Yeni komşu

Acikcasi anlayışsız bulana da saygı duyarım.
İmkanım olsa bu şekilde yaşamak yerine müstakil evde oturmaya tercih ederdim zaten. Kimse kimsenin derdini çekmemis olur.
Kutu gibi apartmanlar balık istifi gibi insanlar durumundan zaten mutlu değilim.
Ki insanlığa aykırı olduğunu falan düşünüyorum. 1 buçuk yaşındaki oğlum uyuduğu sürede her seste sıçradı. Ona da yazık. Sabah erken kalkacak öğrenciye, çalışana da..

Aynennn oyle.

İnsanlar tasınmanın yorgunluguyla canı burnunda bir seyler yetiştirmeye calısıyorlar belli ki. Eminim sizden daha cok dinlenmeye ihtiyacları vardır ama o saatte yapıyorlarsa mecburlardı belki de. Bu neyin tahammülsüzlüğü böyle 1 gün için? Hele eşinizin güvenliği arayıp hiç sucsuz adama ağzına geleni sayması falan. Çok nezihmişsiniz gercekten.

Başına gelmeyen anlamaz.bunun ilk günü bir ay sınrası yok.sız yeni taşınıyor olabılırsınız ama gecenın bur yarısı kımse bunu cekmek zorunda degıl.40 daırrelı bır apartmandayım herkes kafasına gore takılsa oooo.kurallara uyulmalı.bırbucuk sene ust komşum evıne ucuncu katı cıktı resmen.çogumla bırbucuk yıl matkap çkiç gece gunduz çektik.çocuk boynuma sarılıp delı gıbı aglıyırdu ve gıdecek yer yok .olsa dahı bırgun ıkıgun degıl resmen bir yılı geçti.herkes kızmış bayana ılk gun ılk gun.inanın ilk gun dusunmeyen gece 12de esya cekıstıren sonrasındada yapıyor.allh iyi komşular versın evler zaten kagıt gibi
..

Ilk gunden bu kadar tepki bilemedim yani taşınmak çok zor heryer heryerde oluyor insan sinir oluyor normal olarak

Yani rutine binse her gun yapılsa haklısın da ortada taşınma gibi ekstrem bir durum var bir günlük anlayış ve hoşgörü gösterebilirdiniz. Bu ne tahammülsüzlük.

Karşılıklı aşırıya kaçılmış bundan sonrası hayırlısı. Allah insanı iyilerle karşılaştırsın diye boşuna dememişler

Karşılıklı aşırıya kaçılmış bundan sonrası hayırlısı. Allah insanı iyilerle karşılaştırsın diye boşuna dememişler

yeni komşularınıza polis çağırarak hoş geldin demeniz hoş olmamış tabii ama geri kalan her şeyde size katılıyorum. bunu başına gelmeyen gerçekten anlamaz. benim de sayılamayacak kadar geri zekalı/gereksiz komşum var. bi de kaç kere uyarmışsınız. günler torbaya mı girdi yahu. taşınıyor sonuçta, ne aciliyeti olabilir? işler çabucak bitsin, olsun bitsin'den başka ne gibi bi aciliyet olabilir? yarın devam etsin ne işi varsa. hiç kimsenin onca insanı rahatsız etmeye hakkı yok. böyle bi şey yurt dışında yapılsa cezası var. bizim milletimiz saçma olan her konuya destek verdiği için ülke ne halde yani kimsenin huzuru yok. çünkü adam gibi bi düzen yok. her şeyin bi yolu yordamı olmalı. gece 1 lere kadar matkaplar/çekiçler filan bence de biraz fazla.

