Yeni evliyken bunları konuşmak normal mi sizce????

Aileniz kabahatli.
Bu şekilde tepki konulmaz. Herkesini çinde üstelik rencide ettiği sizsiniz.
Sizi yeni ailenize karşı mahcup etmişler.
Ama eşinizin bunu sizin başınıza kakması da hoş değil.
Varsa söyleyeceği bişey ailenize söylesin.
Siz zaten eziliyorsunuz bu durumda.
Aslında en iyisi susması.
İnşallah ömür boyu söyleyip durmaz bu meseleyi..

ben çalışıyodum zaten diyosun ama eşin de çalışıyodu ama onun ailesi oğlumuz çalışıyo herşeyini kendi yapsın dememiş ki öyle diyen ailelerde var

bir an benmi yazdımda unuttum diye düşündüm. aynen benim ailemde takı takmadılar seninki yine sabırlıymış benimki 1 haftalıktım bi çeyrektemi takamazlardı diye söylendi. "ablam evlenirken bişey takamadılar adaletsizlik olmasın şimdi ayıp olur küser kırılır diye banada takmadılar zaten biliyorsun aham şaham varlıklı değiliz" dedim baktım isteseler alırlardı falan susmadı " bu kadar altını sevdiğini bilmiyordum bitanem onlarda beni zor okuttu memur ettiler madem bu kadar düşkünsün altına her maaşım iyisinden bilezik eder her ay bi tane al o zaman" dedim kudurdu evi birbirine kattık. şimdi düşünüyorumda nelerle ugraşmışım 1 haftalık taze gelin... ama haklılık payı vardı tabi. ben ailemi korudum korumasına ama içimdende hep kırgınımmmm

Tabi ki normal değil!!
Su altın zart zurt meseleleri yüzünden çoğu insan ne evliliğinin ilk günlerinin ne düğünün tadını çıkarabiliyor.
Hemen hemen her yeni evliden bunları duydukça sinirlerim zıplıyor, amma maddiyata boğulmus insanlar olmuşuz...
Konuyla ilgili, ben hiç bir erkeğin bu kadar detaylı, hesaplı kitaplı düşüneceğine inanmıyorum.
Bana birisi yandan yandan doldurmuş, akıl vermiş gibi geldi.
Ne kadar çiğ bir muhabbet!!
Kendi aranızda bile konuşmanız yeterince çirkinken, bir de ergen gibi ailesine şikayet ediyor.
Kayın pederinizi takdir ettim.
Siz çizginizi bozmayın, ama eşinize de mevzuyu açıklayın.
Umarım bir an önce evli, olgun bir adam gibi davranmayı akıl eder.

arkadaşlar hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum. biliyorum eşiminde haklılık payı var ama yeni evliyken benim bu konu yüzünden üzüldüğüme değmez ben o kadar kafama taktım ki bu konuyu sizlerle paylaştım tecrübesi az bir insan olarak. altın eşya para bize huzur vermez biz de saygı olmazsa eşim de söz veriyor hata ettim bunu dillendrmekle sana karşı diyor

ikide bi bunu söylemesi hoş değil orda haklısın ama eşinde haklı yani sen ona sende haklısın demesende içten içe bunu bil sende onu alttan almaya çalış yoksa burda olay çul çaput değil ama nice konu var burda görüyosun kızlar neler yazıyo erkek tarafı şunu yapmadı bunu yapmadı kv kp yardım etmiyo borç ödeyemiyoruz bla bla bla, e artık hayat zor erkek tarafıda ister tabi kız tarafıda üzerine düşeni yapsın, kız beşikte çeyiz sandıkta demişler ailen 3-5 kuruş atabilirdi kenara

Malesef bazi erkekler boyle bu cok uzucu.ben evlenirken ailem yatak odami nevreim ortu battaniye.yasrik yorgan akliniza ne gelirse.ayrica mutfak esyalarimi aldi mobilya.ve beyaz.esyalari ise.esim aldi.ama ona gore benim ailem.hic bisey almadi yapmadi.ailem.dugunumde.takimida takti en guzelinden.ama yerken cok guzel yeniyor bu taki paralari ama hic.bisey alinmadi yapilmadi oluyor.benim esimde sizin.esiniz.gibiydi var boyle cok etrafta insan uzuluyor yazik

