- 22 Mart 2022
- 35
- 7
- 1
- 29
- Konu Sahibi eksikbirsey
-
Bu bir tercih meselesi ister sırtını doner kaderine terkedersin ister yanında olursun. Bir kaç tavsiye önerdi. Sinir anında ortamdan uzaklaşıp dışarı çıkmasını önerdi. Bu ve benzeri öneriler. Zaten büyük bir ataktan sonra çok büyük ihtimalle Uzun bir süre gerçekleşeceğini düşünmüyorum dedi. Ama ilaç tedaviyi sağlar üstüne terapiye gidin imkaniniz olunca dedi. Iletisimde kalın benimle dedi. Eğer hasta istekli olursa (ki artik zorunda) çözüme kavuşur dedi. Aynı durumda olan arkadaşlara belki yardımcı olur. Bırakıp gitmekte bir tercih belki eşi kendi hastalığının farkına vardığı pismanligini hissettiği icin yardım etmek isteyen olursa diye yazmak istedim. Hayat müşterek ben asla demediğim ne varsa tüm hayatımda yaşadım. Allah pişman etmesin kimseyiDra sizde adam beni döverken yanımda olacak mısınjz deseydin keske.Hastalık tmm da kadına bütün yükü bırakmak nasıl bi sacmalık.
Sen bu adamı tedaviye bile bırakma bence.Arkadaşım elbette var ama bunu söylesem durduğum her dakika "aciz" damgası yerim diye söyleyemiyorum. Söyleme sırrını dostuna dostun söyler dostuna demişler. Regldim tripliydim ama normal kadinsal trip. Gülüyorum bir yandan.
Elinde kalem vardi hızlıca masaya attı bende sinirlendim aldim aynı şekilde fırlattım masaya ordan başladı kavga sonra uzadı bu noktaya kadar geldi. Öncesinden hiçbir şey yoktu eğlenerek tv izliyorduk durup durmadık yerde yaşandı. Sonra zorla kendine gel yüzünü yıkayacansin deyip zorla yüzümü yıkattı tabi itip kalkarak zorla su döktü üstümde kıyafet varken tepeden aşağı duşa itip. Şok olmuştum zaten. Bir yandan canımda çok acıdı iterek sertçe kolumu tutarak götürdü sonra getirdi odaya burdan çıkmayacaksın dedi. Kitlemeye falan çalıştı beni. Ben şokun etkisi geçince kendine gelsin diye tokat attım. O tokatı atınca iyice delirdi. Kendisine bahane arıyormuş zaten kolumu sıktı itti düşürdü ben düşünce iyice üstüme geldi ben tekrar şoka girdim. Sonra köşeye çekilip ağlamaya başladı ama iş işten gecmisti
doktora katilmiyorum, hepimizin bilinc altindan gelen bazi dusunceler ve duygular olabilir ama yaptigimiz seyi kendi irademizle yapariz (akil hastaligi, paranoya vs gibi durumlar olmadigi surece), o yuzden de yaptiginin sorumlulugunu almasi lazim.Zaten genel olarak bu tanili hastalar sonradan yaptığından pişmanlık duyar içine kapanır vicdan azabı çekermiş. Psikoterapi önerdi ilaçla beraber. Yaşadığımız yerde psikoterapi alacağımız bir yer olmadığı için şimdilik ilaç tedavisi dedi. Aylik kontrol yapacakmış
Şiddet gösteren bir çok erkeğin yaptığını yapıyor eşiniz. Üniversitede bir arkadaşım vardı, sevgilisinden şiddet gören. Herif kızı hırpalayıp hırpalayıp sonra ayaklarının altını falan öpüyormuş. Genellemeden kaçınırım, ama abartı sevgi gösterilerinin ardından pek de iç açıcı tablolar çıkmayabiliyor. Normal zamandaki ilgisi sevgisi size yaşattığı fena şeylerin üstünü bir yere kadar örtebilir. Ama her şiddet anında canınız tehlikededir bunu unutmayın. Evde sorumlulukları bölüşmesi zaten olması gereken şeyler, bunun için ona minnet duymayın, bunları yapıyor diye sizi incitme hakkı doğmuyor. Çok üzülüyorum bu ortadoğu kadınının kanaatkarlığına ben, yahu tabi sorumlulukları paylaşacak, tabi sevecek tabi değer verecek. Bunları yapamayacak adamla neden evlenelim? Yapması gerekenleri yapıyor diye stres topu olmaya razı mı gelelim? Ne saçma bir şey bu. Kendinize gelin lütfen. 