden randevu aldım bu öfkemi artık yeneceğiz birdaha yapmayacağım diyor. Ama o kadar kırgınım ve o kadar korkuyorum ki. Bu zamana kadar şiddet gören kadın asla tahammül etmemeli derdim. Ama çok şaşkınım. Bu tekrar eder mi korkum var. Ama yarın psikiyatri randevusu var. Ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum utancımdan bunu ne anneme nede arkadaşıma söyleyemedim. Sürekli ağlıyor onun adına üzülüyorum merhamet ediyorum ama uğradığım şiddeti düşününce yüzüne bile bakasım gelmiyor. Ben ne yapmalıyım? Kollarımda morluk var ve bunu yapan adam evimi süpüren yemeğimi yapan ne istesem önüme seren beni sevdiğini bildiğim biri.
Kesinlikle şiddeti haklı çıkarmaz ama anlamak İçin soruyorum, tartışmanın sebebi neydi? Genel olarak duygu durumu nasıl? aileniz olmasa bile söyleyeceğiniz bir yakınınız, arkadaşınız yok mu? Benim arkadasimin darbedildğini ailesi çok sonra öğrendi adam omirilğini kırmıştı en son, cok daha fazla uzulduler sonra

Hepinize merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf bu konuyu size danışmak için umarım doğru yere doğru zamanda yaziyorumdur. Eşimle 6 yıl once tanıştık. Farkli şehirlerde yaşıyorduk 10 ay öncede evlendik. Eşimde her zaman bir öfke problemi vardı ama uzakta olduğumuz için telefonda geçici sinir patlamaları olduğunu düşünüp çok üstünde durmadım. Ama evlendikten sonra en az ayda bir hakarete(aptal salak vs) varan şeyler işitmeye başladım. Hemde küçücük bir şeye sinirlendigi için. Hepsinde özür diledi. Bir şekilde kendini affettirdi. Aslında Yardımcı biri beni yormaz temizligimiz ortaktir. yemek yap bugün desem yapar şunu al desem alır... Ama bazen bu insan gidiyor birden bire içinden başka biri çıkıyor gibi hissediyorum. Daha 3 gün önce ortada bir şey yokken küçücük bir konuyu büyüttü ve üstüme yürüdü. Kolumu sıktı ittirdi yere düşürdü. Kollarimda morluklar var krem kullanıyorum. Bildiginiz şiddet gördüm yüzüme gelmeyecek şekilde. Hiç beklemediğim ve 6 yıldır tanışıyoruz 6 yıldır şahit olmadığım şey olunca şoka girdim karşılık veremedim. Olaydan kısa süre sonra ağlamaya özürler dilemeye başladı. Psikiyatriden randevu aldım bu öfkemi artık yeneceğiz birdaha yapmayacağım diyor. Ama o kadar kırgınım ve o kadar korkuyorum ki. Bu zamana kadar şiddet gören kadın asla tahammül etmemeli derdim. Ama çok şaşkınım. Bu tekrar eder mi korkum var. Ama yarın psikiyatri randevusu var. Ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum utancımdan bunu ne anneme nede arkadaşıma söyleyemedim. Sürekli ağlıyor onun adına üzülüyorum merhamet ediyorum ama uğradığım şiddeti düşününce yüzüne bile bakasım gelmiyor. Ben ne yapmalıyım? Kollarımda morluk var ve bunu yapan adam evimi süpüren yemeğimi yapan ne istesem önüme seren beni sevdiğini bildiğim biri.
Tedavi olup düzelse bile ileride bi daha yapmayacağı garantisi yok diyelim düzeldi yıllar geçti çocugun oldu ve tekrar bu durum yaşansa ne yapacaksın hayat boyu ya yaparsa korkusu ile yaşamak kolay bişey degil ki bu tarz durumlarda aglaması özürler vs anlamsız bu tipler seni öldürdükten sonra da oturup aglar psikolojisi bozuk ve tehlikeli iş işten geçmeden önce kendine yeni bir yol çiz keşke baştan evlenmeden düşünseydin ilerisini

