YENİ EVLİYKEN BUNLAR İNSANA SORUN GELİYOR:(

Ya ama şimdi bu kişi senin görümcen, uzak bi akraban değil. Uzak bir akraba olsa ufak bi hediye alıp gidersin.
Benim de görümcem yeni eve geçince biz ihtiyacı olan bir şey olup olmadığını sorduk ve ihtiyacı olan bir şeyi hediye aldık.
Aynı şekilde bende yeni ev alınca; yakın çevrem neye ihtiyacınız var ne alalım? dediler.
E seninde kocanın kardeşi. İhtiyacı olan bir şeyi almak istemesi normal. Ama tabi fiyat konusunda bir şey diyemicem.

Bende bu mantığı anlamıyorum...
...: borcumuz var, şu var bu var...
kv: siz iki kişi çalışıyorsunuz.
..: yetmiyor, her şey pahalı...
kv: siz iki kişi çalışıyorsunuz..
kv: bizim şu eksik, bu yok..siz iki kişi çalışıyorsunuz..
Evet iki kişi çalışıyoruz ya karun kadar zengin oluyoruz.

Alın gitsin eşiniz de arada kalmasın, açıklamayı da yapmış eşiniz.
Allah bilsin yaptığınızı
Daha talep ederse o zaman tavır koyarsınız

Açıkçası bana çok da tuhaf gelmedi istemesi. Kardeşler arasındaki ilişkinin tarzına göre, yakınlıklarına göre farklı farklı yorumlanabilir gorumcenızın tavrı. Muhtemelen var mı bi ihtiyacın ne alalım diye sormustur Esin o da söylemiştir. Kardeş bu sonuçta, gereksiz kasıp aman ayıp mı olur filan diye kafaya takmasını gerektirecek uzak bi akraba, komşu filan değil. Kendi kardeşimle olan ilıskımı düşünüyorum da gayet rahat söyleyebilirım böyle bi şeyi, o da aynı rahatlıkla şuan maddi olarak öyle bi hediye alabilecek durumda değilim bütçem bu kadar diyebilir. Kimse de darılmaz gucenmez çünkü elinden gelenin en iyisini yapacağını bilir kardeşi için. Siz bence iki kardeş arasındaki bu konuya bu kadar dahil olmayın eşiniz yanlış anlayabilir yorumlarınızı. Senin gönlünden ne geçiyorsa alalım ayarlarız bi şekilde deyip kararı ona bırakın.

Kaldı ki borcunuz bile olsa ev almış bi kardeş ıcın 700 liralık bi hediye çok değil bence. Telefonunuz, çamaşır makineniz bozulmuş ekstra masraf çıkmış gibi varsayın. Illakı ayarlayabılecegınız bir paradır. Bi seferlik istisnai bi durum sonuçta.

eşimi kırmamak anlamında alırdım ama
öncesinden konuşurdum ben parasında değilim
beni rahatsız eden emir vaki ve sipariş verir gibi konuşması oldu derdim

Sonucta kocaninizin kizkardesi, evine bi fincan takimiyla gitmeyeceksiniz herhalde. Durumunuz musait degilse 350 tl lik hediyede almayin, daha uygun bisey alin. Hediye ha 150 eksik, ha fazla.
Genis gonullu olmanizi tavsiye ederim (enayi yerine konulmadan elbette). Siz eli bol olun, elinizde az olsa bile yardimci olmaya calisinki Yaradan size daha cok versin.

bence uğraşma sinirlerini de bozma al gitsin.nasılsa size aynı paraya gelecekmiş.
sende ev yada bebeğin olunca ona kallavi bir sipariş ver.
öyle başa böyle tarak sakın ar falan yapma iste sende..anlasın

Çok da dert etmeyin, o senin eşinin kardeşi...

Aralarındaki samimiyetten de söylemiş olabilir, senin kardeşin istese, yapmaz mıydın?

Yani bana tuhaf gelmedi nedense, benim kardeşimde ev alsa bende sorarım "neye ihtiyacın var ne istersin" diye. O da bana sorar.

Yani bana tuhaf gelmedi nedense, benim kardeşimde ev alsa bende sorarım "neye ihtiyacın var ne istersin" diye. O da bana sorar.
Sormamışlar da kendi istemiş ve hep istermiş gibi yazmıştı sanki
Ev hediyesi tabi alınır 'kullanılma' noktasına varmadıkça

tuhaf gelmedi bana, ev almış elbet bir hediye alınacaktı zaten değil mi,ben çok gerilirim bu hediye işinden ne alsam diye düşünmek angarya gelir, kardeşi geç arkadaşıma bile sordum ben eksiğin ne var diye, söylemedi bende yarım altın aldım valla ne istiyosan al diye, 500 gayet uygun bir rakam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…