58585858. kere özür dilemek marifet değil, özür dilenecek şeyi yapmamak mesele. Adam olana 1 şans çok bile. 60796969. şansı hakediyor mu sizce?Hepinize merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf bu konuyu size danışmak için umarım doğru yere doğru zamanda yaziyorumdur. Eşimle 6 yıl once tanıştık. Farkli şehirlerde yaşıyorduk 10 ay öncede evlendik. Eşimde her zaman bir öfke problemi vardı ama uzakta olduğumuz için telefonda geçici sinir patlamaları olduğunu düşünüp çok üstünde durmadım. Ama evlendikten sonra en az ayda bir hakarete(aptal salak vs) varan şeyler işitmeye başladım. Hemde küçücük bir şeye sinirlendigi için. Hepsinde özür diledi. Bir şekilde kendini affettirdi. Aslında Yardımcı biri beni yormaz temizligimiz ortaktir. yemek yap bugün desem yapar şunu al desem alır... Ama bazen bu insan gidiyor birden bire içinden başka biri çıkıyor gibi hissediyorum. Daha 3 gün önce ortada bir şey yokken küçücük bir konuyu büyüttü ve üstüme yürüdü. Kolumu sıktı ittirdi yere düşürdü. Kollarimda morluklar var krem kullanıyorum. Bildiginiz şiddet gördüm yüzüme gelmeyecek şekilde. Hiç beklemediğim ve 6 yıldır tanışıyoruz 6 yıldır şahit olmadığım şey olunca şoka girdim karşılık veremedim. Olaydan kısa süre sonra ağlamaya özürler dilemeye başladı. Psikiyatriden randevu aldım bu öfkemi artık yeneceğiz birdaha yapmayacağım diyor. Ama o kadar kırgınım ve o kadar korkuyorum ki. Bu zamana kadar şiddet gören kadın asla tahammül etmemeli derdim. Ama çok şaşkınım. Bu tekrar eder mi korkum var. Ama yarın psikiyatri randevusu var. Ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum utancımdan bunu ne anneme nede arkadaşıma söyleyemedim. Sürekli ağlıyor onun adına üzülüyorum merhamet ediyorum ama uğradığım şiddeti düşününce yüzüne bile bakasım gelmiyor. Ben ne yapmalıyım? Kollarımda morluk var ve bunu yapan adam evimi süpüren yemeğimi yapan ne istesem önüme seren beni sevdiğini bildiğim biri.
Biliyordum böyle olduğunu. Bunlar mahalle esnafı Haydar abiye, iş yerinde patrona/amire, ses yapan üst komşuya, trafikteki sıkıntılı şoföre/ceza yazan trafik polisine birtakım dövüş hünerlerini sergileyemezler , dost meclisinde tam bir salon beyefendisidirler, ama elinin altındaki kadınlara yeter güçleri. Çünkü ayılığını dışarda gösterse kimse yüzüne bakmaz bu 1, başı türlü sıkıntıya girer bu da 2.Bende ona şaşırıyorum gerçekten kayinpeder çok beyefendi bir ayagi işi geregi yurtdisinda görgülü bir adam düğünümüze 100den fazla çelenk geldi çok saygı gören biri. ama dediğim gibi 6 7 kere anca görüştüm. Keza eşimde dışarıdan beyefendi kibar görünüyor. İşiyle alakalı basari belgeleri dolu sevilen biri. Zerre beklemediğim şeyler benide şaşırtan o zaten.