İnanın çok şaşkınım balık baştan kokar derler ama 6 yıldır asla yaşamadım böyle bir şey ne yapacağım hakkında bir fikrim yok tedaviyi kendisi istedi. Dogu gorevindeyiz ailemle aramda 1200 km var ve bu şehirde kimsemiz yok.
Eşimde öfke problemi hep vardı yazmışsınız zaten, nasıl şaşkınsınız ben de ona şaşırdım. 6 yıldır bir arada olmadığınız için fiziksele dökememiş ama telefonda psikolojik şiddet uygulamış. Yeni evli sayılırsınız ayda bir hakaret ediyormuş, bu şiddet değil mi?

Geçici sinir patlamaları dedim üzerinde durmadım, bir şekilde affettirdi kendini, evlenince düzelir sandım...Böyle olmuyor işte. Ama eşinizde biraz iyi niyet sezdim çünkü bir uzmana danışmayı kabul etmiş. İşe yarar mı yoksa yarı yolda ben sıkıldım tamam düzeldim deyip kestirip atar mı belirsiz. Ama şiddet şiddettir, vurmasa bile hakaret ediyormuş. Çok dikkat etmeniz gerekecek ve kesinlikle bebek planlamayın en az iki sene.

Çok üzgünüm ama bunu tecrübe ederek öğreneceksin o sevdiğin adamın nasıl canavara dönüştüğünü günden güne gözlemleyip en sonunda ondan nefret edip belki elinde bir veya iki çocukla bosanacaksin yada çocukları bahane edip bu mutsuz huzursuz hayata tahammül edeceksin çocuklarım için diyeceksin ülkemizde çoğu kadının durumu bu malesef ..ve eğer kız çocuğun olursa oda ilerde böyle leş bir kocası olunca oda sabredecek tıpkı annesi gibi ...benim eski mahlukta ev işi yapardı yardımcı olurdu özür dilerdi vs sonra çocuğum oldu sonra ben işi bırakmak zorunda kaldım sağlık sebepleri vs ... O adam öyle bir vahşete döndü ki aynı senin gibi ilk aylarda öyle davrandı sonra gün geçtikçe dozu arttırdı igrenclesti ..kabalasti ..ben sustukça daha çok üstüme geldi ...daha sonra ben çocuğumu düşünüp ( kendimde güç bulamasamda sadece çocuğum için boşandım ) benimse ne hayallerim kalmıştı geriye nede ben diye bir şey yıpranmış bitmiş bir haldeydim ...şimdi 2. Evliliğin 2. Çocuğum var ama çok hayalim var hayat doluyum hayatımız oldukça zor ama bir o kadar huzur dolu ..eşim bana hem yardımcı hem ev işi yapmazsam asla lafını etmez yemek yaparsam yer yapmazsam yemez ..elinde ne kadar imkan varsa beni mutlu etmeye çabalar ..maddi durumu şimdilik pek iyi değil ama eline para geçince ilk bana hediye alır ..diyerinin parası vardı ama küçük bir hediyesini bırak eve zorla et alırdı ... gelecekteki evlatlarını düşün duzelmez ama gözlemle bakalım psikiyatriye gitsin gerekirse ilişkiye dahi girme lütfen çocuk olmasın

Yapılan tüm yorumları okudum zaten arkadaşlar söylenmesi gereken herşeyi söylemiş tekrar tekrar söylemek istemiyorum, ben farklı bir konuya değinmek istiyorum .. özel hastane bile olmayan bir doğu gorevindesiniz elbette bu eşinizi asla haklı çıkarmaz ama bazı insanlar bu görevi kaldıramıyor ve psikolojik olarak yıpranıyor, hele bir de askeri personelse .. inşallah ailenizde huzuru bulursunuz en azından aklı basindasiniz ki çocuk falan suan düşünmüyorsunuz bazısı daha çok çocuk ister böyle konularda esim düzelir belki diye.. ne diyeyim tek temennim umarım düzelir ve güzel bir hayatınız olur..
Son olarak alakasız ama kayinpederim iyi demişsiniz Allah aşkına zamanında eşine çocukları şahit olacak şekilde şiddet uygulamış bi baba ne kadar iyi olabilir ki bunu da unutmayın..

