Yeni komşu

İlk gün isterse sabaha kadar gürültü yapsın susarım taşınma telaşı diye.

Sonraki günler olmuş olsa neyse uyarılır ama polis falan abartı geldi.

Ilk basta keske polisi aramasaydiniz diyecektim ama iyi yapmissiniz terbiyesize

Sabah kalkıp işe giden insanlar var. Herkes öğlene kadar yatmıyor. Bazı işler de uykusuzluğu kaldırmıyor.
Medeni olan gece matkap çalıştırmaz. Ayrica ertesi gün devam etsinler onlar da evi o gün yerleştirince dünya kurtulmayacak.

Ilk basta keske polisi aramasaydiniz diyecektim ama iyi yapmissiniz terbiyesize
Yine de biz bunu sabah öğrendik. Bunu bilerek polis çağırmadık. Eşim güvenlikle konuşurken ne dediyse adam ondan sonra polis cagiriyorum ben dedi.
Gece gece sormadım da. Sabah 5 te kalkıp şehirlerarası yol gidecekti is icin, uyuyamadikca o da huysuzlandı

daha yeni taşındım bende geceye kadar sürdü monteleme işleri.
siz sıcacık evinizde düzeniniz olduğu için o insanların telaşını, hengamesini anlamazsınız doğal olarak.

:)

1 gün. yav 1 gece. 1 (yazıyla bir..)

Bir gun bir gece tolere edilebilir ama 12 de 1 de matkap cekic sesine tahammul edecek insani alkislarim. Bence iyi yapmissiniz. Matkap nedir gece vakti el insaf.

Biz de yeni taşındık. Evde de çok tadilat vardı. İnsanları rahatsız etmemek için akşam 6 da gürültüyü bitirdik. Biraz geç yerleştik ama olsun kimseyi de rahatsız etmemiş olduk.

Bu anlattığınız komşu rahatsizligindan ziyade çık dok daha farklı bir boyut üzüldüm çocuklar için..
yani cocuklarda bagiriyor hepsi birbirine bagiriyor surekli..
insan cocugunun yaninda kufreder mi??
ama yok en kucuk cocuk sakin yapili ama o bil ebagirriyor ya..
kadin cocuguna ders caliatiryor ..
gorsen bagirmalar..
mal v.s kelimeler tamamen kopukluk var yani..
hepsi piskopat kadini bir tek kocasi normal onun hiç sesi cikmiyor..
bizim komsular bile diyor ki adama yazik olmus kadini iyi idare ediyor diyor..
yani..
cok zor ya..
hepsind esinir hastaligi var galiba..

Ben sizi bu konuda çok haklı buluyorum.
İnsanlar birbirlerine saygı duymak zorunda.
İster yeni taşınsın, isterse 40 yıllık binanın müdavimi olsun fark etmez.
Kimse bir başkasının gece 1'de gürültüsünü çekmek zorunda değil.
Saat 10'dan sonra gürültülere karşıyım çünkü kimin hastası vardır, kimin çocuğu vardır, kimin ertesi gün erken kalkması gereken işi vardır kimse bilemez.

Bana göre belli bir saatten sonra yapılan gürültüler hem ayıp, hem de saygısızlık, başka birşey değil.

İlk gün idare edilebilirdi tabi ama erken kalkma gibi bir durumunuz varsa uyarmanız normal,buna rağmen gece yarılarına kadar devam edilmesi çirkin olmuş tabi.
Sonuçta o gece her işlerini halletmek mecburiyetinde değiller. Sonraki günlerdede devam edilebilirdi,gecenin o saatinde usta getirmemişlerdir en nihayetinde,kendileri yapıyorlar o matkap vs işini.

Biz de yeni taşındık. Evde de çok tadilat vardı. İnsanları rahatsız etmemek için akşam 6 da gürültüyü bitirdik. Biraz geç yerleştik ama olsun kimseyi de rahatsız etmemiş olduk.

Mhalefet olmuş gibi olmasın ama,
alttaki üyede yeni taşınmış
Ama 6'da gürültüyü bitirerek kimseyi rahatsız etmemiş.
Siz komşularınızı umursamayarak gece yarısına kadar monteleme işlemine devam etmişsiniz.

Belki hastası olan var?
Yorgun olan var?

Ben konu sahibini haklı buldum.
Bizim sitede ise 7'den sonra yasak.
Ona göre erken taşınsınlar canım.
Ya da sadece yatağı kurup sabahı beklesinler.
Yatak olduktan sonra 1 gün televizyonsuz koltuksuz ölmez kimse bence

Çok abartmissiniz

1 gün sesten de ölmez kimse .

Nefret ediyorum böyle düşünen insanlardan .
Mekanik .
Kurulmuş gibi
Saat 8 ve ses bitti .
Hiç tolerans yok .
İçim bunaliyor ya . Yapay zeka geliştirilince en çabuk sizler uyum saglayacaksiniz. Sarteller kapatılinca oh rahat . Herkes bir köşeye yigilacak.

Bende tasinirken sizin yaptığınızı yaptım. Tamamen yerlestigimde 1 haftayı geçmişti.
Perdeci montaj için 8 gibi geliriz dediğinde ertesi güne bıraktık, ayıp olur diye.
Belli bir hassasiyetin olmasi gerektiğini düşünüyorum.

Apartmanin dairelerin baktığı koridor büyük bir salon kadar geniş. Pek çok şeyi ev daha az kirlensin diye orada yapmışlar. Koliler, köpükler, gazete kagitlari her yerde. sitede temizlik personeli var ama bu da bana fazla geldi mesela.

Buraya neredeyse ilk tasinanlardan biriyim, o kadar insan geldi ilk defa böyle bir taşınma sekli gördüm.

İlk gün olduğu için hadi 8 olmasın, 10 olsun dedik. Hadi sonra 10 da uyardık diye ayıp ettik boşver deyip 12 ye kadar bekleyelim de dedik. Gece 1 olduğunda da devam ediyorlardi
İlk günün sınırı kaç sizce?

Normalde haklısınız 1 geç ama ilk gün sonuçta insan acele ettikçe iş daha çok uzuyor öyle olmuş olabilir bana gelse biri bırakıp yapmam utanırım ama her insanın geldiği yer düzen kültür farklı

Size saygıdan bahsetmek isterdim ama şu üsluba bakınca gerek olmadığına karar verdim
Yapay zeka hemen olsa da sizin gibilerle kamusal alanda muhattap olmak zorunda kalmasak

ilk gün. ben olsam biraz esneklik tanırdım. polisi çağırmak çok saçma olmuş. kaldı ki bu olaylara polis de bakmıyor bildiğim kadarı ile. ayıp etmişsiniz, işin iç yüzünü bilmeden gereksiz olmuş.

Ne kadar kalpsiz olmuşuz, ne kadar tahammülsüz olmuşuz. bu hayat hepimizi gerçekten artık taş kalpli yapmış iyice anladım
yalnızca 1 gece bile tahammül kalmamış.

''sabahı beklesin'' diyerek bencil olmuşuz.
Kur yatağı yere yat, ne yaparsan yap moduna girmişiz. Elimizde sıcacık cay bardağı ile konuyu okuyup ''aman canım beklesinler ayıp 1 gece beklemek de neymiş'' der olmuşuz.

yardımseverlik neydi.. hatırlamıyoruz bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…