Yeni is yerim nolur yardim

• Konu Sahibi Konu Sahibi univ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Nasıl tepki vermem gerek öyle taleplerde bulunduğunda? Farkettiğim şey iş arkadaşım ne kadar saygı çerçevesinde tepki gösterdiyse ona hep gıcık oldu.

Böyle bir adamı asla dizginleyemezsiniz.
Egosu tavan yapmış bütün olayı bu.
Yaptığı şey de düpedüz mobbing.
Ya psikolojinizin bozulmasını göze alıp buna devam edeceksiniz ya da ayrılacaksınız.

Eşim de şu an kurumsal bir şirkette, iyi bir konumda olmasının rağmen mobbingin daniskasını yaşıyor. Sağlığı bozulma aşamasına gelmişti ki toparladık. Şikayet etsek, holdingler şikayet eden kişiye kötü gözle bakıyor. Mahkemeye versek, yine bir sonuç çıkmayacak. Psikolojik destekle işe devam ediyor ve çok işe yarıyor. İş bakıyor bir yandan da. Yani bu durumlarda yapılacak en güzel şey oradan ayrılmak bana göre.

Nasıl tepki vermem gerek öyle taleplerde bulunduğunda? Farkettiğim şey iş arkadaşım ne kadar saygı çerçevesinde tepki gösterdiyse ona hep gıcık oldu.
Oğlumu alin dediginde ben 8 6 calisma saatleri icerisinde zamanimi burada harcayan bir personelim. Isim bittiginde benimde kendime gore bir hayatim var bakmakla yükümlü oldugum kisiler var kendime bile zaman ayiracak vaktim yok diyebilirsiniz. Ne kadar küçük bir şirket ki bu adam calisanlariyla bu denli muhattap olabiliyor.

Adamın büsürü işyerleri var nedense bizim başımızdan ayrılmıyor. Kene gibi. Bütün gün öküz gibi bağıra bağıra telefonda konuşuyor yanımızda. Rahatsız olduğumuzu dile getirdiğimiz halde devam ediyor.

Bazi insanlar kompleksli olabiliyor. Bende özel hastanedeyim cok sorun yasadim 1 yildan beri hatta ayrilmayi bile düşündüm ama farkli bir ulkede oldugum icin nereye gitsem ayni olacak dedim. Sonra pandemi icin ayrilan hastaneye gonderildim isimi yapıyorum sonunda. Ama tabi is dışı kesinlikle rica dahi almam sınırlarım belli. Meslegimi cok seviyorum 6 yil millete paspas olsun diye okumadim ben. Ha yetkililer yanimda bagira bagira telefonda da konuşabilir herkes kendine yakisani yapar. Acinasi gozlerle bakar gecerim. Cok ustunde durmam. Profesyonel davranmak lazim biraz. Görgü patrknda olacak diye bisey yok. Sıkmayın canınızı ama etrafa is bakin. Bulunca da cekin gidin

Nasıl dediklerini yapmasamda yapmam demem? Anlayamadım burasını.
annem iyi şimdi zaten o da kendini suçluyordu iş bulamadığım için. Allah razı olsun.
Mesela iş yerinde ilk acemiljkte ben çok bunaldım . Ama sonra bu tekniği buldum . Birseyi yapmayacaksan da yapmam deme. Bu özel için geçerli. Sessiz kal. Sorduklarında yapicam de. böyle sündür. Ama asla itiraz etme. Mademmcok istiyor ov

nasıl oluyor yapmam dememek ve yapmamak? Yapıcam diyip yapmamak?

İstisnalar hariç çoğu patron benzerdir arkadaşım ama sen Başka iş bak kendine. Emek verdiğim için yıllarca böyle birinin yanında çalıştım memnun olmaya olmaya. Bi yerden sonra çok yoruluyorsun. Mesleğini yapmak istemeni bu işi bulduğuna sevinmeni anlıyorum . Buradan ayrılsan başka yer daha mı iyi olacak, garantisi yok .

1 sene sabredin bence. Tecrübe edinin, CV nizde görünür. Biraz iş öğrenir ayrılırsınız.
Zaten baska şansım yok. Ben ama nasıl başedeceğimi öğrenmek istemiştim böyle ruh hastasıyla

Açıkça hayır olmaz deyip de sert yapma. Belli ki bu işe ihtiyacın var. Bugün alamam misafirim var, yarın olunca doktor randevum var, diğer gün hala hastayım, sonraki gün belediyeye gideceğim, bankadan aradılar... Angarya isterse şu işimi yapayım sonra, telefonum çaldı birazdan yapayım..ne zaman işe girdiniz bilmiyorum ama böyle böyle doldurun bir seneyi.

Bugün gene telefonda abuk subuk konuşma yaptı göya 2 saat beni izlemiş. Mola saatlerimi eleştirdi oysa toplam 30 dakika bile mola yapmamıştım. Geldiğinde yüzüne bile bakmadım. Nasıl tavır sergilemeliyim iyice morelim bozuluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…