Sizinki yine yeni taşınmış.. bizimkiler yıllardır aynı.. her sene banyo ya da mutfak değiştirme adetleri var.
Tadilattan önce kimseye de sormazlar hani "işiniz var mı, hasta olan, belki sınav,ameliyat olacak olan.."filan.. kafalarına göre.!
Gecenin 3ünde 4ünde sandalyeleri çekmeler, şangır şungur birşeyler devirmeler, sürekli apartmanın içinde bağırarak koşturmaları, sigara içmeleri, çocuklarının çığlıkları, her giriş-çıkışta apartmanın kapısını çarpmaları.. (günde en az 35 kere apartman sallanıyor!)
ve daha neler neler..
bence biraz sabredin derim.. saat olarak düşüncesiz olabilirler evet ama önemli olan süreklilik olup - olmaması..
umarım sizin için geçici bir durumdur ve bir daha böyle sorunlar yaşanmaz.! artık darısı başıma.!

Yani rutine binse her gun yapılsa haklısın da ortada taşınma gibi ekstrem bir durum var bir günlük anlayış ve hoşgörü gösterebilirdiniz. Bu ne tahammülsüzlük.

Polis gelince ne oldu peki

42 daireli bir apartman. Her katta 6 daire var. 7. Kata tasinildi.
6. Ve 7. Katta dolu dairelerin hepsinden güvenliğe şikayet gitmiş. Adam da kaç kere kapıya gitmis.
Tahammülsüz olmayalım, yine de daha anlayışlı yaklaşalım tabiki, ama 1 i bizde 4 te bebek var dairelerde.
Muhtemelen ısrarla şikayet eden de o aileler.
Gece 12 de çalışan matkap in acil olabileceğini düşünmedim, haklı olabilirsiniz. Genelde is bugün bitsin evde yarın is kalmasın mantığıyla hareket edilir ki Durum farklı olsa güvenliğe 10 dakikalık işimiz kaldı diyen adam geçerli bahaneyi de pekala söyleyebilirdi

Polis kapıya gelip uyardı. Polis geldiğinde saat 1 buçuk geçiyordu, ve ayni gurultu devam ediyordu. Ama en azından ise yaradı ve ses kesildi.

Bu tarz ilk gün tasinmalara gece 12 e kadar musamma gostereilebilinir sonuçta komsusunuz. Ama saat 10 diyince güvenlik yollamak sen komşu değilsin taşınma yatağı da kurma yerde yat hadsiz demek gibi. Ben 12 e kadar gürültü yapmazdim ama yapılması beni rahatsız etmezdi. Gece kulüplerine sokak dugunlerine bile 12 ye kadar izin varken tasinirken komşuma da olsun bir zahmet:)

Bence 1 gecelık ıdare edılebılır dı dıye dusunuyorum

Bence asıl sorun alt kat komşuda yani sizde.. adamlar yeni taşınmış,insaf.. 1 gecede ses gelsin nolacak sanki sabah dünyayı kurtaracaksınız. Komşusunu bir gün idare edemeyen insanlarla komşu olmuşlar,yazık..

Taşınmanın verdiği hengameden oluşan gürültüler olabilir.Keşke 1 gün sabretseydiniz hemen polis işine girmeseydiniz.
Her gün aynı şekilde devam edecek miydi acaba?Bence Şimdiden yüzgöz olmayı gerektiren bir durum yok ortada.

İlk gün idare edilebilirdi tabi rahatlık var güvenlik polis gidince alt komşu gönderdi demiyor adamlar gerçekten şanssızmış vay arkadaş her konuda

Bence iyi yapmışsınız,kurallar neyse uyulmak zorunda,eğer başka çareleri yoksa binadaki komşulara bizim işimiz biraz geç saatlere uzayacak musadeniz var mı diye nezaketen haber vermeleri gerekirdi.bu işin ilk günü son günü yok,oturduğum bina yeniydi taşındığımızda ,ilk taşınanlardanız ,bizden sonra bir çok kişi geldi ,hiç gece 1 e kadar gürültü yaparak taşınana şahit olmadım.yatacağın yatağı kur ertesi gün devam et işine.işk gün nasılsa kimse bir şey demez diye hiç umursamıyor,onların ilk günü olabilir ama gürültüyle uyutmadığı komşusunun ertesi gün çok önemli bir işi görüşmesi sınavı olabilir,erken kalkmak zorunda olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…