Kural baskı demek değildir, bahsettiğim yaşlar 14-15 yaşlarım, o yaşta bir çocuk için de yazlık yerde gece 11 e kadar dışarıda olmak az bir şey değildir, bugün o yaşlarda çocuğum olsa 11 e kadar bile bırakmam şu devrin şartlarında, sizin başınıza bir şey gelmemiş olması herkes için aynı olacaktır sonucunu getirmez, benim fikrim çocuk ebeyninin verdiği saatte evde olmalı. Annemin kuralları var diye bomboş geçirmedik o yılları, hepimizin güzel anıları var =)
14-15 yasinda ben de saatlerimi secemiyordum. 17den sonra daha serbesttim.
Mukemmel bir insan olmadim zaten ailemde mukemmel degildi ama en azindan mutlu hatirliyorum o anilari. Kimseye bir zararim olmadi.
Ama tek bir dogru yok gordugunuz gibi. Siz nasil bu sekilde kurallarla buyudugunuz icin mutluysaniz ve o sekilde de yasinizi yasayabildiyseniz. Baskasi daha serbest olup, kimseye zarar vermeden, basina bela getirmeden o yaslari gecirebilir.
valla babama ismiyle de hitap ediyorum, baboli, babiş vs. de diyorum, yanında türlü şımarıklığı da yapabiliyorum. çok şükür bunları kaldırabilen bir babam var. ama öte yandan bana bir fiske bile vurmamış dahi olsa korkuyorum ve herhangi bir şekilde ne hırsızlık ne de pislik vs. yapmadım. tabii bunlar zaten olması gerekenler sadece yazdıklarınıza istinaden yazıyorum. biraz da olsa korku ve otorite iyidir.O dediğin babadan korkan nesil çok iyi olsaydı ülke olarak bu noktada olur muyduk?
her türlü pislik, hırsızlık gırla. bunu yapanlar da o kızgın ergenler değil gençken ''babasından korkan'' tiplerdi. yani korku politikası bir halta yaramıyor aksine yeni sorunlar doğuruyor.
gençler yaşadıkları ülkeden memnun değiller.
batıdaki akranlarını görüyorlar. onların kendilerinden kat kat özgür yaşadığını görüyorlar haliyle bir kızgınlık oluyor.
adam ne güzel gezip tozarken ben burda tıkılıp kaldım diye düşünüyorlar.
bu geçici bir dönem.
18 olunca yallah evden dışarı durumu yok, yurtta arkadaşlarım tatil olunca koşa kola evlerine gidiyorlar ve bunlar 18 yaşından büyükler kızlar da böyle erkekler de. ilişki yaşı da o kadar da küçük değil diye biliyorum. batıya özenmek inanın kötü bir şey değil. insanlar birbirine saygılılar en basitinden yayalara yol veriliyor, özellikle kapıların tutulmasına bayılıyorum, birine çarpsan bile karşı taraf özür diliyor bizdeki gibi “önüne bak ayı” cümlesini duymuyorsun.Hakli oldugun yerler var.. batiya ozenti cok. Ama o bati dedigin yerde iliski yasini biliyomusun? Ben solim cok kucuk yaslar.
Haricinde 18 oldu mu genelde yallah evden disari. Ha boylece sorumluluk alirlar bi yandan, bu iyi birsey.. lakin bizlerin yasayisina kulturune gercekten ters.
Simdi ben istedigimi yaparim diyen cocuklar ilerde evleneceklerinde kv kp bize yardim etmedi annem babam sunu yapmadi derler. Ikisi ne kadar tezat dusun
İnsanlar otoriteyi yanlış algılıyor
Çocuklara yetişkin gibi özgürlük verilmemeli diyoruz ama yanlış anlaşılıyor sanırım
Annem ve babam boşandığında 8 yaşımdan 14 e kadar babamda, 14 den sonra da annemde kaldım, ikisinden de şiddet görmedim ama ikisininde kuralları vardı, gün geldi yalnız kaldım, öldüler, kardeşlerim evlendi barklandı, ben o kurallarla kendimi korudum. Elbette gezdim de tozdum da , yaşadım da ama evimin içinde tek kişilikte olsa bir düzenim hep oldu, o kurallar sayesinde boşluğa düşmedim, oradan oraya savrulmadım. Çalışmayı da bildim kendimi korumayı da , büyüğe saygıdan hiç zarar görmedim aksine çok güzel bir iletişimim oldu çevremle, fikirlerimi her zaman söylerim ve onlara göre yaşarım ama kimseyi de üzmedim. Annemin de babamın da, akrabalarımın da hayır surasını aldım çok şükür, çalışan, üreten, ayaklarının üzerine basan bir kadın oldum, elbet hatalarımız oldu ama her zaman toparlanabildim, kendimi tartabildim bunun ailemin emeği olduğunu düşünüyorum
Bunlarin hepsini biliyorum. Bir cok postumdada dile getirmisimdir bizim insanimiza gore daha nazik ve sosyal olduklarini vs. Cezalar caydirici.. eger yaya gecidinde arabayla yol vermezsen yayaya ve bir polis gorurse ceza yersin muhtemelen. Bunun gibi onlarca ornek sayabilirim.18 olunca yallah evden dışarı durumu yok, yurtta arkadaşlarım tatil olunca koşa kola evlerine gidiyorlar ve bunlar 18 yaşından büyükler kızlar da böyle erkekler de. ilişki yaşı da o kadar da küçük değil diye biliyorum. batıya özenmek inanın kötü bir şey değil. insanlar birbirine saygılılar en basitinden yayalara yol veriliyor, özellikle kapıların tutulmasına bayılıyorum, birine çarpsan bile karşı taraf özür diliyor bizdeki gibi “önüne bak ayı” cümlesini duymuyorsun.
Sokaga atiyo demedim:)18 yaşında cocugunu sokağa atan hiç Avrupalı görmedim ama 13-14 yaşındaki kızını yakın akrabasıyla evlendiren çok Türk gördüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?