yeni gelin çıldırttı beni

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
arkadaşlar benim abim 3-4 ay önce evlendi.ama bu yeni gelinin halleri bana çok garip geliyor,üstelik beni uyuz ediyor.ne yapmaya çalışıyor anlamış da değilim.
şöyle başlayım bu kızın sanırım gözü baya yükseklerde çünkü sürekli eşyadan,evden,kısacası sürekli bir şeyler almaktan bahsediyor.
abimin maddi durumu bizden daha kötü.yani özel sektörde vasat bir maaşa çalışıyor benim eşim memur ve kazancı güzel.üstelik ev kendimizin onların kira.bunları yazarken utanıyorum ama konuyu anlayın diye.ben eskiden çalışıyordum ama hamilelik dolayısıyla çıktım işten,gelinimiz ise zaten ev kızı.
benim anlamadığım şey bu kız ne zaman bize gelse evimizi kötüleyip duruyor ve abartılı bir şekilde.tavandaki ufak tefek çatlakları gösterip "bu tavan çöktü mü daha önce"diyor.hee çöktü de ben alıp taktım yani bu kadar abartıyor.ben de laf çarpan bir insan değilim işte eski bina falan diyorum.kendi evleri hem döküntü hem kira ama bizimkini beğenmiyorlar.sanki kocası iş adamıymış gibi ev alacağız,şöyle lüks olacak falan diyor.nerden neyle alıyorlar belli değil.
yani bir hava bir hava.e abim desem o da zaten hayal dünyasında bir tipti,böyle kasılan kendini bir şey sanan tam dengini buldu yani.
bunlar karı koca gelip görgüsüzler gibi habire bizi ezmeye çalışıyorlar.çocuğum olacak fıstık gibi karyola almışım bana "ben genç odası alacağım hamile kalırsam"diyor.küçücük bebeğe genç odası olur mu Allah aşkına.
arkadaşlar ben asla onlara ezici bir laf söylemiyorum ama karı koca onlarda hep bu laflar.bıktım artık yani görüşmek eziyet oldu.
siz olsanız nasıl davranırsınız sabrım taşacak diye korkuyorum bana makul bir yol gösterin.

Son düzenleme:
Bırak onlar kendi hayal dünyasında yaşasın nasılsa alamadıkca daha şunu alacağız bunu alacağız gibi laflar edemez. kaydirigubbakcemile2

Bırak onlar kendi hayal dünyasında yaşasın nasılsa alamadıkca daha şunu alacağız bunu alacağız gibi laflar edemez. kaydirigubbakcemile2
inan başka muhabbet bilmiyorlar.ben hamilelikten,siyasetten,hayattan falan bahsetmek istiyorum.bunlarda sadece şunu alacağız bunu alacağız.
sadece o olsa neyse kendileri istediğini alsın satsın ama bir de bizi ezmeye çalışıyorlar.
benim eşim düğünü kendi yaptı,eşyaları kendi yaptı.onlara herşeyi babam aldı.geçen eşim dedi ki (asla laf vurmak amaçlı değil) "herşeyi kendim yaptım".abim hani ne yaptın deyip,bastı kahkahayı.eşim de laf vurmayı bilmez ki garibim,ama çok üzüldü.
yani ne yapmaya çalışıyorlar sizce?

Minicik bebeğe genç odası mı yapacakmış? sempatiksalakcinni
Valla canım ben tamamen kıskançlık kokusu seziyorum,
sende olanın onda olmadığı için malesef böyle yollara başvuruyor.

Belli ki seninle bir yarış içerisine girmek istiyor,
izin verme buna sakın yoksa aile ilişkileride yara alır.

bnce bir defa laf çarpın onasıl sizin evinize laf söylüyosa yoksa kendi kendinize sinir olursunuz bide hamilesiniz.boşverin onların canı sıkılsın siz niye kendinizi kasıyosunuz başta nasıl davranırsan sonuna kadar öyle gider.

Tamamen kıskançlık egosonu tatmaya çalışıyor bence laf sokacakya ondan taviz vermeyin sakın laf söyledikçe sizde daha fazlasını söyleyin utanır belkide o zaman ..

