Yeni komşumuzun evcil hayvanları sıkıntı vermeye başladı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben aşırı derecede hayvansever insanım. Sokakta mıncırmadan, selam vermeden geçtiğim hayvan yok ama çok haklısınız. Böyle bi durumda ben de istemezdim bu kadarı fazla... geldiklerinde fısfıs ile su sıkabilirsiniz. Ne canları yanar ne bi şey. Su sonuçta. Başka aklıma gelen bi şey yok

Bizim yan komşu da annemi polis çağırmakla tehdit etmişti.Sebepte 3 adet muhabbet kuşu..Çok ötüyorlarmış...Kuş bile sorun oluyorsa kedi köpeğin sorun olması çok çok normal...İki taraf için de zor...Siz de haklısınız bir yerde onlar da haklı..

Ne kadar şahane bir komşu! Sokak hayvanlarına hayatını adamış nadir insanlardan biriyle komşusunuz ve şikayet ediyorsunuz. Kedi dünyanın en temiz canlılarından biridir. Ve yüzde beş yüz insanlardan daha temizdir. Komşunuzun bahçesinden kedi gelebiliyorsa sokaktan da gelebilir. Ayrıca kadın çok doğru bir şey söylemiş. Herkes çocuk sevmek zorunda değil o da sizin çocuğunuzun sesinden rahatsız olabilir. Rahatsız etmeyin komşunuzu

40 kedi besliyor ama kisirlaştirma yok, piresiyle ilgilenme yok. Aşilari da yoktur muhtemelen...
Hicbiseylerini ustlenmeyip bir kuru mama dökmeyle bahcede ustelik ortak kullanim bir bahçede 40 kedi bakilmaz. Kendine ait ev olur, bahcesi tamamen kendine aittir o zaman belki olabilir ki yine de piresiyle ilgilenmeli o ayri.

Biz de eşimle sokak hayvanlarini besliyoruz ama tutup yaşadigim yere getirmiyorum hayvanciklari. Biz onlarin bulundugu yerlere gidip mama döküyoruz.

Aynı şekilde biz de. Bizim sokakta var. Hep de var olsunlar çookk seviyorum. Saatlerce oturup onları izliyorum. Kokuları çok fazla oluyo ama... yaşam alanında çok çok fazla 40 kedi...

Siz bir yurtdisina cikin evimiz 7 katli yanyana 4 evden oluşuyor ve her evde sayisiz hayvanla bir arada yaşıyorlar. Bu durum cok hosuma gidiyor. Guvercinler gelip insanlara konuyor hicbir hayvan korkmuyor. Mutlu mesut birlikte yasayip gidiyorlar. Büyük bir sorumluluk. Biz onlarin yasam alanlarina güçlü oldugumuz için girdik bir de bu yasam alanlarindan onlari cikartmak istiyoruz. Belli yerlere kedi kumu koyun oraya yapsinlar sonra eler pisliklerini atarsiniz. Devlet bir çözüm üretmiyorken insanlar hayvanlara deger vermiyorken malesef bazi insanlara 50 ve yukari hayvan bakma gorevi düşüyor. Onlarda olmasa dünya daha fazla kararacak. Bence komşunuzla birlikte rahatsiz oldugunuz seylerin çözümünü bulun. Belediye belki kedi kumu için yardim eder. Ya da ekonomik durumlariniz nedir bilmiyorum. Komsunuz baska canlilara yardim ediyor sizde komsunuza yardimci olabilirsiniz. Sayette cok problem ediyorsaniz internette arastirir ve kedilerin sevmedigi kokulara sahip bitkileri bahcenize ekebilirsiniz.

Bence de etmesin. Yardım etmem çünkü, banane. Evet bencilim. Ve gayet memnunum. Günün birinde siz de bana yardım etmeyebilirsiniz.

Zorunda mı insanlar????? Ne demek bu ya? Hayvanseverlik, insanlığın önüne geçmemeli.
"Hayvanseverlik insanlığın önüne geçmemeli."
Neden sen de "canlısın"
Onlarda "canlı"
Tek fark onların kiri pisliği bir kova suyla akıp gider ama bizim pisliğimiz bin dereden su getirsek yine gitmez. Hayvanla insan yer değiştireli çok uzun zaman oldu.

Bence de etmesin. Yardım etmem çünkü, banane. Evet bencilim. Ve gayet memnunum. Günün birinde siz de bana yardım etmeyebilirsiniz.

