• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

1 tatli kasığindan az tek öğünde o da vucudum su tutuyo resmen baya bi kazbizlik hakim ilac mi alsam eczaneden ki
Bol su iciyosun dimi benim 1 litrelik sisem var gunde 3 kere onu bitiriyorum birde ekstra bikac bardak limonlu su iciyorum bol su sayesinde hic sismedim :)

Bir hesaplama yaptim eger hafta 500 gr. Alirsam 40.haftaya kadar 8 kilo daha almis oluyorum toplamda 11 kilo falan olur aslinda boyum 1.71 olduğu icin 11 kilo ile kapatabilirsem iyi bir rakam ama fazladan 5 kilo ile hamile kaldığım için kendimi 5 kilo daha almis gibi sayiyorum ve daha az almaya calisicam bakalim neler olucak :D

Kizlaaar kizlar bir pazar kahvalti yaptim ki sormayin ozlemisimm yaa şuursuzca yemegi :cool: :KK70:
Bugunde boyle gecerde yarindan itibaren yine aksam yemekerimi ve tatliyi keserim :)
Afiyet olsun canm arada bi lazım böyle şeyler 9 ay ağza birşey vurmadanda geçmez valla

1 tatli kasığindan az tek öğünde o da vucudum su tutuyo resmen baya bi kazbizlik hakim ilac mi alsam eczaneden ki
Allah Allah az da yiyormussun. Suyu ancak suyla atarsin canim. Bol Bol su ic. Kabizlik icin ilac bilemem canim. Onu eczaneye sor. Bazi ilaclar rahimde kasilmalara sebep olabiliyor. O yuzden dikkatli alinmasi lazim.

Bir hesaplama yaptim eger hafta 500 gr. Alirsam 40.haftaya kadar 8 kilo daha almis oluyorum toplamda 11 kilo falan olur aslinda boyum 1.71 olduğu icin 11 kilo ile kapatabilirsem iyi bir rakam ama fazladan 5 kilo ile hamile kaldığım için kendimi 5 kilo daha almis gibi sayiyorum ve daha az almaya calisicam bakalim neler olucak :KK70:
Valla Sen cok iyi gidiyorsun masallah. Bu gidisle 11 kiloyu bile bulmaz Bence.

Valla Sen cok iyi gidiyorsun masallah. Bu gidisle 11 kiloyu bile bulmaz Bence.
Ay insAllah :) birazdan menu paylasicam tam bir felaket ama moralim cok iyi oncedende kacamaklarim oluyodu ama kafaya takıyodum bisey anlamiyodum :KK70: tartida ani bir artis gorursem bana hatirlatirsin bu kaflarimi :D

SABAH:
1 Simit, pastırma 2 dilim, cok az peynir, 2,3 kasik tahin bal mihlama 2 tane sigara böreği
ARA:
Sade kahve
OGLE/AKSAM
1 pirzola biraz salata
1 kase yogurt ve bir tabak makarna
Ve en can alici kisim :D
cayin yanina ev yapimi waffle bol malzemeli
Saat 5 te yemek isim bitti
3 litre kadar su icmis olurum yatana kadar

Sabah öğle bir
4 sigara böreği 2 dilim peynir 2 dilime yakın ekmek 6 yesil zeytin biraz reçel
Ara 1 kaseden az chiali yogurt 1 dilim elma ile
Akşam
4sogan kebabi minik soganlar ve et 1 dilim patates
2 dilim buyuklugunden daha az yufka köy ekmeği yaklaşik 1 dilim ekmege değer yatmadan tarcınli süt le elma yemeyi düşünüyorum bugun gorduğum rakami en az 1 ay sonra gormeyi hedeflemiştim eksiye duşmem lazim

Ay insAllah :) birazdan menu paylasicam tam bir felaket ama moralim cok iyi oncedende kacamaklarim oluyodu ama kafaya takıyodum bisey anlamiyodum :KK70: tartida ani bir artis gorursem bana hatirlatirsin bu kaflarimi :KK70:
Valla canim kacamak da olmazsa olelim yani. Haftanin bir Iki gunu kacamak iyi. Insanin nefsini de kiriyor.

