önceleri hiç basmıyordu şimdi poposu arkada onu taşıyamıyo ama az az basıyor 2 günden beri yürüteci hareket ettirebiliyor benim derdim hemen yüürmesi değil zaten adam hiç yürüyemez tedavisi yok beyindeki hücreler bozulmuş bozulan hücre düzelmez eriyor dedi ilk girdiğimizde 9,5 aylık bir bebeğe göre ve 1800 gr doğan bir bebeğe göre çok gelişmiş çok iyi bakmışsın dedi 1,5 yaş çocuğun gelişimi boyu ortalama her ikisinin de 1,85 dedi daha önceki kontrolde yaşıtlarına göre 4cm kısalardı ne yaptın diye bile sordu sonrad abunları söylediayşecim düzeldi demiştin,basıyor falan öyle hatırlıyorum.
hayatımın en kötü günü bugün ölmek istedim doktoru dinlerken anne olunca ölünmüyormuş gribi salgınmış buhar makinası dedi sonra ayklarının basmadığını farketti hemen ultrason dedi ben de önceki ultrason ve mr sonuçlarını verdim mr sonucunda beyninin belli bir yerinden sinyal alınamadığını yürüyemeyebileceğini,tedavisinin olmadığını hücrelerinin eridiğini söyleditekrar mr istedi öksürdüğünden 2 hafta sonra çekilecek beynim allak bullak böyle bir durumla karşılaşan var mı arkadaşlarerken doğumdan olmuş 33 haftalık doğmuşlardı ne yapıcam bilmiyorum nasıl bir çaresizlik bu allahım benim sınavım böyle miydi o benim canım oğlum baktıkça eriyorum kelimeler kifayetsiz
hayatımın en kötü günü bugün ölmek istedim doktoru dinlerken anne olunca ölünmüyormuş gribi salgınmış buhar makinası dedi sonra ayklarının basmadığını farketti hemen ultrason dedi ben de önceki ultrason ve mr sonuçlarını verdim mr sonucunda beyninin belli bir yerinden sinyal alınamadığını yürüyemeyebileceğini,tedavisinin olmadığını hücrelerinin eridiğini söyleditekrar mr istedi öksürdüğünden 2 hafta sonra çekilecek beynim allak bullak böyle bir durumla karşılaşan var mı arkadaşlarerken doğumdan olmuş 33 haftalık doğmuşlardı ne yapıcam bilmiyorum nasıl bir çaresizlik bu allahım benim sınavım böyle miydi o benim canım oğlum baktıkça eriyorum kelimeler kifayetsiz
bilmiyorum canım 2 hafta sonra tekrar çekilecek ama mr sonucunu nette araştırıyorum pamukkale üniversitesine nörolojiye sevk etti ordaki doktorlardan biriyle görüştüm fizik tedavi diyor bilmiyorum kafam çok karıştı doktorun cümleleri beynimde yankılanıyor başımı kontrol edemiyorum şu anda sallanıp duruyo titremem geçmiyo
hepinize çok teşekkür ederim destekleriniz için çok seviyorum hepinizicanım inşallah rabbim korktuğumuza uğratmaz ve inşallah bir sonraki mr ı temiz çıkar oğluşun.. yavrumun tembelliğindendir belki dr kötü bir yakıştırmayla kalır belki, hem basmaya başladı demiştin.. dualarım seninle canım nolur niyetini bozma kötü düşünme Allah yardımcın olsun..
33 hafta erken bir hafta değil bizler için ve birçoğumuz o haftalarda ve öncesinde yaptık.. bizim bir tanıdığımızın çocuğu 26 haftalık doğdu mesela o yürümüyor şimdi ama 1-2 ay içinde hemen belli olmuştu serebral palsili olduğu bebek kendini çok kasıyor elleri parmakları bile hareket ettiremiyordu ve tedavi sonucunda şuan dr istese yürür ben gerekeni yaptım ama çocuğunuz psikolojik olarak hazır değil diyor.. yani bak ilk aylarda hemen belli olmuş ve bariz belli yavrunun zaten tüm hareketleri kısıtlı Allah onlarında yardımcısı olsun ve kimseyi çocuğuyla sınamasın ya rabbim ..
evet canım bugün söyledi doktorAyşecim cerabral palsi teşhisi mi kondu size ve ne zaman..belirtileri var mı mesela.bugün mü dendi? o öyle bir anda iki testle konulacak bir hastalık değil ve doğuştan anlaşılır genelde.
artvinlicim neden kızdı blender ve yürüteçe.. hadi yürüteci anlarımda blender neden sakıncalı olur çözemedim..:26::26:
şu an için kol ve bacaklarını kullanabiliyor canım inşallah dediğin gibi olur oğlum gel gel yapıyor ellerini ayaklarını döndürüyor müzik çaldığında , dil gelişiminde baba aba mama dede uyurken eee eee ninnisini söylüyor araştırdığım kadarıyla bu hastalıkta çocuk tepki vermezmişcanım bu belirti tek başına anlamlı kabul edilmez.cerabral plasi çok farklı boyutları olan bir hastalık.ama çocuk genellikle bir tarafını kullanamaz.örneğin sağ kol ve bacak gibi..ama ordaki acıyı hisseder.kasılmalar ysaşar,elleri genelde açık değildir.
