• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Merhaba kizlar. 13+2 gunluk hamileyim. Simdiden 3.2 kilo aldim. Boyum 1.60 baslangic kilom 50.5 bu Sabah itibariyle 53.7 yim. Aslinda cok guzel besleniyorum. Abur cubur neredeyse hic yemiyorum.ama kilo aliyorum iste. Kahvaltim hep ayni ya Iki haslanmis yumurta peynir domates biber ya da bir yumurta peynir domates biber ve bir dilim kizarmis ekmek(tam bugday ya da kepek). Et ve tavuk midemi bulandirdigi icin yiyemiyorum. Haftada Iki gun balik yiyorum. Kiymayi sadece biber dolmasi icinde yiyebiliyorum. O yuzden haftada bir kez olsun yapip yemeye calisiyorum. Oglenleri ve aksamlari genelde sebze yemegi ve yogurt veya corba salata yiyorum. Tek kotu aliskanligim pilav ve bulgur pilavini cok seviyorum haftada Iki kere falan yiyorum. Onun disinda hergun bir elma, mandalina ve ceviz tuketiyorum. Ay Boyle iste insallah 10 kilo ustune cikmam. Gerci cabuk kilo Veren biriyim. AMA yasimda var yas ilerledikce kilo vermek Zor oldugu icin korkuyorum.

Bir de dedigin gibi abur cubur cok az yiyorum. Yediklerim de bir Iki biskuvi, kucuk bir parca bitter cikolata ya da kucuk bi paket cips. Iki uc gunde bir yiyorum onlari da. bir de aksam 7 den sonra hicbir sey yememeye calisiyorum. Aksam yemegimi 5.30 gibi yiyorum. Kusura bakmayin ya cok uzun yazmisim :)

bence cok fazla karbonhidrat var listede, doktorum bana gunde 2 bardak sut 1 kase yogurt 1 yumurta ve bir ogunde kirmizi et yemelisin demisti. ekmek yerine mutlaka yumurta olmali sabahlari
Canim hergun boyle beslenmiyorum ki gunluk.yumurtam muhakkak oluyor aksam.ogunlerinde ya da oglen kucuk porsiyon et koymaya calisiyorum

ben genellikle her sabah 2 yumurta, ceyrek avakado 2 tam ceviz,bikac dilim peynir domates salatalik bir tatli kasigi bal tuketiyorum.
oglen bir seftali ya da bir muzla 4 kasik yogurtla meyveli yogurt yapiyorum
aksam 4 kofte ya da et ve yaninda mutlaka zeytinyagli sebze, yogurt tuketiyorum. salatadan korkuyorum kendim yikasam bile hele su aralar salgin varken
ama tabii soyle de birsey var haftalarca midem bulandi,ekmek simit gibi seyleri yiyodum yogurtla icimi ancak onlar tutuyodu.Ama genellikle hamileler eski beslenmelerini devam ettirirlermis, ben sadece hergun et yemezdim balik yerdim onceden ama simdi baligi degil yemek gormeyi icim kaldirmiyor.
Gayet saglikli bir liste kilo alimin nasil ilerliyo :)

Yarim cennet hurmasi
2 tam taze ceviz
1 dilim chia tohumlu tost ekmegi
Suzme peynir
1 salatalik
Arada: sade kahve
Ogle: fajita yemegi( julyen et-tavuk ve sogan ve renkli biber kavurmasiyla) yaninda lavas ve soslariyla beraber
Bir sise gazoz
Cok yedigim icin aksam dengeleme yapicam
Cennet hurmasi ve taze ceviz yerim ekstra birsey olursa burdan yazarim

Merhaba kizlar .55 le hamis kaldim ilk gebelgiimde 12 kilo almisim insallah buda oyle olur . Simdiden cok yiyorum daha bulanti baslamadi ondan galiab

Yarim cennet hurmasi
2 tam taze ceviz
Suzme peynir
1 salatalik
Ogle: fajita yemegi( julyen et-tavuk ve sogan ve renkli biber kavurmasiyla) yaninda lavas ve soslariyla beraber
Bir sise gazoz
Evet oglen biraz fazla kacirmissin :)

Ben Sabah bir dilim ekmek ile bir yumurta, peynir, domates, biber yedim. Oglen, buyuk bir kase sehriyeli tavuk suyu corbasi(tavuklari cikardim icinden:) arada ceviz ve bir portakal yedim. Aksamda somon balik ile avocadolu salata ve bir meyvali yogurt yiyecegim

