Yeni gelin huzursuz

Bende calisiyorum esimden nerdeyse 2 katta fazla maas aliyorum. Aileside ilk evlendigimiz zaman esimden para falan istediler. Kayinpederimin yuklu miktrda kredi borcu vardi. En azindan kredinin birini ki yaklasik ayda 1000 tl kadar siz odeyin dediler. Ben dedimki evin ihtiyaclarini karsila kalirsa verirsin. Esimin maasida eve borclara ancak yetiyo zaten. Tabiki evime borclarimiza bende destek oluyorum ama once o sonra ben. Keyfimcede harciyorum esimde Allah razi olsun hic sormaz maasini napiyosun diye. Gunlere falan girdim birikim için. Bunun disindada ikimizinde okuyan kardesleri var. Onlara harclik yollariz o da yollar bende yollarim. Yani once erkek evini gecindorsin kalairsa ailesine gonderebilir ama unutmayin ev gecindirmek kadinin gorevi degil

evliliğe hoşgeldiniz, bunlar olağan şeyler,annem senelerce babamın ailesiyle aynı şeyleri yaşadı, annem başta taviz verdi, vermemesi gerekirdi, en başta rahatsızlıklar söylenmeli

Kizlari calismiyo oglu ise universiteye hazirlaniyo.ama kayunbabamin durumu gayet iyi hem memur hemde ailenin bi marketi var ordan hatri sayilir bi geliri var

Ona rağmen sizi mi sömürüyor? Eşiniz kullanıldığının farkına varsın bence.

İlk aradıktan sonra barı sessize alsaydiniz telefonu, ben gerildim burada Eşinizle konuşun ya ayıp değil mi daha 3 ay olmuş,mahremiyet bölgesindeki eşini yalnız bırakıyor. Üniversitedeki ev arkadaşı degilsinizki siz onun.

Konu sahibi keşke ilk sıkıntı da tavrını koysaydin beklemen hata olmus.
Derhal al karşına eşini konuş derim.
Mesela gece mi aradılar biraz yüksek sesle bu saatte ne oluyor ayıptır yahu filan de duysunlar 5 te aramak nedir yahu neden tepki gostermiyorsunuz saygisizlara?
Baktin eşin seni dinlemiyor sen de al paranı at koseye eşin para nerde diye sorarsa da aileme gönderdim dersin.
Mesela o 300 liraya bilet mi aldı sen de ayır 300 lira yi başka bi hesap açtır oraya yatır gerekirse eşin asla bilmesin.
Gerekirse marketten yiyecek alacak para kalmasın belki o zaman dank eder eşinin kafasına geçindirmesi gereken bi ailesi olduğu.
Hayır bi de hadi kp gidiyor kv niye gidiyor farz mıymış çok tuhaf insanlar.
Işte baktılar bunlar saf ses etmiyorlar istedikce istiyorlar.

Esin senin maaşına güvenerek mi evlenmiş ?
Diyelim ki sen işten ayrildin ne olacak?
Sen maaşını eve harcama kesinlikle her ay bi masraf çıkar mutlaka asla ama kısma.
Kendine ne istiyorsan fazla fazla al hatta alabiliyorsaniz araba alın eve falan girin kredi çekip.

Benim eşimin annesi de ilk başlarda cok fazla arama yapmıştı artık huzursuz oluyordum ama dile getirmiyordum. Eşim artık belirli sureden sonra annem de çok abartıyor hiç müsait oluyor muyuz diye takmıyor demişti. 2 yıl olacak evleneli her gün 1 kez bazen de iki gün de bir kez arar. Önceden günde 3 kez e çıktığı oluyordu. Buna şükürler olsun diyorum :)

Bende eşimin maaşını 1 yıl sonra öğrendim. Ne bilim sormaya utandım. Komşu sorunca aaa bilmiyorum ne garip bir davranış dedim kendi kendime ve akşamına sordum. O kadar para alıyor ama hiç kalmıyor. Ailesine para vermez o konuda eminim. Allah razı olsun o konu da sıkıntım yok. Benim borcum var dedi karşı taraf bir kaç kez istemişti. Artık onlarda istemiyor. Inşallah böyle devam eder. Bende hiç araştırma yapmıyorum bazen kendi kendime acaba hata mi yapıyorum diyorum ama hala hiç sorgulama yapamıyorum.

Olmaz ama böyle de, bulmuşlar sessiz diye eşinin tepesine çıkmışlar. Buna ya şimdi dur dersin yada bir ömür katlanmak zorunda kalır, depresyona girer oturursun. Sırtınızda kambur gibi... Diğer çocukları yarın evlenseler bile aynı gider. Zor ... Eşinle güzelce konuş cnm. İnşallah anlar. İnşallah mutlu olursunuz...

Allah yardımcın olsun, karnindaki masumun hürmetine eşine akıl fikir versin gozunu açsin inşallah.

Canım başta nası başlarsa öyle gider. Derhal konuş. Ancak asla sert çıkma. Bu şekilde devam ederse sıkıntıya gireceğinizi asla mal mülk sahibi olamayacağınızı önceliğin sizde olması gerektiğini anlat. Ayrıca onun ailesi için kendi harcamalarından kısmak durumunda kaldığını da söyle.

+1

E biletleri alicak/ödeyecek oğlu var neden evden kendi harcayarak bilet alsin ki?Kaynanan da demiyor mu? Bunlar yeni evli borclari vardir ya da bunsaate arama bunlar yeni evlidir diye..

Tabi ki ailesidir ilgilenecek sahip cikacak ama enayi yerine konmamak şartiyla..Bencede tatli dille konuşun

Büyük konuşma pek öyle olmuyor o işler. Bir günlük gitmiyorsun o eve.

Ah siz ikiniz calisiyorsunuz cocukda yok ne masrafiniz olacak , iki maaş para da var ... Sizde bir vakit geri arayin , nasilsiniz iyimisin ondan sonra onlar nasil dertleniyorsa sizde yapin.. "Esim bir yandan amcasina uzuluyor bir yandan borclarimizi nasil odecez diye dusunuyor, cok endiseleniyorum vs vs "..

Bastan sona okudum.. uzuldum sana. Lutfen yol yakinken silkelen.
Gecenlerde kv dolap aldi limiti dolmus esimin kartiyla aldi.heray o taksiti alir, onlarda hazir eder. Alistirmis sizinkisi. Madem o boyle yapiyor yerinde olsam ciddi ciddi aileme yardima devam ederim. Belki silkelenir ne yaptiginin farkina varir.

Bence bi koca kendi evinin geçimini düşünse babasına anasına bin küsür tl ye bilet almaz
Şunu diyemiyo mu eşin, baba kartın limiti yok kullandık ya da bende de para yok dese adam illa alcaksın bileti mi dicek
Eşin babasına ver kartının şifresini en basiti fotosunu çek ben sana alayım bileti desin emin ol ozaman sizden isteyemez
Tepkini koymazsan adam nerden anlasın yaşlılar böyle çünkü
Eşinde de kabahat yok değil yüz vermiş bikaç ay sonra aranız bozulmaya başlayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…