inş canımmmmm. yani almamız gereken besin öğlerini alıyorsak yeterli. yani az kg almışsın bebek ufak olcak diyorlar. bi tanıdığım 10 kg aldı bebeği 3.5 doğdu diğeri 22 kg aldı bebeği 2700 doğdu. yani tabi ki anne beslenmesi önemli ama anne çok kg alıyor diye iyi beslenmiş demek değil bu. ay yabancılar bilinçli de valla genel olarak türk insanına laf anlatamıyor insan bi fazla yemek sağlıktır mantığı yerleşmiş durumdaÇok iyi gidiyosun canım bundan sonra aşırı almazsın istesende olmuyor mideni küçültmüş oluyosun bi kere 10 a ulasmadan bitireceksin sende valla bi ara dedem bile hastamisjn diyordu cidden çok soluktum cok üstüme geliyorlardi ben dun banyo sonrasi kendime baktim bacaklarim falan hic kilo almamış karnim olmasa hamile degilim yani abartiyormuyum bilmiyorum ama bana acayip moral oluyor yani yaptiklarimiz boşa gitmiyor
Ilk aylarda dr bana böyle gidersen 9 la bitirirsin demişti ben inanmamistim 10 u devirecegime kesin bakiyodum ama simdi 7.2 kg dayım ben bile inanamiyorumHayalimdeki hamilelik :)
Aynen oyle toplumda hamilesin yemelisin mantığı var inan cok.soylendiler ama.kimseye kulak asmadım birde bebeğin kac kilo doğacağı bile ana rahmine düştüğünde belli oluyormuş ufak tefek ya da iri bir bebek yani bence sağlıklı olsun da kiloyu elbet aldiririrz doğuncainş canımmmmm. yani almamız gereken besin öğlerini alıyorsak yeterli. yani az kg almışsın bebek ufak olcak diyorlar. bi tanıdığım 10 kg aldı bebeği 3.5 doğdu diğeri 22 kg aldı bebeği 2700 doğdu. yani tabi ki anne beslenmesi önemli ama anne çok kg alıyor diye iyi beslenmiş demek değil bu. ay yabancılar bilinçli de valla genel olarak türk insanına laf anlatamıyor insan bi fazla yemek sağlıktır mantığı yerleşmiş durumda
İçtiğim limonlu sirkeli su bebeğinde yağlarını eritmesin diyen oldu :/Aynen oyle toplumda hamilesin yemelisin mantığı var inan cok.soylendiler ama.kimseye kulak asmadım birde bebeğin kac kilo doğacağı bile ana rahmine düştüğünde belli oluyormuş ufak tefek ya da iri bir bebek yani bence sağlıklı olsun da kiloyu elbet aldiririrz doğunca
Aaaa ahahahahahaa koptumİçtiğim limonlu sirkeli su bebeğinde yağlarını eritmesin diyen oldu :/
Yok artık:) insanları anlamak çok zor dün bizde hastaneye götürdük minnosu ablaları yoktu ilk çocuk sandı herhalde emzirme odasında teyzenin biri almış yanına 1.5 yasindak8 torununu bilmiş bilmiş saha sola laf yetiştiriyor bende nasibimi aldim.cok sarmışsın o çocuğu zayıf o çocuk emmez o çocuk zaten çocuk avaz avaz bağırinca kendimi zor attim montu çıkarmaya uğraşıyorum çocuk yirtinmis bi ise yarayacaksan cocugu tut demi yaz ayindayizda benmi karakis gibi çocuğu sardım anlamadim ki bi kundak bi battaniye deli oldum deliİçtiğim limonlu sirkeli su bebeğinde yağlarını eritmesin diyen oldu :/
Bencede çocuk neyse o dünyaları geçende olmuyor doguncada aynı benim kuz anlarından çok yer ama çok zayıf ablası ondan kilolu dogdugundada aynı zayıf doğmuştu ablası daha iri bebekti ona göre hala aynı devam ediyorAynen oyle toplumda hamilesin yemelisin mantığı var inan cok.soylendiler ama.kimseye kulak asmadım birde bebeğin kac kilo doğacağı bile ana rahmine düştüğünde belli oluyormuş ufak tefek ya da iri bir bebek yani bence sağlıklı olsun da kiloyu elbet aldiririrz doğunca
Masallahin var canm taş catlasın 8 olursun geçmezsin 10 -12 gün kaldı demi doğuma yanlış hatirlamiuorumIlk aylarda dr bana böyle gidersen 9 la bitirirsin demişti ben inanmamistim 10 u devirecegime kesin bakiyodum ama simdi 7.2 kg dayım ben bile inanamiyorum
ahahahhah :)))))))))))))))))))))))) ay iyiki bana demediler bunu valla kırıcı olabiliyorum :)))))))))))))))) çok komikmişİçtiğim limonlu sirkeli su bebeğinde yağlarını eritmesin diyen oldu :/