canım aynı prıblemleri ben emremde yaşadım basmıyordu uzattıgımız nesneleri almıyordu ani çıglıkları vardı bide başını uzun süre tutamadı biz masaj yaparak tutmasını sagladık dr hemen emar dedi küvezde kaldı 8 gün o yüzden endişelendi kanama olabilir beyinde dedi.evet canım bugün söyledi doktor
ellerini güzel kullanabiliyor görünümünde anormallik yok kas gerginliği yok yalnızca ayakları basmıyor daha önce de başını tutamadı 4,5 aylıkken tuttu hep 2 ay geriden geliyor gelişimi bunlar benim netten baktıklarım doktor yalnızca ayakları basıyor mu diye ayağa kaldırıp tuttu ve mr sonucuna baktı ve bu teşhisi koydu tatlım sen de özel çocuklarla ilgileniyosun dimi bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim
canım bende çok fazla ilgilendim bizde de aynı gelişmeler oldu allahım inşallah ya tembeldircanım aynı prıblemleri ben emremde yaşadım basmıyordu uzattıgımız nesneleri almıyordu ani çıglıkları vardı bide başını uzun süre tutamadı biz masaj yaparak tutmasını sagladık dr hemen emar dedi küvezde kaldı 8 gün o yüzden endişelendi kanama olabilir beyinde dedi.
hemen emar çektirdik şükür bişey çıkmadı .ama inan zaman geçtikçe düzelmeler oldu onunla daha çok ilgilenmeye başladık egeyi bir kenara bıraktık bide ege aşırı haraketli yerinde durmayan cin gibi bir çocuk hatta şuan sıralıyor diyebilirim tabi emre daha çok batıyordu gözümüze .ama inan o ilgiyle düzeliyorlar şuan odanın bir ucunda öbür ucuna kadar fıldır fıldır dönüyor .aklına gelebilecek herşeyi yapıyor .ama dahale ayakta durmayı sevmiyor 3 dk duruyor poposunu geriye çıkarıyor.bunun sebebide biraz kiloları canım benimde emrem kilolu 10 kilo doğal olarak hareketleri daha yavaş valla ben alırken kucagıma zorlanıyorum o yazık nasıl taşısın o kiloyu seninkide kesin öyle benimki gibi için rahat olsun
sorunu olan çocuk hiç basmaz canım seninki basıyormuş tembel hayatım bunlar bak hiç birşey çıkmıyacak bide uyuttular demi ufaklıgı canım.
Fatoşcum belendra kızma sebebi.
Eğer herşeyi blendrdan geçirip yedirirsem hiç katı şeyler yiyemezmiş.Benim öyle hastalarım varki diyor çocuk 10 yaşında halen blendrdan geçirip yemek yiyebiliyor dedi.
FİRDOS yağızda tam desteksiz oturamıyor.Oturtuyorum en fazla 5 dk.oturabiliyor.Ama arkasında ben olursam önündede oyuncaklar olursa benden destek almadan 15 dk.kadar oynaya biliyor.
Yerde yatarken ellerinden tutuyorum ayağa kalkabiliyor.Ama şimdi yanlışmı diye düşündüm yani.:44:
aailcin canım sakın yersiz telaş yapma,üzüldüğünle kendine işkence yaptığınla kalırsın lütfen.
Bak MR çakildiğinde herşeyin yolunda olduğunu hiç sorun olmadığını anlayacak dr.
Yavrunuda çok öp benim yerime..
Kızlar bizde bugün yağızın kan tahlillerini yaptırdık.Düzen labaratuvarında yaptırdık aman allahım çok pahalıymış bu tahliller ya 254 tl.verdik.
Birde damarını çok zor buldular nasıl ağladı yıktı oratlığı resmen kuzum.
Eve geldim üstünü değiştirirken baktım kolu nokta nokta kan toplamış çok panik oldum birden kızlar ya.
Eşim hemen dr.aradı eğer kanı zor aldılarsa sıktılarsa kolunu ondan olmuştur dedi.
Yavrum ya canı nasıl yandı ondan ağladı demek okadar.
oooooffffff anne olmak çok zor çok.
hepinize çok teşekkür ederim destekleriniz için çok seviyorum hepinizi
canım bize de aynı teşhis konuldu sizin o tanıdığınızın yavrusu şimdi ne kadarlık bir de şimdi demi ellerini hareket ettiremiyor başlarda mı edemiyordu birde ayaklarını hareket ettirebiliyormuydu başınızı ağrıtıyorum ama
günaydın arabcım:)..Ayşe aklına böyle şeyler getirme lütfen,bence öyle bir durumu yok.spatizim anlaşılabilen birşey,9.ayda belli olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?