• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Diytsynm günde 2 porsiyon süt ve süt ürünleri yemelisn yoksa yağ yakamzsn demişti ki o gündn sonra hep yerim ama süt biraz daha zor :)

Ya bak bunu yazdığın iyi oldu. O zaman Doğumdan sonra kilo verme sürecinde süt ve süt ürünlerine abanmaya devam edecem:KK48: bu arada süt içmekte zorlanıyorsan içine 1 çay kaşığı kakao veya nesquik ekleyebilirsin. O şekilde belki daha rahat içersin

Ay o konuda ben de şaşırdım ya. Yesem mi yemesem mi diye :) malum biliyorsun 2-3 hafta deli gibi yedim insan evladı gibi değildim:KK49: sonra ne oldu? İlk 2 hafta kilo almadım 3. Hafta hopp geldi 1,5 kg:bicak: yani fazla rahatlıkta iyi değilmiş. Şurda eğer normal Doğum gerçekleşirse kaldı 10-11 hafta dişimi sıkayım diyorum ama sık sık da nasıl olacak bilmiyorum :KK70:
Valla ben de şaştım şimdi kasmadan normal yeme duzeni ne dönsem (tabi her onume geleni yersemkilo kesin gelir)artıları var mi var belki de bekledigim gibi kilo artisi olmiycak çünkü kabızlık da buna bağlı geçti eksisi ni görmedim o tehlikeli haftalardaki gibi su icsem kilo olmuyor sanki vücud duruldu sakinleşti biraz yaklasık 1 aydır 59.5 dayım şükür :nazar: zaten son haftalarda bebek kilo aliyomus anne deģil öte yandan bunca zamandır verdigim emegi çöpe atarmiyim korkuyorum arada kaldim yine kesinlikleemin olduğum bisey var ki kararsızim belki de bu kadar kasmadan ve abartmadan devam.ederim bu hafta dr kontrolum var bebeğin durumuna gore bakarim artık

Bu arada forumda okudum da buraya da yazayım. Bebeğin son 2 ay kilo alması İçin diğer hamişler 8. Ayda günde yarım litre 9. Ayda günde 1 litre süt içip 3,5-4kg tombiş tombiş bebişler doğurmuşlar. Aklınızda bulunsun
Yogurt olmuyo muymuş ya bende yogurt çok tuketiyorum bir de şaka gibi ıspanak istiyo canim :kk77::halay:

Ya bak bunu yazdığın iyi oldu. O zaman Doğumdan sonra kilo verme sürecinde süt ve süt ürünlerine abanmaya devam edecem:KK48: bu arada süt içmekte zorlanıyorsan içine 1 çay kaşığı kakao veya nesquik ekleyebilirsin. O şekilde belki daha rahat içersin
Aslında köy sütü bulsam içerim canm dedgn gibi ama patlayan sütlerdn sonra yoğurt yapmadan önce 1 lt ayryrm ancak o :) karatay artı diytsyn öneri ve tartılma ile 3 ayda 13 kilo vermstm canım. Doğumdn sonrada yardımcı olursz burda birbrmze inşallah.

Selamlar güzel anneler
9.30 kahvalti
1 dilim kepek ekmk
1 haşlanmış yumurta
2 yemek kaşığı peynirden 1 tatlı kaşığı tereyag ile peynirli yağ ( karadenizli olanlar bilir bunu)
1 bardak çay
3 ceviz

13 ara
6 çiğ badem
1 yemek kaşığı kabak çekirdeği

15.00 ogle yemeği
150 gr soğanlı kıyma yemeği
Yoğurt ve marul havuç salatası 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile.
1 dilim ekmek

Arkadaşlar dün akşam yemegndn sonra uyuyamdm bu akşam için sadece salata yemeyi dusunyrm 3 Aydır 2 öğün yemeye alisinca beni zorluyor diyetysn bakalim akşam için ne önerecek yoksa uyuyamyrm.

Valla ben de şaştım şimdi kasmadan normal yeme duzeni ne dönsem (tabi her onume geleni yersemkilo kesin gelir)artıları var mi var belki de bekledigim gibi kilo artisi olmiycak çünkü kabızlık da buna bağlı geçti eksisi ni görmedim o tehlikeli haftalardaki gibi su icsem kilo olmuyor sanki vücud duruldu sakinleşti biraz yaklasık 1 aydır 59.5 dayım şükür :nazar: zaten son haftalarda bebek kilo aliyomus anne deģil öte yandan bunca zamandır verdigim emegi çöpe atarmiyim korkuyorum arada kaldim yine kesinlikleemin olduğum bisey var ki kararsızim belki de bu kadar kasmadan ve abartmadan devam.ederim bu hafta dr kontrolum var bebeğin durumuna gore bakarim artık

