- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
- Konu Sahibi Manolyalarca
-
40 kediyi komşum kendisi söyledi. bahçeden tabii ki gecer çünkü bahcemiz bir citle ayrılmış durumda. Belediyeyi arayacak olsam coktan arardim burada sizin gibi ne yazdigimi anlamayan empati yoksunu insanlara yaziyor olmazdim. Basit çozum ve oneri icin bu konu açıldı, kim daha hayvansever yarısına döndü. gercekten hayvanlari sevdiginiz kadar empati yeteneğinize gelistirebilseydiniz. hadi iyi aksamlar.Komşunuz gayet mantıklı cevap vermiş sizinde çocuğunuz var belki çocuk sesi sevmiyoruz dur demiş toplum içinde yaşamayı öğrenmeniz lazım. Saygı duymanız lazım komşunuz nekadar insan nekadar merhametli ki sokak hayvanlarını önemsiyor elimden geldiğince bende beslerim kediler tutulmaz hapsedilmez evde değil sokakta olsa yine bahçenize gelebilirlerdi sokaklar hayvanlara ait sonuçta kediyi karşınıza alıp burası benim özel mülküm de diyemezsiniz. Kediden bahçesini pire basanı da ilk defa duyuyorum problem haline getirmektense bahçenizin bir kenarına onlar için su ve mama koysanız bir kaybınız olmaz pireler insanlara bulaşmaz çocuğunuz için endişelenmenize gerek yok hayvanlar çocuklara insanlardan daha az hatta hiç zarar vermezler 40 kedi demişsiniz de abartının bukadarı :)) saydınız mı kendi kendinize kuruntu haline getirmeyin bence. Belediyeyi de aramayın lütfen biraz vicdanınız varsa. Çünkü belediyeler o hayvanları dağ başlarında ölüme terkediyorlar biraz duyarlı olsak bir kaybımız olmaz
Sokaklarda hepimizin sonuçta. Arkadaşın demek istediği yaptırdıktan sonra kakayi bir poşete vs alıp çöpe atıyor atıyor musunuz? Çünkü insanlar parka gelip köpeğini gezdiriyor köpek kalasını yapınca öylece bırakıp gidiyor. Evimin onu park baya görüyorum. Parkta da çocuklar oynuyor mesela. Özellikle müstakil bahçe şansı olmayan bir sürü cocukyaa siz iyi misiniz?nereye yaptiricam pede mi?kuma mi? neden bahceye yapsın yaşam alanim orasi benim, leş gibi kokar kakası çişi. sizi rahatsiz etmez mi koku??
Bende hayvanseverligime laf ettirmem ama bizim burada 6 7 tane başıboş sokak köpeği var ve besleniyorlar falan gecen gun 5 tanesi bir kediyi öldürdü. Bundan önce yine kovaladılar kedi ağaca çıktı kurtardı. Bir seferinde de arabanın altına kaçtı kurtardı ama en son kurtulamadı bana barınağı ara diyorlar ama aramıyorum. Biz napcazSokak hayvanlarını besliyor siz de beslemeyi deneyebilirsiniz. Ne yapsın gelen kedileri evden mi atsın ? Bu kadar rahatsizsaniz çit çekiverirsiniz olay kapanır.
Yorumunuz cok ilginç gercekten. Ben de köpek besliyorum. Bahçeli evim olsa 10 tane beslerim ama benim köpegim gidipte başkasının bahçesine pisleyemez. Ve ya çiçeklerine zarar veremez. Hayvan beslemek,hayvan in insana,insanın hayvana zarar vermediği sürece guzel. 40 kedi normal değil. Onları kısırlaştırmak lazim. Kaldi ki kedi senede 3 kez dogum yapabilen bir hayvan. Konu sahibi hayvan düşmani gibi algılanmış ta kendisi de evcil besliyor.Benim bahçeli evim olsun değil 40 kedi ejderha bile beslerim istersem , sanane kadın ?
Tabii ki atiyoruz, sorgulanması bile hata.Sokaklarda hepimizin sonuçta. Arkadaşın demek istediği yaptırdıktan sonra kakayi bir poşete vs alıp çöpe atıyor atıyor musunuz? Çünkü insanlar parka gelip köpeğini gezdiriyor köpek kalasını yapınca öylece bırakıp gidiyor. Evimin onu park baya görüyorum. Parkta da çocuklar oynuyor mesela. Özellikle müstakil bahçe şansı olmayan bir sürü cocuk
Yok kedilere bisey olmaz inşallahta 40 gerçekten fazla bir sayı. Tamam beslensinler ama biraz uzakta. Zaten sokakta gezip duruyorlar. Mutlaka maması suyu bulunsun ama o şekilde ilgilenebilecek mi o ev sahibi. Hic sanmıyorum40 kedıyle 1 kısı gercekten sevıp ılgılenebılır umarımolan kedılere olmasında
ne bılım dusundum cenesının altını oksamadan kafasını opmeden yuzunu karnını mıncıklamadan tırnaklarının dıslerının bakımını yapmadan olmaz
her bırıyle boyle ılgılense kı mama tuvalet temızlıgı taramak arada yıkamak hastalansalar tedavı surecı de var ısın ıcınde her bır kedı gunde 1 saatını alsa 40 kedı e gun 24 saatkısıler ıse de gıdıyorsa
Onu bilemiyorum ama hediye değil sanırım bizim salonda afiyetle yiyorlardı güvercinleri.Öldürdükleri hayvanları size hediye olarak getirirlerkediler öyledir
Daha geçenlerde baktığım kedi pamuğum öldü sinirlerim bozuldu ağlama krizine girdim hep olan masumlara oluyor ya dayanamıyorum..çok masuma bakıyorum ve bununla gurur duyuyorum bizler de olmasak onların halleri perişan..
