Ne güzel aydınlatmış dr un ya rahatlamışsındır cok stres yapiyodun kendini sucluyordun bak senle alakası yokmuş dr undan ögrendigin bilgileri burda paylaşman çok güzel bence kız senin de günün az kaldıki hep beraber heyecan yapalım artık hele senin ilk bebek daha da heyecanlı olursunBencede kızlar bebeğin kilosu ile sizin aldığınız kilo arasında bir bağlantı Yok. Yediğiniz besinler tabiki daha sağlıklı olmasını sağlıyor ama V volveron un da dediği gibi bebeğin kaç kg doğacağı daha anne rahmine girmeden belli oluyormuş. Anne yediği besinler ile en fazla Doğum kilosuna 500 gr kadar eklermiş . Dün bu konuyu gittiğim başka bi doktor ile uzun uzun konuştuk. Malum ben çok üzülüyordum zayıf olacak bu çocuk diye. Güncel kilosu 2700 gr oldu. Ama bildiğiniz kendime eziyet ede ede yedim çıkardım yedim çıkardım. Doktorun bana sorduğu ilk soru eşin kaç kg doğdu sen kaç kg doğdun diye. Eşim 2000 gr doğmuş. Bende 3100 deyince boyumuzua posumuza da bakınca sizin bebeğinizin böyle olması çok normal. Başka çocuklar ile kıyaslama dedi. Bebeğin düzenli hareket ediyor mu önemli olan oymuş . Anne karnındaki hareketli bebek sağlıklı bebekmiş . Öyle böyle epeyi bi beni rahatlattı. Çünkü bende 37 hafta dolacak daha 6,5 kg bile almadım . Ve benim kilo almadığımı görenler üstelik kalçam bacağımda daha zayıf gelmeye başladı insanların gözüne sen kilo almamak İçin bebeği aç bıraktın bilmem ne diye psikolojik olarak üstüme çok yüklendiler. Onlar söylendikçe ben yedim. Sonuçta ilk çocuk tecrübesizlik de var. Ama dedikleri sadece cahilce sözler. Kimse sizin karnınızdaki çocuğu sizin kadar düşünemez. Bizde onlar zaten hep en iyi şekilde olsunlar diye beslenmemize de dikkat ediyoruz. Gerisi artık genetik faktörler. Dışarıdan gelen seslere kulak tıkamamız lazım.
Ne güzel aydınlatmış dr un ya rahatlamışsındır cok stres yapiyodun kendini sucluyordun bak senle alakası yokmuş dr undan ögrendigin bilgileri burda paylaşman çok güzel bence kız senin de günün az kaldıki hep beraber heyecan yapalım artık hele senin ilk bebek daha da heyecanlı olursun
Ağlama kız bebeğin geliyor hem ilk çocuk bak tek çocuk rahat olur onla ilgilenece bol vaktin olur ya biz napalim 3 taneler maşallah hangisi ile ilgilenicem bilmiyorum ama Allah yardım eder hepimize inaniyorumAy zaten çok çok heyecanlıyım ki.. :) hem bebeğe kavuşma Sevinci hem de nasıl doğurucam korkusu :) aklıma geldikçe ben de hormonlar hat safhada ağlıyorum :) ama bir an öncede doğsun da kucağıma alayım diyorum
Aynen cnm sorma .Hadi az kalmış tadını çıkarAyy nolur bi zahmet insanlar ağzını kapasın ya valla hiç çekemem genelde susardim ama artık çekinmez cevabı yapistiririm böyle insanlara karşı susa susa yüz buluyorlar anne zaten stresli sana ne kilosu boyu emmesi 2 dk da sinir oldum yeminle
Aynen canim 11 gün kaldı
Öyle deme ben hiç ihtimal vermedim 10 la.kesin bitirirm diyordum senin.beslenmen gibiydi benimkide son haftalar kilo kontrolü icin daha kolay
Canım benim gün içinde kasılma ile sanci giriyor son 1 haftadır arttı gibi ama karnım da aşağı da degil gerci sanci hazırlık olabilir ama acaba doğum icin mi ya istiyorum ki sezeryana giricem ama kendi sancımla gireyim sende böyle sancilar var miydi?Aynen cnm sorma .Hadi az kalmış tadını çıkar
Senin menüler tam benlik valla keşke ben de yesem yesem kilo almasamTarcinli limonlu ılık su
Kahvalti:
Bir bardak süt 2 dilim ahududulu kek
Ogle:
