Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

İyi geceler

Bugün oğluşu dr.götürdük kontrol için.Çok şükür herşey yolunda.

Boyumuz 68 cm.Kilomuz 8.200 olmuş

Firdos bizde 1,5 ayda 650 gr.almışız.

Bazı kan testleri istedi sonuca göre kan dmalasınnı bırakırız dedi.Ek gıdalarıda sonuca göre düzenleriz dedi.

Artık tavuk et kıyma başlayalım ama yağsız olsun dedi.Tavuğun göğüs kısmını kullan dedi.

Birde yürütece ve blendır kullanmama çok kızdı.(senin akıl hocan kim annesi diyor) K.K diyecektim azkala

Fatoşcum çok üzüldüm yazdıklarına ya.Valla ne eşine hele hele annene babana inanamıyorum.
Senin yerinde olsam hiç gitmem anneme özlesin azcık o ısrar etsin gel kızım özledim sizi diye.

YAVRUKİRPİ çok geçmiş olsun canım.

a.ilcin sizede çok geçmiş olsun.

CANAN nereye gidiyorsun kuzum.......Valiz hazırlamaktan bahsetmişsin.
Eşine sinirlenince alıp başını gitmekse anladığım.
İnsan bunalınca ne yapacağını nasıl düşüneceğini bilemiyor.
Hem valizini alsan gitsen iki çocukla kim sahip çıkacak sana..
Sabır arkadaşım sabır.......Bazen çok zor oluyor biliyorum ama sadece sabırrrrr.

DIRIM senin yazdıklarını okuyunca ne diyeceğimi bilemedim kuzum ya.
Baban nasıl olurda sen eyvallahta çocuklar ...........
hangi mantıkla........
Kusuruma bakmayın ve beni neolur yanlış anlamayın kızlar ya.,
Bana böyle şeyler tuhaf geliyor aklım almıyor inanın.
Ne yorum yazacağımıda bilemiyorum........

Ben çok sıkıntılar yaşadım biliyorsunuız...Bu dönemde yanımda eşim ve ailem vardı.
En büyük destekçim annemdi.Kendi işini gücünü yapmaz benimle ilgilenirdi hep.
Şimdide en ufak işim olsun.
Getir yada geleyim der hemen.Ondan önce babam zaten biz bakarız der.
Mesela cananın doğum günüde eşim illa yağızıda götür annem sıkıntı yaşamasın durmaz üzer kadını diyor.Annemde kalabalığa götürme orada durmaz seni yorar gittiğinden birşey anlamazsın diyor.
Arada kaldım yani.İki çocuk olsaydı işler nasıl olurdu bilemiycem.Ama eminim annem bana yerleşirdi yada ben ona.Bugün babama diyorki.Dimi a... kızım burda olsaydı hiç yorulmazdı yağızı ben alırdım uyurdu,işelrini yapardı...Gerçekten yakın olduğumuz zamanlarda aynen böyleydi.....
Neyse çok yazdım galiba...
Öperim hepinizi........

artvinlicim neden kızdı blender ve yürüteçe.. hadi yürüteci anlarımda blender neden sakıncalı olur çözemedim..:26::26:

fatmacığm yürütece yorum yapamam kullanan var kullanmayan var...ben kullanmadım

ama yağız artık kocaman blendr kullanma katı gıdada sorun yaşarsın9 aylııkken pilav makarna yerdik

diğer konuya gelince bir elin nesi var iki elin sesi var derler

aynı bu durum cnm benimde annem hamileliğimde işten çıkttı maddi durumları çok kötüyken kendi yatak odasını bize verdi..kustum temizledi..vs. bu konuda hakkını yiyemem 40 günn tam 40 gün hastanede sandalye başında beni bekledi...yoğunbakımda kaldığım gece o cerrahpaşa kapısında kaldı..yere battanıye atıp bir hastanın odasında yerde taşta yattı...

ama iki çocukla hiçbireye sığamıyorsun..bunu yaşayan bilir...tek çocuk olsaydı eminim annem benden çok bakardı bu kadar sabırsız tahammülsüz olmazdı...dengezi konuşmalar yaşanmazdı....

kızma ama yaşamak gerekiyor...herkes için geçerli bu ......benim kuzularım tek tekken mesela hiç yaramaz değil...öylece köşede oturuyolar....

gerçekten iki çocuk çok farklııı.....bakma bize o anki sinirimizi döküyoruz..haksızlar diyoruz...ama zorr biz bile sinir krizine giriyoruzki onlar bizden katt katt büyükkk yaşanmışlıkları fazlaa

geçmiş olsun canım salgın var deniyor galiba doğru baksana hasta kuzular

artvinli maşallah yağıza annesi biz kan verirken çok zor oldu çok ağladı kuzular bazen dr lar annelerin sorularını iki kez cevaplamamak için tüm sonuçlar çıkınca konuşuruz diyor belkide o yüzden ek gıdaları o zaman düzenleriz dedi cnm.. bizim dr da çatalla ez blendır yapma diyor ama yutamıyorsada alışana kadar önce ezip deneyip yemezsa blendırdan geçirip vereceğim yoksa kusup az bi yedikleri yemektende soğumasın benim cadılar bende tavuk göğsü veriyorum ama haftada kaç gün tavuk ve et verilmeli onu sormayı unutmuşum size söyledimi cnm..

fatoş cnm bişey soracağım hipp mama sizde gaz yapıyormuy du?