Sabah öğle bir
4 sigara böreği 2 dilim peynir 2 dilime yakın ekmek 6 yesil zeytin biraz reçel
Ara 1 kaseden az chiali yogurt 1 dilim elma ile
Akşam
4sogan kebabi minik soganlar ve et 1 dilim patates
2 dilim buyuklugunden daha az yufka köy ekmeği yaklaşik 1 dilim ekmege değer yatmadan tarcınli süt le elma yemeyi düşünüyorum bugun gorduğum rakami en az 1 ay sonra gormeyi hedeflemiştim eksiye duşmem lazim
Canim kabizliktan yakiniyorsun. Listende hic sebze yok. Bence biraz sebzeye agirlik ver. Bagirsaklarin calismasina da yardim eder. Tabi Sen bilirsin genede. Benimki sadece bir tavsiye :) bir de demir ilaci da kabizlik yapar. Bir daha ki doktor kontrolunde soyle doktoruna sana bagirsaklarin calismasina yardim edicek ilac yazsin. Genelde syrup veriyorlar. Buyuk bir sisede oluyor.

Canim kabizliktan yakiniyorsun. Listende hic sebze yok. Bence biraz sebzeye agirlik ver. Bagirsaklarin calismasina da yardim eder. Tabi Sen bilirsin genede. Benimki sadece bir tavsiye :) bir de demir ilaci da kabizlik yapar. Bir daha ki doktor kontrolunde soyle doktoruna sana bagirsaklarin calismasina yardim edicek ilac yazsin. Genelde syrup veriyorlar. Buyuk bir sisede oluyor.
Tabi canim tavsiyelerinize ihtiyacim var oyuzden soruyorjm ama hafta sonu dunde oyleydim misafirlikdeyim hem soğan sebze sayilir dedim kendimce bir de öğünlerim de muhakkak 1.tabak salata tuketiyorum normalde boylw kabiz olmam da bi gariblik.var hoş ben diyet yaparken yillar once kabiz olurdum hep diyetisyen az yedigin icin oluyor normal diyodu bunda zayiflama değil şişme oluyor hamilelik demekden usandım ama oyle galiba bir de benim bi dezavamtajim var fıtik la varisim var afedersin wc de zorluyor

Tabi canim tavsiyelerinize ihtiyacim var oyuzden soruyorjm ama hafta sonu dunde oyleydim misafirlikdeyim hem soğan sebze sayilir dedim kendimce bir de öğünlerim de muhakkak 1.tabak salata tuketiyorum normalde boylw kabiz olmam da bi gariblik.var hoş ben diyet yaparken yillar once kabiz olurdum hep diyetisyen az yedigin icin oluyor normal diyodu bunda zayiflama değil şişme oluyor hamilelik demekden usandım ama oyle galiba bir de benim bi dezavamtajim var fıtik la varisim var afedersin wc de zorluyor
Bamya sever misin bilemem ama bagirsaklari cok guzel calistiriyor. Bir de etin yanina karnibahar brokoli falan hasla Bol limon zeytinyagi ile karistir, ye oyle. Mercimek, fasulye falan da uvalete cikmana yardim eder canim. Bi de tabiki kuru kayisi, incir falan :) kabizlik cok kotu Ben ikizlerde cok cektim.

Bamya sever misin bilemem ama bagirsaklari cok guzel calistiriyor. Bir de etin yanina karnibahar brokoli falan hasla Bol limon zeytinyagi ile karistir, ye oyle. Mercimek, fasulye falan da uvalete cikmana yardim eder canim. Bi de tabiki kuru kayisi, incir falan :) kabizlik cok kotu Ben ikizlerde cok cektim.
Doğru dur yarin karnibahar alayim bulursam bamya ya da bakarim dedigin gibi zor yaa bir de mercimek corbasıni yaoarken cok yikama dan yap dediler yarin corba ile karnibahar yapayim menüm hazır oldu bile :halay:

Bir hesaplama yaptim eger hafta 500 gr. Alirsam 40.haftaya kadar 8 kilo daha almis oluyorum toplamda 11 kilo falan olur aslinda boyum 1.71 olduğu icin 11 kilo ile kapatabilirsem iyi bir rakam ama fazladan 5 kilo ile hamile kaldığım için kendimi 5 kilo daha almis gibi sayiyorum ve daha az almaya calisicam bakalim neler olucak :KK70:
Sen o kalan 5 i dogum sonrasi düşün hamileliginle alakası yok ki bu beslenmeyle rahat rahat verirsin emjnim bi de son bişey sen 8 kilo almazsın en az 5 ve en fazla 6 daha alir kapatırsın

Kahvaltı:
Yumurta ile omlet yaptım
Domates
Salatalık
1 kaşık tahin pekmez
1 kaşık bal kaymak ekmeğe sürdüm

