Yeni komşu

İlk gün taşınma gecesi sonuçta
Tepkinizi çok fazla buldum. Benim de üst katıma taşındılar
12-1 e kadar sesleri geldi ama yerleşme çabası olduğunun
farkındaydık.
2 kere güvenlik gönderip birde üstüne polis çağırmanız.
İyi ki komşu değiliz.

Nezakete bak sanki alt kat kendi çıkıp söyledi uslup güvenliği arayıp ''susturun sunları'' der gibi olmuş.
polis cagırmak ne yahu 1 gece için.

Bu konuda daha önce yaşanan tatsız durumlardan dolayi (başka sitelerde veya başka bloklarda) kimse kimseyi uyarmak noktasinda şahıs olarak hareket etmesin güvenlik veya yöneticiye haber verilsin diye konuşuldu. Ki bende oyle olması gerektiğini düşünüyorum ki kendi uyaran komşum 'kes sesini gir iceri' fırçasına maruz kaldı.

İdare edilebilirdi diye düşünmüştüm hep.
Ama o idareyi bile hal eden tipler değilmiş.
Nezaketsiz öküzler.
Az bile yapmışsınız.

mesela sizin evden çocuk sesi gittiğinde ki o çocuk asla gece yarısı bile olsa uyaramayız özgürce ses çıkarabilir!
o insanlar katlanmak zorunda değil mi?
Elinizde olan şey ile olmayan şeyi ayırmak ne kadar zor olabilir?
Yan komsumun çocuğu var, 6 ay boyunca gecelerde ağladı. Ve nereden baksanız 10-15 geceyi bizim evde geçirdi o uyurken ben baktım. Olmadı gece 2 de mesaj atar yiyecek bir şeyler hazırlar verirdim. Bunu yaparken çocuğum bile yoktu ki anlasilabilir bir durum.

biz taşınmadan evde tadilat yaptırdık mesela.site bizimki de..öyle gecelere kadar sürmedi ama yine de kapıcıyı gönderip tüm dairelere önceden haber vermiştik ses olacağını.sonra da taşındıktan sonra bayramdı. bizim bloktaki tüm komşulara kendimiz küçük kese içinde lokum dağıttık,hem bayram hediyesi hem özür gibi:):)

ben bilmem, o komşunun yerinde olsam her seste ararım polisi
gürültüye asla tahammülüm yok ama bir gecelik idare edebilirim
o insanlar da işe gidecek onlar da dinlenecek sizin çocuğun gürültüsünü çekmek zorundalar mı?

Ta ilk mesajlarımda yazdığım şeyi tekar edeyim. Keşke durumum el verse de müstakil bir evde otursam. Ne kimseyi rahatsız etsem ne de rahatsız olsam.

İstedikleri vakit polis çağırabilirler.

Ta ilk mesajlarımda yazdığım şeyi tekar edeyim. Keşke durumum el verse de müstakil bir evde otursam. Ne kimseyi rahatsız etsem ne de rahatsız olsam.

İstedikleri vakit polis çağırabilirler.

valla dünya bencil olunmadığında daha güzel bence de çağırmalılar
uzun uzun yazardım ama diğer konuya çok üzüldüm sizin bir gecelik uykunuzu düşünemicem
ama o komşunun yerinde olsam uğraşırdım

Size çocuk sesi çekilir gelebilir ama bu saatten sonra komşunuza gelmeyecektir kesin
İlk gün insanlara anlayış gösterilebilirdi, belki ufak çocukları var bir an önce odaları vs yi yetiştirmeleri gerekiyordu, belki onlarda çalışan insanlar izinleri kısıtlıdır bir sürü sebep olabilir, iki kere güvenlik bir kere de polis göndermek hiç hoş olmamış. Keza aklınızda olsun polis gürültüye hiç bir şey yapmıyor, bir kere uyarıyor bir daha çağırırsanız da gelmiyorlar, o yüzden buna da çok güvenmeyin, biraz anlayış iyidir.

Hah, işte bu en başından beri anlatmaya çalıştığım..
Nezaket budur.
Kendisi nezagetsiz olan insanlar, karşı tarafı bencillikle suçlar olmuş
Kendine bak önce derler insana...

Lokum iyi fikirmiş :)

Uyarma olabilir de, polis çağırmak ilk günden acımasız olmamış mı

Bende yeni ev alacağım kısmet olursa,
İnş böyle tatsız olaylar yaşamam

Hah, işte bu en başından beri anlatmaya çalıştığım..
Nezaket budur.
Kendisi nezagetsiz olan insanlar, karşı tarafı bencillikle suçlar olmuş
Kendine bak önce derler insana...

Lokum iyi fikirmiş :)

cevap vermek istersen alıntılarsın nedir bu alıntılamadan laf söylemek bi nezaGetli kendin misin?
ben de Mune yi çağırıyorum o zaman tartışmayı konuşmayı bilmiyorsanız polemiğe teşvik etmeyeceksiniz

Ben sahneye çıkmayayım, cımbız show yapıyorum sonra.
Lütfen konu tartışma vb çıkmadan konuşulsun rica ediyorum.

Sonra da toplumumuza ne oluyor neden bu kadar yabancılaştık diyoruz. Hatır gönül nezaket yok ancak şikayet etmek için birbiriyle muhatap olan insanlar, gerçi muhatap olma işini de güvenliğe polise falan yaptırmışsınız. Ne biçim hayat bu yahu eşe dosta herkese karşı böyle misiniz siz?

Geçen hafta ben de yeni tuttuğum eve taşınmaya başladım. Üst komşu size çay yapayım dedi, alt komşu aşure getirdi baktı kaşığımız yok indi bir de kaşık getirdi. Bi ihtiyacınız olursa çekinmeyin dediler sağ olsunlar. Bu konuyu görünce böyle komşularım olduğu için şükrettim. İnsanlık ölmemiş.

Çok rahatsız olduysanız çıkardınız hoşgeldiniz bi ihtiyacınız var mı derdiniz sonra da üslubunca yarın gündüz devam etseniz olmaz mı diye rica ederdiniz.

Laf sokmana gerek yok, iş yerindeyim hızlı yazarken dikkat edemedim. Bende bu cümlelerdeki gramer kurallarına bakayım mı? Ama bu nezaketsizlik olurdu işte

Parçalamak falan tam tarzına uygun avam kelimeler.. Ne de yakıştı ... Dur bende gülücük koyayım şuraya da insanlar beni cool sansın

Yeni taşınmış sonuçta idare edilebilirdiniz tepkiniz abartı geldi. İlk zamanlar insanlar tam yerlesene kadar idare etseniz ne olurdu ?yada bı çay demleyip götürüp tanişsaniz ve sonrasında rİca etseniz çok geç saate kadar sürmesin çalışıyoruz deseniz çok nezih bir yere yakışan nezih bir insan olurdunuz yaşadığınız yere göre. Hemen şikayet Vs olursa iş inada biner.yeni tasindiysam ve saat henüz 10 ise işimi yaparım bitiemeyede çalışırım ne var yani? Polislik bu durun göremedim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…