Yarim dilim su boregi bir parca ev yapimi ekmek
Ara
1 portakal 1 yerli muz
Daha sonra: yarim lahmacun
Aksam:
Bi iki kasik corba, pilav bir tabak bol yogurtla, sebzeli et yemegi 3 kasik ve biraz salata
Çayin yanina kek 1 dilim
-pilavı cok kacirdim ama ozlemisim yav
Canm benim bebegimede zayıf dedi doktor cok uzulmustum dogdugundada 2950 dogdu ama herseyde vardır bir hayır ya benim 3 de sezeryan ve araları çok yakın 2014 2015 2018 doğumlar ve doktor doğum sonrası odaya geldi dikişlerin çok incelmiş bebek kilolu olsa yada doğumu geciktirsek hiç iyi olmayacakmış dedi evde dikişlerim acilabilirdi rabbim korudu sağlıklı sihatli ya kiloyu doğunca alıyor 18 dünde 1 kilo aldı benim kuzum ve arayı çok cabuk kapattı kiloyu çok takıntı etmeyin illaki anne yüreği üzülüyor ama minnoslar öyle cabuk kapatıyor ki arayı yeterki sağlıklı olsunAy zaten çok çok heyecanlıyım ki.. :) hem bebeğe kavuşma Sevinci hem de nasıl doğurucam korkusu :) aklıma geldikçe ben de hormonlar hat safhada ağlıyorum :) ama bir an öncede doğsun da kucağıma alayım diyorum
Canm benim sancı olmadı hiç doğum sancısı yaşamadım :)komik biraz da:) ama vajina bölgesinde çatı mi diyorlar orada iste inanılmaz agrım olurdu yürüyemezdim 37.hafta da zaten 38 dede doğumum oldu 39 u görmedim hiç. Ilk hamilelikte oyleyken kontrolüm vardı 1 cm lik açılma var demişti ama kordona dolanınca o gün nst den sonra hemen sezeryan a alındım .son zamanlar ya artık vücut kendini hazirliyordur rahat rahat doğumun olur inşallahCanım benim gün içinde kasılma ile sanci giriyor son 1 haftadır arttı gibi ama karnım da aşağı da degil gerci sanci hazırlık olabilir ama acaba doğum icin mi ya istiyorum ki sezeryana giricem ama kendi sancımla gireyim sende böyle sancilar var miydi?
Demi canm bazen robot gibi hissediyorum kendimi boş vaktim olsa ne yaparım acaba diye düşünüyorum:) ev kreş gibiAğlama kız bebeğin geliyor hem ilk çocuk bak tek çocuk rahat olur onla ilgilenece bol vaktin olur ya biz napalim 3 taneler maşallah hangisi ile ilgilenicem bilmiyorum ama Allah yardım eder hepimize inaniyorum
Canm benim bebegimede zayıf dedi doktor cok uzulmustum dogdugundada 2950 dogdu ama herseyde vardır bir hayır ya benim 3 de sezeryan ve araları çok yakın 2014 2015 2018 doğumlar ve doktor doğum sonrası odaya geldi dikişlerin çok incelmiş bebek kilolu olsa yada doğumu geciktirsek hiç iyi olmayacakmış dedi evde dikişlerim acilabilirdi rabbim korudu sağlıklı sihatli ya kiloyu doğunca alıyor 18 dünde 1 kilo aldı benim kuzum ve arayı çok cabuk kapattı kiloyu çok takıntı etmeyin illaki anne yüreği üzülüyor ama minnoslar öyle cabuk kapatıyor ki arayı yeterki sağlıklı olsun
Demi canm bazen robot gibi hissediyorum kendimi boş vaktim olsa ne yaparım acaba diye düşünüyorum:) ev kreş gibi
Ay o cati agrisi bende var son bir kac haftadir. Ozellikle cok yurudugum zamanlar oluyor. Sanki bacak arama tekme yemisim gibi. Diger hamileliklerimde hic olmamisti.Canm benim sancı olmadı hiç doğum sancısı yaşamadım :)komik biraz da:) ama vajina bölgesinde çatı mi diyorlar orada iste inanılmaz agrım olurdu yürüyemezdim 37.hafta da zaten 38 dede doğumum oldu 39 u görmedim hiç. Ilk hamilelikte oyleyken kontrolüm vardı 1 cm lik açılma var demişti ama kordona dolanınca o gün nst den sonra hemen sezeryan a alındım .son zamanlar ya artık vücut kendini hazirliyordur rahat rahat doğumun olur inşallah