Acırsanız acınacak duruma düşersiniz. Yol yakınken kaçın kurtulun. Yol uzarsa göreceğiniz zarar da büyüyecektir. Huylu huyundan asla vazgeçmez,.tedavi olsa daKendisi benle gel dedi hayır dedim. Sonradan gel diye ısrar etti gideceğim. Kendime çok kızıyorum ağladığı için acıdığım için
Bu konuda hep çevremde söylediğim şey şudur evlenmeden önce hakaret, küfür, öfke varsa sonrasında daha da kötü olacaktır. Zira insanlar değişmez değişmiyorlar huy karakter maalesef tedavi edilmiyor normalde edilebilir ama istemiyorlar işte. O yüzden kadınlarımızın yaptığı en büyük hata bana göre bu davranışları normal karşılamak ve sonra değişir diye düşünmesi. Ciddi anlamda bununla ilgili inanılmaz şikayetler okudum hepsinde de erkekler en başında kötü huyku, ağzı bozuk vs. ki bu bir taraftan iyi en azından belli ediyorlar kendilerini kimileri profesyonel bir şekilde kibar davranıyor ama artık gerek duymuyorlar rol yapmaya çünkü kadınlar her türlü kabul ediyor yapmayın bunu Allah aşkına şiddet zaten ülkemizde meşhur olmuş durumda. Sizin şuan yaşadığınız durumda da tedavi bana göre olumsuz olacaktır belki 1 2 ay olacak sonra yine aynı en ufak tartışma da üstünüze yürüyecektir. Kuzenime evlenmeden önce çok dedim emin misin evlenmek istediğine çünkü bu seni sürekli kalabalık ortamda bile rencide ediyor evlensen neler diyecek diye. Oda evet bende farkındayım kızıyorum bu huyuna dedi ama geçiştirdi evliliğin üçüncü haftası kıza ütü fırlatmış ruh hastası Allah'tan denk gelmemiş. Saygı benim için sevgiden de önce gelir. O yüzden boşanmanızı tavsiye ederim ilerisi sizi hep şüphede ve korku içinde bırakacaktır.Hepinize merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf bu konuyu size danışmak için umarım doğru yere doğru zamanda yaziyorumdur. Eşimle 6 yıl once tanıştık. Farkli şehirlerde yaşıyorduk 10 ay öncede evlendik. Eşimde her zaman bir öfke problemi vardı ama uzakta olduğumuz için telefonda geçici sinir patlamaları olduğunu düşünüp çok üstünde durmadım. Ama evlendikten sonra en az ayda bir hakarete(aptal salak vs) varan şeyler işitmeye başladım. Hemde küçücük bir şeye sinirlendigi için. Hepsinde özür diledi. Bir şekilde kendini affettirdi. Aslında Yardımcı biri beni yormaz temizligimiz ortaktir. yemek yap bugün desem yapar şunu al desem alır... Ama bazen bu insan gidiyor birden bire içinden başka biri çıkıyor gibi hissediyorum. Daha 3 gün önce ortada bir şey yokken küçücük bir konuyu büyüttü ve üstüme yürüdü. Kolumu sıktı ittirdi yere düşürdü. Kollarimda morluklar var krem kullanıyorum. Bildiginiz şiddet gördüm yüzüme gelmeyecek şekilde. Hiç beklemediğim ve 6 yıldır tanışıyoruz 6 yıldır şahit olmadığım şey olunca şoka girdim karşılık veremedim. Olaydan kısa süre sonra ağlamaya özürler dilemeye başladı. Psikiyatriden randevu aldım bu öfkemi artık yeneceğiz birdaha yapmayacağım diyor. Ama o kadar kırgınım ve o kadar korkuyorum ki. Bu zamana kadar şiddet gören kadın asla tahammül etmemeli derdim. Ama çok şaşkınım. Bu tekrar eder mi korkum var. Ama yarın psikiyatri randevusu var. Ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum utancımdan bunu ne anneme nede arkadaşıma söyleyemedim. Sürekli ağlıyor onun adına üzülüyorum merhamet ediyorum ama uğradığım şiddeti düşününce yüzüne bile bakasım gelmiyor. Ben ne yapmalıyım? Kollarımda morluk var ve bunu yapan adam evimi süpüren yemeğimi yapan ne istesem önüme seren beni sevdiğini bildiğim biri.
