Yeni komşu

Sıcacık çay bardağı derken acitasyonun sebebini anlamadım.
Bütün monteleri yapmadan kolileri açmadan ev ısınmıyor mu??

Kalpsizlikle alakası yok, ben şehir şehir gezen bir insanım, 1 günde yerleşemedim diye henüz başıma bir şey gelmedi çok şükür.

Konuyu tam okudunuz mu? Adam uyarmak için gelen komşusu olan bir kadına "KEs sesini gir içeri" diye bağırmış. Bu adama mı yardım edilecek şimdi? Sesini kesmese dövme potansiyeli olan bir ayı çünkü.

Eğer ki siz veya bu konudaki komşu, alt kattaki komşularına gidip "Ya bu gece yerleşmemiz lazım, 12ye kadar ses olabilir, kusura bakmayın" dese kimse hayır demezdi. Bende o durumda hayır kural kuraldır yapamazsınız demezdim. Burada kızdığımız kafasına göre iş yapması.

Siz nezaketen sordunuz mu?
Hastası yaşlısı olan var mı diye merak ettiniz mi?
Eğer edip önceden komşularınızla konuştuysanız üstünüze alınmayın.
Sapla samanı karıştırmaya gerek yok burada...

Örneğin, babam apartman yöneticisi. Bir komşumuz bu pazar günü yasak olmasına rağmen hemde sabahın köründe taşınmak için ricada bulundu. Kamyonları cumartesi gelecekti ama aksilik olmuş gelemedi. Naptık bu ricaya tabiki dedik, çay bile ikram ettik taşınırken. Ama bize hiç sormadan bir anda pazar sabah 8'de nakliyeciler gelseydi işte o sıkıntıydı.

Yeterince açık yazdığımı düşünüyorum.

Anlayis neden alt komsudan beklendi ki simdi?

Tasinan insanlar neden 'anlayis,komsuluk' gibi dusuncelerden muaf tutuluyo,

Neden onlar, gecenin 1i olmus ,ayip ediyoruz,ilk gunden komsularimizi rahatsiz etmeyelim diye dusunmedikleri icin elestirilmiyo,hayret.

Tasinmak evet zor ve stresli bi durum ama gece yarilarina kadar matkap,cekic gurultusu komsu saygisi olan bireylerin yapacagi sey degil.

Ben tasindigim zaman saat 8den sonra kolileri bile bantlamiyodum,yalitim berbatti cunku, o apartmandan tasinacaktim pekala giderayak her turlu rahatsizligi verebilirdim ama yapmadim ,ne kadar ezigim degil mi !

Bu arada "sabahı beklesin" demek bencillik.
Sabah 5'te uaynıp işe gidecek insanlara "aman banane uyumasın, benim full eve taşınmam daha önemli, tüm bina sabha akadar beni dinlesin" demek bencillik değil mi?

Aradaki farkı açıklar mısınız lğtfen?

Ezik değil, buradakilere göre bencil ve taş kalplisin :)
İnsanı güldürüyorlar ya...

Size saygıdan bahsetmek isterdim ama şu üsluba bakınca gerek olmadığına karar verdim
Yapay zeka hemen olsa da sizin gibilerle kamusal alanda muhattap olmak zorunda kalmasak
Benim gibileri bilmem ama benimle kamusal alanda muhattap olamazsın zaten
Özür dilerim .
Anlamaya çalış bu durumu çevremde kaliteli, anlayışlı insan barındırıyorum.

çokta akıllıca taşınmışlar apartman korıdrunda yanii ,

kimse kusra bakmasın akşma sekiz olan saat 10 kadar idare edilmiş zaten ,birde sabaha kadar onların yerleşmesini kimse bekleyemez polis çağırmak için geçbile kalmışsınız.

Alt kat işe gidecekte belki tasınan insanlar da sabah işe gidecek uygun oldukları o tek günde gece bile olsa yalnızca 1 GÜN için olsun bitsin modundalardı?
ertesi sabah onlarda işe gidecek belki.

ya biz ne ara bencil doğduk?

Polis çağırmışlar ya şaka gibi ahahahahahahhaha
Benim yüzüm kızardı .
Birbirlerini kanun degnegiyle durte durte kontrol ediyorlar.
Sürü gibi .

Benim gibileri bilmem ama benimle kamusal alanda muhattap olamazsın zaten
Özür dilerim .
Anlamaya çalış bu durumu çevremde kaliteli, anlayışlı insan barındırıyorum.

Voovv, büyük laf sokma.
Hemen gidip intihar edeyim...
Kendini bunlarla tatmin etmeye çalışman, çok yazık...
Demek ki kalite anlayışın bir tık aşağıda kalmış... Haklısın bu durumda muhattap olamayız, olmamalıyız da zaten, sen beni anlayamazsın, dilin kapasiten vs yetmez

Aynı anlayışı ben bekliyorum o vakit, eşim sabah 5 te evden çıktı, 8 saat araba kullandı, birkaç saat işini halledip bu gece geri dönmek zorunda. Çünkü yarın sabaha da başka bir görüşmesi var. Ve Gece 1 de matkap sesleri ile uyumaya çalışıyordu. Üstüne de 1 buçuk yaşındaki oğlum 5 dk da bir yerinden sicrayarak uyandı saatlerce.

Herkesin kendine göre haklı yönleri vardır. Ama toplumda yaşıyoruz. Hepimiz bir şekilde bazı kurallara, değerlere uymaya çalışıyoruz.

Yanlış anlamayın ama sıcacık bardağı alıp çay yudumlarken falan biraz duygu sömürüsü olmuş.
Herkesin şartları aynı değil elbet ama bu daireyi satın alabilen birisinin en en kötü şartlar söz konusu olsa 1 gece otele verecek parası vardır. Bu ifadeyi çirkin bulsam da böyle bir aklı kimseye vermeyecek olsam da kendi adıma bunu düşünürdüm.

Anlamıyorsun sanırım.
Bende diyorum ki aşağıya inip rica etselerdi??
Anlatabildim mi?
Biz ne ara bu kadar nezaketsiz olduk?

Evet =(

Yeni tasinan birine bence musamma gosterilebilirdi. Bukadar tahamuksuz olmamak gerekir.
Eskiden yenide tasinan birine yardima ihtiyacin varmi , birsey yapmak gerekirmi denirdi. Bir cay ikram edilirdi.
Simdi ise sikayet ediliyor.
Eger 2-3 gun sonu hala devam ediyorsa gurultu ozaman uyarabilinirdi.

Bence gereksiz atraksiyon olmus.

Komsuluk kalmamis maalesef.

Gecenin birinde matkap çok abartı olmuş ama yeni taşınanlar için 12'ye kadar sorun etmezdim. ama bu tarz kuralları da çok seviyorum, insanlara yüz verince tepeye çıktığı için böyle 8'den sonra gürültü olmasın, dikkat edelim tarzı kurallar herkes uyduğu sürece benim çok işime gelir sessizliği seven biri olduğum için. Saat sekizden sonra televizyonun sesini sadece kendime kadar açsam ölmem yani.

Nezakete bak sanki alt kat kendi çıkıp söyledi uslup güvenliği arayıp ''susturun sunları'' der gibi olmuş.
polis cagırmak ne yahu 1 gece için.

Alt kat söylememiş ama yan komşu söylemiş. Kıza da 1kes sesini gir içeri diye bağırmışlar ??? eee şimdi ???

mesela sizin evden çocuk sesi gittiğinde ki o çocuk asla gece yarısı bile olsa uyaramayız özgürce ses çıkarabilir!
o insanlar katlanmak zorunda değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…