Yeni gelinin kayınvalide ile yaşaması?

O kadın kocasını boşamaz,onda rahat ol.Ama oğluna der ki,sizin huzurunuz bozulmasın diye boşanmadım,yoksa ben bu adamın derdini çekermiydim...
Oğlu da gelir sana sarar,anama sahip çıkamadım senin yüzünden,sen rahat yaşa anam çile çeksin,evinde huzur kalmaz,benim gördüğüm kadarıyla durum bu olur.

Ha ayni ev ha ayni apartman degisen pek birsey olmaz yani

4 sene icinde biyle bir sey soylemismiydi daha once ilk mi... annesinin haberi var hatta bu fikir annesinden cikti...

Kabul etme

Şart sunmak... Yani ya şartlarıma uyarsın ya da yol orada demek... Fikirlerde sunmuşsunuz aynı apartmanda oturmak falan buna rağmen illa da bizim şartımız bu demek orta yolu bulmaya çalışmamaktır, dayatmadır, bencilliktir. İstedikten sonra her yol bulunur ayrı eve çıkılır kiraya, diğer çocukları yardım edebilir vs... Çocuklar 18, 20 yaşlarına gelene kadar aklı neredeymiş niye boşanmamışta şimdi sizin ciddi zamanınızda boşanmaya karar veriyor hayret bişey. Kimse kusura bakmasın elin kadının çileli hayatı yüzünden kendi hayatımıda çöpe atamam. Ben olsam tabi... Karar senin konu sahibi ya şartlarına uyarsın ya da yol yakınken dönersin. Sana tavsiyem kesinlikle kabul etme

noop benim eski esim de boyleydi , bana da cok enteresan geliyor bu durum
ama cocukken anneleri tarafindan terk edilen erkekler buyuduklerinde annelerine kendilerini sevdirmek icin herseyi yapiyorlar

Babam bacak kadarken annesi başkasıyla evlenmiş.Babamda uzak akrabaların yanında çalışıp sefil bir çocukluk yaşamış.
Bana analık mı yaptı dediği kadın için kul köle oldu sonra.Sadece o da değil boşanan üvey bacısı için bize hayatı zehir etti.
Demem o ki öyleleri daha kıymetli oluyor zamanla.

noop benim eski esim de boyleydi , bana da cok enteresan geliyor bu durum
ama cocukken anneleri tarafindan terk edilen erkekler buyuduklerinde annelerine kendilerini sevdirmek icin herseyi yapiyorlar

çok enteresan normal olanı mümkün mertebe hayatından uzak tutmak olmalı oysa.
milana konu sahibesi dikkate alsın bunu eski eş:)

çok enteresan normal olanı mümkün mertebe hayatından uzak tutmak olmalı oysa.
milana konu sahibesi dikkate alsın bunu eski eş:)
sanirim cocukken psikolojik olarak ben kotu cocuk oldugum icin annem beni terk etti diye dusunuyorlar ve icgudusel olarak buyuduklerinde ona bir yaranma vr kendilerini sevdirme cabasi.oluyor , ben olsam yuzune tukururdum ama benim ex ne yapacagini sasirirdi kadini gordugunde

Bu site gerçekten ilaç gibi ilaç... konu sahibi kimiler yaşadıkları kimileri yoldan dönüşünü herşeyi yazmış. Ben evli değilim ama çevremde gördüğüm burda okuduğum bu tür aynı konulardan yakınanları çok gördüm.
Benim yıllarımı verdiğim 7-8 senelik erkek arkadaşımın babası vefat etti ve bana “annemle yaşayacak mısın yaşamayacak mısın?” vs sorular sordu tabi yaşım küçük yaşamayacağım dedim kimseye sormadan. Şimdi evlendiği eşi annesi kardeşi çocukları hep beraber yaşıyorlar. Bana yıllar sonra dediği “psikolojim çok bozuk hepsinin sorumluluğunu ben taşıyorum eve gitmiyorum eşim annem anlaşamıyor, çocuklar mutsuz kardeşimle eşim sürekli kavga peşinde...” dedi. Kardeşiyle görüşürüm saygımız eksilmedi “yengemi sevmiyorum anlaşamayız” hep der.

Şöyle bir dönüp baktığımda nasıl olumlu akıllı karar aldığımın farkına varıp omzumdan öpüp yanağımdan makas aldım 7-8 sene neymiş ya bildiğin saniye dedim.

