• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni iş. İlk maaş. İş yerindekilere tatlı.

200-300 kişi deyince kocam geldi aklına nankörlük göreceği kim varsa ona iyilik yapar.siz servisinize ısmarlayın yeter.

Merhabalar. Ben bi kamu kurumunda calisiyorum. Yeni atandim. Ilk maasimla birseyler almam yapmam gerekiyor mu burda calisanlara. 200-300 kisi vardir burda. Yani benim calistigim binada. Bundan baska iki bina daha var. Onlarda kas kisi calisiyor bilmiyorum.
Ilk basladigim gun calistigim birimden degil de personel subeden birisi ilk maas alininca tatli dagitilir bizim burda demisti. Ben bu kadar insana neyi nasil dagitacagim. Bilgisi olan beni aydinlatabilir mi. Dert oldu resmen.

Onca kişiye nasıl tatlı dağılır. sadece kendi katınıza yada biriminize dağıtın. Eski işyerimde kendi katımıza dağıttırmıştık biz. kat görevlisine rica edilirdi onlar oda oda gezdirip dağıtırdı. Yok illa herkese dağıtıcam derseniz, 1 tepsi tulumba tatlısı döktürün, yemekhanede menüye ek koysunlar.

Oyle bir sey yok tatliyi seven biri demis heralde hic kendinizi mecbur hissetmeyin hicbir kamu kurulusunda boyle bir sey gormedim. Kaldi ki alacaksaniz da ayni odada kac kisiyseniz oglen masanin ustune koyarsiniz yemekten sonra gelenler yanina da kurdan koyun birer ikise yerler oldu bitti :)

Tanımadığım insanlara hiçbir şey de dağıtmam. Fakir muhtaç birine sadaka veririm. O tatlı parasıyla bir evin aylık mutfak masrafı çıkar.
Hiç de dağıtmayın, ben fakire fukaraya sadaka vermeyi daha uygun gördüm dersiniz.

Ben 12 kişilik bir yerde çalışıyorum tatlı almıştım.Ama 200 kişilik yere hiçbir şey alınmaz milletvekili falan değilseniz eğer duymazdan gelin bence boşverin.

Ben 1 tepsi baklava sipariş ettim önce kendi birimim ve şubem sonra bizim koridor derken kim yedi kim etti bilmem kat görevlisi gezdirdi

Tek tek herkes yiyecek diye bişey yok siz tatlıyı alırsınız yiyene afiyet olsun sadece odanıza alsanız da olur

İlk maaşla aile yemeğe götürülür
İş arkadaşı kısmını duymadım da yapmadım da
Ama araba aldığımda ve ev aldığımda tatlı getirmiştim. Bizim de işyeri 20 kişilik (bizim bizim sadece). Onu da kat görevlisine vermiştim. Dağıtırken söylemişti “gelenkutusu hanım ev almış” vs diye.

Çalıstigin birimde işleri sana öğreten, her gün gördüğün kişilere dağitsan yeter. Baklava sart degil 1-2 kutu cikolata da alsan olur.Etrafindaki kisilere dagitirsin, kalanlari da sizin odaya gelen giden olursa onlara ikram edersin. Zorunlu değil tabiki ama böyle şeyler is arkadaşlarinla aranızı ısıtır.

Adettendir falan ama o para ile tok yerine aç doyurmayi tercih ederim ben. Çok baski yaparlarsa bayram sekerlerinden, ece falan, alin yemekhanede catallarin yanina koyun herkes alsin bi tane

:KK50:Herkese değil çalıştığınız birimdekilere dağıtabilirsiniz. Ben öyle yapmıştım. Kamuda oluyor sanırım daha çok. Ben 1 tepsi baklava 1 tepsi de börek dağıttım. :KK53: Ama biz her yeni başlayanınkini yiyoruz. Gelenek olmuş artık, hep beraber güle oynay yiyoruz çok da keyifli oluyor. 200 kişi olmaz tabi ki dediğim gibi sadece kendi biriminize yapın.

Son düzenleme:
Al lokum veya seker tatli mi tatli. Yemekhane vardir koy yemekhaneye yemege gelen alsin. Ya da kendi katina dagit odaci falan yok mu bu isin ii adabi vardir normalde de yapiliyorsa. Orada sanimi oldugun biri varsa ona soraan daha ii olur her yerin farkli

İşe girdiğim zaman da asletim tasdik olunca da dağıttım bizim bina da 300 kişi vardr brn sadece kendi birimimdeki 20 25 kişiye dağıttım siz de öyle yapın

Biri sizle dalga geçmiş. Rahat olun, 300 kişi sizin maaşınızın gününü bekleyip sizden tatlı beklemiyor.
Böyle şeyler içten gelir. İster yaparsın, ister yapmazsın. Yaparsan da istediğin gibi yaparsın. Kuralı, yasası yok bunun.

Back
X