Yoook artikİçtiğim limonlu sirkeli su bebeğinde yağlarını eritmesin diyen oldu :/
Ayy harika :)Ilk aylarda dr bana böyle gidersen 9 la bitirirsin demişti ben inanmamistim 10 u devirecegime kesin bakiyodum ama simdi 7.2 kg dayım ben bile inanamiyorum
Canm bende sezeryan istemiştim ilk bebekte yalnız herkesin aynn böyle söylemesinden korkarak sadece eşimle ben biliyorduk doktorla konusmustuk allahtan doğuma iki gün kala kontrole gittik kordona dolanınca mecburi sezeryan gibi oldu :)Yok canım doğru söylüyorsun bende kabullendim artık. Bebek dışarıda büyür :) işte şu çenesi düşük çok bilmişler gördüler tabi tecrübesizi söyledikçe söylediler. Hiç hamile psikolojisinden anlamıyorlar :) şimdide isteğe bağlı sezeryan olmak istiyorum ben korkuyorum. Sen nasıl anne olacaksın diye bıdı bıdıya başladılar. Tövbe yarabbimmm ya hele kaynanam diyo ki ben 3 tane doğurdum hepsi de normaldi. Ne var bu kadar nazlanacak. İçimden al sen doğur diyesim geliyor
Allah kolaylık versin canm çok stres oluyorsundur üniversite yıllarım artık nasıl bezdirdiyse 6 yıl oldu biteli hala rüyamda vize final kabusları görürüm sen bide hamile halinle uğraşıyorsun inşallah herşey gönlünce olsunKızlar benim aslında çok boş vaktim olmuyor. Üniversite okuyorum . Okulda bölümden kaynaklı Canımıza okuyor :) o yüzden muhtemelen çocuk da benden ziyade annemin ellerinde büyütecek bir kaç ay dahasonra da iş hayatı olacak. Malum geçim şartları filan.. herşey zam zam zam. Tek kişi çalışınca yetmiyor eskisi gibi tüm ihtiyaçlara
Aynen aynn bak ben anlatamamıştım gerçekten tekme yemiş gibiydi :) acaba cinsiyet etkiliyormu ki kızlar aşağıda olur falan derler ya benim 3 de kız ucundede yaşadım seninde kızdı demi cnm bilmiyorum erkek nasıl olur yukarı aşağı ne farkediyo onuda anlamış degilimde biri farklı cinsiyet olsaydı farkı bilirdimde siz daha iyi ayırt edersinizAy o cati agrisi bende var son bir kac haftadir. Ozellikle cok yurudugum zamanlar oluyor. Sanki bacak arama tekme yemisim gibi. Diger hamileliklerimde hic olmamisti.
Aynen öyle ama cok tatlılar ya canlarım benimDemi canm bazen robot gibi hissediyorum kendimi boş vaktim olsa ne yaparım acaba diye düşünüyorum:) ev kreş gibi
Canım sen kararlı isen kimseyi takma zaten herkesin her konuda fikri var konuşup konuşup uzerine gelecekler malesefYok canım doğru söylüyorsun bende kabullendim artık. Bebek dışarıda büyür :) işte şu çenesi düşük çok bilmişler gördüler tabi tecrübesizi söyledikçe söylediler. Hiç hamile psikolojisinden anlamıyorlar :) şimdide isteğe bağlı sezeryan olmak istiyorum ben korkuyorum. Sen nasıl anne olacaksın diye bıdı bıdıya başladılar. Tövbe yarabbimmm ya hele kaynanam diyo ki ben 3 tane doğurdum hepsi de normaldi. Ne var bu kadar nazlanacak. İçimden al sen doğur diyesim geliyor
Ayy harika :)
Benim ki de kız ama aşağıda değil yukarda anlamadım oglumda da yukaridaydi çatı agrisi yaşamadım yanliz ilginc ki bu gebeligimde 6 ila 7. Aylarda asagidaydi baya canim yaniyordu simdi yukarda Allah dan sezeryan da takılmıyorumAynen aynn bak ben anlatamamıştım gerçekten tekme yemiş gibiydi :) acaba cinsiyet etkiliyormu ki kızlar aşağıda olur falan derler ya benim 3 de kız ucundede yaşadım seninde kızdı demi cnm bilmiyorum erkek nasıl olur yukarı aşağı ne farkediyo onuda anlamış degilimde biri farklı cinsiyet olsaydı farkı bilirdimde siz daha iyi ayırt edersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?