Yeni gençlik neden bu kadar edepsiz

bakin Sokrates beyimiz ne demis...
"günümüzün çocukları lüksü seviyor. kötü davranışları var, otoriteye baş kaldırıyorlar, yaşlılara saygıları yok, çalışmak yerine lak lak etmeyi seviyorlar.
çocuklar artık evlerinin hizmetçisi değil, tiranı. anne babaları odaya girince ayağa kalkmıyorlar. onlara itiraz ediyorlar, destek olmak yerine laklak yapıyorlar, şapır şupur yiyorlar, bacak bacak üstüne atıyorlar, öğretmenlerine zulmediyorlar"

Çocuk onlar ya makyaj yapıp kendilerini büyük göstermeye çalışıyorlar diye onlardan büyük insan davranışı beklemek hata bence
Birde çocuklar ne yapsın acelemiz var deyince saygılarıdan apar topar çıkmışlar sizi bekletmemek için daha ne yapsınlar

Ben de bi bana mı normal geldi diye bakınıyordum.
Kızlar teyzeyi tiye almış; hatta bunda bi saygısızlık da yok, kadın geç kalmasın-altına işemesin diye çıkıvermişler.
Kadınlar tuvaletinin içinde zaten, gecenin dördünde donunu kapı dışında çekiverse, bunu da "Donumu bile çekemedim" diye arkadaşına söylese ne olacak?
"Teyze kusura bakma işim uzun, çıkamam" deyip kadını kıvrandıra kıvrandıra altına mı işetseydiler?

18 yaşın hınzırlığı işte, olabilir, iki gülmüş eğlenmişler kendi kendilerine.
Ben bunda bi edepsizlik göremedim, toyluk ve kanın deli akmasını gördüm. Üstelik elin kadınlarının gereksiz yere kendilerini azarlamasına izin vermeyecek kadar akıllılar da.

Ne yapıyor olabilir sizce içeride?
Şimdi konu bu mu anlamadim? Konu genclerin veya yaşıtlarimin rahatlıgı. Ve evet bazı argo küfürlü konusmalardan ben de son derece rahatsızım. O kadayazımdan bu kelimelerden mi rahatsiz oldunuz? Konu insanlarin konuşmalardaki rahatlığı.

Hayır da insanlar bilerek oyalanıyor, kötülük olsun diye geç çıkıyor gibi suçlamalarda bulunmuşsunuz. Diyorum ki kim bunu neden yapsın? İçeride uzun süre kalan birinin bir sorunu vardır veya regldir belki. Anlayış gösteriyor musunuz ki anlayış bekliyorsunuz? Sözüm sırf size değil, genel. Yaşlıların ağzındaki dedikoduları da duymuyorsunuz demek ki. Ne namusunuzu ne edebinizi bırakırlar 2 hareketinizde. Bağırıp çağırmazlar genelde. Sinsi sinsi kuyunuzu kazarlar Dediğim gibi, genel konuşuyorum.

Simdi bu gencleri de anlamak gerekir o gencleri de yetistirenler biziz.bu gencleri kotu genclik deyip dislarsak tavir yaparsak topluma daha kotuluk yapmis oluruz.sefkatli tatli gercekten samimi bir dille yaklassak genclerimize cocuklarimiza emin olun atarli giderli genclerimiz azalir.herkez uzerine duseni yapmali.

25 yaşındamısın
Senin gençlik dediğin jenerasyonla arandaki fark 3 5 yıl
ben 36 yaşındayım benim dönemimdede argo konuşan arabesk davranan kollarını göğüslerini jiletleyenler vardı
annemin döneminde hippiler vardı ki bence şirinlrdi
Anneannemin döneminde savaşlar kaybolan gençler vardı
Onun annesinin döneminde ise cariyeler var
Hey gidi günler hey

Ya ben gülerdim, sevimli de gelirdi "Donumu bile çekemedim" diyerek çıksa kardeşim yaşında kız tuvaletten.
Her şeye bi öfke, bi edep, bi kalıp.
Kirpiğine kadar yazmış bi de ya.

"İyi kapatmışsın" diyeceğine o teyze, "Donun da pek güzelmiş" dese hepsi bir gülerlerdi.
Annem öyle derdi, "Bakim bi pek de güzelmiş donun, nereden aldın?" diye takılırdı kızlara ki başka olaylarda yapmışlığı vardır bu tarz takılmaları. Ayak üstü güzel enerjin geçer insanlara ne olacak?
Niye böyle "Kapattın, çek onu, görmiyim, terbiyesiz, edepsiz"e bağlanıyor hemen?

Hoşgörü ile düzeltilir gençler; yargılayıp azarlayarak değil.

Disarda bekleyenler biyere yetisicekte icerdekiler yetismeyecek mi ? Umumi tuvalet kokusuna kimse dayanipta " aman icerde oyalaniyimda herkes gidecegi yere gec kalsin hohohoho" demez

Tepkinin yereiz oldugunu anlayip ona gore cevap vermisler hayir sizler sira bekliyosunuz girmek icin onlarda bekleyip girmis yatiya gecmemisler

Bence cok guzel cevap vermis kizlar kisaca " bos yapma " demişler

Bence enbüyük dert gece gece takma kirpikleri olması :)
Halbuki saçları iki yandan toplanmış terliğin içinde dize kadar çorap üstlerinde cicili cili helli kittyli fistan olup sinip peki teyzecim ben içimde tutar taş yaparım sen benim yerimede yap demeleri gerekirdi

Değil mi ama?
Aslında bence sorun donda.
Don giymeseydi "Donumu bile çekemedim" diyemeyecek, böylece edepsiz olmayacaktı.
Don giymeyin kızlar.

Değil mi ama?
Aslında bence sorun donda.
Don giymeseydi "Donumu bile çekemedim" diyemeyecek, böylece edepsiz olmayacaktı.
Don giymeyin kızlar.

Gençler sümsük değil ezilen analarımızın ananelerimizin hepbirlikte öcünü alıcaz don isyanını çekerek

ben kızları komik buldum şahsen bana birisi "şırrrr diye işedim" dese gülerdim neden sinirleneyim ben nerenin düşesiyim de sinirleneceğim?

keşke kızla ben karşılaşsaydım hem, takma kirpiği çok kullanma ipek yaptır derdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…