Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Eskiden kalma lierac vardı onu kullanmaya başladım.ama bence en etkilisi aktarda yaptırılan hamilelik yağları;oğlumda kaşıntımı bitek o yağlar geçirdi.mustela,lierac vs işe yaramamıştı.bu sefer ben kendim yağları karıştırayım diyorum,daha uyguna mal etmek için.watsonsdan the coco life Hindistan cevizi yağı aldım,ev yapımı kantaron yağı yolladı arkadaşım onu ve içine kakao,badem yağı ekleyeceğim.henüz yapmadım.ama göğüslerim feci kaşınıyor,füze gibi oldular.süt gelince nereye sığdırıcam acaba??doğal zeytinyağı ve evitamini ampülü de koyacağım içine.
Başka eklemem gereken yağ var mı kızlar?

Eskiden kalma lierac vardı onu kullanmaya başladım.ama bence en etkilisi aktarda yaptırılan hamilelik yağları;oğlumda kaşıntımı bitek o yağlar geçirdi.mustela,lierac vs işe yaramamıştı.bu sefer ben kendim yağları karıştırayım diyorum,daha uyguna mal etmek için.watsonsdan the coco life Hindistan cevizi yağı aldım,ev yapımı kantaron yağı yolladı arkadaşım onu ve içine kakao,badem yağı ekleyeceğim.henüz yapmadım.ama göğüslerim feci kaşınıyor,füze gibi oldular.süt gelince nereye sığdırıcam acaba??doğal zeytinyağı ve evitamini ampülü de koyacağım içine.
Başka eklemem gereken yağ var mı kızlar?
Bende de Hindistan cevizi yağı vardı bı garip olmuş bozulmusmu anlamadım :/ buğday yağı da katabilirsin sanirkm canim

Günaydın kızlar catlamamak için birşeyler kullandinizmi

Ben saf zeytinyağı kullanıyorum. Bu haftaya kadar çatlamamıştı. Ama bu hafta itibariyle çatlaklar oluştu. Ama 1-2 tane. Doktor tavsiyesiyle zeytinyağını kullanmıştım . Önemli olan cildi nemlendirmekmiş. Ama bünye ile de alakalıymış. Çatlamaya müsait bir yapın varsa çatlarmışsın. :/ sadece o çatlamayı azaltabilirsin önlem alınca .

Bende de Hindistan cevizi yağı vardı bı garip olmuş bozulmusmu anlamadım :/ buğday yağı da katabilirsin sanirkm canim
Benim de bir keresinde bozulmuştu böyle bi garip kokuyordu içinde tortu gibi bişilet oluşmuştu. Banyoda tutuyordum ben. Aktar nem almıştır ondan bozulmuştur dedi. Sonra yenisini aldım banyoda tutmadım hiç öyle olmadı kuzum

Kızlar şimdi bu benim ikinci hamileliğim ya, ilkinde göbekten çatlamadım hiç. Basenlerim ve memeler çatladı sırf. Oraya da sürmedim hiçbişi açıkcası göbeğe odaklanmıştım. O gebeliğimde bu gebeliğime göre 10 kg fazla ile gebe kalmıştım. 68 le gebe kalıp 83 le doğuma girdim (boy170)
Ama şimdi 59,5 la ilk trimesteri bitirmek üzereyim kısmetse ve hep dikkat edicem biliyorum. Aldığım onca eğitimden sonra bilinçsiz olmamalıyımmm:) sorum şu, madem daha zayıfım bu sefer hiç çatlak olmaz göbüşte dimi ya? Lierac gibi pahalı kremler almak istemiyorum bu sefer. Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı gibi doğal şeyler kullanmayı planlıyorum da sadece.

Kızlar şimdi bu benim ikinci hamileliğim ya, ilkinde göbekten çatlamadım hiç. Basenlerim ve memeler çatladı sırf. Oraya da sürmedim hiçbişi açıkcası göbeğe odaklanmıştım. O gebeliğimde bu gebeliğime göre 10 kg fazla ile gebe kalmıştım. 68 le gebe kalıp 83 le doğuma girdim (boy170)
Ama şimdi 59,5 la ilk trimesteri bitirmek üzereyim kısmetse ve hep dikkat edicem biliyorum. Aldığım onca eğitimden sonra bilinçsiz olmamalıyımmm:) sorum şu, madem daha zayıfım bu sefer hiç çatlak olmaz göbüşte dimi ya? Lierac gibi pahalı kremler almak istemiyorum bu sefer. Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı gibi doğal şeyler kullanmayı planlıyorum da sadece.

Canım 15 kg alıp da göbüş çatlamadıysa bu kez ondan daha az alırsalar çatlamaz diye düşünüyorum . Sonuçta vücudun bi kere o noktaya geldiği andaki tepkiyi biliyorsun. Bir de kaslarımız ve derimizde ilk hamilelikten sonra o hamilelik durumuna alışmış oluyorlarmış.

İnşallah cnm yaa göbek derim esnekmiş demekki. Benim sezaryene rağmen kaslarım da toplandı sıkıntı yaşamadım umarım yine yaşamam. Hiçbirimiz yaşamayalım. Aah ah düz geleydi çatır çatır doğururdum ben minnoşu kesin de kısmet böyleymiş. Rahmim yanlış yerden kesildiği için ssvd de deneyemiyorum

Benim gibi imiş sin canım bende diger gebeligimde 82 ile falan doguma girmistim göğüs bacak catlarmi doye dusunmedim somuc catladim ama göbek den catlamamistim ama bunda dogal.olarak karnım daha küçük diğer yerler zaten çatlak seninki de benimki gibi olucaktir

İnşallah cnm yaa göbek derim esnekmiş demekki. Benim sezaryene rağmen kaslarım da toplandı sıkıntı yaşamadım umarım yine yaşamam. Hiçbirimiz yaşamayalım. Aah ah düz geleydi çatır çatır doğururdum ben minnoşu kesin de kısmet böyleymiş. Rahmim yanlış yerden kesildiği için ssvd de deneyemiyorum
Ayy o ssvd yi hic deme çok istedim ama dr risk deyince o maceraya insan giremiyor

Benim gibi imiş sin canım bende diger gebeligimde 82 ile falan doguma girmistim göğüs bacak catlarmi doye dusunmedim somuc catladim ama göbek den catlamamistim ama bunda dogal.olarak karnım daha küçük diğer yerler zaten çatlak seninki de benimki gibi olucaktir
Heh işte önümde örnek olunca süper oldu şimdi içim daha da rahat. Nefes bile alamıyordum son aylarda artık inşallah bu daha rahat olucak

Sanki benim dogum hikayem.. :) bende kontrole gittim dogum baslamis dediler yatisim yapildi hafif sancilar vardi sıklasinca epidural takildi onun etkisiyle acilmalarim hizlandi zor yetistirdiler dogumhaneye 15 dk surdu dogum ebe ne derse yaptim 3.ikinmada geldi canim :)
Maşallah cnm ne güzel imreniyorum valla su normal doğum yapanlara inşallah bu da çok kolay olur

2 kayısı,sıcak su
Sabah :3/4simit,çeyrek kaşarlı poğaça,1haşlanmış yumurta,zeytin,peynir,domates,salatalık,bal
Ara : soda
Öğlen : 1kase tarhana çorbası,1 tabak kapuska
Akşam : ev yapımı orta boy pizzayı çoookk güzel bitirdim.1 bardak fanta.
Ara :soda

Back
X