yeni kapandımm ama başaramadımmm sanırımmm :(((

Bende kapalı değilim ama kapanmayı başaranlara gıpta ile bakıyorum
Madem başladın biraz sabretmeyi dene, sonuçta buna hazırlık olmaz gibi geliyor, nefisle verilen bir savaş
Sevdiğin elbiseleri evde yine giy
Bir de çok şık tesettür firmaları var, biraz internet sitelerine göz at, belki seni ferahlatacak, daha rahat etmeni sağlayacak türde bir şeyler bulursun.
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama 37 ye doğru yol alıyorum, zaman zaman yorumlarımda yazarım bazı şeylere sonradan alışmak çok zor. Kapanmak gibi, sürekli ibadet gibi. Namaza başlayıp başlayıp bırakıyorum mesela, bir türlü nefsime galip gelemiyorum, üzülüyorum. O yüzden Allah rızası için gayret eden insanlara çok özeniyorum. Bir gayret daha telkin ver kendine bakalım, bence başarırsın, ilk adımı atmışsın

Kuzum kendini üzme ,
Kolay değil birden böyle kapanmak acık birisi için kim olsa bocalardı
ancak kendine zaman ver..
Sonuçta çok büyük bir günah işlediğini düşünmüyorum aksine bir adım atmışsın
rabbin mutlaka sana bunun için yardım edicektir.
sen yeterki iste kalbinle inan ve zamana yay yavaş yavaşş ört başını ortama göre
ve zamanla oturcaktır herşey.
seni opuyorum dadlı kuzum
...

bence burası kafanı daha çok karıştırabilir.tabiki zor bi karar kendi içini vicdanını dinle

sorduk, cevabımızı da aldık.. neyini anlamadınız ki, biz konu sahibini sizin gibi tanımıyoruz sonuçta...
pantolon tunik giyinen biriydin demedi zaten kimse, hani direk etek, pardesü giyinmek gerekiyor diye şartlandırmasın kendisini diye söylüyorum...

saoll bebeğimmm..
fallenimmm canımmm çokta ertelemek istemiyorumm alacağım kararıı..
şimdi yol yakınken daha kolay olur..
daha sonra istersemm bu sefer daha zor olur..
inan böle duruma düşeceğimi 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi...

Yapacağım yorumu umarım yanlış anlamazsınız..
Kapanmak, örtünmek benim indimde Hz. ALLAH bunu emrettiği için yapılan bir ibadettir.
Dolayısı ile şeytan her ibadet mevzusunda olduğu gibi bunda da aksi yönde muhalefet edecek, sıkacak ve vesvese verecektir.
O yüzden bu kararı alırken önce bunu ne için yaptığınızı düşünün?
Hz. ALLAH emrettiği için mi kapandınız?
Yoksa birileri sizden bunu beklediği için ve ya mutlu olmak için mi?
Eğer Hz. ALLAH'ın emrine tabi olmak için kapandıysanız ve niyetiniz bu yöndeyse ne olursa olsun nefsinizle mücadele edip yolunuza devam etmeniz gerekiyor..
Bunun başka hiç bir alternatifi yok.
Başını kapatmak, örtünmek tıpkı namaz kılmak, zina yapmamak, haram olan eylerden kaçınmak gibi dinimizce farz kılınmıştır.
Dolayısıyla namaz kılmadığımızda, haram olan bir davranışta bulunduğumuzda nasıl günah işlemiş oluyorsak, ergenlik çağına gelmiş bir kadın başını örtmediğinde de inanlar için aynı şekilde günah işlemiş oluyor.

Yani diyeceğim odur ki açık olmakla, kapanıp açılmış olmak arasında bir fark yoktur günah açısından.
İkisi de emredilen bir farzı yerine getirmediği için verilecek olan günaha tabidir.
Daha az ve ya daha çok günah olur ayrımı olmaz.
Bu ancak bu ibadetin farz cihetini bilen ve bilmeyen insanlar için az günah, çok günah meselesi olabilir.

Umarım yolunuzda sağlam adımlarla ilerleyebilirsiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun..

yok canımm yalnış anlaşılma oldu aranızda..
ben zaten tunik pantolon giyiyoru..bol kot üzerinde kazak falan...
giyim kuşam değil..
başım örtülü rahat edemiyorummm...kendimi inannn kapana kısılmış gibi hissediyorumm...

gerçektenn çok güzel bir yorum olmuşş..Allah razı olsun..
ben Allah rızası için kapandımm ama bunu yapamadım..
biraz daha sabredicemm..ama kendime güvenmiyorummm

kardes seni iyi anliyorum benzer durum benim basimada geldi oncelikle belirteyim ben azeriyim esim turk bakude tanistik cook severek evlendik hersey guzel gidiyordu turkiyeye gidene kadar neyse dugunde 1ay sonra esimin ailesine gitdik k.marasa vardik hersey cok guzel isindik sevdiler beni boylece 2ay kaldik orda bir gun oturuyoruz boyle karsilikli esim kardesleri eltilerim kayin validem falan tabi herkes turbanda koy kiliginda bende suslu puslu kendi halimde ordan burdan derken konu turbana tessetture vardi benden kapammami istediler eger bu aileden olmak istiyorsan bize ayak uydurucaksn falan o anda esime baktim ne diyosunuz diye valla ben bise demiyorum hani kapansan iyi olur dedi baya piskolojik baski yaptilargorumsem bana turban getirdi ve dedi hadi gelin bi denee bak seviceksin sevmezsen sen nasil istersen ol seni yine sevicez falan filan turbani taktilar bana ay cok yakisti ay cok guzel derken o gece neye ugradigimi sasirdim 20 gun daha kaldik onlarda bende kapali gelin olmusum esimede soyledim hani bak ben yapamam diye oda burdayken idare et zamanla ben yoluna koycam dedim simdi bide tadimiz kacmasin evliligimizin tadini cikaralim ve s. zaman geldi vize doldu geri geliyoruz bakuye gectim odaya kendi kiyafetlerimi giydim girdim esimin koluna sagollastik gorustuk ayrildik ve soyledim burda istediniz bagladim ama benden simdilik boyle bisey beklemin ddedim geldik bakuye normal giymime devam ki zaten acik sacik geyinmem hicbizaman esim konusmus bu sirada ailesiyle halletmis o meseleyi soraki gidislerimizde kayin validemlere boyle bi konu hic acilmadi hersey gayet guzel gitti simdi uzun lafimin kisasi bende 20 gunlugune kapanip acilmisligim var o duygular nasil bilirim istemeden kapali gezmek

