Bol kitap okuyacaklar, ruh sağlığı için faydalı aktiviteler yapacaklar ki bunlar spor, hobi ve uğraşlar olabilir, sağlıklı arkadaşlıklar kurmaları için bilinçlendirilecekler, bilhassa sosyal medya kullanımı konusuna dikkat edecekler. Birçok ergen kız sosyal medyadaki kadınları güzel sanıp kendilerini çirkin görüyor halbuki hepsi efekt, filtre makyaj vb harikası. Bunu anlamalılar. Kendilerinin değerli olduğunu bilmeli ve şu çok önemli bunu içselleştirmeliler. Yoksa en mazoşist insan bile lafa gelince kendine değer veriyor.
Eğitim ve bilinç çok önemli. İçinde bulundukları ergenlik dönemi hakkında da bol bol okuyup bilgi sahibi olabilirler.
İşte okudukları şey sosyal medya olmayacak en azından bütün dünyaları. Bütün işi gücü sosyal medya olan gençlerin ileriki yıllarda madam curie falan olmayacağı malum zaten. Ufuklarını açmaları, değerler ve ilkeler edinmeleri ve bunları içselleştirmeleri lazım. Bunun için mesela artık okuma grupları yapıyor insanlar. Biz de yapıyorduk, bir grup oluşturup bir okuma listesini takip ediyorsun her hafta. Çok verimli oluyor.Okuyorlar . Ama sadece sosyal medyayı. Bir de şu durum var. Kendi düşünceleri ile kendilerini aşağı çektikleri gibi başkalarını da çekiyorlar.
Geçen şahit oldum. Arkadaşını burnundan dolayı aşağılıyor. Bence gayet güzel bir burundu. Ya da marka ayakkabısı olmadığı için gülene denk geldim. O kadar üzüldüm ki.
doğru düzgün rol modelinin kalmadığını düşünüyorum. sosyal medyada bilgisi ve hiçbir yeteneği olmadığı halde kazanç sağlayanlar model oluyorlar
İşte okudukları şey sosyal medya olmayacak en azından bütün dünyaları. Bütün işi gücü sosyal medya olan gençlerin ileriki yıllarda madam curie falan olmayacağı malum zaten. Ufuklarını açmaları, değerler ve ilkeler edinmeleri ve bunları içselleştirmeleri lazım. Bunun için mesela artık okuma grupları yapıyor insanlar. Biz de yapıyorduk, bir grup oluşturup bir okuma listesini takip ediyorsun her hafta. Çok verimli oluyor.
Dış görünüşe aşırı önem verme durumu ergenliğin tipik özelliklerinden. Ama tabi ki bunu başkalarını aşağılayarak ya da kendilerine olan saygılarını yitirerek yapmamalılar. İşte burada yine başa dönüyoruz, değerler eğitimi.
Çok zor bir zaman gerçekten, çocuk /ergen yetiştiren herkese sabır diliyorum.
Adı üstünde ergenlik çağındalar normal bir durum önemli olan en hafifinden gecirmeleri, muhakkak bir uğraş bulmalılar hobi edinmeliler, ben şahsen ergenliğimin başlarında resim kursuna başlamıştım ozamanlar güzel sanatlar lisesine hazırlanıyordum başlamadam önce hayatım facebooktu resmen, e kendimi begendirmekte istiyordum ne yalan söyliyim fakat sadece yaşıtlarıma, daha çok arkadaşlarından görüyorlar çocuklar böyle şeyleri. Duygusal şarkılar dinlerdim sabah 7 gibi tek başıma dısarı cıkar kitap okurdum( hala çok seviyorum bunu:) Bu 1 yıl kadar sürdü. Kendimi resime sanata adadım benim için hersey cok farklı oldu arkadas ortamım dusuncelerim değişti,e şimdi de üstünden yıllar gecti :) ama bu ergenlik çağındaki genclerimiz hic değişmedi aynı haraketler aynı duygu dusunceler, bu yuzden kendimden rahatca örnek verdim, az da olsa ilgisi olduğu muzik olur resim olur tiyatro olur, kamerayla uğrasmak istiyodur belki o bile olur bu tür sosyal etkinliklere göndermeliler cocukları. Fakat bide şöyle bir sorun var anne babalar kendi isteklerini ortaya katmadan çocuğun isteğine göre haraket ederler, mudahele etmezler yapamazsın edemezsin beceremezsin demezlerse 2 tarafta asıl ozaman mutlu olur diye düşünüyorum.