valla maşalah ben 10 kesin de inş çok üzerine çıkmam. çünkü mesela almıyorum almıyorum hoop 1 kg alıyorum çok acayip birşeyIlk aylarda dr bana böyle gidersen 9 la bitirirsin demişti ben inanmamistim 10 u devirecegime kesin bakiyodum ama simdi 7.2 kg dayım ben bile inanamiyorum
Sanmıyorum yaa ben çok içtim bence öyle şey olmazİçtiğim limonlu sirkeli su bebeğinde yağlarını eritmesin diyen oldu :/
Ayy nolur bi zahmet insanlar ağzını kapasın ya valla hiç çekemem genelde susardim ama artık çekinmez cevabı yapistiririm böyle insanlara karşı susa susa yüz buluyorlar anne zaten stresli sana ne kilosu boyu emmesi 2 dk da sinir oldum yeminleYok artık:) insanları anlamak çok zor dün bizde hastaneye götürdük minnosu ablaları yoktu ilk çocuk sandı herhalde emzirme odasında teyzenin biri almış yanına 1.5 yasindak8 torununu bilmiş bilmiş saha sola laf yetiştiriyor bende nasibimi aldim.cok sarmışsın o çocuğu zayıf o çocuk emmez o çocuk zaten çocuk avaz avaz bağırinca kendimi zor attim montu çıkarmaya uğraşıyorum çocuk yirtinmis bi ise yarayacaksan cocugu tut demi yaz ayindayizda benmi karakis gibi çocuğu sardım anlamadim ki bi kundak bi battaniye deli oldum deli
Aynen canim 11 gün kaldıMasallahin var canm taş catlasın 8 olursun geçmezsin 10 -12 gün kaldı demi doğuma yanlış hatirlamiuorum
Öyle deme ben hiç ihtimal vermedim 10 la.kesin bitirirm diyordum senin.beslenmen gibiydi benimkide son haftalar kilo kontrolü icin daha kolayvalla maşalah ben 10 kesin de inş çok üzerine çıkmam. çünkü mesela almıyorum almıyorum hoop 1 kg alıyorum çok acayip birşey
Ahahaha ciddi misin koptummmmİçtiğim limonlu sirkeli su bebeğinde yağlarını eritmesin diyen oldu :/
Kesinlikle canım insanlar konuşur herşeye ve ayrıca seninkinin kilosu da gayet iyi bence canimBencede kızlar bebeğin kilosu ile sizin aldığınız kilo arasında bir bağlantı Yok. Yediğiniz besinler tabiki daha sağlıklı olmasını sağlıyor ama V volveron un da dediği gibi bebeğin kaç kg doğacağı daha anne rahmine girmeden belli oluyormuş. Anne yediği besinler ile en fazla Doğum kilosuna 500 gr kadar eklermiş . Dün bu konuyu gittiğim başka bi doktor ile uzun uzun konuştuk. Malum ben çok üzülüyordum zayıf olacak bu çocuk diye. Güncel kilosu 2700 gr oldu. Ama bildiğiniz kendime eziyet ede ede yedim çıkardım yedim çıkardım. Doktorun bana sorduğu ilk soru eşin kaç kg doğdu sen kaç kg doğdun diye. Eşim 2000 gr doğmuş. Bende 3100 deyince boyumuzua posumuza da bakınca sizin bebeğinizin böyle olması çok normal. Başka çocuklar ile kıyaslama dedi. Bebeğin düzenli hareket ediyor mu önemli olan oymuş . Anne karnındaki hareketli bebek sağlıklı bebekmiş . Öyle böyle epeyi bi beni rahatlattı. Çünkü bende 37 hafta dolacak daha 6,5 kg bile almadım . Ve benim kilo almadığımı görenler üstelik kalçam bacağımda daha zayıf gelmeye başladı insanların gözüne sen kilo almamak İçin bebeği aç bıraktın bilmem ne diye psikolojik olarak üstüme çok yüklendiler. Onlar söylendikçe ben yedim. Sonuçta ilk çocuk tecrübesizlik de var. Ama dedikleri sadece cahilce sözler. Kimse sizin karnınızdaki çocuğu sizin kadar düşünemez. Bizde onlar zaten hep en iyi şekilde olsunlar diye beslenmemize de dikkat ediyoruz. Gerisi artık genetik faktörler. Dışarıdan gelen seslere kulak tıkamamız lazım.
Ne guzel ya şimdi çok yavaş geçiyormuş ki grliygeAynen canim 11 gün kaldı
Valla hızlı geçmiş zaman su gibi akiyorNe guzel ya şimdi çok yavaş geçiyormuş ki grliyge
Kesinlikle canım insanlar konuşur herşeye ve ayrıca seninkinin kilosu da gayet iyi bence canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?