Böyle konularda dünyayı insana ve kendisine ait zanneden insanları çok rahat görebiliyoruz .

Yaşam hakkına saygı duyduğumuz için de psikolojisi bozuk kafayı kediyle köpekle bozmuş olarak görülüyoruz .

Bazı yasaların çıkmamasının sebebi de bu ya zaten , “yha ben de çk svyrm ama ck sglkszzzz“ Hayvanlar kimsenin umrunda değil .

Açıklamasını ağzım acik okudum.
Gerçekten de fazlaca kötü bir açıklama idi.
Bir insana durduk yere kötülük etmem, çok kibarımdır, güler yüzlüyümdür, yalan söylemem, hırsızlık yapmam, ihanette bulunmam, saygısızlık etmem, doğaya karşı son derece sorumluyum. Sadece bir insan ben dışında bir etkenden dolayı eceli gelip öldü diye üzülmemem ya da bir can kurtarmam gerekirse tercih ettiğim can konuşabilen bir can değil diye kötü bir insan olmuyorum. Siz o kötülüğü rica ederim hayvanlara işkence edenlerde, sokakları kirletenlerde, maskeyi başkalarının hayatlarını tehlikeye atarak çenesine indirenlerde, tecavüzcülerde, rüşvetçilerde arayınız.

Amannnnn baştan anlamatamicam, okumadan yorum yapıyorsunuz ya...

Dedim ya, kimseye kasıtlı zarar vermem ama hayvanları tercih ettiğim için kötü bir insan yaptılar beni. :)

Bizim komsunun kedisi bizim bahceyede yapiyor bazen. Ama bir kedinin kakasi 40 kedi ile bir olamaz tabi. Komsunuzun hayvansever olmasi güzel, ama bunu baskalarin hayat alanina müdahele etmeden de yapmanin yolunu aramak lazom. Bazilari hayvanseverim diye resmen saga sola saldiriyor. Ha hayvana saldirdin ha insana. Benim gözümde farki yok. Yani sorun daha da büyümeye devam ederse sikayet etmekten baska seceneginiz yok. Bende Türkiyede olsam sokak hayvanlari hep beslerim, bagista bulunurum, ama komsumun da kullanmak ta olan bahceyede 40 kedi toplamam

Ah ah... Şu yazıyı anlayamayacak insan o kadar fazla ki...

Kisi kendinden bilir isi diyorum o vakit..
Demekki siz insan olarak nefret edilecek, yere tukuren, çöp atan, kotu kalpli, insana yada hayvana faydasi olmayan falan birisiniz.

Temel mantik, elmalar ile armutlar kiyaslanmaz.
Bebekle kedi kiyasiniz diyecek bir sey bulamadim.

40 kedinin bakiminin yapildigini da düşünmüyorum, bu kadar hayvanin bir arada yasamasi dogru mu onu da bilen yazar artik.

Tanımadığınız için böyle sanmanız normal. Fakat aksini ne kadar iddia etsem de kanıtlayamam. Sizin düşünceniz, saygı duyarım.

Açıkçası sizin gibi insanlardan normal ve sağlıklı bir düşünce, davranış beklemiyorum, o nedenle sözlerinize şaşırmadım. Ay yok ben sizle herhangi bir şekilde karşılaşmak istemem yardımı falan şöyle dursun almayım safi kötülüksünüz allah sizin şerrinizden insanları korusun aman aman.

işta anlayabilen biri. Teşekkür ederim, kendi yaşam alanında baksin ama benim yaşam alanımı zapdetmesin tek istedigim bu.

Dedim ya, kimseye kasıtlı zarar vermem ama hayvanları tercih ettiğim için kötü bir insan yaptılar beni. :)
Burada hep beraber toplanıp “ Beladiyeyi arayıng , cok saglıksız bilmem ne barınaklar cok iii cok iiii “ deseydik bizden iyisi olmazdı .

Ama ne barınaklar öyle ne belediye , napalım yani . Ben o hayvanların en az yarısının uyutulacağını garanti ederim , nasıl diyebilirim böyle bir şeyi ?

Eeee onlar çözüm söylesin o zaman , kedi bu gezer tabi bahçe bulursa , napacak ya hayvan , siz hastasınız diyip bize deli muamelesi yapmakşa çözülmüyor iş .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…