Yeni gençlik neden bu kadar edepsiz

Kötü örneklere rastlamışsınız. Ben her yıl 18 ve üstü yaş 250 civarında gençle çalışıyorum. Dediğiniz gruba giren çok az bir kısım var. O gençlere anne babaları başta olmak üzere biz model oluyoruz. Bizler onlara doğru örnek olursak onlar da daha saygılı olabilirler. Önemli olan empati kurabilmek.

Annenin takma kirpiğide varmıymış takma kirpik yoksa sorun yok :)

Hep takma kirpik takmak istemişim
Elbise ile işe gitmek istemişimdir içimde kalan şeyler kadın gibi kadın olmak zor memlekette sapık çok çünkü memlekette bizim zamanımızda daha zordu yeni gençlik bu konuda biraz daha rahat

Ve işin daha ilginci kendi aralarında"nasılda lafı koyduk haha "diye salak salak konuşmaya devam etmişlerdir.

Anne babalar , toplum , diziler , okul Çevresi , öğretmenler , hepimiz sorumluyuz gençliğin bu kadsr berbat olmasından.

Bir taraf terbiyesiz ama diğer taraf az değil. Makyaj sizi ilgilendirmez

Yav gençler çok edepsizse buraya bu kadar kayınvalide konuları niye açılıyor ?!
Diyin hele
Hahhaaa valla gündüz yazacaktım ben bunu da işim çoktu... gelinler neden mutsuz ?? Yapyaşlı Kv lerden ve onların nikahlı seviştikleri ( eş yani Kp kişisi ) ve onlardan doğan oğullardan ( koca ve kayın kişisi ) ve kızlardan ( ve görümce kişisi ) hergün şikayet !..

Aslında tam da bu konu ile doğrudan ilgili bir program vardı geçen hafta Tv’de..
Yaklaşık 4 saat uzmanlar konuştu.
Oytun Hoca yı severim ben. Herkesin anlayacağı örneklerle anlatır konuları...
Empatikus diye bir tabiri vardı ki beni benden aldı. Konuya yazan herkese izlemelerini tavsiye ederim...

Terbiyesiz çok genç var cidden ozellikle sokakta erkeklerin aralarında sürekli küfürlü konuşması her cümle sonuna malum küfürü eklemesi beni çok rahatsız ediyor. Yine de çoğu demeyelim. İnşallah kötüye doğru değil iyiye doğru gitsin tüm neslimiz... Saygı ne kadar güzel şey yokluğunda insan değerini daha iyi anlıyor.

Hanımlar lütfen üsluplara dikkat edin, tartışmaya girmeyin ve rica ediyorum dini içerikli yorumlar yazmayın.

Konu wc ve kirpik olmasaydı sizi haklı bulabılırdım
Ikı dakıka wc giriyoruz kapı kilitli kapıyı zorlar, dolu dersın tıklamaya hatta zorlamaya devam ederrr..
Resmen bagırmak zorunda kalıyorum.
Çıkınca fırcayı vursam haklıyım yanı

Merhaba öncelikle,

Toplumdaki yozlaşmanın nedeni gençler mi sizce? Esas yozlaşmayı biz yapmıyor muyuz? Yanlış anlamayın ama 18lerinde hala ergen sayılabilecek gençlerin hataları, çocukların parkta çıkardıkları sesler rahatsız ediyor bizi. siz ergenken hiç hata yapmadınız mı? Her dönemin kendince farklılıkları olur. Bu gençler teknoloji ile yetişti ve özgürlüğe çok inanıyorlar. Ne olacak çamaşırını dışarıda düzelttiyse. Her türlü yozlaşmayı çözdük de iki ergenin tavırları mı sizi rahatsız etti. Kusura bakmayın ama önce çocuk gelin gibi, kadın cinayeti, taciz, tecavüz yozlaşmalarını çözelim de bu eksik kalsın. Birazcık da empati kurmak gerek. Bu iki genç kız belki ilk defa kendi başlarına bir yerlere gidiyorlar. İlgi çekmek ve yetişkin gibi özgür davranmaya çalışıyorlar ama hangimiz ergenken yaptığımız hareketleri yapıyoruz ki...

Tanımadığımız insanları klavye başından eleştirmek çok kolay. Yüzlerine söyleseydiniz madem öyle. Millet olarak kendimizin yapmadığı bir başkasını yaptığı bize ters gelen hareketi hemen eleştiriyoruz. Bir adım geriye dönüp bu insan neden böyle davranıyor diye sormuyoruz? Belki bu ergenlerin problemleri var ve bu şekilde kendilerini ifade ediyorlar. Belki sizin hayal edemediğiniz dertlerle başa çıkıyorlar. Nereden bilebilirsiniz ki (taşrada lise öğretmenliği yapan arkadaşlarım var ve bu çocukların problemlerini öğrenseniz insanlığınızdan utanırsınız. Ona rağmen tutunmaya çalışıyorlar. Bazen aşırı davranışlarda bulunuyorlar ama onların yaşadığı problemleri ben yaşasam muhtemelen akıl sağlığımı kaybederdim) İnsanları eleştirmek yerine anlamaya çalışsak daha güzel olmaz mı? Ki özellikle gençleri ve çocukları. Bu insanlar bizim geleceğimiz ve eğer gerçekten bir yozlaşma olduğuna inanıyorsanız bilimsel bir kanıtınız varsa sizce bu yozlaşmaya tüm toplum sebebiyet vermiyor mu?

Son olarak da annemin bir öğüdü vardır ve benim hayat felsefemdir. Her şey insan için. İnsanın başına her şey gelebilir. Kimseyi kınama ve yargılama. İnsan kınadığını yaşamadan ölmez der benim can annem. O nedenle eleştirmeden, yargılamadan ve kınamadan önce birazcık düşünelim.

öff saçma sapan yerlerde gördüğünüz saçma sapan insanları gençliğe mal etmeyin.. sanki ana babalarımız zamanında herkesler çook düzgündü.. klasik yaşlı muhabbeti bu başka bişey değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…