Yogurt olmuyo muymuş ya bende yogurt çok tuketiyorum bir de şaka gibi ıspanak istiyo canim :kk77::halay:

İstersen bir süre normal ye . Cuma günü tartıya göre karar verirsin . Bu arada benimde 2 gündür canım ıspanak çekiyordu. Bugün yaptım. Birazdan yiyecem. Sanırım Demir ihtiyacından kaynaklı vücut istiyor

Aslında köy sütü bulsam içerim canm dedgn gibi ama patlayan sütlerdn sonra yoğurt yapmadan önce 1 lt ayryrm ancak o :) karatay artı diytsyn öneri ve tartılma ile 3 ayda 13 kilo vermstm canım. Doğumdn sonrada yardımcı olursz burda birbrmze inşallah.

Ohhh ohhh maşallah 13 kg 3 ayda bence harikaa:sampiyon:

Aa supersin canim ayda 4 kilo civari vermissin haa iradeli insanlara bayılıyorum

İstersen bir süre normal ye . Cuma günü tartıya göre karar verirsin . Bu arada benimde 2 gündür canım ıspanak çekiyordu. Bugün yaptım. Birazdan yiyecem. Sanırım Demir ihtiyacından kaynaklı vücut istiyor
Ciddi mi onu hic dusunmemiştim kavurup uzerine sarmsakli yogurtla yiyorum ben hem cok hafif oluyor hamileyken işpanaği sevecegim hic aklima gelmezdi

Aa supersin canim ayda 4 kilo civari vermissin haa iradeli insanlara bayılıyorum
evliliğin 1. Yılında 17 kilo ben 15 kilo eşim aldı ;( zaten yapiliydm derken nefes alamz duruma gelmstim canım bebek dusunnce haftada 3 gün spor hocası ile calstm 1 saat sağlıklı beslenme ile derken böyle oldu. Bence bir amaci olunca insann başarıyor ;)

Kahvaltı :
Kaşarlı omlet
Domates , salatalık,ayran
2 dilim çavdar ekmeği

Ara1:
1 muz
1 büyük bardak süt

Ara2:
1 kase mercimek çorbası
2 dilim çavdar ekmeği

Akşam:
Kıymalı ıspanak
1 kase yoğurt

(Gece uyumadan 1 büyük bardak süt daha içerim)

1 saat yürüyüş yapıldı.

Kahvaltı :
Kaşarlı omlet
2 dilim çavdar ekmeği

Ara1:
1 muz
1 büyük bardak süt

Ara2:
1 kase mercimek çorbası
2 dilim çavdar ekmeği

Akşam:
Kıymalı ıspanak
1 kase yoğurt

1 saat yürüyüş yapıldı.
Canım menun çok güzel domates bu mevsmn degl dmi onun yerine başka bişey ne olablr?

Kahvaltı :
Kaşarlı omlet
2 dilim çavdar ekmeği

Ara1:
1 muz
1 büyük bardak süt

Ara2:
1 kase mercimek çorbası
2 dilim çavdar ekmeği

Akşam:
Kıymalı ıspanak
1 kase yoğurt

1 saat yürüyüş yapıldı.
Cok güzel bir.menu ama çok az canım 30. Haftaya girdin galiba bebek büyüdü 200 kalori falan arttır bence senin o 1 buçuk kilo alma sebebin fazla yemedir yarın bi tartıl bakalım eminim 1 bucuk kilon un yarisi erimistir bir de 1 saat yurudum diyosun ama.yine de sen bilirsin

Cok güzel bir.menu ama çok az canım 30. Haftaya girdin galiba bebek büyüdü 200 kalori falan arttır bence senin o 1 buçuk kilo alma sebebin fazla yemedir yarın bi tartıl bakalım eminim 1 bucuk kilon un yarisi erimistir bir de 1 saat yurudum diyosun ama.yine de sen bilirsin

Olur canım artırırım fazladan 1 meyve daha yerim yanına da 1 kase yoğurt tüketirim.Şimdi tartılmaya çekiniyorum. Korkuyorum . Cumaya ne kaldı sanki :KK48:

Aaa ciddi misin :) doktorlar yeme diyor civa yuksekmis diyorlar. Ama demekki arada yemekten birsey olmaz :) cok saol canim

Git ye tabiki canın çekiyorsa.biz burda fazlasıyla abartıyoruz zaten.millet neler neler yiyor?kimse takmıyor,çocukları sağlıksız mı doğuyor?hayır!eee çok da kasma,tadını çıkar.
Haklısın cnm valla. Bugune kismet olmadi ama bu hafta yemeyi planliyorum. Surekli onu yeme bunu yeme.birde safra kesemde tas var yumurtali, kizartma, yagli et falan zaten yiyemiyorum, birde gebelikten dolayi kastimmi iyice yiyecek birsey bulamiyorum

Back
X