yeni kapandımm ama başaramadımmm sanırımmm :(((

Kararini verdin ama galiba dimi ? Bizim akrabalardanda bi kiz iki kere kapanip acildi ben kucuktum simdi 40 yaslarda hala acik yapan yapiyor bix simdi bisey diyemeyiz

Kendini gucsuz hissediyor,kapali olmanin psikolojini bozacagini dusunuyorsan ac basini.
Gunahi var midir elbetteki vardir.Ama Allah in da merhameti vardir.bagislayicidir.
Ya acacaksin ya da Rabbine teslum olup sabir dileyeceksin.
Sacini topladiginda basin agriyorsa biraz kisalt ya da cok siki baglama.bone takiyorsan onu da cok sikma.ondandir agri.
Iyi dusun ama cok uzatma.kisa surede acarsan cok dikkat cekmez.Allah yardimcin olsn

Dua edin.
Alışma süreçleri her zaman her konuda sıkıntılıdır.
Hayırlısının bu olduğunu biliyorsunuz, dua edin Rabbim içinizdeki sıkıntıyı alsın.
Bu güzel adımı atmışken geri dönmeyin.

iyide bu çocuk oyuncağı değil ki..
kapattım rahatsız oldum başım ağrıdı tekrar açayım.. yani bu kadar basit olmamalı...
içinde o istek varmış ki kapanmışsın.. allah bunu sana nasib etmiş..
ben 18 yaşında kapandım 7 yıl oldu..
başlarda zorlandım evet,kolay değil, giyim kuşamın tamamen değişiyor..
ama yapamadım açayım diye düşünmek yerine, rabbim madem tesettürü bana nasib ettin, halimi kolaylaştır diye dua ettim...
örtümle yaşamaya, alışmaya çalıştım, okudum, izledim, duydum... ve sonrasında aşık oldum...
gün geçtikce daha da ait oluyosun..
madem bu yola baş koydun, açılmak düşüneceğin en son şey olsun..
öncesinde çabala biraz...

Kararini verdin ama galiba dimi ? Bizim akrabalardanda bi kiz iki kere kapanip acildi ben kucuktum simdi 40 yaslarda hala acik yapan yapiyor bix simdi bisey diyemeyiz

daha veremedimm canımmm..kararsızımmm çok fenaaaa

bunu herkez söylüyor ama ya alışamazsammmm..kafam o kadar allak bullakki..
yakın çevremden kimse ile paylaşamadımm...anlamazlar çünküüü

kafan karışıksa dini kitapları oku kafanı karıştıran şeylere izin verme.. başın ağrıyosa saçını o kadar tepeden toplama aşağıdan yap yukardan toplayınca benimde çok başım ağrır

daha yeni kapanmışsın biraz daha sabret bakalım bi anlık vesvese vermiştir belki şeytan bende çok istiyorum ama kapanıp yapamayıp açılmak istemediğimden yapamıyorum daha zamanı var sanırım

daha çok erken,alışamamış olman normaldir..
bence kendine zaman ver,oku araştır,yaptığının güzel birşey olduğunu daha iyi anlayacaksın..eminimki yakışmıştır da..açılırsan daha da pişman olabilirsin.

ayrıca saçını çok sıkı toplama,boneni de çok sıkı bağlama,başın ağrımaz..ben 6 yıldır kapalıyım,çok sıkı bağlarsam benim bile ağrıyo..
hakkında hayırlısı...

Açık biri olarak, boş ver amannn açıl diyemem. çünki çok özel bir konu. durduk yere günaha girmek istemem ama içinizde en ufak bir pişmanlık varsa bile sırf elalem ne der diye kapanmanın bir anlamı yok.

Canım kendini tuhaf hissetmen çok normal..
Saçımızda renk değişikliği veya model değişikliği yaptığımızda bile kendimizi tuhaf hissediyoruz kaldı bu büyük bir karar..
Elbette yıllardır göründüğünden farklı kıyafetler var üzerinde biraz garipsemişsindir hepsi bu..
Kesin kararlı olmasaydın bu kadarını yapamazdaın,biraz daha sabret bence..
Önce evin içinde kullan..Ufak ufak dışarıya çıkarken kullan..Bir müddet sonra alışırsın diye düşünüyroum..
Buna cesaret edebilenlere de imrenmiyor değilim..

,

tabiki çocuk oyuncağı değil..asla bu şekilde düşünmedimm..
kendimi cidden hazır hissedttiğimi düşünmüştüm..
bunu yaşamadan anlayamadım demekki..
kendimi rahat huzurlu hissedemiyorum..
biraz daha deneyeceğimm...

canım çok sıkı toplamıorum zaten şal kullanıyorum..
kafam cidden çok karışık...

daha yeni kapanmışsın biraz daha sabret bakalım bi anlık vesvese vermiştir belki şeytan bende çok istiyorum ama kapanıp yapamayıp açılmak istemediğimden yapamıyorum daha zamanı var sanırım

keşke zamanla düzelsemmm..ne yapsam şaşırdım kararsızımm..

evet herkez çok yakıştığını söylüyor..
ben alışamadımmm ama açılamıyorumda..resmen arafta kaldımm...

Açık biri olarak, boş ver amannn açıl diyemem. çünki çok özel bir konu. durduk yere günaha girmek istemem ama içinizde en ufak bir pişmanlık varsa bile sırf elalem ne der diye kapanmanın bir anlamı yok.

saol güzelimm..

tesettürü size yakıştığı için mi kapandnız, yoksa dini boyutu için mi

bana yakışıp yakışmadığını bile bilmioyordumm kapanmadan önce..
dini boyut için yapmıştımm...
ama yapamadımm sanırımmm

inşş alışabilirimm canım..
dua edin benim içinnn

ama yapamadımm sanırımmm

inşş alışabilirimm canım..
dua edin benim içinnn

çevrenden olumsuz tepkiler aldın mı peki?onlardan da etkileniyor olabilir misin?

ısyancım her ne kadar ALLAHın emrı olsada bırçoğumuz uygulamıyor bunu malesef. bunlardan bırıde benım .ve bılıyorum kı asla kapanmayacağım. çunku yapamam gıbıme gelıyor. fazla açık gıyınen bırısı değilim ama boğazlı kazak bıle gıyemem daralırım. mumkun değil kendımı kapalı olarak düşünemem
herkesın kendı kararı. içinde istek varsa kendıne zaman ver. yok boyle mutsuzsan yapacak bırşey yok. o zaman açıl derm

ama yapamadımm sanırımmm

canım kusura bakma ama gerçekten dini boyutu yada içinden gelerek severek yapsaydın kendini asıl açık durduğun zamanları düşününce rahatsız hissederdin. Tabii ki de allahın emri ama kapalı birisini zorla açtıramazsın açık birini de öyle yani demek istediğimi insanın içinden gelmeli
peki kendini sorguladın mı niçin mutsuz hissediyorsun

bence arkadaslar sizleri rencide etmek icin yazmamistir, mesela bu tesettürlü birisi icinde namaz kilan birisi icinde gecerlidir, namazini sonra kilarsin simdi kalkma gibi, veya kapalisin ama tesettür konusunda zorluk cekersin, sürekli nefsimize yenik düsüyoruz bu sadece kapanip acilmak degil, umarim sizi kirmadan anlatabilmisimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…