Evet duygular otekilesti erkeklerde kadinlarda ilk güzelliğe bakiyorlar. Kayinvalideler gelinlerde güzelliğe bakıyorlar. Personel aliminda bile guzellige onem veren alakasiz firmalar var.Bir kayinvalidenin 50 yasinda oldugunu düşünürsek guzel gelin istiyorum diyorsa 15 yasindaki boyle düşünmüş çok muDediğiniz gibi tipik ergen davranışları elbette var. Fakat şimdiki nesil nirvanada yaşıyor.
Aktiviteler vs bizim dönemimizde belli bir statüyü temsil ediyordu. Fakat şimdiki nesilde aşağılamayı beraberinde getiriyor. Acaba diyorum çok mu bedenselleştirdik. Duyguları ötekileştirdik.
Hayırlı geceler hanımlar
Uzun zamandır dikkatimi çeken ve de beni üzen durumlar var. Paylaşmak istiyorum. Çünkü toplumu şekillendiren kadınlardır. Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum demektir.
--- Dünya güzeli 14-15 yaşında kızlarımız ben çok çirkinim. Ölmek istiyorum. (Malum ergenlik tipin fazlasıyla tabiri caizse kaydığı dönem.)
----Daha sürat oturmadan estetik olma kaygısı. Maalesef. Sürekli depresif, müthiş derecede dış görünüş kaygısı. ( Ergenlik dolayısı ile orta kararı normaldir. )
--- Kendini ispatlamak için (beğenildiğini ) yaşlı, evli farketmeden erkeklere beğendirme çabası. Hatta en samimi arkadaşlarının flörtlerine göz dikme.
---- Histerik bir şekilde hayal dünyası. Ölmeyi çok sık düşünme gibi. Biz bu kızlarımıza nasıl hayatı sevdirebiliriz. Ve şimdiki kızlarımız ergenliğe bir giriyor bir daha çıkmıyor. Hayata hep umutsuz ve acımtırak bakıyorlar. Üretmeyi sevmiyorlar.
Nasıl hayata adapte etmeliyiz. Karakterin önemli olduğunu mümkün değil kabul etmiyorlar. Kişisel gelişimlerini nasıl yönlendirmeliyiz???
Aslında yaşadıkları her şey ergenlik çağının getirileriHayırlı geceler hanımlar
Uzun zamandır dikkatimi çeken ve de beni üzen durumlar var. Paylaşmak istiyorum. Çünkü toplumu şekillendiren kadınlardır. Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum demektir.
--- Dünya güzeli 14-15 yaşında kızlarımız ben çok çirkinim. Ölmek istiyorum. (Malum ergenlik tipin fazlasıyla tabiri caizse kaydığı dönem.)
----Daha sürat oturmadan estetik olma kaygısı. Maalesef. Sürekli depresif, müthiş derecede dış görünüş kaygısı. ( Ergenlik dolayısı ile orta kararı normaldir. )
--- Kendini ispatlamak için (beğenildiğini ) yaşlı, evli farketmeden erkeklere beğendirme çabası. Hatta en samimi arkadaşlarının flörtlerine göz dikme.
---- Histerik bir şekilde hayal dünyası. Ölmeyi çok sık düşünme gibi. Biz bu kızlarımıza nasıl hayatı sevdirebiliriz. Ve şimdiki kızlarımız ergenliğe bir giriyor bir daha çıkmıyor. Hayata hep umutsuz ve acımtırak bakıyorlar. Üretmeyi sevmiyorlar.
Nasıl hayata adapte etmeliyiz. Karakterin önemli olduğunu mümkün değil kabul etmiyorlar. Kişisel gelişimlerini nasıl yönlendirmeliyiz???
Bu nasıl yakıştırma midem bulandı 15 yaşındaki kızlar mı bunu yapıyor yoksa sizmi böyle yorumluyorsunuzBabanin yaninda boxer veya sutyenle veya cok cok acik her yeri gorunecek sekilde oturma... ( sadece babanin yaninda yapmayani baskalarinin yaninda yaptiklarini da gördüm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?