Benim artık bu konularda tahammülüm kalmadı sanırım.Bu bir tercih meselesi ister sırtını doner kaderine terkedersin ister yanında olursun. Bir kaç tavsiye önerdi. Sinir anında ortamdan uzaklaşıp dışarı çıkmasını önerdi. Bu ve benzeri öneriler. Zaten büyük bir ataktan sonra çok büyük ihtimalle Uzun bir süre gerçekleşeceğini düşünmüyorum dedi. Ama ilaç tedaviyi sağlar üstüne terapiye gidin imkaniniz olunca dedi. Iletisimde kalın benimle dedi. Eğer hasta istekli olursa (ki artik zorunda) çözüme kavuşur dedi. Aynı durumda olan arkadaşlara belki yardımcı olur. Bırakıp gitmekte bir tercih belki eşi kendi hastalığının farkına vardığı pismanligini hissettiği icin yardım etmek isteyen olursa diye yazmak istedim. Hayat müşterek ben asla demediğim ne varsa tüm hayatımda yaşadım. Allah pişman etmesin kimseyi
Hayır bide buna sabretmeyi hayat müsterek olarak görüyorlarBu konuda hep çevremde söylediğim şey şudur evlenmeden önce hakaret, küfür, öfke varsa sonrasında daha da kötü olacaktır. Zira insanlar değişmez değişmiyorlar huy karakter maalesef tedavi edilmiyor normalde edilebilir ama istemiyorlar işte. O yüzden kadınlarımızın yaptığı en büyük hata bana göre bu davranışları normal karşılamak ve sonra değişir diye düşünmesi. Ciddi anlamda bununla ilgili inanılmaz şikayetler okudum hepsinde de erkekler en başında kötü huyku, ağzı bozuk vs. ki bu bir taraftan iyi en azından belli ediyorlar kendilerini kimileri profesyonel bir şekilde kibar davranıyor ama artık gerek duymuyorlar rol yapmaya çünkü kadınlar her türlü kabul ediyor yapmayın bunu Allah aşkına şiddet zaten ülkemizde meşhur olmuş durumda. Sizin şuan yaşadığınız durumda da tedavi bana göre olumsuz olacaktır belki 1 2 ay olacak sonra yine aynı en ufak tartışma da üstünüze yürüyecektir. Kuzenime evlenmeden önce çok dedim emin misin evlenmek istediğine çünkü bu seni sürekli kalabalık ortamda bile rencide ediyor evlensen neler diyecek diye. Oda evet bende farkındayım kızıyorum bu huyuna dedi ama geçiştirdi evliliğin üçüncü haftası kıza ütü fırlatmış ruh hastası Allah'tan denk gelmemiş. Saygı benim için sevgiden de önce gelir. O yüzden boşanmanızı tavsiye ederim ilerisi sizi hep şüphede ve korku içinde bırakacaktır.
Duygu durum bozukluğu eşimle sizin yaşadıklarınızın çok benzerini yaşadık evde benimle çok ilgili üstüme tireyen bir adam ama zamanında bu tarz hataları oldu onunda şuan ilaç kullanıyor gayet iyi o da bilinçli ve isteyerek kullanıyor ilaçları ona iyi geldi umarım eşinize de iyi gelir ...Geçmişte yaşadıkları travmalar etken maalesef önemli olan değişmek istemesi ki bence değişir sadece zaman verin kendisine yanında olunGittik doktordan geldik 50 dk ya yakın bir muayene gerçekleşti doktor bilinçaltında olduğunu aileden kaynaklandığını ilaç ve benim desteğimle toparlanacagini söyledi. Farkında olmadan yapılan duygu bozukluguymus
Darp raporu al.Hepinize merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf bu konuyu size danışmak için umarım doğru yere doğru zamanda yaziyorumdur. Eşimle 6 yıl once tanıştık. Farkli şehirlerde yaşıyorduk 10 ay öncede evlendik. Eşimde her zaman bir öfke problemi vardı ama uzakta olduğumuz için telefonda geçici sinir patlamaları olduğunu düşünüp çok üstünde durmadım. Ama evlendikten sonra en az ayda bir hakarete(aptal salak vs) varan şeyler işitmeye başladım. Hemde küçücük bir şeye sinirlendigi için. Hepsinde özür diledi. Bir şekilde kendini affettirdi. Aslında Yardımcı biri beni yormaz temizligimiz ortaktir. yemek yap bugün desem yapar şunu al desem alır... Ama bazen bu insan gidiyor birden bire içinden başka biri çıkıyor gibi hissediyorum. Daha 3 gün önce ortada bir şey yokken küçücük bir konuyu büyüttü ve üstüme yürüdü. Kolumu sıktı ittirdi yere düşürdü. Kollarimda morluklar var krem kullanıyorum. Bildiginiz şiddet gördüm yüzüme gelmeyecek şekilde. Hiç beklemediğim ve 6 yıldır tanışıyoruz 6 yıldır şahit olmadığım şey olunca şoka girdim karşılık veremedim. Olaydan kısa süre sonra ağlamaya özürler dilemeye başladı. Psikiyatriden randevu aldım bu öfkemi artık yeneceğiz birdaha yapmayacağım diyor. Ama o kadar kırgınım ve o kadar korkuyorum ki. Bu zamana kadar şiddet gören kadın asla tahammül etmemeli derdim. Ama çok şaşkınım. Bu tekrar eder mi korkum var. Ama yarın psikiyatri randevusu var. Ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum utancımdan bunu ne anneme nede arkadaşıma söyleyemedim. Sürekli ağlıyor onun adına üzülüyorum merhamet ediyorum ama uğradığım şiddeti düşününce yüzüne bile bakasım gelmiyor. Ben ne yapmalıyım? Kollarımda morluk var ve bunu yapan adam evimi süpüren yemeğimi yapan ne istesem önüme seren beni sevdiğini bildiğim biri.
