Merhaba arkadaşlar yeni bir görümce olarak fikirlerinizi almak istedim.
Erkek kardeşim bir kaç ay önce evlendi. Biz başka şehirdeyiz evlenmeden önce gelini 3 kere o da kısa zaman aralığı ile evlendikten sonra da düğünde dahil iki kere gördüm. Kız çok konuşmayan bir tip soru sorarsan cevap veriyor, ortam da kendi halinde bu dünya da yok gibi. Ben de sıcak kanlı biriyimdir ailedeki kuzenler olsun, gelinler olsun severler beni. Benim kız kardeşim yok kardeşim nişanlanınca mutluluktan havalara uçtum, gelin değil bacım olacak diye. Daha gelin piyasa da yokken gelin için şık ve kaliteli süs eşyaları vb. objeler aldım koydum. Nişanlandı ev tekstil ürünlerini en kalitelilerinden seçip, alıp binbir hevesle götürdüm. Gidemesem de gönderim.
Kızın annesi de gelinin aksine 5 dk susmayan bir tip. Gelin kısmı her gün oğlan evini bekler mi? kv. gelini alıp alıp geliyor du. Benim annem olsa çatlasam o kadar götürmez. Ben uzakta olunca fazla gidemiyorum dolayısı ile. Bir gün onlara gittik daha girer girmez kızın anası '' biz seni çok seviyoruz ama sen işte..'' işte ne? yani sen bizi iplemiyorsun gibi bir kelime sarfetti
Ayy nasıl şaşırdım, bozuldum. daha ne yapayım? Evim barkım var, çocuklarım okuyor her gün evini mi bekleseydim?
Bir keresin de de kadın yine konuşuyor '' kıza dedim ki; kaynanan çok iyi kayının, kp de öyle onlara sahip çık görümcen zaten uzakta o da pek gelip gidemez görmezsin zaten''
Aaa deli nedir? Ben ne yaptım halen çözemedim. bu böyle saçmalıklarla sürdü gitti.
Kına olacak gelinle ben kuaföre gttim. Ben kendi saçımı yaptırdım bu da bir model söyledi ama tam anlatamadı. Kuaför bunun saçını bir yaptı berbat... Saçını aşağı sağa doğru topladı kızın upuzun saçları omzunun üstün de banyo lifi gibi kıvır kıvır sağ tarafa boynunu çeviremiyordu. Ben beğenmedim ama '' ablacım keşke lüleleri biraz daha sal deseydin kuaföre boynun rahatsız oluyor'' dedim hiç seslenmedi. kardeşim bizi almaya geldi ve gelini öyle görünce xxxx neden böyle bir model seçtin? Bu kuaför güzel yapmamış, uyarmadın mı? dedi yine ses yok.
Düğün günü yine beraber gittik. Kuaför model katalogunu açmış kıza gösteriyor bizim gelin ancak bakıyor ama fikir yok. Gelin seçemeyince Kuaför bana '' Gel sen de bak, xxxxx karar veremedi'' dedi ben de adım görümce ya ! Kendisi versin kararı içine ne siniyorsa öyle yaptırsın dedim karışmadım. Aradan yarım saat geçti gelin yine seçemedi. Kuaför bana yine seslendi haklı olarak 1.5 saate yakın olmuş halen seçme yok. Ben yine karışmak istemedim geline '' Ablacım keşke eşinle beraber baksaydın belki ortak fikriniz çıkardı '' dedim. Bana '' Eşime gerek yok ben kendim seçerim'' diye sesini yükseltti
Ne dedim ben şimdi? Ya hu bir kere evleniyorsun, kukuman kuşu gibi düşünene kadar önceden aklında düşün,taşın. Ben iyimser yaklaştıkça b...nu çıkardı. Şimdi ben de kendisine soğuk davranıyorum. Sizce haksız mıyım? Daha ne yapmalıydım? :44:
Benim gorumcem bana bir igne dahi almadi keza kv ve kp de oyle,evimde yada dugunum,nisanimda 1 kuruslari gecmedi.Durumlari da var hani villada oturuyorlar zenginler.Bunlari gec gorumce bir guleryuz gostermemistir,konusmaz yuzume bakmaz anca abisiyle konusur.Istenmeyen gelin miydim yoook birsey demediler ama bilemem.
Kinamda da nikahimda da gorumce de geldi kuafore birak bana destek olmayi kendine hizmet ettirdi,kiyafetimi giydir,git simit al git bilmem ne al.cantami ver vs.
Sacimiz makyajimiz yapildi bakti bana ama ben bunun yaninda sonuk kalicam kimse bana bakmicak benden guzel oldu diye bozdurdu saclarini yeniden ugrastirdi milleti ki kuafor benim yillardir gittigim yer zaten komsumuz elinde buyudum gibi,esim geldi cikmamiz lazim fotoya gidicez bende gelicem bekleyin,bekle bekle gec kaldik,hic suratimi bile asmadim kirilmasin diye,onu da begenmedi dondu onunkinin aynisini yap dedi kuaforumde ama o gelin olmaz ki hos degil dedi,sorduk mu sana be parani aliyorsun kes yapacaksin diye de adamcagizi tersledi mi?
Kuaforum egildi kulagima allah yardimcin olsun oyar bu gozunu dedi,utandim mahcup oldum ama ses etmedim,nitekim yaptirdi aynisini ama benim sac rengim,sacimin uzunlugu duvak ve minik cicekler,onunkinden daha farkli tabi,yine kizdi o ciceklerden bana da takin diye,kuaforum kalmadi hepsini geline taktim dedi halbuki var kizdigindan oyle yapti,ee bizim cadida care tukenmez onun sacinda cok var bikac tanesini sok bana tak dedi,esimde araya girdi orda yeter artik birde gelinlik giyseydin diye kizdi,haketmeyenler giyiyor ya dedi bu da.
Evli bir cocugu var,dugunu de guzel olmus,gelinligi falan neden bana estirdi bi konuda bilmem.
Nikahimda hic sucum olmamasina ragmen annesi bana hakaretler ederken karsidan film izler gibi gulerek bakiyordu.
Beni hic aramaz hep abisini arar,bir kere geldi evime,onda da ayni gun arkadaslarim gelmisti cok sevdigim insanlar,sagolsunlar gelirken ikili kahve takimi almislar hediye,gorumcem bakayim kaliteli mi yoksa bir milyoncudan mi alinmis diye aldi firlatti yere,e bu porselen kirilir 37 yasinda koskoca kadin bilmez mi kirilacagini,sok olduk ben dondum kaldim,gozlerimden yaslar akti,hicbir sey diyemedim ilk kez geliyorlar diye,arkadaslarim sok oldu,olumune utandim😔
Bunlari yapan kisi 37 yasinda,evli bir cocuklu,zengin,altinda arabasi olan,iyi bir meslegi olan gorumcem!
Anlattiklarimin fazlasi yok ama cok eksigi var,bunlar en sinir olduklarim,daha neler neler.
Cok uzun oldu kusura bakmasn okuyanlar.
Konu sahibi keske sen benim gorumcem olsaydin😔 gozlerim dola dola okudum ne gorumceler var hayatta😔
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü