YENİ EVLİYKEN BUNLAR İNSANA SORUN GELİYOR:(

herzamanmutsuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
140
31
98
Antalya
Kızlar merhaba daha öncede konularım var yine sıkıntım görümcem.benim görümcem rahat istediğini söyleyen bi kız.yeni ev aldılar bizde dah yedi aylık evliyiz.para istediler yardım yapmadık.yapamadık.şimdide evine 700 tl lik bi eşya var onu istiyo.bende kızdım insan bi sorar durumları varmı bu insanlar borç ödüyo diye almama kararı aldık eşimle.350tl nakit vercektik bide bi haediye alcaktık.neyse bu eşyanın 500 tl olanını bulmuş eşimde alalım bari zaten 350 nakit hediyede olunca500olcak dedi.sizce almalımıyım zoruma giden rahatca talep etmesi sormadan durumunuz ne demeden yazması.biz şuan kendi evimize bişey alamıyoz borçları anca döndürüyoz.

Alıştırmışlar
O ister biz alırıza demek ki
700 olmazsa 350 ye bağlayalım olmuş sanki biraz
Durum varsa 700 ü de alın derdim ama sanki sipariş vermeye alışık biri gibi anlatmışsınız, hoşuma gitmedi

kızlar suan durumum yok hatta baskasından borç aldık yeni evliyiz.ama bekarken iki karden hep destek olduğu için birbirine oda kendinde bu hakkı görüyor.

yakınlık derecenizi bilemiyorum, hadi bir kahve fincanı takımı beğenir o samimiyetle ister ama 700 tl lik bir hediye istemek hem çok görgüsüzce hem de düşüncesizlik. adı üzerine hediye, gönüllerinden ne koparsa ve maddi güçleri neye el verirse onu alırlar. ben olsam bu şekilde talep eden birine istediği şeyi almam. gücüm neye el veriyorsa onu alırım. siz bilirsiniz yine de.

Ben evimde eksik olan biseyi ölsem söyleyemem kimseye. O yuzden boyle seylere cok sasiriyorum.
Tamam yeni eve cikti, hediye almak lazim da onun emrivaki soylemesi hos degil. Eger gerekli biseyse alin o 500 tl olani. Ama gereksizse ben olsam almazdim. He bi de maddi durumunuza bagli tabi.. Bilemedim.

sende çalışıyor musun ?

ya benim kardesim istese esim yapar dert etmez ama kızdığım daha sormadan biz abi sen bunu alcan demesi emrivaki yapması cunku borç olayındada vermedik diye laf soledi

Al benden de okdar
Yani dün böyle bir konu daha vardı hatta ,aralarında dağlar kadar fark var
Hiç iyi bir çağrışım yapmadı bende ...

Muhtemelen sorulmuştur neye ihtiyacın var diye, o yüzden söylemiştir o da.

Bana da olmuştu aynı şey. Eşimin kuzenleri sormuştu ben de yaklaşık 500 liralık bişey istemiştim. Ki beş kişiler ortak alın demiştim. İşlerine gelmemiş olmalı ki hepsi ayrı ayrı işime yaramayacak hediyeler almışlardı. Ben de hepsini götürüp değişim yaparak istediğim şeyi almıştım. Daha fazla para vermiş akıllımlar

Konu sahibi eşiniz haklı nakit para artı hediye verecekseniz istediği şeyi almanız çok daha mantıklı. Kardeşlik birbirine destek olmak için var öyle değil mi? Yarın öbür gün bir çocuğunuz varken ikinciyi isteyeceksiniz birbirlerine maddi manevi destek olsunlar büyüyünce diye. Bir de bu yönden bakın.

evet çalışıyorum
eve 2 maaş girdiğinde zengin gözüyle görülürsünüz. ne kadar borcunuz da olsa kv tarafın isteklerini yerine getirmek zorundasınız. erkekler iş kendi taraflarına geldiğinde kıramıyorlar aileyi. ailelerde para konusunda inanılmaz sömürüyor çocuklarını.

düğünde takı yerinemi istiyo.yoksa düğünde zaten taktınız bişeyde extramı istiyo.bide o size ne aldı.

kızlar suan durumum yok hatta baskasından borç aldık yeni evliyiz.ama bekarken iki karden hep destek olduğu için birbirine oda kendinde bu hakkı görüyor.
Görümcenin size hiç destek oldugu oldu mu
Siz daha evvel hiç destek oldunuz mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…