psikoloğa gitmek için çabası düzelmesine yönelik bir çaba olması iyi düşünülebilir ama düzeldiğini görmeden hiç kimse garanti veremez, benim ki gibi senin üstüne suç atarak kendi yükünü hafifletmeye çalışmamış en azından şans verilebilir ama temkinli olarakHepinize merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf bu konuyu size danışmak için umarım doğru yere doğru zamanda yaziyorumdur. Eşimle 6 yıl once tanıştık. Farkli şehirlerde yaşıyorduk 10 ay öncede evlendik. Eşimde her zaman bir öfke problemi vardı ama uzakta olduğumuz için telefonda geçici sinir patlamaları olduğunu düşünüp çok üstünde durmadım. Ama evlendikten sonra en az ayda bir hakarete(aptal salak vs) varan şeyler işitmeye başladım. Hemde küçücük bir şeye sinirlendigi için. Hepsinde özür diledi. Bir şekilde kendini affettirdi. Aslında Yardımcı biri beni yormaz temizligimiz ortaktir. yemek yap bugün desem yapar şunu al desem alır... Ama bazen bu insan gidiyor birden bire içinden başka biri çıkıyor gibi hissediyorum. Daha 3 gün önce ortada bir şey yokken küçücük bir konuyu büyüttü ve üstüme yürüdü. Kolumu sıktı ittirdi yere düşürdü. Kollarimda morluklar var krem kullanıyorum. Bildiginiz şiddet gördüm yüzüme gelmeyecek şekilde. Hiç beklemediğim ve 6 yıldır tanışıyoruz 6 yıldır şahit olmadığım şey olunca şoka girdim karşılık veremedim. Olaydan kısa süre sonra ağlamaya özürler dilemeye başladı. Psikiyatriden randevu aldım bu öfkemi artık yeneceğiz birdaha yapmayacağım diyor. Ama o kadar kırgınım ve o kadar korkuyorum ki. Bu zamana kadar şiddet gören kadın asla tahammül etmemeli derdim. Ama çok şaşkınım. Bu tekrar eder mi korkum var. Ama yarın psikiyatri randevusu var. Ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum utancımdan bunu ne anneme nede arkadaşıma söyleyemedim. Sürekli ağlıyor onun adına üzülüyorum merhamet ediyorum ama uğradığım şiddeti düşününce yüzüne bile bakasım gelmiyor. Ben ne yapmalıyım? Kollarımda morluk var ve bunu yapan adam evimi süpüren yemeğimi yapan ne istesem önüme seren beni sevdiğini bildiğim biri.
Ne kadar zamandır kullanıyor. Teşekkür ederim inşallah bugün başladı ilaçlaraDuygu durum bozukluğu eşimle sizin yaşadıklarınızın çok benzerini yaşadık evde benimle çok ilgili üstüme tireyen bir adam ama zamanında bu tarz hataları oldu onunda şuan ilaç kullanıyor gayet iyi o da bilinçli ve isteyerek kullanıyor ilaçları ona iyi geldi umarım eşinize de iyi gelir ...Geçmişte yaşadıkları travmalar etken maalesef önemli olan değişmek istemesi ki bence değişir sadece zaman verin kendisine yanında olun
Bunun hastalığı farklı bir şey sürekli ve genel süren bir şey değil ayda bir yada 2 aya bir belen bir atak. Onun disinda normal hayatında problem yaşamıyor. Ne kadar sürer Ne olur süreç gösterecek.uzmanlar değişimin 7 yılda tamamlandığını tespit etmiş (yüzde yüz gerçekleşmesi zor yine de). tabi zorlamayla, teşvikle değil. kişi kendisi gönüllü olacak ve değişime ihtiyacı olduğunu hissedecek, kendinin farkında olacak, kendinden rahatsızlık duyacak, kendindeki kusurları görebilecek, kendini eleştirebilecek. birileri söylediği veya akıl verdiği için değil. değişime kendi kararı ve ihtiyacı ile adım atacak. ve sonrasında çaba harcayacak. her türlü yardım arayacak, çözüm arayacak, emek verecek.
başlarda değişim yavaş olacak, zorlanacak kişi, tekrar etmeye devam edecek eski hatalarını, ama gerçekten istemenin kararlılığı karşısında başarı gelir sonunda. bu değişim süreçleri ile hayatını istediği şekle sokan insanlar çok var.
demem o ki, 7 yıl nasıl geçecek? umarım hayırlısı olur sizin için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?