Kendi bahçenize yatırmayınca insan bi4 acaba diyo4. Sonuçta oradan da alabilirsiniz. En azından dışkısınıTabii ki atiyoruz, sorgulanması bile hata.
Bahçedeki kediyle sizin alerjinizin ne alakası var? Sokağa da çıkmayın o zaman oldu olacak. Madem o kadar Allah kitap diyorsunuz, siz bari bir kap su biraz mama verin yazık günah değil mi. Bir de hakkımı helal etmiyorum demişsiniz, önce bir hakkınız geçseymiş...Kesinlikle katılıyorum benim alerjim var ve gerizekalı görümcem bile bile tüm sokak kedilerini bahçeye doldurdu ne çöp kaldı ne birşey!!!! Bahçedeki salıncağa oturuyor uyuyorlar falan....ben hem gebe hemde alerjigim ... Şimdi mal kendi evine almış bissuru para basıp disardakiler bize kaldı gitmiyorlar da bir türlü. İlgilenmiyor ama gitmiyorlar. Sözde Allah kitap diyor ama hak nerede ben asla hakkımı helal etmiyorum.
Ne kadar saçma bır yorum konu sahıbı neden komşusunun kedılerının bakım parasını verıyor ? Zorunda mı ? Bakan kişi bunlarla yükümlüdür madem sağlıklı bakamayacak ilgilenemeyecek 40 tane kedı besleyemez bır ınsan hayvan beslıyorsa veterınerıne kadar harcama yapmalı ısterse 500 tane beslesın kendı bahçesı lakın bır şeyı kaçırıyorsunuz nasıl onun mülküyse onun beslediği kediler yüzünden başkasının mülküyetını hıce sayamazsınız. Konu sahıbı hayvan besleyen bırı hayvan sevmeyen bırı değil sevmeyende olabılırdı hayvan beslerken bellı kurallar vardır. Bende hayvanseverım ama kurallarada uymak gerekSalayım milletin evine gitsin sözünüze takıldım çok pardon
Kedi bunlar kedi insan olsa anlarım sarhoşu salmış oda kendi evi diye başkasının bahçesine gitmiş işemiş normal derim yahu kedi bu özgürlüklerine düşkün bu masumlar
Ayrıca aşısını yaptırsın demişsiniz 50 tl den ve ya 70 tl den bir hesaplar mısınız pire damlasını 40 kediye ne kadar yapıyor??
Konu sahibi de yardım edebilir atıyorum 20 sini konu sahibi ödese 20 sini kedilere bakan kişi hem pireleri olmayacak bu masumların tedavileri olucak hem de bir masuma yardım ettiği için mutluluk duyacaktır..her yerlerini işgal ettik biz kedilerin köpeklerin nerde gezecekler bu masumlar nereye işeyecekler mıçacaklar yahu??her yer beton yığını
Yaa nasıl :) yaşadığınız yere köpek pislemesi normal mi size göre? bahceye bir kez yaparsa alışır sürekli ilk firsatta biz görmeden yapar. ee oldu da görmedim yapmaya başladı, ee kokucak?? Bahce zaten küçücük, terlikle basiyoruz yazları, ee ayağımız değdi diyelim, iğrenç yaa..Kendi bahçenize yatırmayınca insan bi4 acaba diyo4. Sonuçta oradan da alabilirsiniz. En azından dışkısını
Açıkçası sizin gibi insanlardan normal ve sağlıklı bir düşünce, davranış beklemiyorum, o nedenle sözlerinize şaşırmadım. Ay yok ben sizle herhangi bir şekilde karşılaşmak istemem yardımı falan şöyle dursun almayımsafi kötülüksünüz allah sizin şerrinizden insanları korusun aman aman.
Sizin gibilerle muhatap olmuyorum !Bahçedeki kediyle sizin alerjinizin ne alakası var? Sokağa da çıkmayın o zaman oldu olacak. Madem o kadar Allah kitap diyorsunuz, siz bari bir kap su biraz mama verin yazık günah değil mi. Bir de hakkımı helal etmiyorum demişsiniz, önce bir hakkınız geçseymiş...
Rahatsızlik verici ne demek, artık psikolojik olarak kotu etkilenmiş durumdayım. Kokusu ayrı, piresi ayrı vs vs biktim, bu kadar yani benim alanımda olup zarar vermelerinden ve komsumun umrunda olmamasından bıktımBircok kisi konu sahibine beğenmedim ifadesini bırakmış. Fakat 40 kedi diyor arkadaşlar. 3 5 degil yani.
Ben de kedileri cok severim. Ama 40 tane de gercekten rahatsizlik verici olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?