- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
Bu arada hastaneye staja gelen öğrenciler var. Hiçbiri iş yapmak istemiyor. Ya oturuyorlar yada çay kahve içicez diyip saatlerce gelmiyorlar. Ellerinde telefon düşmüyor. Günde 100 tane selfie çekiyorlar. Soru soruyorsun cevaplayabilen yok. Böbreklerin yerini gösteremeyen mezun sağlıkçı gördü bu gözler. Daha ne diyeyim? Belkide suçu kimseye atmamak lazım böylesi boş yaşamak işlerine geliyordur. Yok saymayıda içim elvermiyor sonuçta insan hayatı.
Bu sene krese gityi oglum. Evde ogrenmedigi ne varsa okul da ogrendi. Ve sıniftaki tek cocuk butun sınıfn hateketlerini olumsuz etkilemeye yetti.Sizdiniz sanıyorum sınırsız harcıyorum,ben lüksü seviyorum değişemem diyen.Bunları kime yazıyorsunuz?
Ayrıca herkeste ana babasından öğrenmiyor davranış biçimini.Örneğin anneniz büyüklerinin suratına hiç bir zaman para çarpmamıştır ama siz yapmışsınız bunu anneannenize.
Çocuğumun her hareketinde ben suçlu olamam,eğitim ve terbiye de bir yere kadar etkili...
Valla kadınların kızların bu durumu her dönem aynıdır gibi geliyo bana. Jenerasyon la ilgisi yoktur.
Bu sene krese gityi oglum. Evde ogrenmedigi ne varsa okul da ogrendi. Ve sıniftaki tek cocuk butun sınıfn hateketlerini olumsuz etkilemeye yetti.
Kişisel temizliğinde tam olarak içten gelen birşey olduğunu düşünüyorum. Bana annem öğretmedi mesela pedlerin nereye atıldığını. Azıcık mantık kurabilen her canlı hijyen konusunu kavrayabilir. Ama nerde armut piş ağzıma düş. Nerede saçma vakit çalıcı şeyler daha ilgi çekici. İşin aslı ben bu durumun değişeceğini zannetmiyorum. Erkeklerde farksız değil. Sahte içkiden böbreklerini kaybeden hastalarımız var. Sebebide arkadaş ortamı. Herkesle birlikte olmaktan hepatit kapan gencecik oğlanlar. Karamsar konuşuyorum belki ama inanın birşeyler öğrensin diye yanımıza çağırdığımız öğrenciler bize trip atıyor. Ben öğrenciyken diplerinden ayrılmazdım o ne bu ne ben yapayım mı derdim. Sonra kendileri gel yap derdi hevesli görürlerdi. Sanırım bu ara içimi dağlayan konu bu. Eğitimin iyice dibe çökmesi. Konunun ana temasıda bu :/İşte beni en çok üzen nokta da bu. Her zaman anne baba çevre olmayacak. Kendilerine yetmeleri gerek.
Sağlıkçı demişken elbetteki İSTİSNALARI katmıyorum. Kişisel temizlik de hak getire. Geçen bir yurtta arama oldu. Yurttan çıkanlar hastanelik oldu. Neden mı? Kullanılmış pedler. Her yere tıkıştırmışlar. Hatta diş fırçası ile aynı poşette mı ararsınız yoksa atıştırmalık içinde mı ararsınız!!! Dedim ki bunlar nasıl yaşıyorlar...
Bilmiyorum bilinç en önemlisi gerçekten. Hem aile hem arkadaş. Nereden ellerinden tutmak gerek. Zor çok zor. Erkek de zor kız da zor. Ama dediğim gibi kızlarımıza kıyamıyorum. Erkek bir şekilde erkek adıyla götürüyor. Ama kadının çok mücadele etmesi gerekn durum var.
O tarz bir kitap okudum. Ergen yazmamış ama yeni nesil aşk romanlarından. Sonra birkaç kitaba daha baktım, hepsi aynı, sadece isimler değişmiş. Kitaplardaki ana karakter kızlar genelde başta ezik ve sarsak, sonra güzelliği ortaya çıkıyor. erkekler de zengin, yakışıklı ve karanlık tipler. Erkek karakterler hep maço ve kötü davranıyorlar. Kızlar da aşklarından ölüyorlar. Sonra kızlar böyle kitaplar okuyup gidip öküzlerle evleniyor beni çok seviyor diye.Dikkatimi çeken bir konu oldu, bir yakınım var bahsettiğiniz dünyada yaşayan ergen bir kızımız kendisi. Çok fazla kitap okuyor aşırı diyebiliriz. Evet okumak güzel ama okuduğu kitaplar yine ergen ellerden çıkan aşk romanlari, içerikleri insanı depresiflige itiyor. Resmen o kitapların içindeki hayal dünyasında yasiyor.. annesi de övunuyor kızım kitap okuyor sürekli diye
Okuyorlar . Ama sadece sosyal medyayı. Bir de şu durum var. Kendi düşünceleri ile kendilerini aşağı çektikleri gibi başkalarını da çekiyorlar.
Geçen şahit oldum. Arkadaşını burnundan dolayı aşağılıyor. Bence gayet güzel bir burundu. Ya da marka ayakkabısı olmadığı için gülene denk geldim. O kadar üzüldüm ki.
Hayırlı geceler hanımlar
Uzun zamandır dikkatimi çeken ve de beni üzen durumlar var. Paylaşmak istiyorum. Çünkü toplumu şekillendiren kadınlardır. Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum demektir.
--- Dünya güzeli 14-15 yaşında kızlarımız ben çok çirkinim. Ölmek istiyorum. (Malum ergenlik tipin fazlasıyla tabiri caizse kaydığı dönem.)
----Daha sürat oturmadan estetik olma kaygısı. Maalesef. Sürekli depresif, müthiş derecede dış görünüş kaygısı. ( Ergenlik dolayısı ile orta kararı normaldir. )
--- Kendini ispatlamak için (beğenildiğini ) yaşlı, evli farketmeden erkeklere beğendirme çabası. Hatta en samimi arkadaşlarının flörtlerine göz dikme.
---- Histerik bir şekilde hayal dünyası. Ölmeyi çok sık düşünme gibi. Biz bu kızlarımıza nasıl hayatı sevdirebiliriz. Ve şimdiki kızlarımız ergenliğe bir giriyor bir daha çıkmıyor. Hayata hep umutsuz ve acımtırak bakıyorlar. Üretmeyi sevmiyorlar.
Nasıl hayata adapte etmeliyiz. Karakterin önemli olduğunu mümkün değil kabul etmiyorlar. Kişisel gelişimlerini nasıl yönlendirmeliyiz???
Bu nasıl yakıştırma midem bulandı 15 yaşındaki kızlar mı bunu yapıyor yoksa sizmi böyle yorumluyorsunuz
Çok düzdün çocuklar da var
Her dönemde olduğu gibi bu döneminde yanlışları doğruları var
Ben 36 yaşındayım benim döneminde evden kaçıp artist olmak isteyen kız furyası vardı
Annemin dönemi zaten facia daha 16 sında evlenmiş annem ki evlilik yaşı o zaman için normalmiş
15 17 yaşında kızlarım var ve gayet düzgünler tabiki hataları ve eksikleri vardır yanlız bir dönemin hatalarını tüme yaymak olmaz
Ben şahsen geçmişi bugüne tercih etmiyorum
Gençler daha bilinçli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?