Yeni is yerime alisamadim :(

violetworld

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
356
235
103
36
Is yerimde coook mutsuzum 1 aydir basladim, tabi iyi bir sirket, plaza, kariyer icin basarili bir yer. Ancak is arkadaslarim dusuk kaliteli insanlar. Tamda benim bir ustumde olan kadin hem dusuk kaliteli, hem aptal, cok aptal. Bazen what the F*** diyesim geliyor. Bekledigim zeka beklentisinden cok asagi bekleniyor bendende. O kadinin sansi yaver gitmis demekki, calismaya devam ediyor. Bundan ilave, yasadigim, calistigim ulkede ikinci dil olarak (tabi resmi degil) baska dil kullaniliyor, bende yuzde 50-sini anliyorum. Surekli, ama surekli o dilde konusuyorlar. Simdi deseniz sende o dili ogren, iyi bir sans, oyle degil. Ben baska yabanci dil ogreniyorum, sirf o dil kimseye lazim degil. Benim birde hiiic hosuma gitmiyor o dilde konusmak.
Is yerimden ayrilamam, maddi acidan bagliyim. Ama kendimi heba ediyormusum gibime geliyor ve su kizlar cok sevimsizler! Alternatif cozum yollari ariyorum simdi... Icimi dokmek istedim, cok ihtiyacim var

Yaşadığın yerde arkadaşların yok mu?
Mesela işle ilgili konuşuyorlarsa anladığın dilde konuşmalarını rica et sonuta orada çalışmak için yeterli dilin var ki işe alınmışsın. İyi bir yerse kendni geliştirmeye bak. İş arkadaşlarınla hiç bir zaman samimi olmak zorunda değilsin yarın bir gün sağlam kazık yiyebilirsin hep tetikte ol özel hayatını paylaşma. Eğer iş dışı etkinlik yapılacaksa katıl iyice soyutlanma iş hayatında o da iyi karşılanmaz, düzgünce rica et ben anlamıyorum benimle aynı dilde konuşur musunuz diye art niye yoksa dikkat ederler.

Yani tek sorun dil ve siz bunu yapamam diyorsunuz. Ama bir yandan çalışmak zorundasınız.Ama dil öğrenmeye eriniyorsunuz. İlginç

1 aylık çalışan olarak çok iddialı konuşmuşsunuz herkese aptal, düşük seviyeli diyerek.
Siz kendinizi geliştirmeye çalışın, etrafta çok ilgilenmeyin. Hiç olmadı başka işe geçersiniz.
Yaşadığınız ülke ve konuşulan dilleri bilmiyorum ama hep orada yaşayacaksanız o diğer dili öğrenmeniz en azından sosyalleşmeniz için işinize yarayacaktır.

Niçin bu kadar negatifsiniz ..
iş güzel degıl , kadın aptal , insanlar düşük seviyede , o dilde konuşmak istemiyorsunuz üstelik kızlarda sevimsiz ... vb

Nasıl bi öneride bulunalım ?
Ya Onerileride beğenmezseniz ?
İhtiyacın var ise bakış açını değiştirmelisin öncelikle

Ben o ulkenin vatandasiyim ve ana dilimde konusuyorum herkes gibi. Yabanci dillerde biliyorum ama gunluk hayatimda normalde ana dilimi kullaniyorum tabi. Ama ulkede insanlarin "trend" olarak baska dilde konusma egimliligi var. Yani dusunun Turkiyedesiniz ve insanlar almanca konusuyor is yerinde. Sacma degilmi? Kalite olarak dedigim dogru ama, oyleler

Siz 1aaylık tanıdıgınız insanlara aptal dıyosanız onlar kım bilir size ne diyodur.
Azcık pozitif azcıkkkk
Ama ben onlarin yaptiginin yuzde 2-sini yapmiyorumki neden birsey desinler? Tabiki "soguk" derler ama o kadar. Canlarini sikacak hicbirsey yapmiyorum, saygili davraniyorum, isimi yapiyorum, eve gidiyorum

Mantikli oneriler ve elestrileri yaptiginiz surece sorgusuz-sualsiz begenirim. Benim bakis acimdan degil, normal bildigimiz mantik acisindan :)

Şimdi herkes bu diğer dili konuşuyorsa, onlar nerede öğrenmiş?

Aptal, kalitesiz diye bahsettiğiniz amirinizin size bir zararı var mı? Ne yapıyor o, ya da diğer aptal kızlar size?

Madem işi bırakamıyorsunuz, gidin gelin sadece kendi işinizle ilgilenin olmuyor mu? Bir de plaza gibi büyük bir yer ise hiç mi arkadaş edinme şansınız yok? Yemeği beraber yiyip sohbet edebileceğiniz bir arkadaşınız olsa yeterdi.

Valla panpa Avrupa'da issizlik aldi basini gidiyor. Ozellikle benim oldguum yerde is yok yani. ben de isimden hic memnun degilim ama ne yapayim para icin ayiya dayi diyorum iste. Aynisini mecbur sen de yapacaksin.

Tavsiyem, biraz networking yap, biraz Linkedin'de aktif ol baska is bul. Baska is bulana kadar da sabret.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…