Ben ilk kapandığımda eşarplar alerji yapmıştı kafamda ve şakak ve çene altımda sivilceler çıkmıştı, kaşıntıdan ölüyordum. Elim hep eşarbımdaydı habire düzeltmeye çalışıyordum rahatsız oluyordum. Yine de pes etmedim... Şimdi kapanmak daha kolay pamuklu şallar var, iğnesiz bile güzelce bağlayabiliyorsun, sıkmana da gerek yok.... Kafa derin nefes alıyor...

Yıllar oldu nefsim dürtükler beni bilhassa yaz aylarında, ama neticede bir yola girmişim, aynen devam. Bence sende hemen pes etme biraz daha dene...

Son düzenleme:

canım seni zorla kapatmışlar bu yapman normal..
ben kendimm istedimm..ve kendimdenn utanıyorummmm

Kendimi bildim bileli yengem bi aciktir bi kapali. Abdest alip, namaz kilacagi zamanlar kapanir. Sizde carsafa girmediyseniz, oyle buyuk tepklilerle karsilacaginizi sanmiyorum.

Canım öncelikle kapalılığın hayırlı olsun.
sürekli kitap oku islami kitaplar, dini anlatan kitaplar, cennet ve cehennemi anlatan yazıları oku.
Belki fikrinde sabitleşirsin iyi ki kapanmışım dersin.
Çok zor bir kararı vermişsin Allah'ım bu yoldan döndürmesin seni, içine ferahlık mutluluk versin inşallah...
Canını çok sıkma kendini üzme yıpratma bol bol dua et Allah sana doğru yolu gösterecektir.
Etraf ne der diye sakın hiçbir konuda düşünme etraf önce kendine baksın

daha çok yeni olmuş kapanalı...
kendine tesettüre uygun kıyafetler alabildin mi? eğer almadıysan yada kıyafetleri beğenmediysen şeytanın oyununa çabuk gelirsin... Ve çok yeni kapandığın için şeytan sürekli sana vesvese verir. (namaza yeni başlayıncada bu olur)

çok iyi düşünmeni tavsiye ederim. Güzel yanlarını düşün. kendini soğutma zoru başarıp ilk adımı atmışsın gerisi daha kolay aslında.

Son düzenleme:

aynenn öle etraf 1 gün konuşur sonra unutur..
ne ayıplar dönüyor bu dünyada..
ben en azından denemeyi başardımmm

canım seni zorla kapatmışlar bu yapman normal..
ben kendimm istedimm..ve kendimdenn utanıyorummmm
beni zorla kapatmislar derken piskolojik baski yaptilar tamam bende deneyim dedim isin acikcasi ordayken marastayken hep icimdebi istek olusuyor tessetture karsi ucaktan bakuye indimmi tamamen piskolojik yapim degisiyor benzer durum esimdede var :26: iyimi kotumu bilemem .sanada tavsiyem ac nezamanki gercekten hazir olucaksin tekrar kapanirsin

Kendimi bildim bileli yengem bi aciktir bi kapali. Abdest alip, namaz kilacagi zamanlar kapanir. Sizde carsafa girmediyseniz, oyle buyuk tepklilerle karsilacaginizi sanmiyorum.
bak simde benim gorumcem valla oda bi acayip kapali dolasiyo ortada namaz niyaz falan hersey normal ama feyste acik fotolar paylasiyo ev haliyle o ne olucak .asllinda sorcam kendisine bide kucuk gorumcem bu yakinlarda nisat yapti biz gidemedik hep turbanda olan kiz acmis sacini topuz yapmis esimde diyoki bizde dugunde nisanda acarlar tekrar kapatirlaar cok acayippp

hah işte ben böle olmak istemiyorum...
olması gereken olması lazımm..
ben faceden falan fotoları kaldırdım çoğunu dahada kaldırcaktım ama işte kafam karışınca dursun dedim..
yaa çok zor bir karar...
dua et benim için

gerçektenn çok güzel bir yorum olmuşş..Allah razı olsun..
ben Allah rızası için kapandımm ama bunu yapamadım..
biraz daha sabredicemm..ama kendime güvenmiyorummm

Yorum yapmayacaktım zaten arkadaşlar yazmak istediklerimi yazmışlar.
Ama taki şu yazınıza kadar.

Kendime güvenmiyorum,kişi neden kendine güvenmez.
Zaten tekrar açılmayı kafanıza akoymuşunuz,şu yazınızdan ben onu anladım.

evet kararsızımm..zaten en baştaki sayfadada derdimi paylaşmak istediğimi yazdım..
başaramadımm dedim..
arkadaşlar sağolsunlar destek çıktılar..yol gösterdilerr...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…