Yeni ilişkiye başladığın kişiye ne kadar dürüst olmalıyız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kaderinz692

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2022
14
4
1
27
Merhaba ben bir kaç yıl önce açıldım bunu sevgilim bilmiyor hiç konuşmadık. Sizce bu değişikliği ona söylemeli miyim yoksa gereksiz bir bilgi mi ? Düşüncelerime saygı duyacağına eminim ama neden söylemedin falan derse güven problemi oluşcak, fikri olan var mı :)

Yani tamamen sizi ilgilendiren bir durum. Sonuçta ondan önceki hayatınız. Ama yarın öbür gün bir fotoğraf,bir söz,bir anı konuşurken sırası gelir ağzınızdan yada bir başkasından duyar,bana neden söylemedin olur sonra da başka neler bilmiyorum der bla bla bla :) önemli olduğundan değil ama bu erkekler dengesiz böyle şeyler de taşın körü gibi ansızın ortaya çıkar sinir olurum

Hayatiniza biri girdi diye, o kişiden önce yaşadiginiz hayatinizin her ayrintisini nokta nokta belirtmek zorunda değilsiniz istemiyorsaniz, guven sorunu yasayacaksa da saçma.
Örtuyle güven sorununu nasil birbirine bağladiniz onu da hic anlamadim. Hani adami ve ilerideki ilişkinizi etkileyecek bir şey olsa belirtilir de bu ne alaka yani?

Açılmak kapanmak gibi tabirleri kullanmasak mi artik? Sorunun dürüstlükle ilgisi yok, kimseyi ilgilendirmez bu mesele. Sizi boyle tanımış, sevmiş.

Aslında meselenin yani örtünün güvenle alakası olduğundan değil de senin hakkında niye herşeyi bilmiyorum triplerine girer bu erkekler… başka neyi saklıyorsun falan sanki bize herşeylerini anlatırlar gibi
Bak yine sinirlendim

Hiç kapanmadıgınızı söyleyip yalan söylemediğiniz sürece niye güven problem olsun ki?
Sonuçta ondan önceki hayatınız, konusu açılır yeri gelir öylesine söylenir söylenirse. Onu ilgilendirdiği için değil.

Eşimle evlilik düşüncesinin kafamda netleşmesinin en büyük göstergelerinden biri onunla her şeyi açık açık konuşabilme rahatlığımdı. Diğer ilişkilerimde kendimi kasardım sanki ama eşimin yanında ilk günden beri çok doğal çok kendim gibi oldum hatta kendimi de çok sevdim o süreçte 14 yıldır hayatımda. Bir şey saklama veya yalan söyleme ihtiyacı duymadım. Aklıma gelen önemli önemsiz her konuyu söyledim hala söylerim hatta kafasını şişiririm sevgiliyken gece birbirimize iyi geceler deyip telefonu kapattıktan sonra uykum kaçsa kalkıp tv izlesem ertesi gün bunu bile söylerdim. O yüzden sorunuz bana tuhaf geldi evet kendi hayatınız o başka ama ben sizin yerinizde olsam mutlaka söylerdim. Bunu hesap verme ya da bildirme biçiminde değil hayatınızda bakış açınızdaki dönüm noktalarından biri olarak paylaşmanız bana daha doğru geliyor. Samimi geliyor. Nasıl yakın bir arkadaşa bu anlatılabilirse sevgiliye haydi haydi anlatılır. Ama çekinceniz size olan bakışının farklılaşma olasılığı ise özellikle söyleyin çünkü bunu yargılayacak birinin sevgililiği sorgulanmalı bence

Çok sorun edilecek bir durum göremedim ben. Bu sizin şahsi kararınız isterseniz şuan onunla sevgiliyken bile yaşanabilir bu durum. Herkesin kendi hayatı sonuçta. İçinize sinmiyorsa sohbet arasında söyleyebilirsiniz.

Adama her anınızı anlatıyor musunuz ki? Her şeyi bilmek zorunda değil bence.