Öğlen:
Tatlı krizine girdim. Evde robotta
3 kaşık yoğurt
1 avuç içi yarısı kuru üzüm
3 ceviz
3 badem
Yarım muz
Biraz tarçın
Yarım elmayı atıp karıştırdım. Hem bebeğe kilo aldıracak ne varsa yemiş oldum. Hem de tatlı ihtiyacım dinmiş oldu

Akşam:
Dün burdaki medülerde görünce Canım çekmişti
Ali nazik yapıp yedim.
Yanında da salata

Bugünde böyle biterrrr

Kahvaltı:
Yumurta ile omlet yaptım
Domates
Salatalık
1 kaşık tahin pekmez
1 kaşık bal kaymak ekmeğe sürdüm

Öğlen:
Tatlı krizine girdim. Evde robotta
3 kaşık yoğurt
1 avuç içi yarısı kuru üzüm
3 ceviz
3 badem
Yarım muz
Biraz tarçın
Yarım elmayı atıp karıştırdım. Hem bebeğe kilo aldıracak ne varsa yemiş oldum. Hem de tatlı ihtiyacım dinmiş oldu

Akşam:
Dün burdaki medülerde görünce Canım çekmişti
Ali nazik yapıp yedim.
Yanında da salata

Bugünde böyle biterrrr
Afiyet olsun canim bebeģine löp et olsun inşallah

Afiyet olsun canim bebeģine löp et olsun inşallah

Aminn aminn inşallahhh :) bu arada kuzum sen tartının fazla göstermesine moralini bozma. Bak geçen hafta beni birden 62 gösterdi. Sonra 61,6 sonra dün 61,3 gösterdi. Bugün de 61.00 gösterdi. Bende diyorum bu kadar az yemeğe mümkün değil 1 haftada 1 kg diye. Meğerse ödemmiş.. bence sende kuş kadar yiyiorsun kesinlikle ödem bu. Ayrıca bugün bi arkadaşım ile görüştüm Ablası 2 ay önce ikizlere Doğum yaptığında 30 kg filan almış. Ama şuan son 5 kgsu kalmış. 2 ayda 25 kg gitmiş yani. Emzirirken tatlı krizleri geldiğinde ballı tarçınlı süt içmiş. Bol bol su tüketmiş . Diyet yapmadan beslenmesine devam etmiş. O koşturmacayla 25 kg gitmiş. O öyle konuşunca ben biraz rahatladım. Tabi salıvermek yok ama 10 bandını aşarsamda emzirme sürecinde bu kadar dikkat etsem hepsi galiba gidecek

Aminn aminn inşallahhh :) bu arada kuzum sen tartının fazla göstermesine moralini bozma. Bak geçen hafta beni birden 62 gösterdi. Sonra 61,6 sonra dün 61,3 gösterdi. Bugün de 61.00 gösterdi. Bende diyorum bu kadar az yemeğe mümkün değil 1 haftada 1 kg diye. Meğerse ödemmiş.. bence sende kuş kadar yiyiorsun kesinlikle ödem bu. Ayrıca bugün bi arkadaşım ile görüştüm Ablası 2 ay önce ikizlere Doğum yaptığında 30 kg filan almış. Ama şuan son 5 kgsu kalmış. 2 ayda 25 kg gitmiş yani. Emzirirken tatlı krizleri geldiğinde ballı tarçınlı süt içmiş. Bol bol su tüketmiş . Diyet yapmadan beslenmesine devam etmiş. O koşturmacayla 25 kg gitmiş. O öyle konuşunca ben biraz rahatladım. Tabi salıvermek yok ama 10 bandını aşarsamda emzirme sürecinde bu kadar dikkat etsem hepsi galiba gidecek
Ayy ne güzel 25 kilo gitmiş ama kadinin catlakları olmuştur herhalde aynen az yiyoruz ya ben de doğumdan sonra hizlica gider umidindeyim yağ olmaz galiba odem bakalim biraz hedefimin ustune çıķmaya başladı bi de 1 hafta da degil 1 gunde oldu aylik kontrolde 4 olmasindan korkmuyor degilim vücudum beni cok şaşırtıyor bakalım tatlım :KK200::anneadayı:

Ha bi de hakkatten emzirme surecinde bunun yarisini yapsak gider hem.ezmirme de kalori yakiyor bir de şuanki temponun daha uzerinde oluruz galiba

Back
X