Canim bosver deme birsey. Abin var arada, ona yazik, belki sizde olanlari kendi evlerine alamadiklari icin oda üzülüyordur.
Genelde kompleksli insanlar yapar bu tarz seyleri. Hadi deseki, yok ben senden güzelim, bacaklarim daha uzun, burnum daha ufak gibisinden böyle seylerle kendini üste cikarmaya calissa cevabini ver terbiyesizlik bu derim ama söz konusu maddi durum. Ne olursa olsun onlarada yazik. Eminim sizde olanlarin hepsinden o gelinde istiyordur. Derse biz sunu alacaz bunu alacaz diye, en güzeli sizin olsun canim alirsiniz de, belki biraz durulur.

inceden dokunuşlar yapaklinialirimsmile
fazla görüşmemek en güzeli...
onlar hayal dünyalarında yeni kardeşler de edinsinler evler ,eşyalar yanında...

Yüksek beklentilerinin karşılanamaması durumunda zarar gören egosunu sizin sinirinizi bozarak güçlendirmeye çalışıyor, son derece net bir tablo... Kesinlikle sinirlendiğinizi belli etmeyin, konuşmaları espriye vurarak çok da çaktırmadan dalganızı geçin, mümkün mertebe görüşmelerinizi kopukluk yaratmayacak şekilde yavaş yavaş düşürün...

belki gençlik cehaletidir canım, üstünde durma, zamanla olgunlaşır, en azından söylediği lafın nereye gideceğini bilir.

çok kararsızım.ben onlara laf vurmaya kalksam o kadar diyecek şeyim var ki.ama bir şey desem ailede ben kötü olurum diye korkuyorum.özellikle abim benim bir şey diyemeyeceğimi düşündüğü için bu kadar rahat zaten.bazen de onu bir şaşarıtıp bunların yüzüne gerçekleri vursam mı diye düşünüyorum.ben laflarını geçiştirdikçe daha çok bastırıyorlar.diğer abim bizden kat kat zengin hiç laf vurmaz,ablam desem o da asla maddi konunun lafını etmez.bunlar niye böyle anlamadım.
gelinimiz,anneme gidip eşimden için onun kocasının işi çok iyi bizimkinin sallantıda diyormuş,ama yüzüme asla "bak abla sen şanlısın" falan demez.
kendileri bu hayal dünyasında yaşarken bir de bizinm hayallerimizle dalga geçerler.eşimle benim izmire taşınma düşüncemiz var,eşimin bir imzasına bakar tayini ama bebek doğsun biraz büyüsün diye erteliyoruz.(annemler burada çünkü)bunu abime söyledim,ben hevesli hevesli anlatırken bana ne dedi biliyor musunuz "bi manzara için ta oraya gidilir mi".bu kadar de hevesi kursağında bırakacak tipler biz onların hayali evlerini arabalarını dinliyoruz ama.:kızgın:

Canim bosver deme birsey. Abin var arada, ona yazik, belki sizde olanlari kendi evlerine alamadiklari icin oda üzülüyordur.
Genelde kompleksli insanlar yapar bu tarz seyleri. Hadi deseki, yok ben senden güzelim, bacaklarim daha uzun, burnum daha ufak gibisinden böyle seylerle kendini üste cikarmaya calissa cevabini ver terbiyesizlik bu derim ama söz konusu maddi durum. Ne olursa olsun onlarada yazik. Eminim sizde olanlarin hepsinden o gelinde istiyordur. Derse biz sunu alacaz bunu alacaz diye, en güzeli sizin olsun canim alirsiniz de, belki biraz durulur.