Siz bilirsiniz rahat edemezseniz soyleyin ama şu erkeklerden şu kadar korkmayin ya.
Ne kadar çok aman yanlis anlamasin, aman guven kirilmasin vs derseniz o ladar ustunuze gelme hakkini onlara veriyorsunuz.
Başka neyi sakliyorsun vs diye sıkıştırilsam adama sen kimsin be çekerim eger sinir anima denk geldiyse, degilse aynisinin daha kibarini soylerdim. begenmiyorsa yol orda ister gider ister oturur. Evli barkli 3 cocuklu değilsiniz ya alti ustu sevgili yeni tanismisiniz yüz vermeyin şu kadar

Ay gerçekten bu yazdıklarınızı uyguluyor musunuz bazen öyle anlar yaşanır öyle mutlusunuzdur ki herşey birden alt üst olur korkusu yaşarsınız anın büyüsü bozulmasın diye ince elersiniz. Bunun korkuyla veya yüz vermekle alakası olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki arkadaş eski sevgilimden bahsedeyim mi dememiş,kendiyle ilgili bir detaydan bahsediyor. Valla o işler sen kimsinle yürümüyor 7 yıl sevgiliydik 8. Senemizi evliyken kutladık çok şükür ve kendimizle ilgili herşeyi biliriz ve bunlar da hesap vererek öğrenilmedi. Birbirimizi tanırken oldu 8 seneye rağmen hala daha tanıyoruz. Hergün birşeyini öğreniyorum vs. Arkadaşın derdi korku değil tamamen dürüstlükle kartların açık oynanması ile alakalı diye algıladım ben.

Konu açılır söylersin ama durduk yere neden anlatasin ki?
Bir gün sohbet konusunu oralara getirmeye calis, ne bileyim hazır gündem başörtüsü referandumu. Aç bir şekilde konu, fikirleri tartışırken araya kat
Ben asla bir şey gizlemeyi sevmem, en alakasız şeyleri bile lafı geldiyse paylaşırım. Ama konusu acilmadiysa da durum raporu verir gibi kimseye hesap veremem.
Benim sevgilim bir iç organı eksik doğmuş mesela. Birlikteliğimizin 7. Ayında ona askerlik durumunu sordum, o da bana bu sebeple askeden muaf olduğunu soyledi, öğrendim. Eğer bu soruyu sormasaydim ve konusu açılmasaydi yarın bir gün öğrenince "neden benden gizledin" demezdim asla. Çünkü konusu açılmamış,neden söylesin ki
Bence bir şeyi gizlemek konusu açıldığı halde - söyleyebileceği halde söylememektir.
Mesela adam size 'tesetture girmeyi düşünür müsün?' diye konu açtığı halde soylemediyseniz evet bu gizlemek. Ya da açıp eski facebooku birbirinize eski fotoları gösterecekken kapalı fotolarinizi sakladiysaniz,bir bahane bulduysaniz bu da gizlemektir. Ama durduk yere söylememek gizlemek degildir

15 yaşlarinda flortlerim olmaya başlamişti, evlenene kadar 10-13 kadar sevgilim olmustur tam hatirlamiyorum. Gayette sen kimsin çektiktelerim oldu iyi ki yapmişim.
Bence konu sahibinin kafaya taktigi sey oldukça basit ve özel bir bilgi degil, tabi ki soyleyebilir ama bu ilişkinin akişinda kendiliginde ogrenilebilecek bir şey. 8 yillik evliyim eşim de bilmesi gereken her şeyi ogrendi, ben de ogrendim tabi ki birbirimizi taniyoruz.

Hakkinizda bir şey soylemeyin, eşiniz sevgiliniz sizi tanimasin demiyorum ama akişta konusulacak ogrenilecek basit şeyleri kafaya takip ya bana şunu derse, ya guveni kirilirsa, ya başka neler sakliyorsun diye hesap sorulmasindan korkarak anlatma plani yapmak (bu korkmak oluyor) başka bir durum. Soylemek istedigi vakit soyler akista olacak basit seyler bunlar.

10-13 sevgiliye zaten sen kimsin çekilir tek biri olsa çekilmez. Benim ilk ve tek oldu çok şükür evliyim Çekemedim o yüzden sizi tebrik ederim şaka bir yana nice yıllarınız olsun konu sahibine de kolay gelsin

Ben de başka bir beraberliğiniz oldu sandım. Yeri gelirse söylersiniz, karşınızdakini bu kadar büyütmeye gerek yok.

Gidip de , sana itiraf etmem gereken bir şey var ! şeklinde büyüterek söylemeyin.

Laf açılır konu öyle bir yere gelir; bir dönem bende başörtüluydum biliyor musun. Devamını getirmeyi beceremedim nasip dersiniz. .

Normal tonda. Normal şekilde . .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…