Elalemin insanı senelerdir sıkıntısını, çilesini, acısını, mutsuzluğunu çeksin dursun sonra gelsin anasının gül gibi kıymetli büyüttüğü yavruların üstüne binsin bana bakacaksın desin. Yok öyle bir şey.

En azından ilk etapta olmaz. Durumu el verir büyük bir ev alır aradan uzun seneler geçer kadın elden ayaktan düşer o zaman bu konular konuşulur. Hani elden ayaktan düşmek şu şekilde; yemek yapamaz, düşer kalır gibi. O zaman denir ki yazıktır evim büyük bir oda vereyim akşam da bir tabak fazla koyayım. Ama el ayak tutarken bebek muamelesi saçma.
Gelelim size, annemi yanıma alcam okeysen evlenelim dayatmasının zaten mantıklı hiçbir yanı yok sağolsun herkes güzelce açıklamış. Biz kadınlar sadakat konusunda daha yetenekliyiz, emek aşk sevgi diye diye aman paşam mutlu olsun diye çok şeye tamam diyoruz. Az biraz bencillik iyidir, kendinizi mutlu edersiniz böylece eşinizi, çocuklarınızı yani ailenizi mutlu edersiniz. O yüzden kendinizden geçmeyin sonra patlaması hastalık olarak falan dönebiliyor

Böyle bir ortamda büyümüş bir çocuk olarak (annem, babam, babamın annesi babası ve amcamla) kesinlikle kabul etmemelisin biz hala daha birlikte oturuyoruz amcam evlendi gitti sadece. Annemle dertleşiriz arada anlattıkları beni üzer. Kendisi daha yeni evliyken ki o zamanlar eski evde oturuyorlarmış diğer amcamlarda onlarlaymış ve akrabaların hepsinin bulunduğu bir mahalleymiş bırak kayınvalideyi tüm sülale sabah akşam bunlara gelirmiş annem hiç rahat olamamış babamla tek vakit geçirememiş. İlk geceyi bile kayınvalidesinin yatağında yaşamış... dedem ev vereceğini söylemiş vermemiş üstüne bide annemin altınlarını almış borcu var diye. Gece kendi odalarında ses bile çıkaramamışlar babam hep sustururmuş. Evet belki çocuk olunca onlar bakıyor bir yerden kolaylık sağlanıyor hele birde anne çalışıyorsa.. dedem huysuz biridir babaannem sakin iyi huyludur ama iyi olmak yetmiyor evli olduğunu bile anlayamıyorsun elden kayıp gidenleri göremiyorsun sonra “keşke” diyorsun... ve şimdi büyüdüm evin çocuğu olarak ben bile çok sorunlar yaşıyorum aynı ortamda

kötü ol bencil ol nankör ol ama şimdiden ol canım evlenice olmaktan iyidir şimdi kümse yüzünü göstermez evlenince görürsün herkes yazmış sakın kabul etme

2,5 yıllık evliyken benim kv dede tutturdu, ben boşanacağım oğullarım bana bir oda versinler diye ne ben ne eltim kabul etmedik. Kaynım annesine boşanırsan sana ev tutarız 1 ay kirayı abim 1 ay ben veririm demiş kv de ağzına geleni saymış. Kaynım demiş ‘anne senin niyetin bize yerleşip kendine hizmet ettirmek’ demiş. Bu arada iki tanede bekar var. Boşanınca onlarda gelecek doğal olarak. Kabul etmedik konu kapandı.

Siz kabul ederseniz sadece kv de değil bekar çocuklarıda gelecek yanınıza, o evde sığıntı gibi olursunuz. İstediğiniz gibi aileniz arkadaşlarınız gelemez. Evinizde istediğiniz gibi hareket edemezsiniz. Niyeti iyi olsa eşinden boşanır, bekar çocuklarını alır yanına onlarla Yaşar.

Gelin ata binmiş ya nasip demiş.
Hadi diyelim siz evlendiniz annesi boşandı aynı evde yaşamaya başladınız diğer kardeşler ne olacak hepiniz aynı evde mi yaşayacaksınız?

hep söylüyorum,

aynı ev aynı apartman aynı sokak aynı mahalle kv ile ''aynı'' kelimesini aynı cümlede kullanmayın kullandırtmayın

annesi boşanıp kendine yeni bir yuva kuracak diye ben neden yuvamdan olayım. asla kabul etmem.

Sende iliskiye devam ediyorsun öyle mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…