bende annesınden duydugunu hatta annesının onu doldurdugunu dusunuorum.yoksa erkekler bide evlılıgın ılk aylarında para altınmı dusunur allahını seversen.zaten annesınden duymasa aılesının yanındada acamazdı konuyu.illa sölicekse sız yanlızken soylerdı.gorumcen fln varmı bılmıorum belkı oda doldurmus olablr.ama olsun hatasını anlayıp ozur dılemesı de bı erdem. ıste arkadaslar aıle o veya bu sebeplerle cocukların arkasında olmaynca ozellkle bayanlarda, cok problem yasanıyor.ya yuzunuze vururlar ya sahıpsızsınız dıye ezmeye calısırlar vb vb... aile faktoru cok onemli burda. ama tabı durumu olmayanları isteypte yapamayanları ayrı tutuyorum..

Arkadaşlar yeri geldi mi bunu erkek tarafı yapınca kocanın ailesini sevmesen de saygı göstermek zorundasın, kocanın başının etini yeme diyip duruyoruz. Bu arkadaş da kocasına hak veriyor ama bu kadar üzerine gelinmesi yanlış. Bir erkeğin kadın gibi davranması beni her zaman irrite etmiştir. Erkek dediğinin bir ağırlığı olması gerekir. Nazı kaprisi, gereksiz konuları uzatmayı östrojen salgılamayan cinse yakıştırmıyorum ben. Ama onu östrojen salgılayan birinin doldurduğu besbelli. Burda bir kadın arkadaşımızı annesi dolduruşa getirse sen artık ayrı bir aile kurdun annenin lafı ile hareket etme huzurunu bozma diyoruz. Aynısını bu arkadaşın eşi yapınca ama adam haklı. Haklı da geride kalmış şeyleri pişirip pişirip sunmanın alemi yok.

Evliliğiniz boyunca bu konuları unutun
Kim ne yaptıysa yaptı ya da yapmadı artık bitti gitti
Senin ailen benim ailem diye bir şey yok artık.
Öncelikle artık siz; sen ve eşin Allah izin verirse ileride doğacak çocuklarınız siz bir ailesiniz bunu unutmayın.
Siz bir aile oldunuz artık
Senin annen benim annem kavgasından eliniz geldiğince uzak durun.
Allah anne babalarımızdan razı olsunlar bizleri büyüttüler bugüne getirdiler adam olalım bundan sonrası için kendimiz bir şeyler yapmaya çalışalım.
Her seferinde ailelerimiz mi bizi toparlayacak.
Yardımcı olan ailelerden Allah binlerce kez razı olsun, ama anne baba bir şey yapmadı diye de laf etmenin gereği yok.
Kendinizi üzmeyin bu konuları kapatın olan olmuş artık yuva kurmuşsunuz yuvanıza sahip çıkın.
Senin annen benim annem muhabbetine girerseniz ikinizde zararlı çıkarsınız çünkü herkesin ailesi kendine önemlidir.

Konudaki cinsiyet yer değiştirince yorumlar da değişmiş bu sitede buna benzer 100den fazla konu vardır eşime de söyledim hak verdi, eşime de söyledim ailesini savundu nasıl onlara hak verdi anlamış değilim vs vs.

Ailesinin yanında dillendirmesi dışında garipsemedim ben içine batmış dile getirmiştir. Sen de olsan eminim dillendirirdin eşine ve kayınvalidene de bilenirdin içten içe.

Bana bu cümle mantıklı geldi açıkcası.
Kendi ailen masraftan kısıp karşıdan fazlasını beklerse göze batar tabii ki.
Bak burda kaç konu var "benim ailem her şeyi yaptı eşimin ailesi ise şu kadar bilezik taktı/takamadı.
Eğer bu cümlesinin doğruluk payı varsa dertlenmesi normal erkek diye duyguları yok mu herkes normal değil kadınlar takılır bunlara demiş emin olun erkekler de takılıyo sadece dillendireni azınlıkta.

Konu kız ailesi olunca KK pollyanna oluyo erkek yaparsa anormal/kadın yaparsa normal kime göre, neye göre?

Bak tanıdığımın abisi evlendi damat tarafına şu alınsın bu alınsın şu takılsın dendi ama kendileri kızlarına "kızım sen çalışıyosun kendin yap her şeyini biz yazlık alcaz" dediler ve her şeyi erkek tarafına yüklediler şimdi bu damat bunu takmaz mı? Ailesi zor durumda kalırken kızın ailesinin tavrını garipsemez mi? Keşke aileleri zerre karıştırmadan iki kişi alsaydınız her şeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…