canım yazık diyorsun da bunlar daha 3-4 aylık evli hani uzun yıllardır evli olurlar da bir ev alamadık derler.ben 4 aylık evliyken daha düğün şokunu atlatamamıştım bu kız maşallah herşeye hemen alıştı yarışa bile başladı.yani bu kız abimle ilk tanıştığında onu baya sevmiştim.üstelik başından bir evlilik geçmişti.ilk kocası dövmüş falan bende üzülüyordum onun adına,abim bekar olmasına rağmen onunla evlenmesini destekledim,annemlere söyleyemedi ben söyledim .hala da diğer abimler ,ablamlar falan gelinimizin dul olduğunu bilmiyorlar.o zaman başı önünde gıkı çıkmıyordu düşünün şimdi aslan kesildi 4 ayda bizi beğenmiyor laf çarpıyor olayın bir de bu boyutu var yani.

ben olsam kendimi tutamıyo gibi yapıp kahkahalarla gülerdim ''ilahi x nerden buluyosun böyle lafları anlamıyorumkaydirigubbakcemile3'' şeklinde.

''yaa evet bende çiftkişilik oda yaptırcam'' falan diye gülerdim,dalga geçmezdim ama sanki o espiri yapmış gibi ciddiye almazdım.

oda zaten kendini ezik hisseder vazgeçerdi

canım yazık diyorsun da bunlar daha 3-4 aylık evli hani uzun yıllardır evli olurlar da bir ev alamadık derler.ben 4 aylık evliyken daha düğün şokunu atlatamamıştım bu kız maşallah herşeye hemen alıştı yarışa bile başladı.yani bu kız abimle ilk tanıştığında onu baya sevmiştim.üstelik başından bir evlilik geçmişti.ilk kocası dövmüş falan bende üzülüyordum onun adına,abim bekar olmasına rağmen onunla evlenmesini destekledim,annemlere söyleyemedi ben söyledim .hala da diğer abimler ,ablamlar falan gelinimizin dul olduğunu bilmiyorlar.o zaman başı önünde gıkı çıkmıyordu düşünün şimdi aslan kesildi 4 ayda bizi beğenmiyor laf çarpıyor olayın bir de bu boyutu var yani.

su yazina kadar sana hak veriyordum ama
su kirmiziyla isaretledigim yerler olmamis
kücük görmüyorum demissin ama basbaya görüryorsun, maddiyati icin degilde daha önce basindan bir evlilik gectigi icin. belki farkinda olmadan kiza belli ettin oda böyle tepki veriyor.
basi önündemi gezmesi gerkiyordu:1no2:
düsmez kalkmaz bir Allah kimin basina ne gelecegi belli olmaz

evet aynen oyle insallah en guzelini alirsiniz.. Falan de kompleksin yerini sevgi almis olur. Kendinde olmadigi icin gereksiz bir gurur yapiyordur

bence eşine ve sana özeniyor sizin gibi olmak istiyor...olamayıncada böyle tepkiler veriyor.ona böyle şeylerin önemli olmadığını...huzur,sevgi olduktan sonra oda takımı nasıl olursa olsun yada ev nasıl olursa olsun göze güzel görüneceğini söyle...ben ev alıcam deyince al bende gelirim balkonunda otururuz keyfimize bakarız de.....belki ozaman senin iyi niyetini anlar o da senin gibi davranır....

:lepi::lepi::lepi: kesinlikle katılıyorum

hayatım boşa dememişler kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş diye.onlarınki de o hesap.acaba söylediklerine kendileri de inanıyor mu.bak ben senin yerinde olsam şunu yapardım.öyle lüks ev falan alacağız diye sıkınca derdim ki canım abimin maaşı belli sen çalışmıyorsun.ailen falan mı destek olacak.eğer öyleyse çok şanslısınız der laf sokardım.yani karşında salak mı var alamayacağını biliyorum der gibisine yapardım bunu.hem gerçekte alabilseler sizin abiniz ve gelininiz sevinirsiniz ki yani niye çekemeyesiniz ki.sizin gelin belliki görgüsüz.

umrum olmazdı
gülüp geçerdim
hasetlerinden çatladıkları belli
kardeşin mardeşin ama napiyim gerçek bu:)
sen all sen yap de he de geç gitsin
daha iyileri senin olsun benim gücüm buna yetti dersin
onun gibi olma
laf da deme
bırak konuşsun ya

Back
X