Yeni komşumuzun evcil hayvanları sıkıntı vermeye başladı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aa bu arada konu kapanmadan yazayım pire demişssiniz o konuda büyük bir yanılgı oluyor. Hayvan piresi insana ve eşyaya geçmez, sizin çamaşırımda gördüğüm dediğiniz toz piresi ve kedide de olur insanda da kediye de sıçrar yani beladır. Kedilerin piresi vücut sıcaklığından uzaklaşınca yaşayamaz, sizdeki toz piresidir ve ilaçlama ile kurtulabilirsiniz. Ama kedilerin de iç ve dış parazitlerinin yapılması muhakkak şart. Besleyen kişi ile bu konuşulabilir eğer gerçekten ihmal ediyorsa. Bir şekilde çözüm illaki bulunur.

40 kediyi komşum kendisi söyledi. bahçeden tabii ki gecer çünkü bahcemiz bir citle ayrılmış durumda. Belediyeyi arayacak olsam coktan arardim burada sizin gibi ne yazdigimi anlamayan empati yoksunu insanlara yaziyor olmazdim. Basit çozum ve oneri icin bu konu açıldı, kim daha hayvansever yarısına döndü. gercekten hayvanlari sevdiginiz kadar empati yeteneğinize gelistirebilseydiniz. hadi iyi aksamlar.

Benim annemler de bahçelerinde bazen 20’yi bulan kediye bakıyorlar. Çok iyi niyetliler kendilerince çok da seviyorlar ama ne kısırlaştırıyorlar ne hastalanınca müdahele ediyorlar. Allah bilir ama bence bu bakmak değil. Bir kedinin kaçıncı doğuruşuymuş besliyorlar ama o kediye iyilik kısırlaştırmakla olur ki üremesin. Çocuklar telef oluyor çünkü. Bazen iyi niyetimizle yaptığımız hareketler o kadar da iyi olmuyor malesef.

yaa siz iyi misiniz?nereye yaptiricam pede mi?kuma mi? neden bahceye yapsın yaşam alanim orasi benim, leş gibi kokar kakası çişi. sizi rahatsiz etmez mi koku??
Sokaklarda hepimizin sonuçta. Arkadaşın demek istediği yaptırdıktan sonra kakayi bir poşete vs alıp çöpe atıyor atıyor musunuz? Çünkü insanlar parka gelip köpeğini gezdiriyor köpek kalasını yapınca öylece bırakıp gidiyor. Evimin onu park baya görüyorum. Parkta da çocuklar oynuyor mesela. Özellikle müstakil bahçe şansı olmayan bir sürü cocuk

Sokak hayvanlarını besliyor siz de beslemeyi deneyebilirsiniz. Ne yapsın gelen kedileri evden mi atsın ? Bu kadar rahatsizsaniz çit çekiverirsiniz olay kapanır.
Bende hayvanseverligime laf ettirmem ama bizim burada 6 7 tane başıboş sokak köpeği var ve besleniyorlar falan gecen gun 5 tanesi bir kediyi öldürdü. Bundan önce yine kovaladılar kedi ağaca çıktı kurtardı. Bir seferinde de arabanın altına kaçtı kurtardı ama en son kurtulamadı bana barınağı ara diyorlar ama aramıyorum. Biz napcaz barınakta da olmaz ki bir de gecen bisikletlilere motorlara da havliyorlar kosyyorlar o sorun değil ama sanki bir insana da zarar verebilir ler

Benim bahçeli evim olsun değil 40 kedi ejderha bile beslerim istersem , sanane kadın ?
Yorumunuz cok ilginç gercekten. Ben de köpek besliyorum. Bahçeli evim olsa 10 tane beslerim ama benim köpegim gidipte başkasının bahçesine pisleyemez. Ve ya çiçeklerine zarar veremez. Hayvan beslemek,hayvan in insana,insanın hayvana zarar vermediği sürece guzel. 40 kedi normal değil. Onları kısırlaştırmak lazim. Kaldi ki kedi senede 3 kez dogum yapabilen bir hayvan. Konu sahibi hayvan düşmani gibi algılanmış ta kendisi de evcil besliyor.