Malesef siddet herzaman artarak devam ediyor tedavide ciddi ise bu guzel bisey baslain tedavi olsun sende gozlemle. Ama esini soyle iyi boyle iyi diye aklamaya calisma iyi falan degil. 6 sene neden gormezden geldinki yani birliktelik nisanlilik doneminde cogu sey belli oluyor ama kizlar evlenince duzelir yada ciddiye almayarak kendilerini yakiyolar malesef

biri beni yormaz temizligimiz ortaktir. yemek yap bugün desem yapar şunu al desem alır...
Yani bunlari yapmasi gozu donunce elini kolunu morartabilecegi anlamina gelmez ki..
6 yil uzak mesafeli iliski mi yasandi onu anlamadim ben.
Yani telefonda bile sinirlenen bir adamin yanina geldiginde ne yapacagi da asagi yukari belliymis aslinda..
Ben guvenemedim esine...
Bugun kolunu sikip ittirdi ve sakinlesti.
Peki yarin bu hareketler kendisini sakinlestirmediginde siddettini arttirarak devam ettirirse..
Olmaz bence..

Randevu almanız kendini tedavi olmasına inan biri olsa güzel bir gelişme umarım düzelir son kez canınızı yakmış olur.

Bu şekilde değil artarak devam eder. Kolunuzda ki morluk yuzunuzde de olur. Tahammül etmeyin.
Ama şaşkınlığınızi anliyorum. Bir an önce toparlanıp. Yolunuza bakin

Bi erkeğin ev işi yapması, bizim toplumda her zaman ve hala bir lutufmus gibi kızlarımızın beynine kazındıgı için malesef ne kadar okumus olurlarsa olsunlar onlar da öyle görüyor....Erkek sadece çalışır..Errrkeek ya ondan...Anaları bu hale getiriyor, oğlum otur yemeğini hazırladım, oğlum paşam...

Herif kendi yaşadığı, kendi kirlettiği evi süpürünce aman aman "adam evi bile süpürüyor" oluyor...
İkiniz yaşıyorsunuz o evde, ikiniz de çalışıyorsunuz eee fark ne? Onun ekstra organ sahibi olması mı ev işi yapınca onu iyi gösteriyor?

Fiziksel yeni oldu diyorsun peki sözel şiddet? Bunu sana yapan kişiye merhamet duyuyorsun...Zaten evlenmeden once de gereksiz ve saygısızca öfke patlamalarını es geçip ona nikahını vermişsin...Daha telefonda tepkini göstermeliydin, hop dur bakalım ne oluyor benle böyle konusamazsın deyip geri çekilmeliydin..

Valla ben de isterim böyle eş, öfkeler saçacagım o merhamet edecek, 2 süpürücem iyi koca olucam, morartıcam heryerini kadın yine merhametle evden dahi ayrılmayacak....Yani ozetle sen boyle tepki bile göstermemeye devam edersen, adam sana karsı şiddetini arttırdıkca arttırır, senle rahatlıyor...Yok babam da annemi döverdi de bilmemne....Kendikendine psikolojik teşhisi bile koymuş, tam bir manipülator...

Eşiniz, üçüncü sayfa haberlerini anımsattı bana. Adam, karısını öldürüyor. Niye öldürdün diye soruyorlar, çok seviyordum diyor. Çok sevdiği için öldürmüş. Sizinki de çok seviyor, evi süpürüp, yemek yapıyor ya, dikkat edin elinde kalmayın.

Her cinayet bir tokatla başlar diye bir cümle okumuştum bı yerde..bu sozu degerlendirin

Back
X