Artvinli canım Maaşallah Yağıza..demekki artık en fazla 600 gr.alacaklar.bizim doktorda yürüteçe kızdı,hem yürümesini geciktirir hem de parmak uçlarına basarak yürürler dedi ama sonrada ikiz bakmak çok zor sende haklısın kısa süreli koyabilirsin dedi.blendra gelince ben sadece çorbalarını o şekilde eziyorum ama pütür kalıyor hep.çok ezmiyorum.bizimkiler pütürlü yiyor.sadece sabah kahvaltılarında zorluk çıkarıyorlar.tabii her çocuk farklı bunu unutmayalım.

kızlar bizimkiler artık desteksiz oturabiliyor ama uzun süreli değil.gerçi Deniz hala pek oturamıyor.en fazla 2 dk.ama kanepenin kenarından tutup ayakta durabiliyorlar baya.bıraksam öyle kalacaklar.adım falan atmaya çalışıyorlar.oturmadan yürümesin bunlar

hasta olan anne ve bebeklere de geçmiş olsun

yapmıyordu canım..

gazmı yaptı yoksa sizde..

yapmıyordu canım..

gazmı yaptı yoksa sizde..

berenin 3-4 gndür gazı var sebebini anlamadım hastalıktan birşey yemediği için değişik bişey yedi diyemedim mamayı değiştirdik gece içirebilirsem onu içiyo ya mama yada üşütmekten sanırım..

sağol cnm cevap verdiğin için

oturmalarına sevindim

canım bir mamadan başka mamaya geçişe bebekler 3 günde alışıyorlarmış. belki ondandır. inşallah düzelir.

gözünüz aydın canım. bende sabırsızlıkla bekliyorum o günleri :)

daha öyle tam oturamoyırlar kızlar ya,kısa süreli işte.arab berencim:) seninkiler ne zaman oturmuştu ya da şimdi nasıllar?mesela artık normal oturabiliyorlar mı?

daha öyle tam oturamoyırlar kızlar ya,kısa süreli işte.arab berencim:) seninkiler ne zaman oturmuştu ya da şimdi nasıllar?mesela artık normal oturabiliyorlar mı?

canım geçen ay çok kısa süreli oturuyorlardı sonra devriliyorlardı mesele ama şimdi baya oturup oyuncakla oynular rahatca vede düşecek gibi olurlarsa dende sağlayıp kendilerini topluyorlar ve kendini kadırıp oturuyorlar elinin ucundan tutuyom tabi accucuk :)) ama ben çekmiyorum kolu falan çıkar diye

anladım canım,sormak istediğim buydu tam olarak zaten.darısı başımıza.

merak ediyorum aslında nickini niye değiştirdin?birşey mi oldu.

anladım canım,sormak istediğim buydu tam olarak zaten.darısı başımıza.

merak ediyorum aslında nickini niye değiştirdin?birşey mi oldu.

mrk etme darısı çok yakında başınıza :) hergün yeni bişey yapıyorlar benimkiler tek değişmeyen yönü yemek yememeleri

ben çok eski üye değilim biliyorsunuz ve öyle pat diye kızlarımın ismiyle aldım sonra eski iş yerinden bir arkadaşım aradı kk da gördüm seni okuyorum falan deyince yanlış bir nick aldığımı anladım hemde plaka gibi almışım anacım sonuda 06 neysem o arkidişim okumaya devam ediyordur aynı topikte yazdığım için buradanda el sallayalım ama başkalarınada bu şekilde deşifre olmak istemem nede olsa popüler bir site o yüzden yarış atı gibi isim buldum kendime hahaha

hayatımın en kötü günü bugün ölmek istedim doktoru dinlerken anne olunca ölünmüyormuş gribi salgınmış buhar makinası dedi sonra ayklarının basmadığını farketti hemen ultrason dedi ben de önceki ultrason ve mr sonuçlarını verdim mr sonucunda beyninin belli bir yerinden sinyal alınamadığını yürüyemeyebileceğini,tedavisinin olmadığını hücrelerinin eridiğini söyleditekrar mr istedi öksürdüğünden 2 hafta sonra çekilecek beynim allak bullak böyle bir durumla karşılaşan var mı arkadaşlarerken doğumdan olmuş 33 haftalık doğmuşlardı ne yapıcam bilmiyorum nasıl bir çaresizlik bu allahım benim sınavım böyle miydi o benim canım oğlum baktıkça eriyorum kelimeler kifayetsiz

Ayşe tutuldum kaldım,ne diyeceğimi şaşırdım..çok üzgünüm şu anda,seni tahmin bile edemiyorum.önceki mr sonucunuzu doktorunuz yorumlamıştı değil mi?o ayrıntıyı nasıl görememiş!ya da bu doktor yanlış görmüştür belki,olamaz mı?tekrar çektirseniz.33 haftalık benimde bebeklerim,aynıyız seninle.ama erken prematüre değiller ki bu derece hasar kalsın.belki yanlıştır ya.

bilmiyorum canım 2 hafta sonra tekrar çekilecek ama mr sonucunu nette araştırıyorum pamukkale üniversitesine nörolojiye sevk etti ordaki doktorlardan biriyle görüştüm fizik tedavi diyor bilmiyorum kafam çok karıştı doktorun cümleleri beynimde yankılanıyor başımı kontrol edemiyorum şu anda sallanıp duruyo titremem geçmiyo

allah seni nasıl biliyosa öle yapsın yarış atı haa kopardın beni vallaa

yoktur öle biş ya bu kadar önemli bi ayrıntıyı atlamazdı doktor eğer böle bişeyi atladıysada doktor değildir..
çok üzüldüm ama çokk erken doğmamışlar bence kilodan diyorum ben yine bişeyciği yoktur kuzunun inş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…