Tabii ki atiyoruz, sorgulanması bile hata.

Yok kedilere bisey olmaz inşallahta 40 gerçekten fazla bir sayı. Tamam beslensinler ama biraz uzakta. Zaten sokakta gezip duruyorlar. Mutlaka maması suyu bulunsun ama o şekilde ilgilenebilecek mi o ev sahibi. Hic sanmıyorum kum da çözüm olmaz bence ne kum dayanır ne temizleme tantanasi

Artık yaşlanmakta olan bir hayvansever olarak küçük bir tavsiye vereyim mi sana; sen ipeklere sarıp baksan da ölecekler, çok evlat kaybettim, çok canım yandı hele gözbebeğim ölünce yıllarca aklım yerine gelmedi forumda bununla ilgili bir konumda var. Zamanında onları bir yaratan olduğunu unutup, ölecekleri zamanın belli olduğunu unutup çok parçaladım kendimi sonra Rabbim öğretti. Hepimiz öleceğiz, onlar bize imthan, seveceğiz, koruyacağız, doyuracağız sonra birgün hepimiz gideceğiz, tek duam Rabbim buluştursun bizleri ahirette, çok hırpalama kendini, yoksa öğrenene kadar imtihan zorlaşıyor

Bahçedeki kediyle sizin alerjinizin ne alakası var? Sokağa da çıkmayın o zaman oldu olacak. Madem o kadar Allah kitap diyorsunuz, siz bari bir kap su biraz mama verin yazık günah değil mi. Bir de hakkımı helal etmiyorum demişsiniz, önce bir hakkınız geçseymiş...

Ne kadar saçma bır yorum konu sahıbı neden komşusunun kedılerının bakım parasını verıyor ? Zorunda mı ? Bakan kişi bunlarla yükümlüdür madem sağlıklı bakamayacak ilgilenemeyecek 40 tane kedı besleyemez bır ınsan hayvan beslıyorsa veterınerıne kadar harcama yapmalı ısterse 500 tane beslesın kendı bahçesı lakın bır şeyı kaçırıyorsunuz nasıl onun mülküyse onun beslediği kediler yüzünden başkasının mülküyetını hıce sayamazsınız. Konu sahıbı hayvan besleyen bırı hayvan sevmeyen bırı değil sevmeyende olabılırdı hayvan beslerken bellı kurallar vardır. Bende hayvanseverım ama kurallarada uymak gerek

Kendi bahçenize yatırmayınca insan bi4 acaba diyo4. Sonuçta oradan da alabilirsiniz. En azından dışkısını
Yaa nasıl :) yaşadığınız yere köpek pislemesi normal mi size göre? bahceye bir kez yaparsa alışır sürekli ilk firsatta biz görmeden yapar. ee oldu da görmedim yapmaya başladı, ee kokucak?? Bahce zaten küçücük, terlikle basiyoruz yazları, ee ayağımız değdi diyelim, iğrenç yaa..

Sizin gibilerle muhatap olmuyorum !
Zaten alerjiyle ilgili yazdıklarımı okuyup idrak etmekten bile uzaksiniz!!!
Severim sevmem zorunda değilim! Zarar verdikçe kimse kimseye ahkam kesemez! İşinize bakınız!

Bircok kisi konu sahibine beğenmedim ifadesini bırakmış. Fakat 40 kedi diyor arkadaşlar. 3 5 degil yani.
Ben de kedileri cok severim. Ama 40 tane de gercekten rahatsizlik verici olabilir.
Rahatsızlik verici ne demek, artık psikolojik olarak kotu etkilenmiş durumdayım. Kokusu ayrı, piresi ayrı vs vs biktim, bu kadar yani benim alanımda olup zarar vermelerinden ve komsumun umrunda olmamasından bıktım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…