Yuruyus yapma imkanı olan arkadaslar varsa burada adim sayimida paylasalim oda motivasyon olur belki

Merhaba kizlar. 13+2 gunluk hamileyim. Simdiden 3.2 kilo aldim. Boyum 1.60 baslangic kilom 50.5 bu Sabah itibariyle 53.7 yim. Aslinda cok guzel besleniyorum. Abur cubur neredeyse hic yemiyorum.ama kilo aliyorum iste. Kahvaltim hep ayni ya Iki haslanmis yumurta peynir domates biber ya da bir yumurta peynir domates biber ve bir dilim kizarmis ekmek(tam bugday ya da kepek). Et ve tavuk midemi bulandirdigi icin yiyemiyorum. Haftada Iki gun balik yiyorum. Kiymayi sadece biber dolmasi icinde yiyebiliyorum. O yuzden haftada bir kez olsun yapip yemeye calisiyorum. Oglenleri ve aksamlari genelde sebze yemegi ve yogurt veya corba salata yiyorum. Tek kotu aliskanligim pilav ve bulgur pilavini cok seviyorum haftada Iki kere falan yiyorum. Onun disinda hergun bir elma, mandalina ve ceviz tuketiyorum. Ay Boyle iste insallah 10 kilo ustune cikmam. Gerci cabuk kilo Veren biriyim. AMA yasimda var yas ilerledikce kilo vermek Zor oldugu icin korkuyorum.
Belki zayif hamile kaldiğin icin almişsindir kiloyu yeme duzenin de oyle abartili gozukmuyor a

Bende paylasayim
sabah 1 yumurta 5 zeytin
1 dilim ekmek
2 dilim peynir bir kucuk börek domates salatalik
Ara 1 kahve
Oglen yarim.kase yogurt
4 kaşik sebze yemeği
Ara 1 kucuk muz 1 kucuk çikolata
Akşam 4 kaşıkk bulgur pilavı
1et kofte 1kucuk etli kabak yarim kase yoğurt
Yatmadan 1 porsiyon meyve ve 1 bardak sut icmeyi düşünüyorum
Ama şimdi tansiyonum düştü galiba iyi deģilim

Bende paylasayim
sabah 1 yumurta 5 zeytin
1 dilim ekmek
2 dilim peynir bir kucuk börek domates salatalik
Ara 1 kahve
Oglen yarim.kase yogurt
4 kaşik sebze yemeği
Ara 1 kucuk muz 1 kucuk çikolata
Akşam 4 kaşıkk bulgur pilavı
1et kofte 1kucuk etli kabak yarim kase yoğurt
Yatmadan 1 porsiyon meyve ve 1 bardak sut icmeyi düşünüyorum
Ama şimdi tansiyonum düştü galiba iyi deģilim
Gecmis olsun canim listen iyi gorunuyor

Yarim cennet hurmasi
2 tam taze ceviz
Suzme peynir
1 salatalik
Bir sise gazoz
Sanırım baska bisey yemicem bugun sadece su içerim

Belki zayif hamile kaldiğin icin almişsindir kiloyu yeme duzenin de oyle abartili gozukmuyor a
Evet ondan olabilir aslinda. Normalde kilom 52,53 arasidir. Ama tatilde sicaklardan kilo verdim o ara da hamile kalmisim iste. Sen de 20 haftada 2.5 kilo masallah cok iyi. Demekki sadece bebege almissin.

Evet ondan olabilir aslinda. Normalde kilom 52,53 arasidir. Ama tatilde sicaklardan kilo verdim o ara da hamile kalmisim iste. Sen de 20 haftada 2.5 kilo masallah cok iyi. Demekki sadece bebege almissin.
Insallah oyledir sadece karnimdan aldigim kesin bebek daha 278 gr ya oyle bi denge kurmaliyiz ki biz degil bebek almali bakalim başarırız

Neden bugunki listeni abartı gördünuz anlamadim oglen protein agirlikli yemişsin cidden ogrenmek icin soruyorum
Birazdan uyurum heralde hala acikmadim canim aslinda yersem yerim ama oylesine yemis olurum gazoz ictigim için bosu bosuna daha kalori almak istemiyorum cok aciksaydim hurmayla ceviz yemegi dusunuyodum suana kadar gerek duymadim :)

Back
X