Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Merhaba kızlar pek girip de yazamadım size kusura bakmayın lütfen. Bu aralar biraz bebekle fazla uğraşıyorum . Sebebini son koşmanda açıklarım.

Doğum Hikayem pek parlak değildi . Yazsam mı bilemedim :) suyum cuma akşamı sızıntı şeklinde gelmesiyle hastaneye gittim. Yatış verdiler ama açılmam yoktu. Sonra alttan ilaç verdiler açılma olması İçin. Ve ektra suni sancı verildi ama 22 saat sonunda açılmam 0 olarak kaldı. Suyumda iyice azalınca zorunlu sezeryana döndü. Ama çok şükür sezeryan ameliyatım başarılı geçti. Doğumdan 5 saat sonra ayağıya kalkıp yürüdüm . Ağrım da ağrı kesiciler sayesinde korktuğun gibi şiddetli olmadı. Şuan toparlanma sürecindeyim ama kendi işimi ilk günden kendim görebildim. Tüü kaka diyemicem o yüzden sezeryana :))

Şimdi gelelim esas sıkıntıya. İlk gün sütüm yoktu . Bebeğe mama verdik . İkinci günden itibaren emzirmeye başladım. Ama kızım reddetti beni. Böylece 2. Gün az biraz süt ve mama verdim . 3. Gün sütüm oldukça iyi geldi. Ama her göğsüme kızımı aldığımda ağlama krizlerine girmeye başladı. 2 saat uğraştığım zamanlar oldu. Sonunda pes edip sağdım sütümü öyle verdim. Şuan acıktığında ilk başta meme veriyorum. Ağlama krizine girince önce sağılmış sütümü veriyorum . Ardından hala isterse mama takviyesi yapıyorum. Ama bu durum beni çok yordu . Çok üzgünüm.. napıcağımı şaşırdım . İşin garip noktası çocuk bir tek benim göğsümü reddediyo . Hatta annem ile denedik. Annemin göğsünü emmeye kalktı kızım. Ama beni İstemiyor başına böyle bir şey gelen var mı ya...

Cnm öncelikle iyi olmana sevindim. Memelerini sakın kokulu sabundır duş jelidir yıkama. Kendi kokun gitmesin. Bebeğinin ellerini fln değdir uçlarına kendi kokusunu da alsın biraz. Pozisyonu sevmemiş olabilir dicem ama anneninkini niye aldığına anlam veremedim açıkcası. Bir de attığım linki okuyabilir misin vaktn olursa. Güliz onat çok başarılı bir emzirme danışmanı. Linkte meme reddiyle ilgili yazısı var umarım faydalı olur

Bir de çok gazı var mı? Benim kızım iterdi resmen elleriyle yüzü kıpkıröızı olurdu. Beni istemiyor mu diye ağlardım. Meğer kolikmiş çok gaz oluyormuş meme yüzünden oluyor diye memeyi istemiyordu ama aynı zamanda emesi de vardı. Ben de emzirirken ara verip sık sık gazını çıkarıp öyle devam etmiştim böyle böyle aştık

Bugünkü yediklerime ek
Öğlen kahvaltı yaptım evet ama yanında mercimek çorbası da içtm.
Akşam fırında makarna vardı çok severim dayanamadım maalesef yedim neyse en azından 17.30 da günü kapamış oldum. Bugün de 11 bin adım atıldı ve 2 lt su içildi

Bugünkü menü
Kahvaltı: 1 kalin dilim ekmek 75 gr lor, 10 zeytin domates,salatalik,
Ara: 2 minik hurma, bol sutlu kahve
Öğlen:4_5 kasik barbunya,haslanmis brokoli,bol salata 1 dilim ekmek
Ara: 2 ceviz, 1 kare bitter
Akşam: kıymalı karnabahar, 1 dilim ekmek, 1 buyuk kase yoğurt
Ara:30 gr kadar kabak çekirdeği

Sabah: ev yapımı 2 küçük kaşarlı poğaça,1 haşlanmış yumurta,3 çeri,yarım salatalık,10 zeytin,1kibrit kutusu peynir,roka,çay
Öğle :1 kaşarlı poğaçayla domates peynirli sandviç
Ara : şade Türk kahvesi
Akşam : 2 parça tavuk pirzola,6 kaşık ıspanak,yoğurt,fanta
Ara : ayran,soda

Canım sezeryan genelmiydi spinal falan mı mi iyi geçmesine sevindim ameliyat sonrasında hemen toparlanmissin meme reddi çok normal bicok annenin yaşadığı anneyi yoran ve yıpratan bı durum ben 1.5 ay sonunda aktif emzirmeye baslayabilmistim aynı dediğin gibi ağlama krizine giriyodu ama vazgecmedim hep sunmaya devam ettim uykuya geçerken yada uyandığında bigun o da pes edip kabul etti sonra da 2 yaşına kadar emzirmistim hiç üzülme o yüzden denemeye devam

Canim Canim cok geçmiş olsun bebeğin hayırlı olsun baya sıkıntı yaşamışsın boyle.olucagini bilsen basdan sezeryan olurdun ama demekki yaşaman gerekiyor muş bebeğin meme reddi cok zor seni cok iyi anlayabiliyorum pugboreginin paylaştığı linkde ki yazi hoşuma gitti dene istersen simdi nasıl oldunuz bebekde sarılık falan var mı ?

Doyuyor musun kuşum onla sen? Ben yumurta yemeyince doymuyorum kahvaltıda ya S _sushico_
ah canım yumurta kanayan yaram :))))))))) loru çok fazla yiyorum işte doymak için. safra kesemde taş var yumurta haftada yarım anca yiyorum oda çok canım çekiyor çünkü çok severim :/// yoksa yumurtasız kahvaltı mı olur

Cnm bunu bana da söylemediler , kurumsal bir şirkette çalışıyorum. Mutlaka gerekse söylerlerdi

Sabah; lor peynirli omlet, portakal suyu

Ara; 1 büyük hurma, 2 tam ceviz

Öğle; tavuklu wrap, 4-5 tane patates kızartması atıştırdım, ayran

Ara; 1 büyük hurma, 1 fincan sade Türk kahvesi

Akşam; 1 porsiyon ızgara sardalya, bol salata

Ara; 1 bardak maden suyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…